Surinaamse oppositie wil spoedvergadering parlement

14

PARAMARIBO, 3 sep – De oppositie wil een spoedbijeenkomst van het parlement. De vakantieperiode moet maar onderbroken worden, nu de regering prijs- en tariefverhogingen doorvoert. De regering moet maar uitleg geven.

Om het te bewerkstelligen is een interpellatievoorstel ingediend bij parlementsvoorzitter Jennifer Simons. De oppositiepartijen VHP, ABOP, NPS en Pertjajah Luhur willen het parlement zo snel mogelijk bijeen. Aangemerkt wordt dat de samenleving zonder de verhogingen al ernstig in armoede is geraakt door het beleid van de vorige Regering. Ook wordt een groter deel van het volk ver onder de armoede grens gedompeld.

De verhogingen zullen namelijk ongetwijfeld doorwerken op de prijzen van alle goederen en diensten. Ook moet er rekening mee worden gehouden dat de ontvangsten en uitgaven uit de verhogingen in strijd zijn met de grondwet. Het parlement is namelijk niet gehoord. De regering is uitgenodigd om ‘op zeer korte termijn’ het parlement zo omstandig mogelijk te informeren over de gevolgen.

14 REACTIES

 1. Ik vindt dat de regering het geld kan hallen bij de Burger dan op deze vlaktes wat ik hier aan geeft
  1 wegenbelastingen
  En omzet belasting
  Hoe werk dat

  Voorbeelden
  Als er 5000 personen auto’s in Suriname rijden
  Dan breng je 50 srd per auto per maand in rekening bij de eigenaar van de auto
  Dat is in 12 maanden 5000 × 50 srd = 25000 srd per maand x 12 md = 300,000 srd

  Bussen
  4000 bussen 100 srd permaand

  100 srd x 4000 =400,000 per md x 12 =4800,000 per jaar

  Vrachtwagen aantal 300
  150 srd per maand
  150 srd x 300 = 45000 srd per md × 12 md = 450,000

  Ga zo Door dan denk ok dat ze een ieder treffen
  Dan benzine prijzen om hoog te gooien
  Ze tref je niet de kleine man die op de brommer is
  Dit is staatskast vullen niet anders


  Maak melding

 2. Naar aanleiding van de verhogingen van de brandstofprijzen, en de aangekondigde verhoging tarieven voor energie en water, door regering Bouterse

  Is de oppositie en Ravaksur in beraad gegaan. Dat nooit eerder heeft plaats gehad
  De vakcentrale C47 is bezig een zeer gevaarlijke politieke steekspelletje te spelen met de regering Bouterse.
  Daarom wilde men niet meedoen met de regering om een minister aan te wijzen.

  Men moet de dingen goed volgen, Dit lijkt meer op een afgesproken zaak. Bij mij is het een kwestie van handelen en niet onderhandelen met moedwillige.
  De gasten hebben hun standpunten reeds aangenomen en praten is gewoon tijd verlies.

  De brandstofprijzen in de hele wereld gaan omlaag, alleen in Suriname moet het volk een verhoging betalen. Aldus
  een verklaring van de Oppositionele partijen
  VHP, PL, NPS en ABOP en niet te vergeten de buiten parelmentale oppositie partijen SPA. DA91 en de KTPI.

  Landgenoten om een lang verhaal kort te maken, vraagt u aan uw familie in het buitenland of de prijzen omlaag
  zijn gedropt van brandstof; energie enz.
  In plaats dat men de gemeenschap bewust maakt over de verhogingen, voert men politieke propaganda.


  Maak melding

 3. Oppositie moet geen verspilde moeite doen voor het volk. Het volk wist precies waarvoor ze koos en moet het nu maar voelen. Wie niet horen wil moet voelen.


  Maak melding

 4. Ik kan mij niet voorstellen dat wanneer de DNA de regering vraagt om aanwezig te zijn de regering zich kan onttrekken aan haar plichten.In deze is de leiding van het parlement te slap.
  De leiding kan immers van de regering eisen aanwezig te zijn.


  Maak melding

 5. Er is een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen president Otto Perez Molina van Guatemala. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een grote fraudezaak. Dinsdag verloor de president al zijn onschendbaarheid na een stemming in het parlement, waardoor de weg werd vrijgemaakt voor vervolging.

  Ja mensen dit kan. Ook de personen die hierbij betrokken zijn worden gearresteerd.
  Waarom zou dit niet kunnen in Suriname?????
  Zoals altijd is de leider van een bende schuldig omdat hij leiding heeft gegeven.


  Maak melding

 6. Elk volk krijgt de leider die het verdient. Bouterse heeft de zaak 5 jaar belazerd door Sinterklaas te spelen geld dat er niet was. De Surinamers moeten nu hun eigen cadeautjes met terugwerkende kracht en met hoge rente terugbetalen. Eihen schuld, dikke bult.

  Back to the 80ties.


  Maak melding

 7. Dat deze paarse roversbende meester is in het schenden van de grondwet is voor hun heel normaal geworden, zie daarom de achteruitgang en verloedering in dit land dankzij die schurken en criminelen die door die paarse ratten in het machtscentrum zijn terecht gekomen, kijken of deze paarse ratten nog zo hard zingen van, we gaan nog voor 5.


  Maak melding

 8. Met alles straks nog duurder vinden enkele ndpers dat het heel goed gaat met Suriname.zij hebben netals de ndp criminele regering geen kaas gegeten van land besturen.Wel weten ze hoe een coup te plegen.massa moord te plegen en dan on top…Vergiffenis te smeken als je een dom idioot als sandew hira tegenkomt,een lummel ,een nietsnuit.A good for nothing guy,aub dit is sandew hira voor je.


  Maak melding

 9. Beste Henk Molenaar,

  Discussie herstelbetaling zal spoedig volgen. Nederland gaat de schuld krijgen van de zgn crises krijgen. Als de Srd is gedevalueerd komt Bouterse met een anti koloniale verklaring, mark my words…
  Het is zo triest dat onze geliefde land naar de klote wordt geholpen.


  Maak melding

 10. Zo SuriNed brood op de plank. Want Suri wordt nu Suribabwe.De armen worden armer en de rijken worden Stinkend rijk.De Surineds moeten nu voor de families paketten doorsturen naar Suri. De sranang people heeft de armoede van vorige periode 5 jaren zelf meegemaakt. Dus een Ezel stoot niet twee keer aan dezelfde muur. massaal kiezen voor de Paaarse Bende en dit is de resultaat van de nwe regering.


  Maak melding

 11. Regeringen breken wel vaker beloftes, of ze nou in strijd zijn met de verkiezingsbeloftes of niet. Overal ter wereld. Mark Rutte schenkt Griekenland nog eens 5 miljard euro. Terwijl meneertje uitdrukkelijk heeft beloofd geen geld meer die kant op te sturen. Het volk is altijd de dupe van beslissingen die nadelig blijken te zijn.

  Er zal gekeken moeten worden naar de manier waarop de regering in Suriname zijn inkomsten vergaard. Roofbouw plegen op ons prachtig binnenland dmv mijnbouw, lijkt mij een overbodige zaak gezien de wereldmarkt ons iedere keer weer verrast met dalende en stijgende prijzen wat betreft grondstoffen, hetzelfde geld ook voor de olie business.

  Deze accenten zullen moeten worden verlegd en er zal gekeken moeten worden naar meer passende bronnen van inkomsten die beter aansluiten op het tropisch paradijs Suriname. Die potentie ligt voornamelijk in de landbouw en de toeristische sector. En veel minder in de industriële sector.

  Laten we Suriname een groene toekomst bieden voor een ieder….


  Maak melding

 12. Spoedvergadering, noodvergadering, geen vergadering, het maakt allemaal niets meer uit. Het volk heeft reeds beslist dat men armoede wil. Dan krijgt men het ook. Indien iemand dacht dat de regeerders om het volk geven, blijf het vooral denken en kijk wat ze echt voor het volk doen. Daden spreken meer dan woorden, alleen bepaalde mensen denken dat woorden veel meer de ware intenties weergeven dan daden. Zulke mensen vellen hun oordeel op mooie woorden ipv op daden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.