‘Leiding Nationale Partij Suriname moet weg’

20

PARAMARIBO, 24 aug – De leiding van de Nationale Partij Suriname, NPS, heeft zijn langste tijd gehad. Dit stelt de voorzitter van NPS Nederland, John Waalring. De ‘groene partij’ staat aan de vooravond van een crisis.

De huidige partijleiding weet niet met de situatie om te gaan. Daar getuigt de afhandeling van geschillen met partijfunctionarissen van. Een tussentijds bestuur zou alvast moeten trachten de leden terug te halen die de partij de rug toekeerden. “Maar voor nu is het echt beter dat het bestuur Rusland terugtreedt en dat er een interim-bestuur komt met klinkende namen”, zegt Waalring tegenover de Ware Tijd.

Waalring zegt op persoonlijke titel te praten. Hij vindt dat de partij alleen te redden valt als het bestuur Rusland aftreedt. Wie de leiding zal moeten overnemen, laat hij in het midden. Recent heeft hoofdbestuurslid Sunil Oemrawsingh het lidmaatschap opgezegd. Voormalig presidentieel adviseur John van Coblijn deed hetzelfde uit ontevredenheid over het partijbeleid. Een actiecomité wil met Rusland praten over ‘vernieuwing’.

20 REACTIES

 1. In de meeste gevallen van grote verliezen verbinden politieke partijen er consequenties aan.
  Bij de Surinaamse politieke partijen lukt dat niet omdat ze net als koepari willen zuigen wat er nog te zuigen valt.
  Ook bij de parastatale bedrijven zien wij het zelfde fenomeen.
  Het verschil is wel dat er tegen de parastatale bedrijven wettelijk kan worden opgetreden. En dat blijft natuurlijk ook uit vanwege politieke en of financiele reden.


  Maak melding

 2. De leiding van de NPS moet nu niet weg,maar moest allang weg zijn.Dit bestuur is niet in staat de partij weer tot leven te wekken.
  We hebben nu een sterke leider nodig ,die zeker geen sjoemelende broer heeft.


  Maak melding

 3. Ik heb me altijd afgevraagd wat de toegevoegde waarde is van een politieke partij of vleugel buiten SU. Ik ben het wel mee eens dat de huidige leiding van de NPS de competenties mist om leiding te geven aan de partij. Misschien hard om te horen, maar dat is de realiteit. Het probleem in SU is nu, dat politieke leiders haast onaantastbaar zijn. En ook al gaat de partij helemaal kapot blijven ze gehandhaafd.


  Maak melding

 4. Tja zolang Bouterse/NDP aan de macht zit, zien alle politici zich als perfect en voorbeeldig. Bij de NPS is dit nu aan de orde. Het Is volkomen normaal dat er zich een crisis voordoet binnen de partij maar het is wel belangrijk dat je daarmee als partij kunt omgaan. Helaas is het bestuur Rusland in deze niet competent. Eigenlijk zonde dat zij dat zelf niet inzien.


  Maak melding

 5. wie e poeroe wie e potie ,deze gasten geloven in spoken ding mang voe nps.na partij bloko keba!!!!!!!!!!!! .jullie hollen achter de feiten aan het beste wat ik jullie kan aanraden is op te gaan in de ndp of vhp ik zeg vhp omdat de vhp dan ook andere bevolkings groepen in hun gelederen kan hebben dan bedoel ik de top van de vhp .
  jullie vhp nps zijn toch broeders zeggen lachmon en aron of pengel .bewijzen jullie je verbroederings politiek dan ,laat rusland voorzitter worden van de vhp dan zie ik dat jullie het menen , het surinaamse volk zou massaal op de nps vhp stemmen .bewijzen jullie je ware verbroedering .ik verzeker elke politieke partij dat als het er op aan komt een ieder voor zich is .behalve de ndp .
  die apartheid politiek die vhp en nps al die tientallen jaren hebben gevoerd was en is een sta in de weg voor de ontwikkeling van dit land .opdoeken deze twee partijen .


  Maak melding

 6. De NPS onderleiding van Rusland en Kruisland zijn bezig zichzelf de grond in te boren wat een goed teken is.
  Als de partij bevrijdt is van deze twee machtswellusteling dan is er volgens mij een klein kansje tot overleving.
  Maar dan zal grote offers gebracht moeten worden om af te rekenen met het (vanaf de tijd van H.Arron tot heden)
  verleden.

  De ondergang van de partij is geweest arrogantie en alwetendheid. Eenmaal een NPSers altijd een NPSers de naam zegt het al. Maar door ontevredenheid zijn deze overgestapt naar andere partijen.

  Arron en Venetiaan zijn de twee grote boosdoener van de partij geweest. De zittingsperiode van Venetiaan moet men niet zien als te zijn een populaire man geweest maar meer als een noodsituatie tegen het militairen bewind. Deze man Vene heeft ons erg beschaamd met z`n egoïstische stommiteit. In plaats de partij tot hogere hoogte te brengen heeft hij zich (om macht) laten misbruiken door de VHP. Niet denkende dat de meeste
  leden van de NPS bij de NDP zijn overgestapt.

  Dan praat deze idioot over het uitroeien met tak en wortel van zijn eigen mensen aan de overkant. Met zijn eigen klote woorden heeft hij Bouterse nog sterker gemaakt

  Dat ding van tak en wortel heeft nooit gewerkt dit is ten koste van de NPS geweest. En wie was de lachende derde VHP met de racist Santokhi. De man die ons wilt terug voeren naar de tijd van de SLAVENDRIJVERS. VHPers voelen zich nog steeds als afstammeling van contractarbeiders die nooit slaven zijn geweest.

  Nu rest nog de partij van Somohardjo en Santokhi om met tak en wortel uitgeroeid te
  worden!!!!!


  Maak melding

 7. Bouterse heeft de zwarten onderling verdeeld en z’n geldpomp heeft alles en iedereen die zwart is naar de NDP gelokt. Indien NPS verder wil bestaan moet ze maar zien hoe ook zij aan een geldpomp komt.


  Maak melding

 8. =Ik denk dat als Venetiaan niets in Rusland zag hij hem niet gevraagd zou hebben om voorzitter van die partij te worden.
  Als men in die periode vond dat hij niet geschikt was had men al langer aan de bel moeten trekken en niet op het laatste moment zijn mond open doen.

  =Cobi en nog veel meer wilde hoger op de ladder komen, maar omdat het niet gelukt is denkt men nu anders om personen en de partij te dwarsbomen.
  Persoonlijk is Cobi geen geschikte persoon om voorzitter te worden, omdat hij niet professioneel is dit te doen.
  Ook zijn velen naar de NDP verhuisd met het idee dat zij hoger op de ladder zouden komen.
  Het is afwachten wat er gaat gebeuren.

  =De vraag aan velen of ze wel echt en NPSér zijn of gewoon in de partij zitten om in de DNA te gaan of president te worden. Ik zou het niet weten en heb geen partij.


  Maak melding

 9. @Koos,

  Er zijn teveel partijen actief,

  Helemaal niet gek in zo’n verdeeld land. Nederland en de Surineds worden vaak verweten alles beter te weten, Dan hebben ze dat in Suriname goed overgenomen, hoe is het anders mogelijk dat in een land van een half miljoen inwoners er zoveel partijen zijn, in ieder geval niet omdat ze het met elkaar eens zijn, zelfs bij een relatief kleine inwonersgroep als de Javanen is het nog niet eens mogelijk de neusen de zelfde kant op te krijgen


  Maak melding

 10. Bij de NPS durven ze te zeggem dat ze liever een ander als leider willen zien/ Helaas kunnen we dit niet zeggen van d andere partijen en in geen elk geval van de NDPers.
  Daar willen ze liever een Moordenaar en een Zondaar als hun LIJDER en dana lles VERGEVEN en Vergeten , in naam van Sandew hira,amen.


  Maak melding

 11. De ‘ meltdown ‘ van de NPS, de partij met oerconservatieve politieke opvattingen is gewoon een feit. Hoogste tijd dat deze politieke vereniging zich opheft. Dit clubje haar beleid is niet alleen mislukt, maar ze hebben ook de belangen van de Surinaamse bevolking en hun eigen leugens letterlijk verkracht.

  Deze omhooggevallen karakterlozen zijn zo arrogant dat ze zelf niet inzien dat de partij als een kernreactor wegsmelt.Ze zoeken de fout altijd bij een ander, de schuld ligt altijd bij een ander. Het is de hoogste tijd voor Gregory Rusland om op te stappen. iemand met karakter had de eer aan zichzelf gehouden en was met de stille trom vertrokken.

  Er moet maar een heftige revolutie in de NPS plaatsvinden. Een paar totems moet van de sokkels getrapt worden. Deze figuren kunnen het beleid van de partij niet blijven bepalen.Iemand moet hen opsodemieteren.


  Maak melding

 12. Al die leiders van NPS die na Johan Adollf Pengel kwamen, hebben schuld aan de val van NPS. Wat VHP eiste of influisterde volgden ze slaafs op!
  Venetiaan was de ergste van allen. Venetiaan was een echte srafu ten kaptin. Hij oogde ook als een echte slaafse Zwarte Piet die we eigenlijk vergeten zijn te huldigen als Hoofdpiet 🙂


  Maak melding

 13. de djoeka lijder is een drugs criemie wordt gezocht door INTERPOL

  de moordenaar lijder van het dombo volk is een drugs criemie moordernaar hoofd verdachte wordt gezocht door INTERPOL..

  de vele vele minister zijn oplichters rovers kunnen er niks van maken..

  waar gaat ons land heen..wat wordt de toekomst

  monie no dé,,valuta no dé..

  hoe nu verder..


  Maak melding

 14. Ira, jouw partij de VHP heeft nog een lange weg te gaan. De VHP zit opgesloten in een etnisch cocon waaruit ze nooit uit zullen kruipen. Naar buiten toe noemt men zich een hervormings-partij, maar dat is de mensen zand in de ogen strooien. Het is niets anders dan een cosmetische opmaak.

  De ideologie van de VHP is gebaseerd op Hindoe tradities van de vorige eeuwen.Men streeft nog steeds naar de eenheid van de groep, de eenheid van cultuur,de eenheid, van traditie,de eenheid van godsdienst. Alles moet wijken voor de eenheid die mede door religieuze tradities samen gesmeed moest worden.

  Voor het individuele denken is in de ideologie van de VHP geen plaats.Er heerst een soort van stam-hiërarchie. De leiding ziet erop toe dat elk individu ondergeschikt moet zijn aan het groepsbelang. De stamleider heeft een heel team van handlangers die hem ondersteunen om de groepseenheid te behouden. Niemand mag afwijken van de leer. We zien echter dat vele Hindoestanen afstand nemen van het ‘ te Hindoestaans denken ‘ . Dit denken benauwd de mensen en nemen afstand van deze juk.


  Maak melding

 15. de hele partij moet ontbonden worden; de nps en ook de vhp…beide hebben de hele samenleving sinds mensen heugenis ontwricht met hun raciale ideeen en denkbeelden…. de samenleving is daarbij enorm geschaad… indien dit niet bestond, had suriname nu in een veel beter perspectief gestaan…ik hoop dat de jongere generaties daarvan iets leert….


  Maak melding

 16. in dit geval komt er geen zegen uit nederland, want ik heb aan niemand gevraagd om aan de nps nederland te vragen om aan rusland te vragen om te gaan.

  maar is dit nu een punt van prioriteit? kun je niet gewoon vragen wanneer de eerstvolgende fractievoorzitters of andere verkiezing is en alvast beginnen te werven?

  waarom moet altijd weer de dolk tevoorschijn worden gehaald?


  Maak melding

 17. #Koos -Henk Molenaar

  Is het nog niet duidelijk Koosje? Wat niet bij elkaar hoort zal ook niet bij elkaar blijven. Doel van deze combinatie is de NDP verslaan. Niets meer en niets anders. Dus begin niet weer met V7 jou nachtmerrie voor het leven. En Bouterse jou levenssyndroom.

  Beterschap.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.