Tariefverhogingen in Suriname ‘in strijd met regeerakkoord’

20

PARAMARIBO, 3 sep – De ingevoerde verhogingen op benzine en nutsvoorzieningen zijn ongepast. “Dit beleid is flagrant in strijd met het pas getekende regeerakkoord tussen de coalitiepartners NDP, BEP en DOE.” Dit stelt de parlementaire oppositie.

Volgens VHP, NPS, ABOP en Pertjajah Luhur is in het akkoord aangegeven dat het economisch beleid geïntegreerd zou functioneren binnen de economie. Gestreefd zou worden naar ‘duurzame productieve inkomens’. “De abrupte en geïsoleerde verhoging van prijzen en tarieven leidt niet tot geïntegreerd functioneren van de economie, noch verschaft het duurzame productieve inkomens”, stellen de oppositiepartijen.

Het is het ‘gewone volk’ dat het zwaarst getroffen wordt. “De maatregelen gaan voorbij aan de gedachte van bescherming van het volk tegen achteruitgang en dienen slechts tot continuering van uitgaven door de regering zonder enig vooruitzicht op duurzame ontwikkeling voor het volk.” De regering wordt opgeroepen om de maatregelen onmiddellijk terug te draaien en integraal ontwikkelingsbeleid te maken.

20 REACTIES

 1. Waar is die briefveld van doedoe die zo opkwan voor de belangen van de mensn??? Waar is die dodoson die als straatbezem alles wilde wegvegen bij ebs etc qua corroptie???? Gaat hij tegen die corrupten de zelfde wijze wat gedaan is met alibux en balesar toepassen???? Dit land met al die rijkdommen om zich heen hoefde zelfs de komende 15 jaren nog zonder enige verhoging van nutsvoorzieningen etc gedraaid kunnen worden. Vandaar is Suriname pas na 350 jaar waar Dubai is en een heleboel andere landen.. Tot nu toe zie ik Mr. Dubay, die misi alla sani kaba niks zeggen of krijgt hij nu toevallig die winti niet plotseling??? Jaar in jaar uit vrienden in dienst nemen in de overheid, corruptie op hoogniveau en al , dan kom je nu aan een kleine arme volk vragen zoveel te betalen zodat de corruptie vrij door kan gaan.. Wie is Clad en wat doen zij ?? Kunnen zij nagaan hoeveel mensn geld gestopt hebben in de staatolie obligatie??? Hoe ze aan zoveel geld zijn gekomen??? Als je durf heb dit land te regeren moet j durf hebben dit alles met nog heeeel wat te onderzoeken!!!! Jullie moeten blij zijn in de regering alleen dat hier nog niet zo is hoe men in parijs , duitsland , afghanistan etc denken tegen de regering.. Anders hadden jullie op korte termijn jullie KARMA al zien aankomen..!!!!


  Maak melding

 2. Dit land kruipt voor een dictator…dan krijg je ook te maken met autoritaire, dictatoriale opwellingen van een totaal geflipte drank- en drugsverslaafde, infantiele, incontinente, dementerende bejaarde gek. Jullie gaan 5 jaar lang Zimbabwaanse / Haitiaanse en Venezolaanse toestanden tegemoet dankzij de slaafse, geindoctrineerde paarse rioolratten. TERECHT !!!!!!!!!!


  Maak melding

 3. RobG, Pero, Paraman, Milton en als die andere Bouterse adepten staan in de rij bij de kruitvat en Etos. De vraag naar Pampers onder die lui is hoog. Ze zijn nergens meer te bekennen. Stelletje lafaards.

  Om de beschikbaarheid voor ouders in Nederland zo goed mogelijk te garanderen, hanteren ze de beperkte maatregel van maximaal 2 pakken per bestelling per 7 dagen en moet je totale orderwaarde minimaal 35 euro bedragen.

  En vergeet het potje sudo crème niet, want die hebben jullie hard nodig. Have a nice day…


  Maak melding

 4. Oh,deze ndp regering is er alleen om zijn partij genoten,dec moordenaarsaanhang,broederverrader[sandew hira],landverraders [Keskesipersad gangaram Panday] en de rest van de revo aanhang te accomoderen.
  Corruptie zit bij hun in het bloed ,kan je nooit uit ze weghalen.Corruptie en ndp gaan hand in hand samen.
  En o wee je een Vergiffenis aanhanger bent, dan ben je verzekerd van een post die je net als de rest van de ndp mini-sters en Lijder ,niet waard bent,


  Maak melding

 5. Heel triest wat er allemaal gebeurd in het land. Verhoogde tarieven van de nutsvoorzieningen die als een parasol omhoog zijn gegaan blijken straks onbetaalbaar voor de gewone Surinamer. Ik zie de armoede maar omhoog stijgen. Over de criminaliteit niet gesproken. Regering denk aan het volk en niet alleen hoe de kas weer aan te vullen.


  Maak melding

 6. Het is het ‘gewone volk’ dat het zwaarst getroffen wordt. Het paarse volk dat op baas heeft gestemd verdienen het paars beleid der kommer en kwel. Neks no fout, soso lobi baas, wiens we ka, baas na mang, we stemme nog vijf. Wel oliedomme paarse stommelingen, teki sa e go kong. Hahahaha Venezuelaanse, Zimbabwaanse wantoestanden, dankzij uw keuze. Hihi. Jaren 80 doro bakka. Hahahaha


  Maak melding

 7. Ik raad opa D aan om nog een 40 cent bij te doen op de take.Of het te maken tot 1 SRD.Heeft de regering meer arm slag en hoeft niet aan geld schepping gedaan worden.
  Met de oppositie hoeft men geen rekening te houden.Blijven toch onstandvastige lieden te zijn die geen duidelijk signaal kunnen af geven.
  En na verhogingen met 1 SRD een dubbeltje weer eraf halen en het volk richt een standbeeld voor opa D op omdat hij zo genadig was een 10 cent eraf te halen.
  Doet mij denken aan de slaaf die zijn meester op zijn knieen dankte omdat de meester het had behaagd om met zijn vrouw de hele avond/nacht te stoeien.


  Maak melding

 8. Met dank aan de Paarse debielen.

  Hoe zit het met het kabinet van het kabinet!?

  – SRD 60.000.000,00 voor nog meer Cadillacs
  – Hoe gaat Keizer Bigi Mofo I naar New York om zijn
  zoon te bezoeken, is dat met een lijnvlucht of gaat
  de boef weer met een toestel vol met meevreters.


  Maak melding

 9. De Guatemalteekse president Otto Pérez Molina heeft ontslag genomen wegens corruptie chandaal. Bouterse en zijn paarse aanhangers moet ook de voorbeeld nemen, De PG moet de corruptie tot de bodem laten uitzoeken, niemand mag bespaard worden. Verhoging van benzine is reeel, men moet af van de benzine sleupers. Het is tijd dat men alleen zuinige auto,s in Suriname gaat importeuren en af van 3/4 auto,s per gezin, men moet meer gaan fietsen en lopen het is gezond en goed voor de economie van het land. Pensioen leeftijd moet verhoogd worden naar 65 jaar. Surinaamers zijn de laatste jaren teveel verwend en lui geworden. De tijd moet terugkeren, geen hangmaten meer, maar werken voor je kost. Op de middelbare scholen en universiteit zijn er meer auto,s dan aantal leerlingen het is nergens in de wereld zo dat bijna 80% van de studenten met eigen auto naar school gaat.


  Maak melding

 10. De ingevoerde verhogingen op benzine en nutsvoorzieningen zijn ongepast. “Dit beleid is flagrant in strijd met het pas getekende regeerakkoord tussen de coalitiepartners NDP, BEP en DOE.” Dit stelt de parlementaire oppositie

  De parlementaire oppositie VHP, PL, NPS en ABOP moeten zich eerst afvragen waarom de rest van de V7- SPA. DA91. en de KTPI. combinatie niet in aanmerking zijn geweest voor een parlement zetel?

  De drie buiten parlementaire oppositie partijen hebben gezorgd voor de bloei en groei bij de VHP. Zij zijn de zwarte schaap geweest van een slechte/discriminerende verdeling binnen hun eigen V7 combinatie. Kon men evengoed alleen de verkiezing zijn ingegaan.

  De VHP heeft zich nooit landelijk verkiesbaar gesteld, heeft zich altijd in de districten (kieskring) Paramaribo; Wanica; Saramacca en in Nickerie met de verkiezing meegedaan.

  De overige districten zijn/waren niet intrek omdat er een andere soort van mensen daar gevestigd zijn. Blijkt dus duidelijk dat de VHP nog niet is geïntrigeerd binnen de Surinaamse gemeenschap en blijft een etnische politieke partij.

  Dit soort figuren binnen de VHP kan en mag nooit en te nimmer een presidentskandidaat voordragen. Wij moeten een president hebben dat door het gehele (landelijke) gemeenschap wordt gedragen. Maar niet een uit vier districten waar de soortgenoot zich hebben gevestigd.

  DE SPLINTER IN ANDERMANS OOG WEL ZIEN, MAAR NIET DE BALK IN HET EIGEN


  Maak melding

 11. Carel BREEVELD houdt nu zijn kiezen op elkaar !!!
  Ronnie ASABINA is zijn tong kwijtgeraakt !!!
  Celsius WATERBERG heeft zijn kaken aan mekaar laten schroeven !!!!

  Stel je voor dat ze als COALITIE – PARTIJ hun GAL spugen over de tarief verhogingen en daardoor de kans lopen om een trap onder hun reet te krijgen van ” Desiderius, de alom bekende LAPZWANS ” !!!!

  ” Chavéz ” zei het vanaf het begin dat het FEP, NEP is !!!! ”

  Desiderius ” had natuurlijk reeds vooraf aan zijn bekendmaking ( vóór de verkiezingen) omtrent de precaire economische situatie in het land, samen met zijn BENDE reeds beslist dat tariefverhogingen de EERSTE maatregelen zouden zijn bij verkiezingswinst.

  De RASIDIOTEN met allerlei titels die ijverig zitting namen in het NEP – FEP en het idee hadden dat ” Desiderius ” al was het maar voor een seconde naar hun adviezen zou luisteren en tot de vroege ochtend hebben gezwoegd om het (NEP ) plan af te krijgen zijn simpelweg VOOR DE GEK GEHOUDEN door een DRONKAARD met slechts een met VEEL MOEITE behaalde BASISCHOOL- diploma !!

  ” Neks nó fout , été Fefi, nog vijf ” blijven de PAARSE LULHANNESEN natuurlijk roepen of………..???

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 12. @Interpol
  Nooit is de VHP en anderen aan de macht geweest als bestuurders van ons land. Kom hun dus niet de schuld geven van het falend beleid van je Lijder.
  Het kan 500 Jaren en nog een paar in beslag nemen om het puin van 35 Jaren lang op te ruimen die je lijder nog steeds in 2015 aan het veroorzaken is.


  Maak melding

 13. Nu weten wij wat de moordenaar bedoelde, met mono de.

  Of u even solidair wilt zijn met het gevoerde wanbeleid.

  Of u even solidair wilt zijn met de bankrekening van
  Abrahams.

  Of u even solidair wilt zijn met de onwaarheid commissie
  van vriend saloncommunist Dew Baboeram.

  Of u even solidair wilt zijn met de vakantie van de beste,
  de aller allerbeste in New York.

  Of u even solidair wilt zijn met het salaris van Ingrid II
  de huidige vechtgenote van Keizer Bigi Mofo I.

  Of u even solidair wilt zijn met de mensen die hierop Waterkant.net betaald een pro-boeven standpunt verkondigen.

  Of u even solidair wilt zijn met de miskoop in Parijs.

  Of u even solidair wilt zijn met de vakantietrip naar China,
  u weet wel die isrifowru die een week daar aan de grond
  heeft gestaan.

  Of u even solidair wilt zijn met het gestolen bedrag tijdens
  Carifesta of moet ik Carifuru (EUR 6 miljoen) schrijven.

  Of u even solidair wilt zijn met de diepzeehaven, Tram,
  Fly-overs, 18000 woningen in 5 jaar, gewijzigde
  beleidsomstandigheden, amnestie voor mensenrechten
  schenders.


  Maak melding

 14. Een ding wil ik met de nodige zekerheid zeggen.
  De komende 5 jaren van de regering Boutere II zal gekenmerkt worden met een periode van alleen verliezers.
  Het volk is om te beginnen de grootste verliezer omdat zij flink moet inleveren. Anderen hebben al een inflatie van 30% voorspeld. Niet vergeten dat de verhoging van benzine, water, elektra zal doorwerken in alle geledingen van de Surinaamse economie. Ik durf die voorspellers van die 30% inflatie geen ongelijk te geven als wij ook in gedachten moeten houden dat de devaluatiespook van de SRD realistisch is.
  En na die 5 jaar zal het bijltjesdag zijn. Dan kan het volk lekker gaan afrekenen met onze grote vriend en leugenaar DDB. Zeker is dat er geen Bouterse III regering zal komen. Gefeliciteerd DDB, want jij mag voorlopig je eigen puinzooi , die jij in de afgelopen 5 jaar heb doen ontstaan zelf opruimen. Een ander ding wil ik met de nodige zekerheid zeggen en dat is dat dat jou niet zal lukken. Geniet van de komende vijf jaren, want meer zullen er niet zijn.


  Maak melding

 15. @John,

  Ik geef de regering DDB/Adhin geen jaar : Dezelfde mensen die Paars hebben gestemd zullen er voor zorgen dat deze mafkees, die zichzelf schandalig heeft verrijkt, OPKRAST.

  Ik kan mij niet voorstellen dat het Volk deze verhogingen gaat pikken, vooral de manier hoe deze tot stand zijn gekomen.

  Een normale huishouden met een koelkast, televisie en een wasmachine gaat al snel 170 SRD voor Elektriciteit in plaats van 40 SRD. Een SWM rekening van 40 SRD per maand wordt +- 160 SRD.

  DIT IS TOCH NIET OP TE BRENGEN VOOR EEN HUISHOUDEN MET EEN BESTEEDBAAR INKOMEN VAN 1100 SRD.


  Maak melding

 16. In feite is er geen oppositie in Suriname, want de regering heeft overal de meerderheid. Dus de rol van de oppositiepartijen zal alleen zijn om te schreeuwen, want invloed op het beleid of correctie van het beleid zullen ze wegens onvoldoende zetels niet kunnen afdwingen.

  Dat de tarieven van brandstof, stroom en water omhoog gaan en er enkele nieuwe belastingen worden geintroduceerd was al aangekondigd door de NDP reeds VOOR de verkiezing. Wie het nieuws toen volgde, wist dat dit ging komen. Toch hebben mensen in hun volle wijsheid voor deze regering gekozen, wat heel bijzonder is want normaliter kiezen mensen voor een regering die de lasten juist verlaagt. Surinamers zijn dus echte bravehearts die de staat ook in moeilijke tijden van harte ondersteunen, zo blijkt.

  Maar what about staatsinkomsten? Indien je dezelfde hoeveelheid geld rond pompt in de samenleving, dan gaat er zeker wat verdampen vanwege importen, dus die damp moet je weer aanvullen om niet te verarmen mbv winstgevende export. Hoe wil de regering dat gaan doen? Grondstoffen brengen niet meer zoveel op, dus moet je grotere hoeveelheden hiervan gaan exporteren. Dit is een soort van beroving van de eigen schatten en een vorm van duurzame verarming.
  Het land moet daarom exporteerbare producten vinden die winstgevend zijn en waarvoor men een markt moet vinden. Geen gemakkelijke karwei, aangezien geld om te investeren er niet is.
  M.a.w: het land is overgeleverd aan buitenlanders / buitenlandse investeerders. Deze gaan de maat bepalen in Suriname. En gratis gaan ze het niet doen. Dus de nieuwe realiteit wordt: wintie waai, volk ei paai.


  Maak melding

 17. Ba soekoe Ba finnie Ba Tjarie !!!
  Dit was de regerinkrg die het Surinaams volk wilde deze is wat ze ook kijgen. En nou niet lopen muiten, maar gewoon lekker 5 jaar op je blaren zitten. Hahahahaha


  Maak melding

 18. goed zo bouterse.j doet het goed.ga zo door.laat d mensen die jou nog eens 5jaar hebben ggeven hun eigen poepie ruiken.sny maar lekker in hun portomonee en hou jou en jou vrouw salaris veilïg.wy möeten inleveren en jy moet pronken van ons.jy heb d staatskast leeg geroof en het volk moet voor gaan boeten.geweldig!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.