Leiding Energiebedrijven Suriname: geen geknoei

20

PARAMARIBO, 22 aug – De leiding van Energiebedrijven Suriname, EBS, heeft zich niet schuldig gemaakt aan geknoei of corruptie. Dit zegt waarnemend directeur Willy Duiker. Onderzoek van accountantsdienst Clad wijst weliswaar anders uit. Het laatste woord is nog niet gevallen.

Nieuwbakken minister van Natuurlijke Hulpbronnen Regillio Dodson wil zelf met de directie praten. “We moeten de minister de ruimte geven om zijn werk te doen, maar onder deze leiding dulden we geen malversaties”, zegt Duiker tegenover de Times of Suriname. Volgens Clad is veel te veel betaald voor diensten en leveranties. Uit de informatie die het bedrijf beschikbaar stelde, blijkt veel mis met de financiële administratie.

Ook zijn aanschafprocedures genegeerd. “Door EBS zijn geen documenten beschikbaar gesteld, waaruit blijkt dat voordat offertes worden opgevraagd en overeenkomsten worden gesloten, een door de afdeling Engineering opgestelde directieraming is gemaakt van de verwachte kosten”, stelt Clad in zijn onderzoeksverslag. Duiker blijft erbij dat er van corruptie geen sprake is en dat die buiten de deur gehouden wordt.

20 REACTIES

 1. Als er geen malversaties en zeg maar fraude zih hebben afgespeeld bij de EBS, lees Willy Duiker, dan was er in opdracht van de PG geen onderzoek gestart. Dit onderzoek is gestart naar aanleiding van de 2 rapporten van het DNA lid van de NPS de heer Arthur Tjin A Tsoi, dank zij hem zal Willy Duiker nu echt moeten duiken.
  Bevoordeling van familie en vrienden door hogere prijzen te betalen. Bevoordeling van eigen onderneming door rechtstreekse opdracht zonder de inschrijvingsprocedure te gebruiken.
  Een ander integere jongeman, die ook door de vakbond is aangevallen, G. Ridley en beschuldigd van fraude.
  Jaja zo tracht dee vreemde vogel (Duiker) de aandacht van zich af te houden.


  Maak melding

 2. Natuurlijk is er niets aan de hand bij de EBS Duikertje.Wat jullie doen is toch alleen zakkenvullerij ? Jullie vinden toch dat jullie recht op hebben omdat anderen dat ook doen of gedaan hebben.
  Wat de Clad heeft gerapporteerd is toch lariekoek Duikertje?
  Ik vraag mij af hoe het mogelijk is dat deze directie nog zit.
  Denkt de regering met deze rotte appels verder te gaan?


  Maak melding

 3. Dit op basis van een brief en dossiers die het Openbaar Ministerie ontving van toenmalig Assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi. Naast ernstige situaties bij EBS, is ook vastgesteld dat jaarrekeningen zijn goedgekeurd, zonder dat zaken financieel in orde waren.

  Accountantskantoor BDO die de jaarrekening controleert, hetgeen volgens vaste patronen plaatsvindt, heeft de jaarrekeningen goedgekeurd zonder enige opmerkingen en of kanttekeningen, lees onthoudingen.
  Deze zelfde BDO heeft Arthur Tjin A Tsoi in een kwaad daglicht willen stellen (daar is correspondentie van) zodat zijn verzoek om onderzoek gefrustreerd zou worden, hetgeen niet is gelukt.
  Vraag
  Is dit accountantskantoor dan niet mede schuldig aan hetgeen is gepresenteerd in de jaarrekening die hun goedkeuring heeft?
  Antwoord:
  Ik denk van wel en aldus kunnen stakeholders hen ter verantwoording roepen en ook voor de tuchtcollege slepen.


  Maak melding

 4. Het zijn de grootste AWARIES van Suriname, die nu staan te brullen.
  Geef hen de verantwoordelijkheid van wat dan ook in handen, dan hebben wij letterlijk de POPPEN aan het dansen.
  Wij zijn geen vreemden in Jeruzalem. K@ foefoeroemang!!!!


  Maak melding

 5. Rapport BEVINDINGEN EBS

  Door :
  INSPECTEUR-GENERAAL INTERNE CONTROLE

  Directie EBS heeft in strijd met de regels goederen
  en diensten besteld, waarvoor vooraf niet de vereiste
  autorisatie was verleend !

  Directie EBS heeft goederen en diensten besteld
  zonder de voorgeschreven voorafgaande algemene
  inschrijving !

  Directie EBS heeft goederen en diensten gekocht,
  waarvan de prijs tot op heden niet vaststaat !

  Directie EBS heeft een ondeugdelijke boekhouding
  en beslissingsstructuur, terwijl er ook geen sprake
  is van deugdelijk/adequaat beheer, noch efficiente
  registratie van grotere goederenvoorraden, die een miljoenenwaarde vertegenwoordigen !

  CONCLUSIE : Directie EBS moet zo spoedig mogelijk WEGWEZEN,
  zodat Sranang kan trachten de enorme SCHADE
  te beperken !


  Maak melding

 6. Ik merk dat de minister niets zelf kan beslissen :hij moet op instructies van bovenaf wachten.Stel je voor dat de “lijder” dement is of vaak afwezig wat zal er van ons land dan terecht komen?
  Ik kan mij niet voorstellen dat de minister met het Clad-rapport de directie nog niet heeft opgedonderd.Wat een slapjanus!
  Minister u zit daar toch niet alleen als stoelverwarmer?
  De minister van financiën wil ik aanraden om de Clad nog verder te versterken met hoog gekwalificeerd personeel.(RA ,SPD,etc)
  Bovendien moet de Clad meer armslag krijgen ,zodat deze dienst vaker op eigen initiatief achter de grote boeven van ons volk aan gaat zitten.Niet alleen de EBS heeft van de duistere leveranciers,maar tal van instanties en parastatale instellingen.
  Bovendien moeten we alle contracten van de Combemarkt met de staat afgesloten nader bekijken.De gewezen minister van Minov heeft daar een puinhoop achter gelaten.


  Maak melding

 7. Duiker zegt er was geen “geknoei” Wat was het dan Duiker? NDP? Oftewel Njang Dringi en Prisiri?
  Ik die Duizenden mijlen van de EBS zit. Hoorde de muziek van die Prisiri en in Suriname komt er altijd Njang en Dringi erbij.
  Denk maar aan de miljoenen oprot premie die vasseur opeiste en hoogstwaarschijnlijk ook heeft gekregen.
  Denk aan de neven beroepen van sommige directie leden die niet door een deur kunnen met hun taken. Hier wordt het “conflict of interest” genoemd.
  Dan zal mij ook niet verbazen wie de eigenaren zullen zijn van de bedrijven die hebben overgefractuteert nu onder het mom van geldschieters. Nieuw bakken Doe minister let op uw woorden. Noem het zoals het genoemd moet worden.
  EBS is een broeinest van NDP en Palu.
  Dan probeerde Hok uit te legged dat wanneer er geen water en stroom is er geen investeerders komen. Je hebt het weer fout EX minister. Investeerders komen niet wanneer ze corruptie ruiken en voelen. Denk ook nog behalve EBS hoe deze ex minister alle gronden rondom concessies van de mijnbouw bedrijven heeft weg gegeven aan zijn Palu en NDP achterban.
  Oh, zoekt de overheid naar verhoogde inkomsten laten ze alvast de accijnzen verhogen op alle miljoenen hectares waarop deze bende nu zit!
  Daarna kunnen ze kijken naar verhoging van energie prijzen nadat ze alle rommel hebben opgeruimt bij de EBS. Doe minister heb een aantal bronbere trucks klaar om dat zaakje bij EBS op te komen ruimen. Dit zal niet lukken met de gewone vuil ophaal dienst.
  Verder hoor ik nu ook niets van de particuliere over name van de afobakka dam. Dat zou een nationaal en internationaal schandaal worden. Hoopt dat zowel de Alcoa en SURALCO dat door hebben en er absoluut niet aan meewerken. En er in de overname clausule komt te staan dat zodra de dam in particuliere handen komt de overeenkomst null and void is.


  Maak melding

 8. -Willy Duiker, SHAME ON YOU, Regillio Dodson jij moet de taal van jou van baas Bouterse spreken, dus zou ik zeggen; denk aan het land en volk.

  -Dit zegt Duiker:::Duiker blijft erbij dat er van corruptie GEEN sprake is en dat die buiten de deur gehouden wordt.
  =Hoe zit het dan met al die bewijzen en waarom heeft men zich niet aan die procedure gehouden????

  Zakkenvullers, corruptie, fraude, oplichterijen zal deze regering de das om doen.
  Ik hoop niet dat Suriname hetzelfde als Brazilië zal meemaken.


  Maak melding

 9. als de lijder van het land zou zijn,zou ik alle commissarissen,de hele leid.ing van e.b.s hele staf onmiddellijk schorsen tot nader orde lonen stop zetten tot duidelijkheid alle faciliteiten afpakken..

  dat zijn dan maatregelen..

  en ook bij de s l m – s m s en alle parastatale bedrijven..

  het kan niet zo door gaan..


  Maak melding

 10. Ik vind dat Duiker de eer aan zichzelf moet houden en moet vertrekken. De CLAD is geen partij-politieke organisatie die op personen speelt maar een instrument dat mede moet waken over onze portemonnee. Het commentaar van Duiker getuigt van minachting van dit broodnodig Staatsorgaan. Duiker voelt zich natuurlijk gedekt door al die grote jongens die ook boter op hun hoofd hebben, allemaal maties van Baas. EBS was een grote njang patu en die boys hebben flink huis gehouden. Bovendien ziet het er nog steeds promising uit voor deze rovers vanwege de overdracht van de afobaka stuwdam. Ze zitten op de loer en bigi ai Duiker natuurlijk ook toe. De roversbende zal al uitgerekend hebben hoe groot deze njang zal moeten worden en hoe de verdeling zal geschieden. De posten waren al lang verdeeld tijdens Baas 1 en zelfs de criminele schoonzoon van Hamski is in de prijzen gevallen. God zij met ons Suriname, Hij verheffe ons heerlijk land. Alsjeblieft God verlos ons land van het kankergezwel waar wij al decennia lang onder gebukt gaan.


  Maak melding

 11. Corruptie is de normaalste zaak in Su ,stel je voor dat je niet corrupt bent ,dan gaat iedereen jou beschuldigen dat je niet corrupt bent. Omgekeerde wereld leven wij in.


  Maak melding

 12. Hahaha, die CLAD probeerde iemand bij z’n kladden te pakken, maar het lukt(e) niet zo goed. CLAD, kun je de grote boze geest van Suriname ook bij z’n kladden pakken?


  Maak melding

 13. Duiker,mie loekoe gie joe mie no tik monie joe au gwa strafoe .het clad die onderzoek heeft gedaan heeft malsversatie geconstateerd,er is vlink gesjoemeld met staats gelden .als bouterse de partij wil zuiveren van deze elementen van boeven moet hij justitieel ingrijpen door deze zaak of zaken over te dragen aan justitie.onder de ndp hebben een paar boeven en ik zou het ten zeerste betreuren als deze zaak in het teniet verdwijnt .mijn president moet ingrijpen anders ben ik bang dat wij afglijden
  Ik heb vertrouwen in dat deze zaak wordt onderzocht en dat men zonder aanzien des persoon deze zaak moet kunnen over dragen aan justitie.wo poroe voer gie ding abanie. Dit soort figuren willen aan de macht om hun zakken te vullen en het volk te benadelen ,de naam van rusland komt ook naar voren het is afwachten .


  Maak melding

 14. EBS is werkelijk een broeinest van NDP. Daarom geloof ik niet dat deze corruptie zal worden aangepakt. NDP is weer aan de macht dankzij het goedgelovige, domme volk, dus zullen de bewijzen weer op de een of andere manier verdwijnen.
  Ik ben wel blij met het initiatief om dit aan te pakken maar het zal een zware dobber worden omdat NDP zelf hier de hand in heeft en die dekken elkaar. Het is een broeinest van vriendjes politiek en zakkenvullerij. Let op mijn woorden, ze gaan nu staatsolie leegroven.


  Maak melding

 15. Om Suriname financieel te redden, moeten ze al het geld terughalen dat de top in eigen zak heeft gestoken en weer in staatskas doen. Te beginnen bij Abrahams


  Maak melding

 16. Pero

  Waar u bang voor bent, dat als de president niet ingrijpt Wij (Suriname in het algemeen en de NDP in het bijzonder bedoelt u) afglijden, weten velen allang.

  Met de beste bedoelingen van de hele wereld kan de President niet ingrijpen omdat hij onderdeel is van het systeem die al dat gesjoemel etc. toegelaten heeft.
  Oude en Nieuwe politiek hebben in Suriname geen rechte rug en te veel vertrouwen op mooie beloften van “Goede” vrienden.

  Wie heeft de top van EBS benoemd en wie maakt de schoonzoon van Abrahams die betrapt is op ontvreemding binnen EBS directeur bij een nieuwe staats energie onderneming.
  Wie laat Vasseur met een enorme afvloeiingsvergoeding vertrekken. Etc. Etc.

  Een regering die harde anti corruptie toezeggingen doet wordt extra hard afgerekend als er niets uitkomt van de harde uitspraken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.