Surinaamse artiest overleden na ongeluk met boot

8

Franse gendarmeries vertrekken zondag met twee van de twaalf overlevenden van een bootongeluk vanuit Albina, om verder te zoeken naar de 13de man, de Surinaamse dancehall artiest Marciano ‘Blaka Champa’ Bron. Hij was zondagochtend onderweg van Albina(Suriname) naar Frans-Guyana toen de boot waarin hij zat door tweeën brak bij een aanvaring met een ander vaartuig. In totaal raakten dertien personen, inclusief de twee bootsmannen te water. Twaalf hunner werden gered, Blaka Champa verdween in de diepte. Zijn lijk werd maandagochtend gevonden.

Franse gendarmeries wachten zondag aan de Surinaamse oever van de Marowijnerivier bij Albina op een helikopter uit Cayenne (Frans-Guyana) om de zoektocht te vervolgen naar de vermiste artiest Marciano ‘Blaka Champa’ Bron:
bootFr2

Blaka Champa(34) was alom bekend in de Surinaamse dancehall wereld. Hij heeft veel nummers op zijn naam staan zoals Ala dei te me begi Gado, Deng Wani njang wi, en sikowtoe en Moni na Ana .
BlakaChampa

8 REACTIES

 1. die brug tussen albina en frans guyana zou komen; in 2008 zou het gereed kunnen zijn… waarom komt die brug er niet,,, dan was dit nu niet gebeurd… sterkte voor de nabestaanden….


  Maak melding

 2. zwemvest ,zwemvest zwemvest ,dat is het sleutel woord .stoer gedrag ,de wet niet willen na leven ik weet niet wat het is .mensen denk aan uw veiligheid ,ook als het om die seat belt gaat .palanti heeft ook schuld door op te letten als die veiligheid wordt nageleefd maar u, u bent de hoofd verantwoordelijke als burger .mie bar oeng .ophouden met stoer gedrag en dat die zwemvesten stinken of wat ik ook hoor ze gaan mijn kleren vies maken .een gewaarschuwd mens telt voor twee.

  na mie pero so so lobie mie bar oeng .


  Maak melding

 3. A njunsu disi sari fu tru!

  Hoe heeft het zo ver kunnen komen. Omkomen bij het oversteken van een rivier. Kijk, was het een oceaan, dan maak je inderdaad weinig kans als om gered te worden.
  Nu zit je als lezer met heel veel vragen over hoe het zover heeft kunnen komen.
  – Hoe was de staat van de korjaal dat het heeft kunnen breken?
  – Waren veiligheids maatregelen niet in acht genomen?
  – Kon Blaka Champa niet zwemmen?
  – Had Blaka Champa geen reddingsvest om waardoor hij onder
  water is geraakt?
  – was het korjaal overbelast?

  Ik vind dat autoriteiten vooral bij zulke oversteekplaatsen moet gaan posten en als nodig is flinke boetes uitdelen wanneer veiligheidsmaatregelen niet in acht worden genomen. Zulke ambtenaren in functie hoeven niet veel te kosten want als die goed zijn werk doet is zijn salaris zo terug verdiend want er is heel veel wat niet schort maar met onderling handje klap op acoordjes worden gegooid. Suriname zal pas wakker worden wanneer een flinke schade claim van een toerist binnen zal komen. Afgelopen jaar had ik ook de oversteek gemaakt daar bij Albina. Je ziet dan dat bootmannen een concurrentie strijd met elkaar aangaan om de passagiers te vervoeren. De taak is dan aan jou als klant om goed te kijken bij welke bootman je veilig kunt oversteken.
  Ze zijn ook nog gauw beledigd als je bedankt omdat je al voorzien bent!
  De Surinaamse overheid moet dus veel meer gaan controleren. Ook de snelheid op het water moet aan banden gelegd warden want hier bijvoorbeeld wordt je gecontroleerd door de waterpolitie op:
  1) Vaarsnelheid
  2) Controle op alcohol
  3) Controle op geldig vaarbewijs
  3) Controle op veiligheid; aanwezigheid van veiligheidsmaatregelen.

  Deze dingen moeten dus geregeld worden. Ook in belang van de toeristen.


  Maak melding

 4. Alle respect voor Blaka Champa als menszijnde.

  Maar Tja, wie in God gelooft moet zijn eigen dood en ellende maar voor lief nemen. God behoed zijn gelovigen niet, maar wiens mond den Gode eert is een wrede dood meer dan weerd. Als die God had bestaan zou hij al lang zijn pupillen het gevaar dat hen te wachten staat hebben ingefluisterd. Dus ik kan geen medelijden opbrengen met dit soort gelovige figuren noch met zijn familie die alle op dezelfde leest geschoeid is. Zing maar verder “ala dei te mi begi gado”, want opgeruimd staat netjes.
  django


  Maak melding

 5. Django over welk respect heb jij het.?
  Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is , na grontapoe joe de tamara na foe joe.
  Terg andere mensen niet met je zieke reaktie

  Zoek gewoon hulp.
  Ik condoleer de familie met dit verlies.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.