Schaduw corruptie hangt over saneringsplan Suriname

24

PARAMARIBO, 29 jul – Financieel misbruik hangt als een schaduw over de inspanningen om te saneren. Hoewel sommige groepen mee willen werken, is er de angst dat corruptie en nepotisme om de hoek loeren. Het plaatje is niet volledig, volgens vakbondsleider Robby Berenstein.

Het betreft dan het beeld dat de monetaire autoriteiten hebben geschetst. De inkomsten van de overheid zijn aanmerkelijk gedaald door dalende marktprijzen voor goud en aardolie. “Maar het beeld is daarmee niet volledig. Er moet ook rekening worden gehouden met de verliezen door corruptie en mensen die zich verrijkt hebben over de ruggen van de belastingbetaler”, zegt Berenstein tegenover de Ware Tijd.

Het is daarom zaak dat het roer wordt omgegooid. Tijdens de eerste regering Bouterse is het bestrijden van corruptie niet echt issue geweest. Nu wordt gesproken over aanname van een wet. “Er moet niet alleen sprake zijn van maatregelen tegen corruptie. Laten de mensen die zich op oneigenlijke manier hebben verrijkt, ook worden opgespoord om geld terug te geven aan de staat”, aldus Berenstein.

24 REACTIES

 1. Dan mag Berenstein gelijk beginnen bij bouta,de rest van de nog in leven zijnde coupplegers 1980,dino,alibaba and gang.
  Durft Berenstein dit allemaal??!


  Maak melding

 2. Dan mogen Jim Hok, Kromosoto, Gopi, Bouterse en Ramon Abrahams zich schrap zetten. In feite gehele paarse top kan dan achter tralies worden gezet.

  Gelooft Berenstein dit zelf nog ?


  Maak melding

 3. VOLKOMEN EENS MET DE VAKBONDSLEIDER.
  desnoods voor een vuurpeloton plaatsen.
  De schurken moeten eens en voor altijd aangepakt worden.


  Maak melding

 4. Mijnheer Berenstein: Een deel van de BUIT die Ramon achterover heeft gedrukt staat op 1 van de Valuta Rekeningen van DDB. Ramon kan dit NOOIT ALLEEN hebben gedaan, hij moet RUGDEKKING hebben gekregen van DDB.

  Dus mensen die zich verrijkt hebben met STAATSMIDDELEN zullen vrijuit gaan.


  Maak melding

 5. Het hele familie,s en vrienden van Bouterse heeft zicht verrijkt door corruptie, wie gaat wie opsporen het hele corruptie wet is de Domme Surinaamse nog dommer te maken.


  Maak melding

 6. Als het PAARSE DIEVENGILDE EN ROVERSBENDE het gestolen kapitaal van de afgelopen 5 jaar teruggeven, dan is Suriname het rijkste land van het Zuid-Amerikaanse continent. Maar ja…..het gaat nog 5 jaar door…dus in sneltreinvaart richting afgrond.


  Maak melding

 7. In Suriname gebeurt alles andersom. Eerst gaat het land bijna failliet aan corruptie, nepotisme en zelfverrijking, en dan gaan we praten over een Anticorruptiewet.


  Maak melding

 8. Corruptie straffen
  Over 1 miljoen SRD doodstraf door executie.
  Tussen 1 en 1miljoen srd 11 jaar + 1 jaar aan de ketting+ alle eigendommen + die van directe familie verbeurd verklaren.
  Onder 1 srd onmiddellijke ontslag en een jaar 365 dagen vuil ruimen langs straten met een ketting en ijzeren bal aan de poten.


  Maak melding

 9. Berenstein, ik ben het VOLKOMEN met jou eens !!!

  Alhoewel IDENTIFICATIE en OPSPORING NIET echt NODIG zijn aangezien de BENDE en haar SCHUILPLAATS/ STANDPLAATS reeds BEKEND zijn !!!

  DAGELIJKS zijn ze te vinden in de ” PAARSE SALOON ” vergezeld van hun constant BENEVELDE bendeleider, ” Desiderius, de PAARSE NIETSNUT ” !!!!!

  De vraag is wel, hoe pak je het aan om ze tot TERUGGAVE van het GESTOLEN GELD te dwingen ???????
  Politiek gezien zijn ze in de meerderheid en hun INVLOED is niet gering.

  Berenstein, de kans is BEREGROOT dat je binnenkort vanuit de ” saloon” een telefoontje krijgt van een BENDELID met de vraag of je niet te porren bent voor een DIK BETAALD ” baantje ” ( SRD 27000 p/m netto ) in de ” SALOON “.

  Dit alles zodat jij je KOEST houdt.

  Ten slotte veel succes met een eventuele terugvorderingsactie !

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 10. De meeste Surinamers en anderen zijn vergeten dat Bouterse en de zijnen een staatsgreep hebben gepleegd. Hij heeft enige tijd op de achtergrond gestaan maar de gevolgen van de machtsovername zijn nimmer teruggedraaid. De diktator is nu terug in vol ornaaat. Van alle diktators blijkt dat hun hoofddoel is en is geweest zichzelf,familie en vrienden te verrrijken.

  Corruptie bestrijden is niet hun ding,maar personen die in hun weg staan zullen zij zonder pardon opruimen.

  Het zal mij niet verwonderen als later blijkt dat de Afobakka Powerhouse eigendom is geworden van Bouterse.


  Maak melding

 11. Eerst komt er een amnestiewet voor iedereen die ooit corrupt is geweest zodat men die niet meer kan vervolgen of plukken en daarna komt men met een anti-corruptiewet.
  De Boutistas zijn wel slim bezig.Er valt nergens meer iets te halen.Alles is al leeggeroofd,weggegeven.Posities verdeeld.Laat de wet nu maar komen.


  Maak melding

 12. Corruptie hebben we altijd gehad in ons land,maarde schaamteloze wijze waarop nu gegraaid wordt hebben we nimmer gehad.Alle geldkranen staan wagenwijd open.Lanti geld stroomt naar de donkerste hoeken en nu men in totale paniek verkeert ,roept men de hulp van het volk in.


  Maak melding

 13. @Hugo CHAVÉZ op woensdag 29 juli 2015 om 17:40 uur

  DAGELIJKS zijn ze te vinden in de ” PAARSE SALOON ” vergezeld van hun constant BENEVELDE bendeleider, ” Desiderius, de PAARSE NIETSNUT ” !!!!!

  Soso lafu man. Dus daarom zijn z’n beide ogen zo klein.

  Off-topic:
  29-07-2015: (Bron-starnieuws.com) Lackin niet eens met wijze opstellen VS-rapport.
  Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken is het niet eens met de wijze waarop de Verenigde Staten het mensenrechtenrapport opstellen.

  Dat begrijpen wij van u minister Winston Lacklee.
  Maar wij zijn ook in het bezit van het VS-rapport voor onze (forummers/reageerders).

  Trafficking in Persons Report 2015

  http://www.state.gov/j/tip/rls/tiprpt/2015/index.htm

  http://www.state.gov/r/pa/ei/bgn/1893.htm
  More information about Suriname is available on the Suriname Page and from other Department of State publications and other sources listed at the end of this fact sheet.


  Maak melding

 14. Er is een goede oplossing en dat is om het voor de diaspora heel antrekkelijk te maken terug te keren naar Suriname. Dus geen 36% belasting op de pensioen of uitkering van die mensen, maar maximaal 10% belasting. Want die mensen gaan toch hun inkomen in Suriname besteden, dus komt er geld het land binnen, naast expertise en een gedisciplineerde werkmentaliteit.


  Maak melding

 15. Daadwerkelijke ZWARE CORRUPTIE teistert
  heel de staat Sranang !
  Niet alleen het Saneringsplan !

  Enorme financiele schade voor de staat !

  Lees aub eerst de Grondwet en zie wie niet in
  aanmerking komen voor benoeming tot president !

  Donder alle criminelen uit het landsbestuur !

  PS : Blijf anders kalm en DESI en de NDP-clan
  zullen u allen met zijn citruspers uitpersen,
  tot op de laatste cent !

  Het DDB “Monnie De”-sprookje is uit !

  De NDP-Onproductieve-geldsmijterij kan dankzij
  de DESI-citruspers verder voortgaan !


  Maak melding

 16. Oom Desi aan het stuur,a njang monie sanie kba now,..dang alla malla e wraak now……DDB,heeft de zaak volledig onder controle.NEKS NO FOUT.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.