Nederlandse ambassadeur in Suriname: kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen

38

PARAMARIBO, 13 aug – “Laten wij kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.” Dit zegt de Nederlandse ambassadeur in Paramaribo, Ernst Noorman. Er is genoeg reden voor optimisme over de banden met ook de nieuwe regering Bouterse.

De ambassadeur was uitgenodigd voor de beëdiging van president Desiré Bouterse en diens regeerteam. Noorman was er ook en ziet de banden zich in goede richting blijven ontwikkelen. Er mag weliswaar wat ruis zijn geweest de laatste jaren. “Op politiek niveau kan het best wel lastig zijn soms, maar als je kijkt naar de twee samenlevingen, dan gaat het fantastisch”, zegt Noorman tegenover de Times of Suriname.

Er is sowieso alle reden tot optimisme. De aanwezigheid van de ambassadeur bij de beëdiging zegt al heel wat. De vorige keer was dat niet het geval. “De banden zijn heel sterk op alle niveaus, cultureel, onderwijs, vriendschap, familie, enzovoorts. Ik weet zeker dat het voort zal duren. Er zijn goede diplomatieke betrekkingen en hoe dat zich verder ontwikkelt, dat moeten we nog even afwachten”, aldus Noorman.

38 REACTIES

 1. Dit bericht klopt niet helemaal. Bij de vorige beëidiging was de toenmalige ambassadeur wel aanwezig, alleen had men bewust geen stoel voor hem gereserveerd. Dat is na protest van andere ambassadeurs wel gedaan.


  Maak melding

 2. Whahahahaaaaa….deze Noorman had een glaasje te veel op!!
  Hij wil zeker aanwezig zijn bij de vergiffenis show van Sandew hira.
  Enne..na vandaag houden de ndpers van Nederland.
  They love to hate Holland..


  Maak melding

 3. En wij willen ook niets anders dan dat de betrekkingen met Nederland goed blijven. De veroordeling van Bouterse moet per direct van tafel en geef de man de ruimte om Nederland te bezoeken.
  De stap van Noorman is een stap in de goede richting.


  Maak melding

 4. Wij Surinamers hebben Nederland nooit iets kwaads gedaan, ik ben niet op uit om naar schuldige te zoeken. Maar Nederland heeft ons al de jaren behoorlijk (wereldwijd) gepest.

  De wilde beschuldigingen aan het adres van onschuldige personen dat tot de dood van velen heeft geleidt zal men Nederland niet makkelijk vergeven.

  Vanaf de tijd dat wij hier aankwamen is Nederland continu bezig mijn landgenoten op een zeer negatieve wijze te behandelen. De geschiedenis heeft mij geleerd dat ik een Nederlander niet mag geloven, gelet op de vele onmenselijk behandeling. En de valse beschuldigingen om het Surinaamse volk gesplitst te houden.

  Nederland heeft geen enkele bedrijvigheid meer in Suriname om te verdedigen en dan vraagt ik mij in gemoede af waarom wij Surinamers nog moeten lijden. Wij weten met ons allen dat Nederland een slavenmogendheid is geweest maar dat dit in een andere vorm is door blijven gaan in ondenkbeeldig. We vergeven maar niet vergeten!

  DE TIJD VAN DE WAARHEID IS IN INZICHT.
  DANK AAN D.D. BOUTERSE EN D. BABOERAN.
  maakt u zich klaar voor de ontmoeting in de maand november 2015

  Laten wij hopen dat Nederland meewerkt om haar archief open te stellen voor de eenwording van onze geliefd land Suriname.


  Maak melding

 5. Tuurlijk nu de beerput opengetrokken moet worden over de echte feiten en de rol van Nederland in de binnenlandse oorlog kan je beter DDB te vriend houden. DDB heeft Nederland gedreigd om alles te openbaren als zij het internationaal arrestatiebevel niet gauw intrekken.


  Maak melding

 6. Ik geloof niet in de oprechtheid van Hollan. Holland heeft Suriname botweg geboycot en daar heeft de kleine man in Suriname de gevolgen van ondervonden. Laat u vandaag dus niets door hypocriet Holland wijs maken.

  Holland zal zoals altijd betrekkingen aanhalen om zelf zoveel mogelijk binnen te slepen alsof ze in verleden niet genoeg uit Suriname hebben gehaald.

  Holland maakt deel uit van politieke verdragen die de monopolie positie van Noord-Atlantische landen veilig stellen en die als doel hebben om een arm land als Suriname aan zich te binden, arm te houden om zo lang mogelijk van onze goedkopere natuurlijke bronnen te blijven profiteren. Suriname moet zich niet als appeltje voor de dorst van Holland laten misbruiken. We moeten ervoor waken dat het niet daarop neer zal komen want het volk van Suriname heeft in tijden van crisis nooit iets gemerkt van hulp door grote broer Holland.

  De enige reden dat Holland nu zal instemmen met banden aanhalen is mogelijk de goede betrekkingen die ontstaan zijn tussen Suriname en China. Het volk van Suriname mag niet vergeten dat Holland ze links liet liggen en dat de vrienden in nood de Chinezen zijn. Dat mag wel gezegd worden!


  Maak melding

 7. kom tijd kom raad..

  haast je niet,, alles komt op zijn plaats..

  wees eerlijk-oprecht dan kom je er wel,vergeet niet,,, je eigen maties laten je vaak in de steek..

  de aanhouder wint..

  zoals altijd zal recht en wet overwinnen..


  Maak melding

 8. Vorig keer ging het toch wat spectaculairder aan toe.
  Eerst de vlucht in Torarica na zijn uit verkiezing.
  En dan geen stoel voor Jacobi en het wolven gehuil van een pikin ingi boi uit Casiniwanica.
  Als hij nu niet naar het buitenland gaat,dan is hij te oud voor wat voor show ook.So so bla bla had ie dan.


  Maak melding

 9. Noorman…

  wees wijs en verstandig, pak je hoed en je jas en keer terug naar de geciviliseerde wereld met echte normen en waarden. Laat deze criminele, corrupte narcostaat achter je.


  Maak melding

 10. Herr Noormann zegt dat alles fantastisch gaat maar komt z’n belofte om de toegezegde hulp betreffende het onderzoek naar de locatie van het massagraf te Marienburg niet na. Wat dat betreft verschilt hij dus niet zoveel van Bouterse. Allebei zijn even onbetrouwbaar. Veel beloven, weinig leveren.


  Maak melding

 11. De nederlandse ambassadeur maakt zich volstrekt belachelijk om bij deze happening aanwezig te zijn. Het is 1 grote poppekast georkestreerd door de paarse politbureau. De charme offensief is nu ingezet en uit eindelijk hoopt men dat nederland Bouterse accepteerd als volwaardige president. De opzet van Linscheer / Dew Baboeram is onderdeel van het geheel. Ziekelijk


  Maak melding

 12. De veranderende opstelling van Nederland is een duidelijk teken aan de wand.Deze veranderde houding moeten wij dan ook analyseren vanuit verschillende invalshoeken. Ik beperk me nu op dit moment tot een bevinding. Nederland laat zich niet meer beïnvloeden door de opgedrongen mening van het kleine clubje van lichtgewichten onder aanvoering van Romeo Hoost, Ludwig van Mulier,enz. De adviezen die deze anti-Surinamers gaven aan de Nederlandse regering werkten voor Nederland contra-productief.


  Maak melding

 13. @Parbo,

  Ik merk dat je teveel van die Djogo`s zuipt en vaak onzin schrijft zoals: De veroordeling van Bouterse moet per direct van tafel en geeft de man de ruimte om Nederland te bezoeken.

  DDB is door een ONAFHANKELIJK RECHTER VEROORDEELD TOT 11 JAAR `PRISON`. Ook al zou Rutte of Willem Alexander een goed woordje voor jouw BAAS willen doen dan nog zou het niet helpen.

  DDB heeft tot 3 maal toe BAKZEIL gehaald bij de HOGE RAAD. Djogo, jij moet aan de `Horror`advocaat Fiqz vragen wat ze nog voor jouw BAAS kan betekenen.

  DDB kan Nederland zeker bezoeken als hij alvast een kijkje wil nemen hoe zijn VERBLIJF IN DE KOEPEL eruit ziet.


  Maak melding

 14. Ah fijn , dus nu nog meer geld naar su, nog meer stagiares, meer werkelozen krijgen een oprot premie om in su hun heil te zoeken en ondertussen wordt weer het land leegeroofd en de rode loper zal worden uitgerold voor de blanken want daar geilen surinamers. Kortom het land zal bezaait worden met blanken en dan hoop ik ook zwarte piet weer tetug komt in zijn oude jas en dat ook dat slavernij gelul ook ineens afgelopen is.


  Maak melding

 15. Dibrie Dagoe Bal denkt de wereld in zijn zak te hebben, althans hij ziet het zo maar dit alles is schijn.
  Wanneer neemt hij een kijkje in het buitenland, lang niet geweest hé.


  Maak melding

 16. Alleen maar geroep. Eerst goed lezen wat de man zegt.

  “Op politiek niveau kan het best wel lastig zijn soms, maar als je kijkt naar de twee samenlevingen, dan gaat het fantastisch”,

  “De banden zijn heel sterk op alle niveaus, cultureel, onderwijs, vriendschap, familie, enzovoorts.

  “Er zijn goede diplomatieke betrekkingen en hoe dat zich verder ontwikkelt, dat moeten we nog even afwachten”, aldus Noorman.”

  Het standpunt is m.i. perfect op diplomatiek niveau weergegeven.

  In feite wordt er gezegd dat de eeuwenoude band tussen deze twee landen altijd in stand is gebleven, met de nadruk op samenleving, onderwijs, cultuur, familie enzovoorts..
  Over de diplomatieke betrekkingen is er helemaal niets nieuws gemeld want die band is altijd goed geweest, met hier en daar wat irritaties.

  Goed betekent in vele gevallen nog steeds “niet slecht”.of “voldoende”.

  Op diplomatiek niveau is er in feite helemaal niets toegezegd.
  Deze meneer moet ook het politieke spelletje spelen en uiteraard zal hij aanwezig zijn als hij wordt uitgenodigd. Wat moet hij anders doen volgens jullie, en wat moet hij anders zeggen?


  Maak melding

 17. @AHE
  Het standpunt is m.i. perfect op diplomatiek niveau weergegeven.

  Kunnen we dus de voorzichtige conclusie trekken dat onze zeer gewaardeerde door God zelf gekozen volkspresident, nog steeds welkom is in Nederland, om zijn straf uit te zitten.


  Maak melding

 18. @Sjang en Paules,

  Dit zijn toch de feiten: Jouw Goeroe is SENTENCE TO 11 YEARS TO PRISON; ik kan er niets anders van maken.

  Ook is hij tot 3 keer aan toe in het ONGELIJK GESTELD DOOR DE HOGE RAAD; Ook hier kan ik er niets aan doen: DIT HEB IK NIET UIT MIJN DUIM GEZOGEN.


  Maak melding

 19. wat een huichelachtige mensen zijn wij toch..

  je wordt veroordeeld voor 11 jaren Scheveningen vervolgens drink je proost je met die zelfde persoon die jou de gevangenis gaat in voordragen en tot nu toe alles koek en ei is..

  het domme volk kijkt toe en is totaal in de war..


  Maak melding

 20. @ van 1502-1863
  Nederland weet het politieke spel altijd goed te spelen.
  een ambassadeur is daarvan de voorhoede. die zit er alleen maar om de belangen van zijn land te verdedigen en daar zoveel mogelijk voordeel uit te halen. Dit is dan voor u dan een leer moment want dat is iets wat totaal gemist is bij de ambassades van Suriname.
  Een ambassade heeft het primaire doel de belangen van het eigen land en volk te dienen. Niet meer en niet minder.

  Suriname is sinds 1975 een onafhankelijk land en kan zelf zijn eigen richting bepalen. Dat geld voor de natuurlijke hulpbronnen maar feitelijk voor alles. Maar blijkbaar lukt dat niet om diverse redenen naar tevredenheid. Blijkbaar is Suriname nog niet in het hoofd onafhankelijk en zoekt het altijd naar een grote broer of suikeroom om deze zaken voor elkaar te krijgen. Ik zou zeggen neem staatsolie als voorbeeld hoe het ook zou kunnen op andere gebieden.
  Het probleem alleen van Surinamers is het negatieve zelfbeeld dat ze hebben en poepen op alles wat van Su afkomst is.

  Willen we dat Suriname echt van de grond komt moet er nog veel veranderen in het in het land, waaronder de arbeidsepos van de mensen. maar ook de overheid moet een klimaat scheppen waar buitenlandse bedrijven zich in willen vestigen om zodoende werkgelegenheid te scheppen. Want dat is echt nodig. Als je alle spook lanties en de hosselaers telt als werklozen zit meer als de helft van de beroepsbevolking thuis.
  .
  Ik denk dat het verhogen van de normale dingen als water, stroom, brandstof etc mensen juist zal motiveren meer te doen aan een vast inkomen verwerven dan leven van de lucht.
  De economie van gratis is voorbij. Eens komt de rekening, en dat is nu. Hetzelfde geld voor grote broer China. Dat is echt geen filantropische instelling1 Ook die willen een keertje afrekenen voor alle “hulp”.

  Nog ff over Nederland, denk nu niet dat Nederland zit te wachten op de rijkdommen van Suriname. De economie van Su past in de begroting van een middelgrote stad in NL.


  Maak melding

 21. bouterse is en blijft de sterke man van dit land zolang dit surinaamse volk dat wil .nog nederland ,nog de oppositie of redimusus kunnen om bouterse en de ndp heen .het is buigen of barsten en ik heb gemerkt dat zowel de oppositie als het machtige nederland buigen .
  het is geen schande om te buigen hoor ,een teken van volwassenheid zegt men .suriname is volwassen geworden dankzij de ndp met bouterse aan het hoofd .wij mogen blij zijn dat wij een president hebben die zijn mannetje staat en niet ja knikt tegen het buitenland .alles is niet kommer en kwel in suriname ,dan ga ik overdrijven maar het gaat goed ,wij mogen de almachtige dankbaar zijn dat wij in suriname wonen .geldt voor de hindoestanen ,creolen ,javanen ,chinesen noem maar op.su is in opbouw het heeft zijn tijd nodig ,de voorgaande regeringen hebben hun langste tijd gehad ,dus ray je merkt dat de ambassadeur van nederland er bij was ,of ben je jaloers dat hij erbij was ,of zag ray liever dat de ambassadeur bij toki was .
  ray dat slijmen van toki heeft niet geholpen jullie van v7 hebben de plank weer mis geslagen .

  dag ray
  so so lobie


  Maak melding

 22. Pero…

  en de president van Ecuador is gillend weggehold bij de ranzige vertoning en onbeschofte gedrag op het peperdure feestje van jouw drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE. Jij bent, gezien je paranoide, geindoctrineerde paarse lulkoek, hier op dit forum uit hetzelfde a-sociale hout gesneden. Fatsoensnormen en- waarden zijn ook jou totaal vreemd. PUNT !!!!!!!


  Maak melding

 23. @Pero, beste man volgens mij kauw jij te veel quat of bleek je je neus met waspoeder. Nederland onderhoud met Suriname alleen op een laag niveau contacten. Bouterse heeft ook nooit felicitaties ontvangen van de nederlandse regering of de koning. Suriname hoeft niets van Nederland te verwachten.


  Maak melding

 24. koosssssssss mie mang ,het was niet suriname die vroeg om de nederlandse ambassade te openen laat dat duidelijk zijn ,het was het machtige nederland vroeg om de ambassade te heropenen ,ik neem aan dat je het hebt begrepen van begin tot het eind maar jij wil doen voorkomen alsof deze regering staat te popelen om nederlandse hulp .sinds de regering bouterse het roer heeft over genomen is suriname volwassen geworden dankzij de regering bouterse .wij wachten niet op ontwikkelings geld dat weet jij toch en dat weet rutte .vergis je niet dat su het jaren zonder steun doet ,ook hulde aan vene die niet stond te wachten op nederlandse hulp .een ander verhaal is het als jou guru toki vhp om hulp stond te roepen en onze president te bekladden bij nederland ,maar hij heeft het geweten ,vandaar dat hij de verkiezingen verloor .jullie koos moeten volwassen worden .de ndp staat hooh zeer hoog in het vaandel bij het surinaamse volk .joe koos e sribie ,tik joe uitkering voe ding wittie mang maar ze kennen jou niet ze zien jou liever nederland verlaten dan komen geldt voor al die redimusus die niets nutten .

  bouta so so mlobie .


  Maak melding

 25. Wat is het Nederlandse belang in Suriname? Hooguit dat ze van dienst kunen zijn voor de mensen met een Nederlandse paspoort en dat ze het Nederlandse bedrijfsleven daar een grote(re) rol willen laten spelen en daarnaast ook natuurlijk spionage van de Surineds (bezittingen in Suriname etc), maar ook narcoticaverkeer aanpakken. Al met al een te mager pakket om heel erg interessant te zijn voor Suriname. Bovendien zijn importen uit Nederland duur. Dezelfde spullen kun je goedkoper halen uit de regio of uit andere landen.
  Nederland doet bovendien er niet veel aan om Surineds (gepensioneerden, werklozen) mbv van een voordelige regeling te faciliteren terug te keren naar Suriname. Vooral oudere Surinamers zouden dat graag willen, maar Den Haag heeft er geen zin in. Zo missen ze dus ook nog eens behoorlijk wat handel met Suriname en gaat de kans verloren voor een grotere Nederlandse deelname in de economie van Suriname.
  Je zou denken dat die ambassadeur inzake dit wat meer zou aandringen bij de Nederlandse regering, maar ik heb het vermoeden dat dit voor hem geen prioriteit heeft.


  Maak melding

 26. @AHE
  Het standpunt is m.i. perfect op diplomatiek niveau weergegeven.

  Kunnen we dus de voorzichtige conclusie trekken dat onze zeer gewaardeerde door God zelf gekozen volkspresident, nog steeds welkom is in Nederland, om zijn straf uit te zitten.

  @Kruwa,
  De conclusie mag met volle overtuiging getrokken worden want dit is de manier om te zeggen dat er niets aan de situatie veranderd is. Mooi staaltje diplomatie.

  Verder geen commentaar want ik ben al van mijn geloof afgestapt door op politieke berichten te reageren 🙂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.