Bouterse geeft geen krimp in gesprek met vakbeweging

34

PARAMARIBO, 7 sep – President Desiré Bouterse heeft niets toe-of meegegeven in het gesprek met vertegenwoordigers van de vakbeweging. In zijn vakantieoord te Brokobaka is het er niet al te gemoedelijk aan toe gegaan. Vakbondsleiders zijn ietwat teleurgesteld.

De door de regering aangekondigde aanpassingsmaatregelen zouden de arbeidersklasse in grote problemen brengen. Vooral de duurdere tarieven voor licht en water baren ernstige zorgen. Tijdens het gesprek met Bouterse is daar dan ook flink op gehamerd. Maar volgens de Times of Suriname gaf Bouterse geen millimeter toe. Hij beperkte zich tot het nog eens aangeven van de noodzaak.

Daar heeft de vakbeweging geen boodschap aan. “Die redenen waren ons al bekend”, zegt voorzitter Robby Berenstein van de Raad van Vakcentrales in Suriname, Ravaksur. De vakbondsleiders zijn bepaald niet tevreden met de uitkomst. Toch is er hoop, omdat er een tweede gesprek uit het vuur is gesleept. De eis dat de tariefverhogingen worden teruggedraaid,

34 REACTIES

 1. Zo geeft hij ook geen krimp wat betreft de moorden die hij gepleegd heeft in 1982 ,over de coup in 1980 en de Moiwana slachtingen. Zijn vieze , vuile lippen lijken wel dichtgenaaid te zijn . Dus wat doet hij,juist zit als een pop op stoel en geeft anderen de schuld van al zijn zonden.
  En het trieste is dat de surinamers hun lessen nog steeds niet hebben geleerd na 35 jaar. Ze blijven maar dezelfde mistake te maken.


  Maak melding

 2. geen nieuws….zo werkt dat in corrupte, criminele dictaturen.

  Venetiaan liet een staatskas achter die gevuld was met 700 miljoen USD.

  De staatskas is inmiddels LEEG,

  het vermogen van drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar en dictator DESIRE DELANO BOUTERSE wordt geschat tussen de 500 en 700 miljoen USD.

  Eenvoudig rekensommetje…..toch??

  En het stomme volk laat zich de komende 5 jaar, de ene heffing en verhoging opleggen door dezelfde “VOLKSPRESIDENT”


  Maak melding

 3. Kijk goed naar het plaatje. Adhin die zit er verveeld bij,ik hoop dat het zijn gemoedrust zal knagen dat hij samen met de moordenaar van zijn familie leden daarzit.
  En bouta maar blij dat hij voorlopig niet in de gevangenis hoeft dankzij de Super domme surinamers.


  Maak melding

 4. Wat een joker. Bouterse heeft niet eens de ballen om in de DNA of in een open debat zijn maatregelen te verdedigen.

  Wat een laf stuk vreten is dat toch.


  Maak melding

 5. Ik verbaas mij steeds weer over de naïviteit en de hardleersheid van bestuurders van maatschappelijke organisaties en politieke partijen wanneer het gaat om afspraken maken met Bouterse. Ze staan steeds weer in de rij om afspraken met hem te maken terwijl ze na 35 jaar ervaring met deze man zijn gedrag toch door zouden moeten hebben dat je met Bouterse geen afspraken kunt maken. Hij houdt zich niet aan geen enkele afspraak die zijn belang niet dient. Hij wekt wel de indruk dat hij wil samenwerken en dat hij openstaat voor andere meningen maar ondertussen misbruikt hij een ieder om zijn eigen belang te dienen.
  De klaagzang achteraf van vrijwel alle deelnemers aan het FEP dat er niets is gedaan met hun adviezen is illustratief voor het misbruiken van anderen.
  De achterlijke paarse meute die hem in staat heeft gesteld om voor de derde keer er een puinhoop van te maken moet het maar voelen. Medelijden met ze heb ik niet meer.


  Maak melding

 6. De bovenstaande reactie doet mij denken aan de tijd van suiker schaarste. Iedereen begon uit te schelden en uiteindelijk begonnen zij te lachen om hun eigen stommiteit.

  De nabestaanden met hun adviseurs zullen wel eens tot lachen uitbarsten om hun eigen stommiteit. Dit is niet nieuw en ook geen uitvinding van de huidige mens, maar gezien moet worden als frustratie.


  Maak melding

 7. Erg frapant, dat er vele zijn die alles gedaan willen hebben van de overheid, maar de staatskas mag geen milimeter leeg lopen. Dan moeten de Surinamers nog harder gaan werken en vooral de mensen die dag en nacht in hun hangmatten liggen te luieren. Het is heel erg gemakkelijk alles op de overheid af te schuiven ,maar zelf kunnen ze niets, nada, nopes! Mensen van Suriname, ga eens een keer verder kijken dan je neus lang is, kijk ook een keer achteruit in deze, dan zie je wat je had en wat je nu hebt, namelijk van bijna niets tot vele luxe NU.


  Maak melding

 8. ‘Speel nooit een uitwedstrijd’ is een boek van P Winsemius die ik eind jaren ’80 heb gelezen en waarin duidelijk werd vermeld dat je bij een uitwedstrijd al achter stond alvorens de wedstrijd was begonnen !

  Deze president is met z’n ‘MULO’ opleiding (zoals velen vaak zeggen op dit forum) ook een goede psycholoog, want hij pakt ze allemaal één voor één in !
  Gaan onderhandelen op ‘Brokobaka’ (de naam zegt het al), gaat jou rug of nek breken !

  Alle zogenaamde academici en hooggeschoolden veranderen in dommeriken en stommelingen na een gesprek met deze president.
  Ze hebben allen een grote bek, en blazen van de hoogste toren af maar na zo’n meeting met mister president heerst er één en al rust en coulance !

  Er volgt nog een tweede gesprek en daar zal duidelijk worden of Berenstein ‘de boodschap’ uiteindelijk wel heeft begrepen !

  De vakbond heeft z’n best tijd gehad en zijn de meeste mensen mondig genoeg om zelf te onderhandelen of te zeggen wat ze wel of niet willen.


  Maak melding

 9. Die vakcentrales zijn reeds al een tijdje lamgeslagen, I.p.v. de straat op gaan om te protesteren, laten we het allemaal gebeuren, neem die Slijmbal van Hooghart, nu hij assembleelid is geworden, 360 graden omgedraaid, en komt met een hoop onzin van, het moest een keer gebeuren, de regering heeft minder inkomsten, terwijl er diepere oorzaken zijn, zoals corruptie en het stelen van miljoenen overheidsgelden, maar daar hoor je hooghart niet over.
  Ze kunnen hier een groot voorbeeld nemen aan Quatamala, daar hebben ze hun president weggejaagd vanwege corrupte praktijken, en werd gelijk opgepakt en opgesloten, maar hier wordt een massamoordenaar en veroordeelde drugscrimineel, 2 keer president, vandaar dat hij telkens zegt dat Surinamers hier in een paradijs leven.een paradijs voor criminelen.


  Maak melding

 10. wat baart ernstige zorgen betalen zullen wij .hoe is het mogelijk dat er geen verhogingen zijn geweest in geen tientallen jaren .waar is men bezig in ons suriname .subsidieren dat was de motto van elke voorgaande regering .het volk zoet houden was het , het zijn deze zelfde oppositie leden die riepen dat bouterse populistische maatregelen had genomen toen het goed ging en nu roepen ze moord en brand terwijl ze heel goed weten dat het onmogelijk is dat men zo goedkoop voor water en energie betaalt ,waarom hebben zij nagelaten vrijsverhogingen door te voeren toen zij aan de macht waren .nee het zou deze v7 front stemmen kosten en het ging ze niet om lands belang maar partij belang .ik hoop dan ook dat bouterse het been stijf houdt omdat de vakbonden politiek bezig zijn ,ze weten heel goed dat het zo niet verder kan .orde op zaken zou ik zeggen .


  Maak melding

 11. Vakcentrales dat denkt hun rechten op straat te halen zal men met (grootbazuin) losse flodders moeten beantwoorden.
  De President heeft niks aan geen enkele vakcentrales verschuldigd.

  Ze moeten hun rechten gaan halen bij de Bemiddeling raad en niet bij de President.
  De ministerpost van Arbeid is reeds bezet.


  Maak melding

 12. Bouta: “Jullie hoeven niet van mij te houden, ik hou wel van jullie, ik ben immers de paarse volkspresident, ik hoef niet te doen wat jullie adviseren, jullie moeten wel alles goedvinden wat ik doe en wil, doen jullie dat niet, dan zijn jullie volksvijanden en landverraders. Redimusu tuig!”.


  Maak melding

 13. -De dictator die het binnenland vernietigt heeft:::::Voor de NDPérs e vooral voor velen die steeds de NPS aan het afkraken zijn.
  Ik heb geen partij, maar dit moet een ieder weten vooral voor sommige NDP’ers als pero.

  -Een stukje tekst::

  ==Voorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname (NPS) ziet niets speciaals in het recent optreden van minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen in het stuwmeergebied. Volgens de parlementariër tevens gewezen NH-minister is het de taak van een NH-minister om tegen illegale goudactiviteiten op te treden. Toen de NPS-voorzitter tussen 2005 en 2010 de scepter zwaaide op NH, is er volgens hem hard opgetreden tegen soortgelijke activiteiten. Rusland zegt dat de scalians toen al een probleem dreigden te worden. Hij kon op tijd tegen deze drijvende goudmijnen optreden. ‘Daarom zult u vanuit de coalitie ook horen dat toen men in 2010 overnam er nul scalians waren op het stuwmeer. Dit, omdat wij het pertinent verboden hadden. Rond 2008 kreeg ik de informatie dat men bezig was een scalian op de Corantijnrivier op te zetten. Ik heb direct ingegrepen. De scalian was niet eens afgebouwd. Ik heb ervoor gezorgd dat die uit het gebied verwijderd werd. Wat de scalians betreft, hadden wij dus een strak beleid’, stelt Rusland.


  Maak melding

 14. ray zijn dit ook populistische maatregelen ,de regering had volgens jou populistische maatregelen genomen ,toen het goed ging ,nu gaat het slecht en er worden impopulaire maatregelen genomen en je lult nu wat anders .wanneer worden jullie wakker .werken is het sleutel woord en de regering bouterse moet zonder aanzien des persoon maatregelen nemen om corrupte lieden te verwijderen .als ik zeg corrupte lieden verwijderen bedoel ik letterlijk voor het gerecht brengen en al hun bezittingen verbeurt verklaren .het is niet zoals ballesar of gilds een jaar zitten en je bezittingen behouden zo werkt het niet .dat is aanmoedigen om verder te stelen .kaal plukken .


  Maak melding

 15. @purplesunrise
  Weet je nog wie, om het op zijn Surinaams te zeggen: à la dol vrije dagen weggeeft? Vorig jaar een ongelofelijke Chinese nieuwjaarsdag terwijl de Chinese winkels fijn open bleven. Ambtenaren mochten niet werken.


  Maak melding

 16. Beste vakbondsleiders zonder ruggengraat , jullie hebben tools die wettelijk zijn gebruik ze waarom moeten jullue gaan praten. Die man is niet vatbaar , IK GEEF JULLIE EEN OPLOSSING UIT MOJN ARSENAL,ZEG DE VOLK OM GEEN STROOM REKENING TE BETALEN VOOR TWEE MAANDEN , JE GAAT ZELF DIE RESULTAAT ZIEN. DORN JULLIE DAT DAN GENB DIE BALLEN VAN DIE MAN IN JE HANDEN , SUCCES


  Maak melding

 17. @Chan S ( voorzitter VHP/V7)
  100.000 surinamers hebben voor uw partij gekozen.
  Wat gaat u voor deze mensen doen?
  Of gaat u weer na 5 jaar weer op straat om vlaggetjes uitdelen?
  Ik neem aan dat u uw (DNA) honorarium (augustus) al heeft ontvangen. Graag nu aan het werk.


  Maak melding

 18. Goed plan! Er moet een begin zijn! En trouwens waarom huilt het volk van suriname. Jullie hebben toch gekozen! Niet lullen en helpen het land dat jullie zelf ook hebben vernietigd op te bouwen. Hoop dat iedereen zijn tweede auto weg doet. Een tandje lager mag wel hoor, vooral voor het luie volk van su.


  Maak melding

 19. De familie van de vermiste piloot is zwaar teleurgesteld over het antwoord van de Nederlandse regering. Dat zegt Winston van Embricqs, vader van de vermiste piloot. Hij vraagt zich af waarom dit antwoord zo lang op zich heeft laten wachten. “Als zij het apparaat niet hebben hadden ze het toch via een van de bedrijven in Nederland die het wel hebben kunnen huren of kopen? Hoeveel teleurstellingen moeten we nog verdragen?” “, aldus een zeer verontwaardigde Van Embricqs

  Ik adviseer de familie Embricqs om de president van Suriname te benaderen om geld en huur dan zelf zo een apparaat in het buitenland.
  Waarom zou Nederland dit moeten doen. Is het alweer gratis wat men zoekt?
  Ik heb met de familie met dit verlies maar wees eens verstandig en realistisch en geef Nederland niet de schuld.
  Suriname heeft helikopters en een nationaal leger. Laat de regering deze inzetten om een zoektocht te organiseren.


  Maak melding

 20. Ik Zou zeggen dit roept om acties.
  Kijken wie het langs volhoud.
  De straat op.
  Kijken we de langste adem heeft.
  Is dit de wil van het volk of niet ?
  Indien niet laat het horen.


  Maak melding

 21. @Pero…

  waarom ben jij in al die jaren niet in stelling gekomen om verhogingen te vragen….hier wel de paarse wijsneus uithangen, maar je bent niks meer of minder dan een geindoctrineerd onderkruipsel. Hersenloze randdebiel.!!!!!!!!


  Maak melding

 22. @zilver surfer
  Dat idee zat ook in mijn hoofd maar dan anders.nwat als de mensen dat njet eens kunnen betalen en bijvoorbeeld hun oude bedrag betalen? Rijke mensen als Bouta blijven altijd betalen ha ha.
  Maar goed stel dat je meer kapot maakt dan je lief is hè?


  Maak melding

 23. Als je een gekozen lid bent van de DNA betekend niet dat je mag zitten luieren en eind van de maand ontvangt men een schadeloosstelling. Ze moeten keihard gaan werken. m.a.w als lid zus iets voor het volk heeft gedaan is dit echt geen gunst.

  Men wordt gekozen om te werken voor het volk. Wie niet werkt gaat niet eten, woorden van Henck Arron. Dit was bedoeld voor de kleine man maar niet voor de
  statenleden.Want zij konden maken en breken.

  De moraalridders die een voorbeeld moeten zijn voor het volk werkt slecht twee uren in de een week. Of misschien is dit jullie niet opgevallen.

  Weten jullie wat pastoor (Steve Meye geestelijk adviseur) van de president eens gezegd heeft, dat hij dat geld van de president niet nodig heeft. Twee uren in de week lippendienst verzorgen dan heb jij die 2000,oo SRD niet nodig. Dan spreekt dit boekdelen.

  Weet je wat, vanaf vandaag gaan wij met ons allen bij de Heer solliciteren.


  Maak melding

 24. Pero, ik ben het met je eens dat Bouterse alle corrupte lieden, zonder aanzien des persoons, moet verwijderen en opsluiten. Als hij begint met zijn grote vriend Brampie te verwijderen en op te sluiten, zijn we al een heel eind op de goede weg. De kans dat hij dat doet is heel erg klein, de kans dat hij binnenkort Dodson, die tegen de tientallen, ‘onverklaarbaar’ op het stuwmeer opererende skalians optreedt, verwijdert is daarentegen heel erg groot.


  Maak melding

 25. @Pero en Lal

  Geef 1 reden die jullie beiden doet denken dat het goed gaat met Suriname sinds 25 feb 1980.

  Als jullie beiden Amnestie en Vergiffenis zien als iets geweldigs raad ik jullie beiden aan om de terugkeer naar de civiele samenleving te wagen.

  Ps,
  wees jullie beideb blij dat op 8 Dec 1982 jullie gehele familie bespaard is gebleven van een TRAGEDIE.
  Op deze tragische dag executeerde jullie baas 15 onschuldige ,weerloze zielen en heden smeekt hij om vergiffenis.
  Wanneer gaan jullie beide ‘apostelen’ hem dopen en waar?
  Zo een spektakel van hoe een Zondaar te reinigen ,,,sjonge…sjonge wie zou dat willen missen?
  En welke wasmiddelen gaan jullie gebruiken?
  Witboi,Tide….of marihuana , dope,hennep?

  Whahahahhaaaa…


  Maak melding

 26. Volkspresident. Hij durft zichzelf volkspresident noemen. Is net zo verkeerd als dat Noord-Korea zichzelf Democratisch noemt of de voormalige Oost-Duitsland zichzelf Democratisch noemde.
  Ze pakken de mensen in met woorden en de mensen trappen er nog in ook. Het blijkt weer eens dat het gehoororgaan belangrijker is dan het gezichtsorgaan en de hersenen.
  Bij hem gaat alles het ene oor in en direct het andere uit, hij doet toch wat hij wil, bij z´n aanhangers gaan z´n woorden het ene oor in, circuleert dan in het hele lijf en raakt vastgeroest in de hersenen. Pero is een uitstekende voorbeeld van zo´n gehersenspoelde aanhanger. Gehersenspoeld met een blikje BB en een kilo rijst. Afgericht om te blaffen bij alles wat niet paars is. Deze BB-R-Surinamers zijn natuurlijk verzekerd van hun dagelijkse portie BB+R. Dat anderen vanwege hun Pavlov-conditionering moeten lijden kan hen niks schelen.


  Maak melding

 27. Ray, als je beter gekeken had naar het plaatje, was het je ook opgevallen dat naast een verveeld uit zijn ogen kijkende VP er een vals grijnzende DiDiBri zit, met twee vergulde hoorns aan weerskanten van zijn boeventronie.


  Maak melding

 28. Surinamers leven volgens DDB in een paradijs. In het land der blinden is immers één oog koning wordt er ook weleens gezegd. Als men hier niet van doordrongen is, zal men dit nu aan de lijve moeten ondervinden nu de economie op zijn gat ligt. Het is te makkelijk om de schuld buiten zich te leggen en de economische regressie aan de in wereld-economie op te hangen en daarmee de realiteit te verdoezelen.

  De realiteit is echter, dat Suriname een paradijs is dat slechts weggelegd is voor DDB en zijn politieke criminelen, die zich over de ruggen van het Surinaamse volk verrijken. De blindelingen of onnozele onder hen wordt steeds meer zand in de ogen gestrooid om puur behoud van het eigen gewin. DDB laat dit immers zienderogen toe en weet dan ook bij de gratie van dit vertoon zichzelf veilig te stellen.
  Hoe zeer hij ook meent dat hij van het Surinaamse volk houdt en zegt dat hij Suriname tot grotere hoogte zal brengen, is nu de tijd aangebroken om de straat op te gaan en af te rekenen met deze man en de verdeel en heers politiek die in feite debet is aan de verslechterde economische situatie van het land.


  Maak melding

 29. Bouterse heeft geen verstand van economie en de kiezers hebben zelf voor deze domkop gekozen dus moeten ze nu niet zeuren.Om een land te besturen moet je verstand van zaken hebben maar Bouterse en zijn adviseurs zijn zakkenvullers en roven dat geld die in staatskas zijn.Ik ben zelf niet onder de indruk wat hij de afgelopen jaren heeft gepresteerd voor het land.Straks wanneer ze die salarissen van de ambtenaren niet kunnen betalen dan breekt de hel los.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.