Jeugdclubs voor ontwikkeling binnenland Suriname

0

PARAMARIBO, 10 sep – Gemeenschappen in het binnenland krijgen een lift met de inzet van jeugdclubs. Stichting Communicatie, Cultuur en Ontwikkeling, Cocon, start drie proefprojecten. In Goejaba, een Saramaccaanse leefgemeenschap, zijn de eerste stappen gezet.

Goejaba is de grootste leefgemeenschap in het Boven Suriname gebied. Er wonen ruim zesduizend mensen. Vier jeugdclubs zullen jonegren bezig houden met dans en muziek, ambacht en handwerken, scouting en computeractiviteiten. Samen met het directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Sport & Jeugdzaken moet het jeugdwerk getild worden naar gemeenschapsniveau. De hele gemeenschap moet profiteren.

“Door jongeren vaardigheden aan te leren worden hun kansen aangeboden en worden zij aangemoedigd om te participeren en een bijdrage te leveren aan hun verdere ontwikkeling”, zegt Rachel Koningsbloem – Pinas, directeur Jeugdzaken. Het aantal jongeren in Goejaba die de school te vroeg verlaten, ligt ruim boven het nationale gemiddelde. Ook het aantal tienerzwangerschappen is er hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.