Nieuwe PR chef Korps Politie Suriname

15

Aspirant inspecteur van politie, Cherida Dragman, is met ingang van augustus de nieuwe chef op de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname. Ze neemt het roer over van inspecteur Humphrey Naarden, die de leiding krijgt over de Anti-Narcotica Brigade, waar hij vroeger als rechercheur heeft gewerkt. Dragman zal in haar nieuwe functie aan de ene kant nauw in contact staan met zowel de KPS-leiding als met de verschillende politieafdelingen, en aan de andere kant met de pers met het doel de gemeenschap te informeren.

Dragman neemt officieel vandaag (maandag) de leiding over, maar had zaterdag al haar eerste optreden in de pers, bij de lancering van de Veiligheidsmaand. Op de foto drukt wijst ze een buschauffeur op het belang van waakzaamheid in het verkeer:

politie_veilig


15 REACTIES

 1. Ze ziet er appetijtelijk uit, hoop maar dat ze ook heel vriendelijk in haar optreden zal zijn. ( Volgens mij is zij een familielid van de omgekomen Stewardes van de SLM in 1989 )
  Cherida zet “m op, laat zien dat je( ballen hebt )


  Maak melding

 2. Poppenkast allemaal. laten ze beginnen om de interne corruptie en het gemis aan integriteit binnen de korps aan te pakken. ook het misbruik en het misbruik van machtsmiddelen verdient prominent aandacht. En als je op straat niet door het dievengilde wordt beroofd dan wordt je wel door hun op een legale manier pootje gelicht.


  Maak melding

 3. Als surinamer gun ik elke surinamer die zijn plaats verdient.
  Maar ik ga ook bekennen dat sommigen van mijn land genoten niet geschoolt zijn om bepaalde posten te bemannen .uit politieke overwegingen worden mensen benoemt zonder dat ze kaas hebben gegeten van hun beroep .ook moet men de politie posten een uitstraling geven ,vele politie posten stralen geen gezag uit je schaamt je als surinamer om die politie bureau,s zo vervallen uit te zien .die hebben we niet nu het is een probleem van jaren .wij gaan geen vinger wijzen omdat voorgaande regeringen ook niets aan hebben gedaan,zelfs meubilair ontbreekt in die bureaus.
  Een likje verf komt er zelfs niet aan te pas.verder moeten deze politie ambtenaren scholing volgen hoe je met burgers omgaat .
  Ik ga niet generaliseren maar de goeie surinaamse agent of agente lijdt onder de kwade agenten .het is al enkele jaren zo dat men roept dat men maatregelen gaat treffen tegen dit soort wantoestanden ,maar ik zie dat men steeds brandje blust .
  De politie moet je beste kameraad zijn maar sommigen zijn slechte kameraden .sommigen van die agenten kunnen zelfs geen proces verbaal opstellen a no leee mie mang .plus nemen sommigen een tjoekoe ,na mie pero torie ,no joke.
  Jampanesie ,hindoestanie,creolen allemaal heb je een paar die crimineel bezig zijn in het corps .tjin liep sie doet zijn best om het corps zuiver te houden maar rotte appels heb je overal , en die rotte appels moet je verwijderen anders besmetten ze het hele corps terwijl er hele capabele agenten hebt die hun werk naar eer en geweten doen .


  Maak melding

 4. @ Mr.Pakro, Zo een opmerking van jou had ik allang verwacht! Wat is er dan mis met dit volk? Toen je in Suriname aankwam woonde dit volk er toch al eeuwen?

  Er mankeert jullie contract arbeiders die na de slavernij in Suriname voet aan land zetten werkelijk iets. Er moet onderzocht worden wat het precies is want je hoort je niet achtergesteld te voelen t.o.v. een oudste bevolkingsgroep.

  Trouwens, het is deze bevolkingsgroep die in de maatschappij van OUDSHER altijd gekozen heeft voor DIENSTVERLENENDE BEROEPEN in de maatschappij.

  De creool staat van oudsher bekend voor beroepskeuzen in de dienstverlening zoals: onderwijs, verpleging, politie etc. Ze stellen niet zo dat in eerste instantie het moet gaan om invloed kunnen uitoefen bij een beroepskeuze en dus het hoogste halen.

  Ik begrijp dus niet wat is je punt is in deze Mr.Pakro. Bedoelde je soms dat de keus soms uit jullie immigranten gelederen moest komen? A.d.v. je naam geloof ik toch niet dat je Javaans bent want zo ken ik een Javaan niet!

  Sherida Dragman, klinkt als een echte Surinaamse naam. Haar heeft Suriname nodig. Ik eens Sherida heel veel wijsheid en succes met de orde handhaving in Suriname. Ik hoop dat ze kleinzielige mensen als @mr.pakro goed in de gaten houdt!


  Maak melding

 5. Pero.

  Als een politieagent (e) geen proces verbaal kan opmaken dan is het fout niet bij hem /haar. Dit moet je bij zijn/haar korpschef
  zoeken want, deze agent (e) is niet goed opgeleid .
  Een goede agent (e) moet verbaal goed( Vocabulair ) en integer zijn, de meeste Surinaamse skotoe ’s zijn gewoon schietgrage objecten en uniform geile lieden.
  Soms wordt je voor een kleine overtreding al mishandeld door zo´n idioot, omdat hij /zij weet dat ze een wapen hebben.
  Ik ken persoonlijk een agent nota bene een ( brigadier, )die van zijn werk gelijk naar de chinese winkel gaat, en zich letterlijk bezuipt, en in zijn skotoe kloffie.


  Maak melding

 6. Van 1502 tot 1863

  @ Mr.Pakro, Zo een opmerking van jou had ik allang verwacht! Wat is er dan mis met dit volk? Toen je in Suriname aankwam woonde dit volk er toch al eeuwen?

  Er mankeert jullie contract arbeiders die na de slavernij in Suriname voet aan land zetten werkelijk iets. Er moet onderzocht worden wat het precies is want je hoort je niet achtergesteld te voelen t.o.v. een oudste bevolkingsgroep.

  Trouwens, het is deze bevolkingsgroep die in de maatschappij van OUDSHER altijd gekozen heeft voor DIENSTVERLENENDE BEROEPEN in de maatschappij.

  De creool staat van oudsher bekend voor beroepskeuzen in de dienstverlening zoals: onderwijs, verpleging, politie etc. Ze stellen niet zo dat in eerste instantie het moet gaan om invloed kunnen uitoefen bij een beroepskeuze en dus het hoogste halen.

  Ik begrijp dus niet wat is je punt is in deze Mr.Pakro. Bedoelde je soms dat de keus soms uit jullie immigranten gelederen moest komen? A.d.v. je naam geloof ik toch niet dat je Javaans bent want zo ken ik een Javaan niet!

  Sherida Dragman, klinkt als een echte Surinaamse naam. Haar heeft Suriname nodig. Ik eens Sherida heel veel wijsheid en succes met de orde handhaving in Suriname. Ik hoop dat ze kleinzielige mensen als @mr.pakro goed in de gaten houdt!

  maandag 3 augustus 2015 om 16:44 uur

  @ van 1502 tot 1863,

  Dus omdat een bepaalde etnische groepering 1 van de oudste bewoners van Suriname is, mogen alle maatschappelijke en openbare functies door deze groep ingevuld worden.
  Je bent discriminerend bezig.

  Ik hoop dat mevrouw Dragman op haar kwaliteiten en kundigheid deze functie toegewezen heeft gekregen en niet omdat haar naam volgens jou een typisch Surinaamse zou zijn en ook niet omdat ze tot de groep van 1 van de eerste bewoners behoort.
  (Dragman klinkt mij eerder als een Hollandse naam in de oren).

  Na respectievelijk 142 en 125 jaar zijn Hindustanen en Javanen volwaardige Surinamers en dat geldt eveneens voor alle andere groepen die na de slavernij in Suriname zijn aangekomen.
  Waarom jij de nazaten van deze immigranten dan nog steeds immigranten?
  Zou je het leuk vinden als de nazaten van de slaven nog steeds slaven worden genoemd.
  Je bent alweer discriminerend bezig.

  Verder schrijf ja dat andere groepen Surinamers zich niet achtergesteld moeten voelen tot 1 van de oudste bewoners van Suriname.

  Kun je mij dan uitleggen waarom Surinamers, Marokkanen, Turken enz. zich in Nederland achtergesteld voelen t.o.v. de autochtone bevolking van Nederland?

  Je reactie bestaat voornamelijk uit vooroordelen en discriminatie, daarom denk ik eerder dat er in jouw hoofd iets loos is.

  Mevrouw Dragman wens ik een succesvolle carrière en dat zij die zonder aanzien van welk persoon ook, zal naar eer en geweten zal uitvoeren.


  Maak melding

 7. @Pero

  Over corruptie gesproken, kan dat niet door de korpschef of een van de leidinggevenden bestreden, dan wel ingedamd worden, omdat de korpschef zelfs een crimineel in politie uniform is. Het hoofd HRM is drugscrimineel, dan heb je een andere onder hem die ook goudsmokkelaar is, de voorzitter van de politiebond die neemt geld van drugshandelaren en grote ondernemers. De korpschef belt naar politiebureaus om criminele Chinezen in vrijheid te laten stellen. (Ex)Minister Belfort was samen met de korpschef ook bezig met wapens voor drugs criminele activiteiten.

  Het straffen of maatregelen treffen tegen de kleine politieman die laat aan het werk komt of door de hoge werkdruk een burger heeft uitgescholden werkt heel goed, maar tegen die boeven in de top werkt niets.

  De korpsleiding is crimineel! Laat dat gezegd zijn.


  Maak melding

 8. Succes hoop dat ze geen tjoekoe krijgt of fraudeert in haar functie. Laat ze eerst die rovers aanspreken dat is belangrijker. Succes met je nieuwe baan 😂😂😂😂😂😂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.