Dissidenten PL als ‘V7-fractie’ in Surinaams parlement

33

PARAMARIBO, 28 jul – De afvallige parlementariërs van Pertjajah Luhur, PL, mogen zich voortaan V7-fractie noemen. Dit zegt parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Het is haar manier van omzeilen van de twist met PL-voorzitter Paul Somohardjo.

Somohardjo wil de dissidenten Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan het liefst zo snel mogelijk het parlement uit. Onderdeel van zijn strategie is het uitsluiten van de twee. Op gegeven hadden ze geen fractie. “Ze zitten wel degelijk in een fractie”, zegt Simons tegenover de Ware Tijd. De naam V7 is afgeleid van de combinatie, waarin onder meer PL deelnam aan de verkiezingen. V7 is intussen opgeheven.

De deelnemende politieke partijen hebben elk een eigen fractie opgezet. Het lijkt nu geen belet om Sapoen en Chitan onder te brengen. “Ook al hebben de partijen geen samenwerking meer, de spreekt van een V7-lijst”, aldus Simons. Ze wil geen tijd verliezen, ook met het oog op de beëdiging van de president en vicepresident. Ook de corruptiewet moet behandeld worden. “Ik wil me hiermee bezighouden en niet met Somohardjo.”

33 REACTIES

 1. Wat nu weer? V7 is opgeheven en dan richt Simons een nieuwe V7 op! De soap blijft doorgaan…
  Wat zeggen de statuten van deze nieuwe V7? Dus toch niet V7 voor even?


  Maak melding

 2. V7 bestaat niet meer, in een gezamenlijke verklaring is de combinatie ontbonden door de V7 leiders.
  Het siert de parlementvoorzitter Jennifer Simons niet, om het openlijk op te nemen voor de door de NDP omgekochte verraders.


  Maak melding

 3. Dit is gewoon kolder. V& is opgeheven. Daarnaast bestond V7 uit een X aantal partijen. Deze X partijen kunnen met naam en toenaam worden aangewezen in de DNA. Hoe kan er dan nog een groep mensen aangeduid worden met V7. Dit is je reinste onzin en willekeur hoe men in Suriname de wet toepast en regels interpreteert.


  Maak melding

 4. De poppenkast heeft er nu een heuse toverheks bij, ze kan zelfs dode combinaties, naar believen, tot leven wekken. Ik snap niet dat rationele, goed geschoolde mensen zich zo aan macht vastklampen, waarom hebben ze het betrekkelijke van hun handelen, waarbij ze er niet voor schromen om over lijken te gaan, niet door?


  Maak melding

 5. Deze mevrouw Simons blijkt weer als voorzitter van het parlement partijdig te zijn. Haar belangen binnen de NDP nopen haar de zijde van de NDP te kiezen zoals indertijd de amnestiewet en thans de anti corruptie wet die maar niet op de agenda geplaatst kan worden doordat deze voorzitster haar eigen hachje evenals de vele oplichters van het NDP als belangrijkste zorg zit en evrdedigd, bang voor arrestatie waartegen geen amnestie wet is gemaakt alsook de rest van de NDP.
  De machtsvacuüm die ze creëert getuigd van een doordachte aktie.
  Simins je bent er niet voor het NDP en Bouterse specifiek doch voor het volk van Suriname die namelijk jou dikke vette salaris maandelijks moet ophoesten.


  Maak melding

 6. Wat is dit jongens!
  Dit wyf spoort echt niet.
  Zoals je kunt zien alles voor de party,ruggegraatloze bitch?
  Vorige week haar zoon nog begraven.
  Whats next.
  Payback time mi boi…..
  Soso karma


  Maak melding

 7. Zotter kan het niet.
  Het bevoegde gezag binnen V7 heeft besloten dat V7 niet meer bestaat en dat het allemaal aparte fracties zijn.
  Mevrouw Simons wekt een fractie tot leven waar zij geen enkel mandaat heeft. Het is meer dan triest dat de voorzitter van het Parlement partij politiek bedrijft.

  SCHANDE


  Maak melding

 8. mevrouw je bent totaal niet geschikt voor deze job,rot-op.

  einde tijd-perk jou baas is naderende ook-al wordt hij herkozen..

  deze vorm van corruptie kan alleen in afrika plaats vinden dacht ik eerst,maar nu ook in sme..

  wat ga jij je klein kinderen uitleggen hoe de politiek werkt in sme….


  Maak melding

 9. Deze schaamteloze dictoriale heks, praat alleen zo als het haar goed uit komt, doordat deze 2 verraders zich hebben aangesloten bij de Ndp, terwijl het volk niet op hun gestemd hebben, om zich aan te sluiten bij die paarse roversbende.


  Maak melding

 10. als er een V7 fractie is dan zijn de fracties van BEP, VHP, NPS, PL allemaal illegaal in de DNA. Hoe kan ze dit verzinnen. Ze haalt zelf het artikel aan op basis waarvan ze dat besloten heeft. Hoe dom kan ze zijn.


  Maak melding

 11. De soap gaat maar door..
  De twee zitten eigenlijk wel namens de V7. Die is wel opgeheven maar toch. Ik denk dat ze ook niet door die gekke Somo kunnen worden terug geroepen omdat ze niet vanuit de PL zijn verkozen maar vanuit de V7. Dus als ze moeten worden terug geroepen zal de niet meer bestaande V7 dit moeten doen of via een gezamenlijke actie van de 6 partijen die daarin deelnamen. Ik denk niet dat de BEP hiervoor zal tekenen. Dus Somo kan alleen nog maar een bodemprocedure beginnen als civiele zaak. getuige andere zaken kan dit dus 10 jaar duren.


  Maak melding

 12. Sapoen en Chitan, heel veel succes met jullie nieuwe fractie. De situatie waarin jullie je bevonden was niet gezond meer! Hier zijn ook zat politici die uit hun partij zijn gestapt en als één of tweemansfractie verder zijn gegaan. Somo mag dus stof gaan happen!

  Als het goed is heeft de oude V7 geen GEEN PATENT OP DE NAAM V7 dus niemand kan jullie wat maken. Eerder een automerk 🙂 Die gebruikt deze benaming voor hun autotype(s) gebruikt.

  VHP heeft ook naamswijzigingen ondergaan maar het bleef VHP.


  Maak melding

 13. V7 bestaat niet maar NPS en VHP schrijven een brief naar het hoofd stembureau voor hun opvolgers,wie houd wie voor de gek!!

  Oeng go njang faja bana jogoe!


  Maak melding

 14. Dit kan alleen in bananenrepubliek Suriname……..

  Dit is het zelfde als 2 spelers die zijn geselecteerd voor het Surinaamse voetbal elftal vlak voor de aftrap besluiten toch maar voor de tegenstander te gaan spelen…

  Te maf voor woorden.


  Maak melding

 15. De Nationale Paarse Rattenkolonie maken staande de vergadering hun eigen regels en wetten. Komt nergens ter wereld voor behalve in dit corrupte, criminele narco-land.


  Maak melding

 16. Dit ” PAARSE POKKEWIJF ” had vóór de verkiezing van 25 mei j.l. tijdens een meeting van haar PAARSE BENDE met het ” PAARSE KLOOTJESVOLK” de V7- combinatie DENIGREREND omschreven als;

  ” owru stroop ini wan batra nanga wan nyun etiket ” ( oude siroop in een fles waarop een nieuw etiket is geplakt )

  Nu is deze ” PAARSE KENAU ” zelfs bereid om 2 DRUPPELS uit de fles met ” oude siroop ” (haar woordkeuze ) desnoods vanuit een RANZIGE TOILETPOT af te LIKKEN !!!!!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 17. Handige en zeer slimme set van mw. Simons in deze zaak van macht en jaloezie. De macht is in handen van Sapoen en zijn fractiegenoot en de revanchist Somohardjo verslikt zich met dag in zijn eigen jaloezie. De zoveelste nederlaag voor de verliezers de aanhang van de oppositie, het aangeschoten wild hier op waterkant.net. Daarnaast is de aanduiding V7, een mooie aanduiding om vermeld te worden in de Surinaamse parlementaire geschiedenis.


  Maak melding

 18. Iemand die onschuldig is, heeft geen vrees om voor een rechtbank te verschijnen om zijn onschuld te bewijzen.
  Uit verschillende getuigenverklaringen blijkt dat:
  Bouterse lijfelijk aanwezig was op fort Zeelandia.
  Bouterse een paar van de slachtoffers waaronder Cyriel Daal heeft gefolterd zijn penis heeft afgehakt en hem daarna doodgeschoten.
  Een van de slachtoffers uit Santa Boma is gehaald, dus van een CIA coup nimmer sprake kan zijn.

  Bouterse wil zijn imago verbeteren maar dat zal nooit kunnen, hij zal altijd de president van Suriname zijn met moorden en een drugsveroordeling op zijn naam, iets waar hij niet trots op is en hem altijd zal achtervolgen.


  Maak melding

 19. v7 is dood gebloed. de 2 v7 parlementariers zijn van v7 en niet van pl want ze verklaren zelf dat er een vhp en een nps die zetels gaan krijgen.
  Dus als ze terug geroepen worden moet het door v7 geschieden en niet door pl.
  Logisch denken ex v7 partners.
  Somo kan nooit 1 lijn volgen en besmet ook andere ex v7 partners.
  Hoe kan pl terugroepen en vhp en nps gaan die zetels opeisen.
  Waarmee zijn jullie weer bezig om zand in de ogen van het volk te strooien. Volksvertegenwoordigers dienen het volk te vertegenwoordigen en niet gekozen dna leden dwarsbomen.


  Maak melding

 20. Van 1502 tot 1863
  “Hier zijn ook zat politici die uit hun partij zijn gestapt en als één of tweemansfractie verder zijn gegaan.”

  u vergelijkt appels met peren. Deze parlementariërs hebben binnen een fractie gefunctioneerd en zijn er op basis van een verschil van inzicht over het eigen politieke programma of andere dispuut uitgestapt. Ze gaan geen heel andere politieke lijn volgen en proberen mee te regeren.
  Dat is iets heel anders dan al voor de eerste fractievergadering overlopen naar een partij met een heel ander programma.

  Parlementariërs worden inprincipe als persoon gekozen om “Zonder last of ruggespraak naar eigen bevinden het belang van de Kiezers te behandelen”
  Als je overloopt naar een heel andere politieke stroming,handel je niet namens deeigen kiezers (die wilden een andere regering) en zeker niet in het belang van deze kiezers. Dan pleegt men letterlijk Kiezersbedrog.


  Maak melding

 21. @ RobG
  “Handige en zeer slimme set van mw. Simons ……..”

  U verraad met deze reactie uw moraliteit. Alles is OK als het belang van Bouterse resp. de NDP maar gediend wordt.

  Als Sapoen en Chitan een probleem hebben binnen hun partij is het zaak dat binnen de partij op te lossen en niet middels chantage de gekozen partijleider aan de kant proberen te zetten.
  Chantage is zo verkettert door de President. Het mag schijnbaar wel als het goed uitkomt.


  Maak melding

 22. Het is duidelijk dat dit een voorbedachte daad is geweest. Sapoen en Chitan waren NDPlee infiltrators die zoveel mogelijk schade moesten berokken aan V7. Nog zo een lagie move van bouta en nog lager van deze beesten die zich als gecastreerde ezels hebben laten gebruiken. Zij zelf en hun directe familie gaan nog vele jaren voor betalen want ze zijn allemaal onbetrouwbare boeven.


  Maak melding

 23. Zoals door verschillende posters al jarenlang op dit forum wordt gesteld: in ons land kan alles en tegelijk ook niets.
  Over 10 of 15 jaar, als mevrouw Jennifer Simons allang met pensioen is, zij zich afvragen, hoe het ooit zover heeft kunnen komen onder haar leiding.
  Berouw komt nog altijd na de zonde.


  Maak melding

 24. Oh…la la. Het is echt een super Poppenkast die DNA. Nu gaat mevrouwtje Simons baasje spelen over die twee overlopers van PL, Sapoentje en Chitantje.De V7 bestaat niet meer,maar zij haalt aan ,dat deze twee van de V7 zijn. Dus nu wordt Pae Somo monddood gemaakt,want hij is niet belangrijk. Che mi Gado!!!!


  Maak melding

 25. @Jojo, de terugroep wet is een ondemocratisch monster dat geproduceerd is door de vroeger almachtige Nieuwfront regeringen. Deze NieuwFront leefden met het waandenkbeeld dat deze wet hen zou beschermen tegen de uittreed pogingen van opstandige leden uit de eigen fracties.

  Wat zien we juist gebeuren? De wet is een ondemocratisch instrument en is bedoeld om de macht van de partij dictators te beschermen tegen de opstandige onderdanen binnen de partij. Het gevolg hiervan is een niet gewild gevolg van een kunstig ingekleurde wet. Een partij dictator valt uit onmacht van de wet van zijn eigen voetstuk en loopt als losgeslagen wild rond.

  De twee uitgetreden parlementariërs kunnen vrolijk aanschuiven bij de vergaderingen van het parlement als groep V7. Er is helemaal geen kadaver discipline van dictator Somohardjo meer in het spel en dat dwingend voorschrijft ‘ volg mij of sterf want ik maak je politieke carriere kapot’. Deze wet is a-moraal. Deze wet was bedoeld om ondergeschikten binnen de partijen monddood te maken en kan en mag geen rechtskracht hebben. Deze wet gaat in tegen de heersende opvattingen in de democratische wereld over rechten en plichten van parlementariërs.


  Maak melding

 26. RobG
  Deze wet is net zo democratisch als de Amnestie wet. Hij is in een parlement (de wetgevende macht) bekrachtigd en daarmee heeft de democratie haar werk gedaan.

  U en iedereen kan terecht stellen dat er nog al wat schort aan wetten in Suriname alsmede de wijze waarop deze geïnterpreteerd en (niet) gehandhaafd worden. Verbetering is op haar plaats.
  De vraag is dan wat weerhoud de krachtigste man (volgens velen) het puin dat hij mede in 1987 heeft geschapen (herziene grondwet en alles wat daar aan vastzit) te herstellen.
  Het is niet steeds terug kijken maar ook de eigen verantwoordelijkheid nemen en evalueren.

  In het Nederlandse stelsel is een parlementariër gekozen met een eigen mandaat. In Suriname licht dat iets andere. In Nederland gaat men als men op een lijst komt een overeenkomst aan met de partij die in principe de zetel terug geeft aan de partij. Dat men daar geen gebruik van maakt is puur pragmatisch (zo min mogelijk negatieve herrie maken) en kostbare en negatieve processen voorkomen. Dat kan omdat men op hoofdlijnen wel de zelfde richting blijft volgen. Een ex VVDers of PVVer gaat niet de lijn van de PvdA volgen, of andersom.

  In Suriname verloochend men bij overlopen in het algemeen de eigen politieke richting. Kensenhuis, Hooghart, Polak die van NPS plotseling NDPer blijken te zijn. Op Sapoen en Chitan die plotseling van PL in het kamp van de NDP zitten. Dat heeft niets te maken met een partijleider die u dictatoriale eigenschappen toedicht.
  De heren Sapoen en Chitan wisten ook voor 25 mei hoe de lijnen binnen de PL liepen. Men had lang genoeg met de heer Somohardjo gedealt om te weten hoe de spelregels waren en zijn.

  Dit heeft niets te maken met ondemocratisch gedrocht wet geving, partij mastodonten en dictators maar politiek opportunisme van alle kanten.
  SCHANDALIG opportunisme waarmee de stem van het volk verkocht wordt aan de meestbiedende. De stem van het volk wordt door Sapoen en Chitan gestolen omdat iedere kiezer op de PL of V7 lijst weet waar de PL resp. V7 staat. Beide staan niet aan de zijde van de NDP wat Sapoen en Chitan ook beweren. Democratische verkiezingen bepalen welke combinaties er als coalitie kunnen ontstaan. Het getuigd van fatsoen om de stem van het volk te horen en daarna te handelen. Dat doen Sapoen en Chitan niet en dan is een instrument omdat af te dwingen juist heel democratisch.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.