[UPDATE] Weer optreden Surinaamse band HMG afgelast

29

Het optreden van de Surinaamse band Hakuna Matata Gang (HMG) op 31 juli a.s. in Club Supreme in Arnhem is gecancelled, zo maakte de club vandaag bekend. Eerder werd ook het optreden van HMG vandaag in de Almeerse Club Jiggerz afgelast. COC Nederland drong samen met Surinaams-Nederlandse LHBT-activisten aan op afgelasting van de optredens van HMG in Nederland.

Club Supreme in Arnhem maakte vandaag op haar Facebookpagina bekend dat ook zij het geplande optreden van HMG afzeggen. Het Surinaamse feest die avond met o.a. Aptijt gaat wel gewoon door. “Dit is het enige juiste besluit”, zegt COC-directeur Koen van Dijk over de afgelasting. “De haatdragende en discriminerende teksten van het nummer ‘Bullet’ van HMG moet je niet tolereren.”

De discussie over het verbieden van dit liedje is met de komst van HMG naar Nederland weer in alle hevigheid opgelaaid. Zelf spreekt de groep van ‘dichtersvrijheid’. Dat zei Diego Vrede – die te zien is in de clip van het betreffende lied – in de TV Talkshow van Suriname Overzee. Hij zat daar aan tafel met Rishi Kanhai, voorvechter van LGBT-acceptatie in Suriname en Ananta Khemradj, lesbienne in Suriname. Aan de talkshowtafel stond centraal de vraag hoe tolerant Suriname is tegen gays:

UPDATE za 25 juli:
Alle optredens van de Hakuna Matata Gang in Nederland zijn afgelast. Dat meldt De Telegraaf. Nu de band niet heeft kunnen optreden in Nederland vertrekt ze weer naar Suriname.

29 REACTIES

 1. Ja, homo’s mogen gediscrimineerd worden en de zwarte Surinamer houdt zijn/haar mond stijf dicht. Maar o wee als een zwarte crimineel in Almere door de politie meegenomen wordt dan zijn de rapen gaar hoor. Het is ook een triest volk dat van gekkigheid niet weet hoe het zich dient te gedragen. Zo te zien is de beschaving nog niet aan Suriname besteed.


  Maak melding

 2. Alweer gescot door een nachtclub. Pak je boeltje en begin alvast te bewegen naar schiphol. Was op zijn hollands gesjellig toch…by by whahaaaa


  Maak melding

 3. Hugo Chavez, het YT filmpje heb ik maar voor ongeveer 1 minuut kunnen aanzien, maar ik kon het niet opbrengen om het helemaal te bekijken. Wat voor zin heeft het om een idioot aan te horen, of het nu om een Surinamer, als de man in het filmpje, of om een Nederlander, als Jan Willem, gaat?

  Jan Willem, een Nederlandse politieagent die een dertienjarige jongen, die in overtreding is (het is niet bewezen dat hij met criminele zaken bezig was), vastketent aan een motorfiets en hem laat rennen naar het politiebureau, is even onbeschaafd bezig als een Surinamer, die homo’s wil doodschieten om hun seksuele geaardheid. Je mag het als persoon oneens zijn met de homoseksuele leefstijl, maar je hebt niet het recht om anderen daarom te discrimineren of dood te willen schieten (zij hebben het recht te zijn zoals ze willen zijn, als ze anderen daarmee niet schaden). Een politieagent heeft alle recht om een overtreder naar het politiebureau af te voeren als hij dat nodig acht, maar hij heeft niet het recht om het leven van de arrestant onderweg naar het bureau in gevaar te brengen. Zodra je geen rekening wil houden met de rechten en het leven van een ander, ben je niets anders dan een barbaar, al ben je zo wit als sneeuw of zo zwart als roet.


  Maak melding

 4. WTF
  De voorzitter van het jeugdparlement zit in een Gang…a man e lei op fu tron gangster. Weg met dit schorem.
  11 domme gasten die denken dat hun mening over homo’s zo belangrijk is dat zij een F…kans die ze krijgen om hun carrière naar an other level te tillen verprutsen.Ik ga mijn kind afstoten…wat een lul…maar ik ga het niet voor altijd doen…wat een slappe puf…a watra watra maar a geur nasty


  Maak melding

 5. @ Henkes,
  e
  Ga geen zijwegen bewandelen,want dan verdwaal je. Het is duidelijk dat HMG Gang niet welkom is in Nederland. Oke, strik erom en terug naar waar ze vandaan komen.


  Maak melding

 6. @ HENKES

  in ieder geval heb jij wel de zéér opmerkelijke uitspraak waar het mij juist omgaat in deze video gehoord.

  P.s. het is “Chavéz ” ( met accent ) ter voorkoming van een misverstand.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 7. Homo`s zorgt voor het uitsteven van de mensheid wegens hun seksuele geaardheid. En leeft heel kort. Wat men misschien
  niet weet is dat er meer schuilt achter het homo zijn
  .
  Is homo zijn een afwijking in de hersenen of wordt het je aangeleerd?

  Ik ken een gezin met twee (meisjes) kinderen. Man en Vrouw rookt niet en gebruikt ook geen alcohol, en kind 1 is
  lesbisch. Wat is fout geweest?

  Wat in de ene land mag, is in het ander land verboden of wordt zelfs ter dood veroordeelt.

  Mensen hebben een verbeelding, als je denkt dat je een vrouw bent dan ga jij je ook als een vrouw gedragen en
  omgekeerd ook.


  Maak melding

 8. Wat zeuren ze toch enorm, die homo’s. Die band zingt die liedjes met de hekelende teksten toch niet? Nou, wat valt er dan verder te zeuren? Ik klaag een homo toch ook niet aan dat hij hetero mannen links laat liggen? Waarom verbieden ze dan niet direct alle boeken waarin homoseksualiteit veroordeeld wordt? Zoals de bijbel en de koran? Daar hebben deze zeurpieten dan weer geen lef voor! Want de regering en de kerk is hun tegenstander en uit Saudi komt een commando overvliegen.


  Maak melding

 9. Ik begrijp het niet. Volgens mij heeft de tekst een dubbele betekenis.
  Is niet discriminerend bedoeld.
  De nummers van Trafassi heeft niemand over. Kleine wasjes grote wasjes doe maar in de wasmachine laat maar lekker draaien. Betekend kleine piemels en grote piemels doe maar in grote gaat en ga erop los. Waarom is dit niet discriminerend?


  Maak melding

 10. Een aanzienlijk deel van de Bigi Sma’s in Sranang
  leert de jeugd dat het GOED en RECHTVAARDIG
  is MENSEN te DODEN !
  Vooral als het ONGWAPENDE en ONSCHULDIGE
  burgers betreft !

  Onze DNA heeft het zelfs gepresteerd om een wetje
  goed te keuren, met als doel een aantal Massa-
  moordenaars, moordenaars van Ons VOLK, te
  vrijwaren van Strafvervolging !

  Het DNA-wetje strijdt 100 % met de regels van
  onze Grondwet !

  Wat verwacht je dan van de jeugd ??

  Kennen zij de wet, de Grondwet en kennen zij de
  betekenis van de Mensenrechten ???

  PS : Loos ALLE criminelen die in de politiek, in het
  het bedrijfsleven en in het staatsapparaat zijn
  geinfiltreerd !


  Maak melding

 11. Homohaat is een uitvinding van Nederland en wij Surinamers
  zeggen: dat homo`s niet gelieft zijn.

  Ananta Khemradj, lesbienne zegt: haar liefde gaat naar een soortgenoot
  dan houdt het op. Maar Rishi Kanhai, homo camoufleert zijn homo zijn.
  Met zijn westerse ( Wilde Indiaan) opvoeding, dit heeft hem echt niet goed gedaan.
  Deze zou ik echt niet in mijn omgeving willen hebben.


  Maak melding

 12. Heel mooi dat ze terug gaan. Ze horen op geen enkele manier hier. Geen ontwikkeling doorgemaakt en nu : terug naar de jungle!!!!!!!
  In Suriname hebben ze nog genoeg goed werk te doen want In Suriname heb je heel veel “Boelers”.
  Dat ze nou eens daar beginnen met een kogel voor elke Boeler.
  Maar dat gaan deze flikkers niet doen want dan weten ze een ding dat ze binnenkort tegen een verdwaalde kogel kunnen lopen.
  En O ja nog dit. We hebben allemaal een hekel aan Nederland behalve van het Nederlandse geld genaamd Euro (€).


  Maak melding

 13. @ Interpol,

  Homohaat is een uitvinding van Nederland? Alles wat in jouw afwijkend is, is een uitvinding van Nederland. Kom op nou, Obama probeert in Kenya de homorechten te verdedigen, en wat zegt Kenyatta? “Dit zit in onze cultuur om homo’s te verbieden en te stigmatiseren”.. Kijk naar je moeder-werelddeel, daar komt de homohaat vandaan!


  Maak melding

 14. A geersi wang mang maar a no wang mang;
  A geersi wang uma maar a no wang uma;
  Aladati na wang mang/uma?
  Gaat heen en vermenigvuldig u?
  Hoedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang??????????


  Maak melding

 15. Kenia verbiedt zoals veel Afrikaanse landen homoseksuele relaties. De Keniaanse vicepresident William Ruto, die gesprekken heeft gevoerd met Obama, zei in mei dat er “geen ruimte” is voor homo’s in Kenia.


  Maak melding

 16. Nu gaan ze oproepen tot moord op Nederlanders.Hun ego hebben zo een opdonder gehad dat ze het zingen misschien vergaan is.
  We kijken uit naar hoe Lackin zijn ambassadeurs ontvangt.


  Maak melding

 17. Mensen, homo’s, hetero’s, eunochs, ze moeten allemaal hun seksleven gewoon thuis beoefenen en niet erover rond te lopen bazuinen in het openbaar. Het openbaar moet seksevrij zijn zodat kinderen onbeinvloed op straat kunnen lopen.
  Tegenwoordig zie je allerlei blote dames en heren op billboards die voor geldelijk gewin hun zaakje laten uit- of aankleden voor een slipje, een bikinisetje, een boxershort of voor wat dan ook. Not good! Die Doutze Kroesen (of hoe ze ook mag heten) laat ook overal haar halfblote lijf zien. Tegen fikse betaling natuurlijk. Maar wat gaat ze doen als ze aan de deur van het paradijs staat en de poortwachter vraagt: zo dame, wat heb jij voor goeds gedaan in het leven? Zij antwoordt: ik heb mij ontbloot meneer. Meneer zegt dan: nou dan kunt u naar de hel, want hier in de hemel hebben we geen fysieke lichamen en valt er niks te ontbloten.


  Maak melding

 18. Nu hopen dat Jan Willem, Henkie Molenaar en al hun broeders die blanke naampies voor zichzelf verzinnen het commentaar van Henkes begrijpen.

  Ze betrekken het geval in Almere in andere discussies die er totaal niets mee te maken hebben.
  Ze willen indruk maken en slim overkomen met hun mooie nicknames maar vallen telkens door de mand.

  En die “Flyer” neemt het blindelings voor ze op, heeft moeite met begrijpend lezen en ziet achter ieder afwijkend commentaar een potentiële Bouterse/NDP aanhanger.


  Maak melding

 19. Die dachten beroemd te zullen worden in Europa, over de rug van de homo’s. Maar het tegendeel is ruimschoots bewezen, ze staan momenteel alom bekend als de “BHG” (Bonte Hond Gang.) Deze groep verwaande Surinamers zijn aldus nergens meer welkom, en mocht desondanks de BHG ergens welkom zijn, dan is dit om ze te begeleiden naar het donkere doodlopend steegje met als afronding een “bullet in their ass.” Buitendien hebben clubeigenaren besloten om geen ruzie te hebben met Django (denk aan Django met de dodenkist.) Hopelijk dat deze mongolen oftewel de “Bonte Hond Gang”, vroeger genaamd “HMG” (Homo Meiden Groep) er iets van geleerd hebben.

  django


  Maak melding

 20. Vijf opvallende uitspraken van paus Franciscus over holebi’s

  1. “De wet om het homohuwelijk te legaliseren is een destructief voorwendsel tegen het plan van God.”
  In een brief aan de kloosters van Buenos Aires schreef Bergoglio in 2010: “Laat ons niet naïef zijn, we praten niet over een
  eenvoudige politieke strijd. Het is een destructief voorwendsel tegen het plan van God. We praten niet zomaar over een wet,
  maar eerder een machinatie van de Vader van Leugens die probeert de kinderen van God te verwarren en te misleiden.”

  2. “Het homohuwelijk zal ‘de familie’ verwoesten.”
  In diezelfde brief stond verder ook: “Het Argentijnse volk zal in een situatie terechtkomen die de (traditionele, red.)
  familie ernstig kan beschadigen. De identiteit en het voortbestaan van de familie in de vorm van vader, moeder en kinderen
  staat op het spel.

  3. “Holebi’s met kinderen wijzen van Gods wetten af”
  Verder in de brief: “Het leven van vele kinderen staat op het spel. Zij zullen van in het begin gediscrimineerd worden.
  Ze worden een soort menselijke ontwikkeling ontzegd die onder het toeziend oog van God gegeven wordt door een vader én een moeder.
  Het is een totale afwijzing van Gods wetten die in ons hart gegraveerd zijn.

  4. “De politieke strijd voor homohuwelijk is oorlog”
  Tot slot stond ook nog in de brief: “De wet zal na 13 juli in de Senaat besproken worden. Bid tot Jozef, Maria en Jezus om de
  Argentijnse familie te beschermen. Denk eraan dat God aan zijn volk in tijdens van angst gezegd heeft: ‘Dit is niet jouw oorlog,
  maar die van God’. Mogen zij ons helpen, beschermen en God helpen in deze oorlog.”

  5. “Adoptie door holebi’s is een vorm van discriminatie tegenover de kinderen”
  Bergoglio noemde adoptie door holebikoppels in het verleden ook een vorm van discriminatie tegenover kinderen, wat hem op een
  standje kwam te staan van de Argentijnse presidente Cristina Fernández de Kirchner, die verklaarde dat de toon van de kerk haar
  deed herinneren aan “middeleeuwse tijden en de inquisitie”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.