Curaçao verwacht dit jaar meer toeristen uit Suriname

23

Gisteren bracht de directeur van de Curaçao Tourist Board, Hugo Clarinda(FOTO), voor de eerste keer een bezoek aan Suriname. Clarinda en Janine Neef – de Windt, marketing manager Caribbean, hebben vrijdag in Hotel Ramada een presentatie gehouden over Curaçao als groeiende toeristische industrie. Aanwezig waren Surinaamse journalisten, studenten toerisme, en actoren in de toerisme branche.

De Curaçao Tourist Board verwacht dit jaar 12.500 toeristen uit Suriname. Dat zal een stijging zijn van 44,7% ten opzichte van 2014 toen 10.675 vakantiegangers uit Surinamers het eiland aandeden. Van januari tot en met juli 2015 zijn al 5.583 Surinaamse toeristen op Curaçao lang geweest, een stijging van 12% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In 2014 gaven Surinamers US$ 7,6 miljoen uit op het eiland, voor dit jaar is dat al US$ 4 miljoen.

23 REACTIES

 1. En waar blijft de Surinam Tourist Board?????

  Er wordt al jaren over gesproken maat er is helemaal NIETS in Suriname waar toeristen hun informatie kunnen halen.


  Maak melding

 2. Ik hoop, dat de Surinaamse aanwezigen op deze bijeenkomst (eindelijk) hebben geleerd, dat prijs en kwaliteit van een toeristisch product met elkaar in evenwicht moeten zijn.
  Zolang we in ons land toeristen zien als melkkoeien en ons niet bekommeren om de kwaliteit, wordt het nooit wat met het toerisme in Suriname.
  Iedereen die een beetje gereisd heeft in de Caribbic weet hoe groot het verschil is.


  Maak melding

 3. De hypocriete Surinamer, die op alle sociale media en in berichtgevingen roeptoetert dat er geen mooier land ter wereld is dan Suriname, gaat naar Curacao met vakantie! En spekt daarmee tevens voor een deel de Nederlandse staatskas. Maar dat komt bij die amoebes nog niet over!


  Maak melding

 4. wat heeft Suriname de toerist te bieden??? Totaal niks!!! Dure accomodaties, belabberde en onbeschofte dienstverlening hetgeen al begint bij de douane op Zanderij. Absurde prijs/kwaliteit verhouding m.a.w.veel geld voor minimale kwaliteit. Gebrek aan een azuurblauwe zee en parelwitte stranden. Smerige stad met zwerfhonden, petflessen vuilnishopen langs de weg. Dit soort zaken zit de doorsnee toerist niet op te wachten. Dus dan kies je liever voor Caribisch Nederland.


  Maak melding

 5. wij hebben altijd onze mond vol over suri hoe geweldig wij zijn..

  maar wij zelf gaan naar hét buitenland om uit te leven genieten van onze zwart verdiende US$ om deze op te maken..,

  ,in suri zou je gezien worden hoe geil je bent ,dus kiezen wij voor buiten de deur..

  wij zijn het met elkaar eens,dat wij niet houden van ons eigen land ,,zie maar naar die commentaren hoe vies smerig onbeleefd onbeschoft wij zijn op alle gebieden..

  nader toelichting in niet nodig vul maar zelf in kijk om je heen..

  begin bij de opperhoofd en ga vervolgens door naar de zwerver dakloze en alles wat tussen in ligt..

  over lantie mangs-oemas hoef je het niet te hebben..het zijn a-soos..


  Maak melding

 6. Suriname roept altijd met trots dat er honderdduizend toeristen per jaar rnaar hun land komen. Dat zijn geen toeristen die geld in het laatje brengen maar Surineds op familiebezoek.

  Suriname kent geen toeristisch karakter zoals andere landen in de Caribbean waar je als toerist als ‘gast’van het land wordt behandeld. In Suriname heerst in de meeste horeca onder het personeel de mentaliteit van ‘val me niet lastig hoor’. De service is afschuwelijk en gastvrijheid ver te zoeken.


  Maak melding

 7. Laat weer zien dat het Surinaamse volk onderontwikkeld is en zo zal blijven. Geen respect voor eigen natuur en land. Geen initiatieven om de economie tot bloei en tot ontwikkeling te brengen. Op mijn laatste reis naar het buitenland (Malesie) kwam ik een jongeman van Indiase roots tegen. Heeft een bedrijfje in het verwerken van afvalolie tot brandstof opgezet. Begon met een paar Maleise dollars en geldt nu als een van de rijkere allochtoon in Malesie. Waarom kan de Indiër overal ter wereld zijn creativiteit en inzet kwijt behalve in Suriname ? Juist ja, het wantrouwen en haat van de zwarte bevolking! Die kan het maar moeilijk verkroppen dat iemand uit een andere bevolkingsgroep het beter doet dan hijzelf. Idem hetzelfde meegemaakt in Zuid Afrika. Durban behoort tot de rijkste regio’s op het Afrikaanse contingent en dit is vooral te danken aan de grote concentratie van de hardwerkende Indiërs en Chinezen. Wat doet de zwarte Afrikaan > Juist ja, roven, plunderen en verkrachten. Zo triest !!
  Surinames volk is geestelijk arm en lui. Maar als het op feesten en op beesten aankomt zijn zij overal te vinden. Het is ook een schijnheilig volk. Bah !


  Maak melding

 8. Ben al enkele jaren niet naar Suriname geweest en eerlijk gezegd mis ik het niet.
  Als ik (meer) zon wil zien ga ik lekker naar Spanje. 2 uurtjes vliegen en geen gezeik met toeristenkaarten of onaangepaste passagiers.

  Last but not least, je krijgt geen waar voor je geld.


  Maak melding

 9. Je bent onbeschoft. Je heb geen manieren geleerd. Laat me met nonsens. Hoepelop jonge. Laat me oren water suisen.
  No weer mi ede nanga law.

  Ze leren het nooooooooiiiit !!!!!!!!


  Maak melding

 10. Hallo,wat heeft Curaçao te bieden?
  Leggen jullie mij eens uit.
  Curaçao is erg duur,als je een kwartiertje rond rijd heb je het voor gezien.
  Een fles maningre batra kost al gauw honderd euro!
  Voor eten en drinken zal ik het hier bij laten.


  Maak melding

 11. Bakasur, en waar haalt u het geld vandaan ? Een overstroompje en heel Suriname staat blank. Voor de zoektocht van de verdwenen helicopter wordt de hulp ingeroepen van Nederland en u wilt kunstmatige stranden gaan aanleggen ? Wie gaat dat financieren ? Welke crimineel of drugsbaron ? Niemand toch ? Soso law mang tori di in you ede. Pierede


  Maak melding

 12. Curacao heeft ervaring met toerisme en blijft zich daar in ontwikkelen.

  Omdat het mooie stranden bezit en mogelijkheden voor alle denkbare watersporten in combinatie met het mooie klimaat, is Curacao de ultieme locatie voor de toerist uit Europa en VS.

  Ik hoef geen strandmens of liefhebber van watersport te zijn, maar zou echter alleen maar door hun ervaring hoe miniem dat ook moge zijn, en het streven voor verbeteringen eerder naar Curacao gaan i.p.v. Suriname.

  In Su ontbreekt het al aan de basisbegindelen van toerisme, maar als je van “djoegoe djoegoe” houdt moet je daar wezen. Volgens mij liefhebbers genoeg.


  Maak melding

 13. Heeft Nederland blauwe zee en witte stranden?
  Of gaan toeristen ook wel eens om andere redenen vakantie houden in Nederland.

  Onze bekrompen geesten menen dat een toerist slechts voor blauw water en witte stranden kiest.

  Wie het binnenland van Suriname kent weet hoe mooi het land is.


  Maak melding

 14. Nederland met Suriname vergelijken, dat is natuurlijk wel heel erg bekrompen.
  Blauw water en witte stranden trekt de westerse toerist, en als je het moet hebben van een tiental backpackers en natuurliefhebbers….nou succes ermee.

  Mooie binnenlanden genoeg op deze aarde om te gaan bewonderen, men zit echt niet op Su te wachten.

  Ik zou eerder de basisbeginselen van toerisme aanpakken alvorens überhaupt te praten over witte stranden, blauw water, of een mooi binnenland. Dan ga je vooruit!


  Maak melding

 15. Precisely. “I espouse racist policies in ‘good faith’ and have done so for a long time. Therefore, I am immune to prosecution for having rationalized policies that sent all those Xs to the camps” doesn’t strike me as a compelling defense – legally or morally.


  Maak melding

 16. Liebe Ronja,wow, was du alles in Argentinien erlebst! Ein bischen neidisch sind wir ja schon… Morgen ist Kirkelnachtreffen, das wird bestimmt wieder sehr sehr nett. Eli hat Geburtstag und wir werden Fotos von Kirkel austauschen, uns mit Gesellschaftsspielen vergnügen und dabei das Geburtstagskind hochleben lassen. Schade, dass der hübsche Hase und der lustige Clown nicht dabei sein können, das wäre die perfekte Geburtstagsüberraschung gewesen! Wir drücken dich ganz fest,Mom und Dad


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.