Financieel Economisch Platform Suriname voor korte tijd

13

PARAMARIBO, 28 jul – Het Financieel Economisch Platform, FEP, heeft een adviserende rol. Dit zegt FEP-coördinator Henk Naarendorp. De regering zal haar bezuinigingsplannen voorleggen aan het platform van sociale en zakelijke organisaties.

Die mogen dan doorgenomen worden en van advies worden voorzien. “Het platform is dus geen consensusorgaan. Het gaat erom dat de vertegenwoordigers zo goed mogelijk doorgeven wat de maatregelen gaan betekenen voor hun achterban. Het is een technisch orgaan, niet politiek. Het is ook niet de bedoeling dat het platform andere instanties vervangt, zoals het Planbureau”, zegt Naarendorp tegenover de Ware Tijd.

Het platform is ook geen lang leven beschoren. Tegen oktober moet het al opgeheven kunnen worden. President Desiré Bouterse verwacht wel spoedig advies. Eind juli moeten het eerste werk al binnen zijn. Volgens Naarendorp heeft de regering al ruim twintig maatregelen in petto. Die moeten helpen de overheidshuishouding weer goed te krijgen. Onder meer worden de energietarieven aangepast.

13 REACTIES

 1. FEB gefeliciteerd en succes.
  Na jouw geslaagde werk, gaat al het geld in dezelfde pot om de zelfde financieel beleid uit te voeren van de afgelopen 5 jaren.


  Maak melding

 2. Het platform dient de president te adviseren, op welke manier geld uit de arme samenleving moet worden uitgeperst.
  Het eerste waaraan wordt gedacht is de energietarieven op te schroeven, het laastste is bezuinigingen in de top van de regering en de NDP kliek.


  Maak melding

 3. Wat een zootje. Het is niet politiek maar neemt toch zoveel tijd in beslag. Waarom niet een groep die een goed door-rekend plan presenteert, en daarmee aan de slag gaat is een raadsel.


  Maak melding

 4. Geld is op, maar we gaan wel bigi fissa organizeren om 12 Aug want de heer D D Bouterse en Ashwin moeten wel kunnen feesten, maakt niet uit of ze daarna de rekening bij de zwakken in de samenleving leggen.


  Maak melding

 5. Zolang die ongeschoolde criminelen die de afgelopen 5 jaar bewezen hebben er geen moer van te snappen dat regeren vooruit zien is, kun je wel 10 platformen installeren, maar er zal geen verandering komen, deze roversbende moet gewoon hun biezen pakken, dat is het beste voor dit land.


  Maak melding

 6. Het enigste dat geld opbrengt,is werken en niet een praat clubje.Maar de Suri’s zijn allergisch voor werk dan maar praten tot zo ver het kan.Uitstel van executie.


  Maak melding

 7. De staatskas is inmiddels leeg. Heel vaak is dit benoemd. Nationale inkomsten van goud en olie valt heel erg tegen.
  Ik ben benieuwd hoe het volk nu gaat reageren. Of wist men voor de verkiezing niet dat er flinke betuiningen zullen moeten worden gedaan.
  Jammer dat wij nog steeds korte termijn beleid hebben in Suriname.
  Harry


  Maak melding

 8. Een volstrekt overbodig platform naast alle platforms en adviesorganen, die wij al hebben.
  Ik neem aan, dat de niet onbemiddelde leden van dit platform een vette bonus tegemoet kunnen zien voor een paar maanden werk, terwijl het volk lijdt in armoede.
  Er worden voortdurend verkeerde keuzes gemaakt, die handenvol geld kosten.
  Dit gaat op termijn ook helemaal verkeerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.