‘Financieel Economisch Platform Suriname twee jaar te laat’

34

PARAMARIBO, 2 aug – “De instelling van het Financieel Economisch Platform, FEP, kon twee jaar geleden ook zijn gedaan en dan hadden wij ons volk betere tijden kunnen bieden en minder pijnlijke maatregelen.” Dit zegt parlementariër en oud-politiecommissaris Krishna Hussainali – Mathoera. De omstandigheden nu waren er voor de verkiezingen ook al.

De deskundigen en de instituten, die nu deelnemen in het FEP, waren er altijd al. Wellicht stond Suriname er dan beter voor. “Toen twee jaar geleden de prijzen van olie en goud begonnen te kelderen, had men direct maatregelen moeten treffen. Men had toen bezuiniging moeten invoeren en inkomstenverhogende maatregelen moeten doorvoeren”, zegt Hussainali – Mathoera tegenover Dagblad Suriname.

Het leiderschap had toen al een schitterende kans om het goede voorbeeld te geven. “Helaas hebben de leiders, president, vicepresident en ministers, gekozen om dit na te laten en juist te kiezen voor meer uitgaven voor de overheid. Dit getuigt van slecht leiderschap. Correct leiderschap vraagt om vooruitzien, vraagt om durf voor acties”, aldus Hussainali – Mathoera. Ze hoopt dat met het platform toch betere tijden aanbreken.

34 REACTIES

 1. Wanneer krijgt het volk de GOUDEN KERST die DDB had beloofd. En tevens had DDB Olland ONTWIKKELINGSHULP toegezegd, weet je nog???

  DDB had toen geen tijd om een ECONOMISCH PLATFORM in het leven te roepen.
  Wel heeft hij Ramon alle gelegenheid gegeven om een GIGANTISCH VERMOGEN AAN US DOLLARS WEG TE KAPEN. Van dit geld heeft Ramon 3 helikopters aangeschaft en een heuse Resort uit de grond gestampt.

  Nu trommelt deze BANDIET alle actoren op om adviezen aan te dragen.

  IK HEB HET GEHAD MET DEZE SCHURK IN HET KWADRAAT!!!


  Maak melding

 2. Lieve Krishna,

  ‘. Correct leiderschap vraagt om vooruitzien, vraagt om durf voor acties’. Helemaal mee eens. Maar….
  weet Santhoki dit wel?
  Correct leiderschap gaat ook hand in hand met zelfkritiek en het erkennen van gemaakte fouten.

  En inderdaad is het volk de afgelopen jaren gefopt.
  Bouterse & Co wil dat iedereen nu aan de FEP speen gaat.
  Binnenkort zijn in alle chinese wilnkels FEPspenen te koop.


  Maak melding

 3. Abdoel amzaad is degene die de surinamers voor de gek heeft gehouden volgens kon suriname meer lenen en ook de direkteur vd surinaamse bank is verantwoordelijk hiervoor


  Maak melding

 4. Desiderius ; ” brada nanga sá !! Het FEP is behoorlijk NEP maar
  neks nó fout want jullie PAARSE ZWAKZINNEGEN
  zorgden ervoor dat ik RIJKELIJK voor mijn
  ONKUNDE beloond werd met nog Vijf (5) ”

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding

 5. Natuurlijk heeft mevr. Hussainali gelijk. Maar wat ik zo flauw vind is dat men altijd praat over: Als we dit HADDEN gedaan, of als we dat HADDEN gedaan, dan…..

  Als HADDEN komt is HEBBEN te laat. Dit getuigt weer van de benepen ondeskundige visie van de huidige generatie politici en parlementariers. Er is geen lange-termijnvisie. Regeren is vooruit zien en niet achterom kijken naar de puinhopen die zijn achtergelaten.


  Maak melding

 6. Als de beleidsmakers inderdaad nog niet beseffen dat ze fouten hadden gemaakt, dan zijn we nog niet op de goede weg.
  Welke garantie hebben wij, na de getroffenen maatregelen??
  Gaat de bestedingspatroon weer hetzelde zijn als in de afgelopen8 periode??


  Maak melding

 7. De president zelf heeft geen kennis van economie en is vaak afwezig. De ministers hanteren en hanteerden de gezegde als de kat van huis is dansen de muizen op tafel. En gedanst dat er werd!


  Maak melding

 8. Is er een verband tussen FEP en het zg 100-dagenplan dat aan de vooravond van de verkiezingen tussen neus en lippen op een VES cdebat werd gepresenteerd door Winston Caldeira van NDP?
  Volgens mij hadden ze daar het plannetje reeds klaar omdat ze wisten dat de kas leeg was. De maatregelen die bedacht waren zijn allemaal impopulair, niet wat gewnd was van de NDP (Njang, Dringi nanga Prisiri) dus moest er een lichaam in het leven geroepen worden foe tjaar a neng. Dames en Heren: De FEP is geboren.
  Trouwens even off topic:
  Die meneer Baboeram aka Dew moet ophouden om schoothondje te spelen voor Baas. Hij lijkt wel ingehuurd te zijn om te dienen als bliksem afleider. Dit spelletje had hij voor de verkiezingen moeten spelen met zijn mati Desi, nu is daarvoor geen tijd. Moni skeer en we weten wie de schuldigen zijn.
  Wat dacht Dew van een volkstribunaal waar in een keer alles aan de orde komt. Moord, Corruptie, fraude.


  Maak melding

 9. Het is allemaal achteraf gepraat van Huasainali – Mathoera. Ze krijgt een unieke kans om samen met de regering en andere participanten de effecten van de economische crises de baas te blijven.De VHP maakt zich in elk geval nuttig voor de Surinaamse samenleving en dat zal hen politieke winst opleveren ten koste van de NPS en PL. In feite moet men de participatie van de VHP beschouwen als een verkennende samenwerking voor de toekomst.


  Maak melding

 10. Goed leiderschap vraagt om vooruit te zien. Maar had uw leider Chan dan niet kunnen inzien, dat samengaan in V7 verband een totaal verkeerd besluit is geweest. Vanaf 1991 is de combinatie achteruit gegaan en men ging precies op dezelfde voet verder aangevuld met andere partijen. Waren ze begonnen met 3 partijen waren het op een bepaald moment 7 partijen. En vlak voor de verkiezingen 5,5 partij, waarvan wij allen wisten, dat ze niet bij elkaar zouden blijven. Dan kon Chan ook niet inzien.


  Maak melding

 11. Voor de gouden kerst is DDB al lang weg.

  In het tijdperk DDB en de gangsters zal er never nooit een gouden kerst komen. Deze rovers denken aan hun eigen belang en verrijken zich zelf. DDB en de rovers zijn een sta in de weg voor de ontwikkeling in Suriname. DDB en de rovers zijn verdeel en heers/ zie politieke partijen en dat zal nooit leiden tot verdraagzaamheid, vertrouwen, vooruitgang, welzijn en ontwikkeling, enz, enz. DDB en de rovers doen dit om lijfbehoud.

  Het wordt niets met deze bende, ze kunnen het niet. Te veel met hun eigen belangen bezig, i.p.v met (inter)nationale belangen die voor welzijn en welvaart kunnen zorgen.

  Een beter tijdperk zal onder een andere bewind in de toekomst volgen. Heel veel beter geschoolde, verstandige Surinamers, productieve ondernemingen, diversiteit van middelen van bestaan, die exportgericht zijn, gevraagd producten, de concurrentie aan kunnen internationaal, kwaliteit hebben, de financieel-economische situatie van Suriname tot één van de beste in de regio behoort, ook de sociale culture situatie.
  geen criminelen de het bestuur van het land, wet en recht voor iedere burger geldig zijn, criminelen worden gevonnist door de rechtbank/vervolgd en opgesloten als ze schuldig zijn, rust en orde in het hele land, goed opgeleide mensen, een veel beter ontwikkelde Surinaamse bevolking en Suriname een voorbeeld in de wereld is. kortom Suriname een veel hogere trap van beschaving heeft bereikt en van onderontwikkelingsland naar een hogere rating is gestegen, Suriname vele zaken van een ontwikkelingsland nadert.

  Onder DDB en de Gangsters/roversbende zal Suriname alleen maar de afgrond in glijden. DDB en de gangsters en de paarse paupers/lang paars, de kleur van de misdaad zijn dus een sta in de weg voor de ontwikkeling van het land Suriname.

  sinds 25 februari 1980 weet DDB en de gangsters niet hoe Suriname tot ontwikkeling te brengen. DDB en gangsters zijn de Cubalijn/ Venezuelalijn, Equatoriaal Guineelijn, Noord-Korea, Moslimlanden in het middenoosten, enz, enz, Kortom het Communisme dat overal in de wereld zo goed als dood is. Zelf China is die lijn al heel lang aan het verlaten, evenals Rusland. Gaat u na hoeveel miljonairs, biljonairs deze landen nu hebben en in het westen zelf veel geld investeren oa in prof voetbalclubs.

  Het communisme is dood!, leve de democratische rechtsstaat, waar mensen kunnen ondernemen en geld verdienen om hun eigen spullen te kunnen kopen.

  Suriname heeft niets aan DDB en de roversbende. Ze moeten opzouten!

  DDB is een grote leugenaar, moordenaar, voor drugscrimineel voor 15 jaar veroordeeld in Nederland. De gangsters zijn net zo gevaarlijk als DDB.

  DDB en de gangsters zijn de slechtste voorbeelden voor de Surinamers sinds 25 november 1975. Deze mensen moeten zich diep schamen, hoe ze Suriname nationaal en internationaal kapot hebben gemaakt en op de wereldkaart hebben gezet. Kijk naar het gedrag van deze mensen, schande!, schande!, schande!

  Recht en Waarheid Maken Vrij.

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 12. Het falen, het roven, het plunderen van de staatskas, de ongegeneerde zelfverrijking van de paarse elite, het wegdragen van het goud zoals in de jaren 80 uit de Centrale Bank van Suriname, het deficit van het paarse intellect om dit land te regeren, het korte termijn denken, geen bezielende en inspirerende uitstraling hebben van de leiders van het land, de bandeloze corruptie, grondroof, het immorele gedrag van de leiders van het land, de leugens, het verspillend gedrag. Dit zijn de factoren die debet zijn dat dit land naar de verdoemenis wordt geholpen. En nu willen ze met een FEP het falen maskeren, het falen democratiseren en collectief maken. Domme politieke positie als u deel gaat uitmaken van deze FEP, dan zullen de repercussies ook voor u zijn. u zult worden afgestraft door het electoraat. Bezint eer ge begint. Wees geen politieke prostituee. Recht in de lijn zal in deze meer benefit opleveren. Anders zult u ook slachtoffer zijn van de wrange vruchten die paars heeft gezaaid. Laat paars het gifbeker leegdrinken. De elite heeft veel geld op buitenlandse rekening geparkeerd en anderen hebben zich op een grove wijze verrijkt. Zie Abrahams.


  Maak melding

 13. 5 jaar geleden stonden we volgens deze president op een kruising ,nu 5 jaar later blijkt het dat hij de verkeerde afslag heeft genomen ,want oen skeer uit.


  Maak melding

 14. @Passant, je spoort helemaal niet. Kom maar met een creatieve suggestie voor de dag. Er is helemaal geen leerrijke inhoud in je posting. Je posting zullen wel goed liggen bij de hersenlozen die denken dat je geweldig bent met je bombarie.

  Omdat er een begin gemaakt moet worden met jouw intellectuele vorming heb ik dit artikel uit Starnieuws voor je uitgelicht.

  IMF wijst op nadelige gevolgen economie Latijns-Amerika 31 Jul, 22:12

  De munteenheden van Latijns-Amerikaanse landen zullen in de toekomst worden geconfronteerd met meer schommelingen. Die instabiliteit zal vooral te merken zijn als de Verenigde Staten zijn monetair beleid verandert en zijn rente verhoogt, waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vandaag.

  IMF-directeur Christine Lagarde heeft vandaag op een persconferentie gezegd dat de regio ook zal worden beïnvloed door een daling van de prijzen van grondstoffen en een kleinere vraag vanuit China. Ze heeft echter een economische recessie in Latijns-Amerika uitgesloten. Lagarde voorspelt een stijging van het Bruto Binnenlands Product van 0,5%, wat goed zal zijn voor een stijging tot 1,7% in 2016. Op de bijeenkomst is ze ingegaan op de economische situatie in Latijns-Amerika.

  Latijns-Amerika heeft net als elke economie in andere regio’s, zijn eigen kenmerken, merkt ze op. Hoewel ze alle leveranciers zijn van basisgoederen en grondstoffen, hebben ze volgens de IMF-baas duidelijk gefaald om de voordelen te trekken van de hoge prijzen gedurende de laatste tien jaar. Die hoge prijzen hebben de groei gestimuleerd, zegt ze.

  De meeste Latijns-Amerikaanse munteenheden hebben een aanzienlijke waardevermindering ten opzichte van de dollar genoteerd, met het oog op de verwachte toename van belangen in de VS, stelt Lagarde. Ze benadrukt echter dat de maatregelen die de regeringen van Brazilië, Colombia en Peru hebben getroffen om het vertrouwen te herstellen en hun fiscale posities te versterken, nu op de juiste koers zijn.


  Maak melding

 15. Passant, dat is een heel goede posting. Ik hoop van harte dat Surinamers zich in grote getallen publiekelijk gaan afvragen hoe het in hemelsnaam komt dat altijd failliet gaat als Bouterse en zijn NDP rovers aan de macht zijn. Al meer dan 35 jaar is Bouterse en zijn NDP rovers een sta in de weg voor Suriname’s ontwikkeling in goede richting.

  Suriname is beteraf zonder Bouterse(topcrimineel) en zijn NDP criminelen.


  Maak melding

 16. FAILLIET van Sranang heeft voor een klein deel te
  maken met de lage olieprijs etc ! De NDP negeert
  begrotingen en GEEFT TEVEEL GELD UIT aan
  onzinnige consumptieve zaken !

  De maandelijkse staatsuitgaven zijn zeer hoog
  in vergelijking met hetgeen de staat aan
  daadwerkelijke inkomsten heeft !

  Welk LEEGHOOFD geeft EEN HALF MILJARD
  meer uit aan SALARISKOSTEN , terwijl er
  de facto een personeelsstop is bij de overheid !

  Welk LEEGHOOFD stopt tientallen miljoenen in
  STEUN aan de SRD-munt, terwijl hij toestaat dat
  ALLE begrotingen DIK worden overschreden !

  Daarom is het zaak, eerst de JUISTE CIJFERS
  op tafel te hebben ! (wat er nu ligt is onhelder,
  incompleet!)

  Daarna is het zaak DIRECT ALLE Onzinnige
  Onproductieve -NDP-uitgaven te KAPPEN !
  DWZ ZWARE bezuinigingen op de lopende uitgaven !

  Pas DAARNA dienen Desi en (regering) in te zetten op
  het vragen van OFFERS aan de reeds arme Surinamers !

  PS : Bij voortzetten van de huidige NDP-Bak-
  Ba-Winkri-methode, met weglating ((geheimhouding)
  van de juiste cijfers en het categorisch weigeren zwaar
  te bezuinigen, komt er helaas toch een staatsfaillissement !


  Maak melding

 17. Hoop doet leven, moet mevrouw Mathoera gedacht hebben, met het instellen van een platform, alleen zal dit platform niet met voorstellen gaan komen, om al dat gestolen geld van het volk de afgelopen 5 jaar weer terug te storten in de staatskas, zodat het arme volk niet nog eens de komende 5 jaar de dupe gaat worden door allerlei impopulaire maatregelen van deze paarse roversbende.


  Maak melding

 18. IMF-directeur Christine Lagarde heeft op een persconferentie gezegd dat de regio ook zal worden beïnvloed door een daling van de prijzen van grondstoffen en een kleinere vraag vanuit China. Ze heeft echter een economische recessie in Latijns-Amerika UITGESLOTEN.

  Pres DDB zegt juist het tegenovergestelde, a wereld crash a la 1929 style ow kong.

  Mijn mening is dat FEP nooit nodig was geweest omdat er al een SER rond 2008 was opgericht. Om Njang dringie prisiri style te regeren a Pres executeer SER.
  SER bin ab geluk tak a no kies wan martel dood lik bikkel, of tog a kies wang? Mi no mang tak a verschil moro, deng beul lay now now.
  Quiz: Sot beul na nr 1 now now, Amzad, Misiekaba, Lackin, Doekhie, Ramon, Linscheer of Limbo?
  A beul sai winnie ei kies a Bhagwandas medaille.

  Alla sanie fout!


  Maak melding

 19. Alle oliedomme aanhangers van deze regering verdienen het slecht leiderschap vol van corruptie of niet? Wie geloven, hopen en denken dat deze regering alle beloften die ze in 2010 hun domme aanhang voorhielden binnen deze vijf jaren zullen waarmaken zullen meer dan bedrogen uitkomen. Ze verdienen het belazerd te worden want ze geloven de leugens van de duivel meer dan ooit te voren, soso lobi. Neks no fout. Prijze zij de komende president dictator gonst het krijsend in een gemeente aan de Verl. Keizerstraat. Leve baas prijst de geldgierige tienden eisende pastoor vol blijdschap. Srd. 6.000 plus per maand in gedachte voor religieus advies aan de didibri.


  Maak melding

 20. RobG
  Het trieste is dat het geen gepraat achteraf is maar dat velen de hedendaagse problemen reeds vanaf begin 2013 voorspellen. om precies te zijn vanaf het moment dat de president een gouden kerst beloofde en geen enkel oog had voor de ontwikkelingen in de rest van de wereld en de invloed op de grondstof prijzen.

  Beste RobG in oktober 2011 en april 2012 heb ik aan het 1ste echelon van de regering Bouterse Amereli voorstellen gedaan waarmee de kosten voor energie enorm konden dalen en de regering op jaar basis ongeveer $ 100.000.000 zou kunnen besparen.

  Ik heb zelfs een brief van de President aan minister Hok waar in hij aandacht vraagt voor het voorstel.
  het was voor nagenoeg 90% te financieren met buitenlands geld omdat de investering middels een Power Purchase Aggreement gedekt kon worden door Surgold.

  U mag 3 maal raden waarom het niets geworden is.


  Maak melding

 21. @robG,

  Je haalt een bericht aan van het IMF over nadelige gevolgen in Latijns-Amerika: Dit is een voorspelling in de TOEKOMST. De neerwaartse economische Spiraal (TOPPUNT VAN CORRUPTIE) is al zeker 2 jaar aan de gang.

  Maar zoals het een BOUTISTA betaamd, zal je ALLES AANGRIJPEN om DDB vrij te pleiten.

  JIJ SPOORT ECHT NIET: JIJ GAAT MET EEN PAARS TENUE MET HET RUGNUMMER DDB NAAR BED EN JE STAAT ERMEE OP.


  Maak melding

 22. Indien een land met een kleine economie niet afhankelijk wil worden van de buitenwereld, wat moet ze dan doen?
  De mensen moeten dan heel eenvoudig leven, kleine familiebedrijfjes opzetten om kleinschalig en lokaal de benodigde dingen te maken en de hang naar luxe en comfort opgeven. Dan beperk je dure importen en ben je ook niet erg afhankelijk van export en is haast iedereen aan het werk.. Zo was het toch vroeger toen de wereld nog niet een grote dorp was? En het werkte goed destijds, voordat de hang naar modernisering en de nieuwste gadgets toesloeg.


  Maak melding

 23. Dit getuigt zeker van SLECHT LEIDERSCHAP namelijk het PERTINENT LIEGEN ( het lackinnen) tegen de bevolking !!!!

  Zie de titel van het volgende artikel : http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/29258

  Voortaan ga ik hier 2 nieuwe woorden gebruiken om ” leugen ” en ” liegen ” te vervangen.

  Het werkwoord ” LIEGEN” wordt vervangen door ” LACKINNEN ” en het znw ” LEUGEN wordt ” WINSTON ” .

  Met dank aan Wayne Telgt.

  “Desiderius, boi ! , yu fertéri wan ló WINSTON tap a podium” ! Je hebt overduidelijk GELACKIND op het podium te Coronie “.

  ONGETWIJFELD SLECHT LEIDERSCHAP !!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 24. Het is slecht voor de functie en de positie van de assemblee als oppositie partijen deelnemen in adviesorganen van de regering. Hoe verhoudt dat zich bijvoorbeeld tot de controlefunctie van de assemblee?

  Op papier slechts een adviesorgaan, maar het moet raar lopen wil er geen sprake zijn van handjeklap en afstemming in de FEP over de bezuinigingen en de inkomstenverhogende maatregelen van deze regering. De rol van de assemblee in dit cruciale proces wordt dan geminimaliseerd.

  De VHP moet zich afvragen of deelname aan een FEP wel verstandig is omdat het neerkomt op een verdere uitholling van de rol van de assemblee.


  Maak melding

 25. @Jojo, sociaal-economische en financieel-economische vraagstukken zijn m.n. in de politiek zeer complexe vraagstukken.De praktijk is altijd weerbarstig. In Nederland heeft men ook sterke bezuinigingen moeten doorvoeren omdat de kosten van het overheidsbeleid de pan uitrezen in een periode van economische recessie. Het Nederlandse overheidsbeleid wordt mede vorm gegeven door het groot aantal buitenlandse investeringen in het land. Deze investeringen zijn positief zijn voor de werkgelegenheid. In Suriname is de situatie anders. De grootste investeerder is de overheid. Zonder de investeringen van de overheid wordt de economie niet aangejaagd. Ik heb jouw plan niet ingezien en ik kan er geen objectieve oordeel over geven. Ik denk dat de Surinaamse overheid ook heel veel andere voorstellen krijgt. Maar de overheid kan niet in haar eentje alles uitvoeren. Er zijn samenwerkingspartners nodig.


  Maak melding

 26. Het is inderdaad een slechte zaak als de controleurs zich committeren aan een gezamenlijk beleidsplan van oppositie en coalitie. Het meestemmen met een plan is daarentegen van een andere orde.

  Ik had gedacht dat het platform de President op basis van eigen deskundigheid zou adviseren.
  Nu blijkt dat de minister van Financiën een plan heeft voorgelegd aan deze club en ze hun mening mogen geven over de voorgenomen bezuinigingen.

  Inderdaad een route om de bevolking straks te zeggen dat ze het bezuinigingsbeleid mede aan de deskundigen te danken hebben..

  Wat is gebeurd met de heren van BEP en DOE, het is zo stil rond deze partijen. Zijn ze nu al monddood of moet ik zeggen morsdood.(gemaakt(?


  Maak melding

 27. DDB HEEFT ALLE ACTOREN DEELGENOOT GEMAAKT VAN DE BEZUINIGINGEN DIE OP HET VOLK GAAN NEERDALEN. Alleen de heren Wong en Shaam Binda hebben hun poot stijf gehouden om niet mee te werken aan het Gedrocht van DDB.

  VHP is bang te worden uitgemaakt voor Landverraders vandaar hun deelname in het FEP. Alle SUCCESSEN zullen worden geclaimd door DDB, maar mocht het misgaan dan komt dit zeker op het conto te staan van de overige deelnemers die niet tot het kamp van DDB behoren.

  Dat is de Modus Operandi van DDB!!


  Maak melding

 28. @Hugo Chavez,

  Ik vind dat ik je moet corrigeren: Het is DDB die LIEGEN EN BEDRIEGEN als HANDELSMERK heeft. Winston Laffing wenst alleen niet onder te doen voor zijn BEDRIEGIE Konoe DDB.

  Laten we mekaar niet voor de gek houden maar Amzad steekt Laffing naar de Kroon wat LIEGEN EN BEDRIEGEN betreft.

  Dat hele NDP-clubje bestaat uit dit soort FIGUREN: RECHT LULLEN WAT KROM IS.


  Maak melding

 29. @RobG,

  Daar gaat ECONOOM RobG weer met zijn KRONKEL THEORIE hoe het Nederland is vergaan.

  In Suriname is openlijk voor meer dan 100 miljoen USD aan gemeenschapsgeld WEGGEMAAKT door ene Ramon wat door deze Econoom GLASHARD wordt ontkend.

  Deze Econoom RobG weigert om het DESASTREUZE BELEID wat deze regering gevoerd heeft als oorzaak aan te wijzen.

  Econoom RobG: IK ROEP JE OP JE BELACHELIJKE PAARSE TENUE MET DDB ALS RUGNUMMER UIT TE DOEN.


  Maak melding

 30. @Henry,ik heb het door. Jij hebt de bekendmaking van de president over de economische situatie helemaal niet begrepen.Jij pretendeert een deskundige woordvoerder van de oppositie te zijn, maar jij snapt er zelf niets van.Ga maar in therapie bij de zelfbenoemde alles- en beter wetende populist en zielenknijper Hans……………….!!!!!

  De president deed de uitspraken over de economische situatie met het oog op het hier en nu en op de toekomst. De berichten van IMF baas Lagarde liggen in het verlengde van de uitspraken van de president. Een ding is duidelijk de Surinaamse economie bevind zich in zwaar weer. Net als in Nederland, België en andere landen zal de overheid moeten gaan bezuinigen en zullen de mensen meer moeten gaan bijdragen voor de producten en diensten van de overheid.Daarnaast zal er gesnoeid moeten worden in het onproductieve ambtenarenapparaat.


  Maak melding

 31. @Robg,

  De bekendmaking door Charlatan DDB over de economische situatie heb ik heel goed begrepen: HIJ HEEFT ER ZELF EEN PUINZOOI VAN GEMAAKT EN NU GEEFT DIE TERINGLIJDER DE WERELD CRISIS DE SCHULD. Goed bedoelde adviezen over dalende goudprijs heeft die KLOOTZAK in de wind geslagen.

  Doe je Paarse Muts en dito Tenue met DDB als rugnummer af: Geloof mij maar meneer de Paarse Econoom, je gaat er niet meer zo DOM uitzien.

  Als Econoom weet je toch dat je INKOMSTEN in OVEREENSTEMMING moet zijn met je UITGAVEN: DDB heeft op de Handelsschool deze Wetmatigheid niet begrepen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.