Belfort: regering speelt met leed slachtoffers natuurramp

38

PARAMARIBO, 24 jul – Er wordt met het leed gespeeld van de slachtoffers van de recente natuurramp. Dit zegt minister en parlementariër Edward Belfort (ABOP). Een lening geven tegen vijf procent rente kan en mag geen hulp genoemd worden.

De mensen zijn al arm gemaakt door de ramp. “De mensen hebben niet gevraagd om in deze situatie te belanden. Bepaalde van de mensen hebben geen werk. Waar gaan zij dan de middelen halen om deze lening terug te betalen? Erger nog, met een rente van vijf procent rente erbij”, zegt Belfort tegenover Dagblad Suriname. Het maximale leenbedrag is vijftienduizend, wat ook nog niet genoeg is.

Van sommige huizen zijn de daken compleet weggevaagd. Ook is soms de hele inboedel verregend of vernield. Dat de regering nu op de proppen komt met een lening, is helemaal niet te begrijpen. Belfort vindt dat de regering na een taxatie van de schade, een bepaald bedrag moet schenken. Het geld mag dan uitsluitend besteed worden aan het aanschaffen van wat nodig is.

38 REACTIES

 1. Waar de slachtoffers van de windhoos het geld vandaan moeten halen om de lening + rente terug te betalen?

  Op precies dezelfde plaats waar de regering het geld, om haar schuldeisers te betalen, denkt te halen; het land van Nunca, Never, Nooit, Jamais. Onze regering komt haar verplichtingen naar burgers toe niet na, waarom zouden burgers hun verplichtingen naar de regering wel na moeten komen?


  Maak melding

 2. 24 juli 2015

  Beste mensen,

  Ga eens lezen wat in de filosofie en psychologie verstaan moet worden onder een GUTMENSCH.

  Srika vindt, in dezen ook Belfort, dat de politieke leiders in Suriname, zoals Bouterse, Santhokie, Rusland, Somohardjo en Brunswijk makkelijk kunnen vallen binnen de definitie van GUTMENSCH.

  Ga eens lezen wat de theorie van de GUTMENSCH inhoud, doorzie dan het gedrag van de politieke leiders van Suriname en begrijp dan waarom Srika steeds op een bepaalde manier post.
  Srika hoopt op reactie en zeker op de wijze hoe Belfort gereageerd heeft en zich voordoet.
  Srika


  Maak melding

 3. Bellie Poesiepoesiebarba, ben jij echt de enige die niet doorheeft dat de financiele situatie van lanti precair is? Monie no de, er is niet gespaard.Den mang no mang sekie moro. Anders moet jouw partij leider Brunsie flink gaan strooien in Sorgoe. Er is niet zo iets als een waarborgfonds voor natuur calamiteiten. Dat was het laatste waar de bende aan gedacht zou hebben.
  Kijk maar hier:
  http://www.nccr.sr.org/smartcms/default.asp?contentID=507
  Zelfs de hulpverlening pagina is under construction.
  Alle belangrijke instanties in Suriname worden bemand door leeghoofdige NDPers.


  Maak melding

 4. Mmmm, a mang BELFORT disi!
  Fa mi musu taki: Hij heeft een beetje gelijk hoor? Bikasi da lening disi dji suma san no habi noti na fu meki deng kaba na soso go doro!

  Maar ik zie hierin een uitdaging voor de heer BELFORT omdat hij toch ook zo begaan is met het lot van deze mensen. Ik zou zeggen: “Heer Belfort, kom eens over de brug”!

  Ik begrijp de reactie van heer Belfort maar ik begrijp ook de actie van de regering. De regering heeft de slachtoffers een pleister voor op de wonden geboden. Is in ieder geval een beter gebaar dan wat een aantal hardvochtige lui hier posten dat het de mensen hun schuld is.

  Ik hoop dat heer Belfort of zijn partij helpen om alle slachtoffers en hun schade te inventariseren zodat de mensen uit een noodfonds de schade vergoed krijgen opdat hiermee een leenbedrag niet meer nodig hoeft te zijn.

  Zo zie je maar weer hoe belangrijk volkswoningen zijn want hier zou je op korte termijn een vervangende woning aangeboden krijgen. Maar ja dat hebben we (nog) niet in Suriname.

  Ik hoop dat er gauw iets gebeurt voor deze mensen.


  Maak melding

 5. Van 1502 tot 1863

  Hoe diep zit jij in het achterwerk van Bouterse?

  “Ik hoop dat er gauw iets gebeurt voor deze mensen”

  Beste Van 1502 tot 1863: Dan kan ik je precies vertellen. Wanneer de Gouden Kerst van Bouterse aanbreekt….. NOOIT


  Maak melding

 6. De paarse kakkerlakken moeten goed kijken naar de luchtkastelen van DDB en de gangsters en zien wat voor leven deze mensen leiden.

  Zijn jullie nu achter gekomen dat deze rovers met hun enige eigen belangen bezig zijn of niet, ja toch?

  Nu moeten jullie naar de berm gaan, naar het kabinet, naar sociale zaken, naar financien, naar het onafhankelijkheidsplein en gaan jullie daar klappen en zingen voor de bermclow, die vals zingt enz, enz, enz.

  Trekken jullie je paarse t-shirts aan, paarse petjes, enz
  Zie wat DDB jullie vertelt, jullie kunnen een lening krijgen van 15000 euro en een rente van 5 procent.

  Moro de doro!

  Heel goed voor jullie paarse kakkerlakken.

  DDB, Rusland van het ministerie van financiën, directeur hoofdraad van de centrale bank vertellen jullie voor de verkiezingen hoe goed het gaat met het land, Misiekaba vertelt dat de goede dingen van de revolutie van 25 februari 1980 en 8 december 1982, zie Moiwana86, contractors en vele anderen die niet betaald worden voor geleverde diensten voor de overheid, enz, nu na deze verkiezingen uitkomen. DDB vertelt nu dat Suriname skeer is, moni no dé. Het komt ervan als jullie paarse kakkerlakken niet kunnen denken en wijze raad van anderen die dat wel zagen, jullie gewaarschuwd hebben om niet op NDP te stemmen. De oppositie van voor 25 mei 2015 hadden jullie gewaarschuwd en ook de regering dat DDB en de rovers niet zo met staatsinkomsten moesten smijten, de goud- en olieprijzen kelderden, maar DDB bleef maar met geld smijten en zie hoe Suriname nu voor staat. Er is geen enkele garantiefonds, terwijl dit wel kon worden opgezet.

  Goed voor de paarse kakkerlakken. Ik heb wel medelijden met de anderen die wel wisten dat NDP, DDB en de gangsters niet deugden.

  Hopelijk dat die paarse kakkerlakken nu de straat op gaan en eisen dat de regering voor een groot deel voor deze schade vergoed.

  Vraag Ramon Abraham, ex-mnister van OW om jullie te nood te verlichten. Die man heeft meer dan 110 miljoen us-dollars verduisterd. Heel veel obligaties gekocht in staatsolie. Waar wachten jullie op, waarom laten jullie je stem niet horen. Waarom trekken jullie niet de straat op stomme, domme, vieze, stekende ziekte verspreidende paarse kakkerlakken, die alleen maar zorgen dat er armoede in Suriname komt en anderen hierin ook mee trekken.

  DDB, Hoefdraad, Abraham, Alibux, Jozefzoon, Herenberg, Rusland, Caldeira, Jenny Simon, Paressar, Miesiekaba, Jules Wijdenbosch, de schijnheilige awaridomri famiri Breeveld, Paal, pastoooor Steve Wonder Meye, Limbo ongeschoolde radioman, de hele NDP-top en hun familie en vrienden slapen in hun eigen paleizen en denken aan zijn enige eigen belang. Ze hebben stront aan jullie en moeten jullie kijken hoe ze jullie praatjes vertellen/zand in de ogen strooien hoe goed hun plan van aanpak is en de uitvoering is van deze Surinaamse nood. Wat een stelletje klootzakken en slories. Deze gasten zijn het schoolvoorbeeld die van toeters en blazen niets afweten. Gewoon omhoog gevallen hangouderen. Gewoon oude vieze vuile vetgemeste dikke hangbuikzwijnen/zakkenvullers.
  Vinden jullie het gek dat Suriname telkens als deze NDP-kliek aan het bewind zijn/is het met Suriname bergafwaarts gaat. DDB heeft het nu ook al gezegd, Suriname gaat een crisis mee maken de komende jaren, die vele malen erger zal zijn dan de economische wereldcrisis van 1929. Jullie hebben geloof in deze lijders, waarom gaan jullie nu niet al de straat op net als tijdens Jules Wijdenbosch en jagen jullie deze klootzakken weg.

  Geloven jullie nu nog in de luchtkastelen van DDB en de gangsters, die man zegt dat Suriname de komende jaren een crisis zal meemaken vele malen erger dan de economische wereldcrisis van 1929. Denk aan de jaren 1980 en 90 van de vorige eeuw, geen valuta, geen medicijnen, lege winkelschappen, wissel!,wissel, wissel. Beatrix! Reagan, Beatrix!, wissel, wissel, wissel, lange rijen voor de winkels, die niets verkochten, enz, enz,

  Jagen jullie DDB en de gangsters weg.

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 7. @ Mi Dati en Roy!

  I like your posting. Thank You! Misschien moet de Surinaamse regering ASAP homeowners in Surinamers aanbevelen om een rampenverzekering af te sluiten ter voorkoming van deze gevallen. In het buitenland is dit gewoon verplicht omdat je de gedragingen van de natuur niet kan voorspellen. Voorts ben ik het volkomen mee eens dat de krottenwijken in Suriname voorgoed moeten ophouden te bestaan. In 1980 had deze zelfde DDB met zijn NMR dit hoog op hun programma. Helaas is dit plan mislukt nadat “Moni, Power, nanga Gron, brenie deng ai foe dem revolutionair.


  Maak melding

 8. Oja Belfort….. het moet gratis…alles moet gratis. Deze gratis houding van jou, je collega ministers en je regeringsleider hebben er voor gezorgd dat we alvast een extra gat in die riem hebben laten maken door een kleermaker…ik heb het toch maar niet zelf geprobeerd…ik kan me geen andere riem permitteren dus moet ik zuinig zijn met wat ik heb.
  Die 5 procent kan wel een stukje naar beneden.Maar dan moet de regering van jou wel inkomen. Is er bij sociale zaken geen potje voor noodsituaties of is dat ook leeg. Zeker is het gebruikt voor je Interpol paspoort…je hebt een goed hart misschien en je weet politie zaken op te lossen…maar…laat maar


  Maak melding

 9. Laten we elkaar niet voor de gek houden.
  Had deze ramp zich vlak voor de verkiezing voorgedaan, dan zou het Bouterse persoonlijk zijn die zich met het leed van de slachtoffers zou bemoeien. Er zou dan geen sprake zijn van leningen bij de bank, voor Bouterse is de verkiezingswinst binnen, de rest is voor hem van minder belang.


  Maak melding

 10. BELFORT wordt BELHAMEL.

  Laat Belfort dan maar zelf een BEL(LE) FORT bouwen voor een ieder die de dupe is geworden van deze RAMP.

  Denkt u dat Belfort zo was ‘OPGEKOMEN’ en tekeer gegaan voor op deze wijze als hij nog een TWEEDE TERMIJN mocht aanzitten als MINISTER?

  Dat je als minister TIJDELIJK aan het ROER bent, had deze OPROERKRAAIER zelfs niet eens door. Beheers je QUIBUS (GEK)!.

  Dat de meeste mensen tegenwoordig “met een baksteen in de maag geboren werden”, (hun hele leven al graag een huis van hunzelf wilden hebben) is een HEDENDAAGS VERSCHIJNSEL. Maar dan nog ga je zo niet TEKEER, BELHAMEL!

  De volgende VERKIEZING is immers pas in 2020, meneer BEL(LE)FORT.

  Ik vind dat de regering waar BEL(LE)FORT nog steeds deel van uitmaakt, RELATIEF snel een beslissing genomen heeft. De mensen voelen zich in deze PRILLE FASE na de RAMP minimaal PSYCHOLOGISCH ondersteund. Hetgeen ZEKER belangrijk is.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 11. Op de eerste plaats hij bedoelt het goed hoor deze man is toch een voorbeeld voor e politiek in surinaame hij moet echt terug komen in de nieuwe regering want hij zit nooit stil hij doet wat voor de mensen en heeft goed bedoelingen hij heeft zijn hart op de goede plaats voor surinaame bouterse kan hem best een plek geven maar ja in surinaame gaat alles zo moeilijk


  Maak melding

 12. Inderdaad, dit is een warhoofd gedoe van de regering. De slachtoffers zitten nu met een ellende door de storm. Sommigen hebben geen dak boven hun hoofd,dan komt deze regering met een abnormale lening van 15000 srd met een rente van 5 procent erbij.Mensen die straatarm zijn, die zien geen heil meer in.De Suribabwe opkomst!!!


  Maak melding

 13. Ach, het domme volk van suriname wist allang waarvoor zij zouden kiezen. Dit is jullie verdiende loon! 5jaar gaan jullie dit diep in je mars voelen. Jullie baas gaat het zinkende schip verlaten en jullie gaan verzuipen. Het volk wilde mee stelen met de baas maar hebben geen rekening gehouden met de natuurrampen.


  Maak melding

 14. ‘Meneer’ Belfort moet zich diep schamen.

  Zolang hij niet is afgetreden behoort hij tot de regering.
  Dus….. dien een wetsontwerp in of treed af. Dan pas ben je een kerel.
  Commentaar leveren is gratis!

  GA AAN HET WERK!!!!!!!


  Maak melding

 15. Belfort denkt nog steeds dat het geld als manna naar beneden dwarrelt voor de Surinaamse overheid. Harde tijden breken aan voor de overheid en ook het sociale stelsel van de overheid moet aan een grondige herziening onderworpen worden. Een lening met een zachte rente t.b.v. de getroffenen lijkt me op zijn plaats. Ook de aflossingsperiode kan per geval bekeken worden.

  Srika, een Gut Mensch hoeft niet altijd een gulle gever te zijn.Gut Mensen zijn vaak te vinden in linkse kringen omdat zij van alles willen doen om het leven van de armen/bedeelden te verbeteren.ik ben van mening dat de overheid moet meewerken aan het verkrijgen van zachte leningen voor de mensen. Het moet mijn inziens mogelijk zijn dat bepaalde mensen met een naar omstandigheden aanvaardbare aflossing van de lening blij gemaakt kunnen worden.


  Maak melding

 16. Belfort probeert de arme bevolking die toch al meerdere malen is genaaid door DDB en regering te beschermen.
  Mensen kunnen op de man spelen maar Belfort toont ballen om de actie van 5% rente ter discussie te stellen.
  Heel neutraal gezien is door deze actie van DDB in een keer duidelijk hoeveel men om de arme bevolking geeft.
  NIKS Dus.
  Bevolking wordt wakker voor dat het te laat is.


  Maak melding

 17. Het GELD, Onze RESERVES, dat gedeeltelijk
  als buffer kan dienen in noodsituaties is door DESI
  en NDP-clan gewoon VERKWANSELD !

  Nu komt dictator-speeltje Jenny met suggesties voor noodfondsen !
  Idioter kan niet !

  Al onze NOODZAKELIJKE reserves zijn door DESI
  en Co weggemaakt !
  NDP-leugens moeten een keer ophouden !
  Verklaar eerst waaraan Onze reserves zijn besteed !
  Kom DAARNA babbelen over verhoging van
  belastingen en prijzen !

  NDP, waar zijn de GESTORTE pensioengelden
  gebleven ??

  NDP waarom zijn de SALARISKOSTEN in drie jaar tijd
  VERHOOGD met EEN HALF MILJARD ???
  Welke ambtenaren zjn er bij gekomen ondanks een personeelsstop ??

  Wie neemt verantwoordelijkheid voor de financiele
  CATASROFE ?
  Welke dombo’s van de NDP treden af ???

  NDP, waar zijn nieuwe arbeidsplaatsen gebleven ??

  NDP, waar zijn/is NIEUWE Valutagenererende
  activiteiten/bedrijvigheid gebleven ??

  NDP, wie gaat het bedrag van de ONNODIGE
  staatsschuld van ZES MILJARD, terug storten
  in de Staatskas ??

  NDP, hoe wil je adequaat reageren bij een ramp als
  de regering ZONDER BEGROTING werkt ???

  PS : De Venezuelaanse toestanden, lege schappen
  en staatsfaillissement komen steeds dichterbij !

  NDP, ga nog even door met onproductieve uitgaven
  doen en blijf de SRD maar steunen uit de ONZE
  reserves, dan komt alles goed!


  Maak melding

 18. Toen Venetiaan aan de macht was heeft hij toen een soort fons bedacht om geld in te doen voor noodsituaties.

  -Niet Bouterse heeft deze fond ook leeg geplunderd????

  Ook onder Venetiaan was er een SER bedacht waar deskundige in zaten zoals wetenschappers, economen etc. om mee te praten en te helpen over de economische situatie van Suriname. De bedoeling was ook om de president toen advies te geven.
  Het adviesorgaan is in 2008 onder de regering-Venetiaan/Sardjoe in het leven geroepen. De raad is inactief sinds augustus 2010 bij het aantreden van de regering-Bouterse/Ameerali.

  -Niet Bouterse heeft deze SER toen aan en kant gezet vanwege politieke redenen???

  De raad zou de overheid nu ook kunnen adviseren over de financiële crisis. Nee men was bang dat de SER teveel macht zou krijgen.


  Maak melding

 19. Belfort denkt ” wintie waai lanti e pai”.

  @Srafu, als slechte verliezer moet jij je plaats nu toch kennen. Heb je soms grote moeite om met verlies om te gaan. Laat los de vernedering en begin maar op vrouwen te vallen. Sex met vrouwen is heerlijk. Dom geraas uit je kanus smaakt vies. De norm bepalen de overwinnaars en dat is natuurlijk de NDP, en niet de verliezers van V7/Nieuwfront. De slechte verliezers zijn altijd weer te vinden in de gelederen van de oppositie.FOEI TOCH.


  Maak melding

 20. 25 juli 2015

  Beste @RobG,

  Je stelt Srika teleur !!!

  Een GUTMENSCH is volgens de filosofie en psychologie iemand met een dubbele moraal en/of iemand die zonder feiten aan te dragen aan anderen zijn waarheid wil opdringen.

  Denkende je voldoende te hebben geïnformeerd.
  Srika


  Maak melding

 21. Srafu

  “Ik vraag u niet van mijn te houden, ik hou er wel van om u kaal te plukken en mijn eigen zakken te vullen”

  Zo veel houdt Bouterse van Suriname en de Surinamers….


  Maak melding

 22. @VERWARDE-Robby-Bouta-slaafje : Ik ben geen
  politicus ,laat staan oppositie, ik ben PRO Sranang
  en PRO de Bevolking !

  PRO rechtsstaat en PRO Mensenrechten !
  TEGEN dictatuur !

  Zet samen met Bouta de 6 MILJARD staatsschuld
  terug in de staatskas ! En kom op met inhoudelijke
  argumenten en cijfers !

  De reserves zijn inderdaad door DESi en NDP-clan GEPLUNDERD en u kunt doorgaan met uw
  verwarde pogingen om dat FEIT te ontkennen !

  Desi heeft in de afgelopen DRIE jaar EEN HALF
  MILJARD extra uitgegeven aan SALARISKOSTEN,
  terwijl er een personeelsstop is afgekondigd !

  Verder heeft jouw financieel specialist DESI,
  ALLE AFGEDAGEN PENSIOENGELDEN
  misbruikt om lopende onzin-uitgaven te financieren !

  Je reinste WANBELEID ! Geen wonder dat ons land
  FAILLIET dreigt te gaan !

  Robby-de-slapende-Desi-slaaf : de staat Sranang en
  de bevolking zijn de VERLIEZERS van het
  WANBELEID van DESI en zijn NDP !

  PS : De uitlevering van de mede-dader van DINO,
  ene meneer MUNTSLAG, door Trinidad en Tobago
  aan de USA, is nu snel geregeld !

  De druk op DESI wordt immens groot, zal Muntslag
  doorslaan en de hele drugsclan blootleggen ???


  Maak melding

 23. Belfort is niet myn mannetje,toen hy zn interpolpaspoort in Frankryk in ontvangst nam had hy gelyk actie moeten onderemen door de 2interpolgezochte crimminelen in suriname uit te leveren.
  Maar heeft het niet gedaan,wel op t.v vertellen hoe trots hy daarop was.
  Dat terzyde.
  Gisteren had hy een goed statement door te vertellen dat de regering zich moest schamen om een lening van srd 15.000. met5% RENTE aan de gedupeerden aan te bieden,hetzelfde zei ik in een gesprek met vrienden een dag eerder.


  Maak melding

 24. @Srika jouw interpretatie van een Gutmensch is een van de vele definities van het begrip Gutmensch.Er zijn vele auteurs met elk een eigen benadering van het begrip Gutmensch. Meer heb ik niet op aan te vullen.

  @Srafu, je had actief politicus voor de oppositie of het NieuwFront in het parlement moeten zijn. Je bent een kopie van de producten die zij produceren. Je argumenten zijn inhoudsloos, slaan nergens op en zijn steeds weer hetzelfde. De beste stuurlui staan aan wal, maar de echte stuurlui laten zich niet beïnvloeden door al die onzin uit jullie kokers. Gedraag je als een verslagen verliezer en pretendeer niet de macho te zijn.


  Maak melding

 25. MACHO = nog steeds niet bezuinigen op
  ONZIN-NDP-Mega-uitgaven en wachten op
  de MEGA DEVALUATIE van de SRD !

  PS : ja, de staatsschuld, ruim ZES MILJARD,
  is nog steeds daar en wacht op aanzuivering.
  Argument voor RAMP-NDP-Financieel beleid
  blijft inderdaad staan !

  De rechtsstaat verliest NOOIT ! Vraag het maar
  aan Belfort die een NIETIGE amnestiewet steunde !

  Moro hebi o doro !!

  NDP alvast bedankt voor de belasting-
  verhogingen, de verhoging van de brandstof-
  prijzen, de verhoging van de electriciteits-
  rekening , de verhoging van de waterrekening,
  en voor de de invoering van de BTW !
  De algemene stijging van prijzen voor de
  dagelijks benodigde goederen/levensmiddelen,
  krijgt de Sranangman als BAKSIS van de NDP !


  Maak melding

 26. Ik lees hier hier veel dat de regering niks doet aan de krotten wijken. @ Eduard Lupson post hier ook over.

  Ondanks dat elke Suriname weet dat de regering Bouterse (NOG)NIET DE MOGELIJKHEID BEZIT om boedelkwesties zoals de KROTTEN (WIJKEN) IN SURINAME aan te pakken probeert de tegenpartij toch om zulke dingen in de schoenen van BOUTERSE TE SCHUIVEN.

  Iedereen stoort zich aan de krotten. Vaak midden in Paramaribo! Toeristen lopen honend in die buurten te kijken en foto’s te nemen. Maar WAS HET MAAR WAAR DAT BOUTA HIER WAT AAN KON DOEN WANT BOUTA NO DE MEKI SPOTU NANGA DING SANI DISI!!!!!!

  De mensen hier weten dondersgoed dat de regering machteloos staat t.ov. aanpak van de krotten wijken OMDAT HET OM FAMILIEBOEDELS GAAT maar toch zeiken ze en leggen ze schuld bij Bouterse.

  Als Boutere NU ZOU BEGINNEN MET HET ONTEIGENEN van deze familieboedels en alles wat het oog stoort platwalsen, dan zou er oorlog ontstaan hierover. Want dan hebben ze tenminste iets om hier in Holland de straat op te gaan om te roepen dat Bouterse een dictator is. Maar weet een Surinamer eigenlijk wel wat hoe het burgers vergaat in een land waar een MOORDENAAR/OF DICTATOR regeert? Dus hou op om BOUTERSE STEEDS NEER TE ZETTEN ALSOF HIJ ‘DE REGERING POLPOT’ van Suriname is.

  Ik ben Surinamer, dus ik mag best zeggen dat een Surinamer eigenkijk een behoorlijk verwend volk hier op de wereld is als je kijkt naar wat voor leed en martelingen op de wereld geschied. Dus allemaal bere furu taki hier.

  Help liever om met opbouw en samen een vuist te maken over dingen die ons allen aangaat dan van een afstand het land helpen boycotten. Anti Bouta mensen willen om hun rivaal te treffen een hele huis waarin ook anderen vertoeven de fik steken. Ook al zouden ze weten dat de schade hun hun actie niet waard is. En dat is het. Deze mensen zijn heus geen vrienden van Suriname. Ze zijn wreed en Barbaars!


  Maak melding

 27. Dubbel pech voor de slachtoffers.

  Hun huizen in puin en de rukwinden vinden plaats na de verkiezingen.

  Als deze ramp zich kort voor de verkiezingen had voorgedaan stonden politici van verschillende pluimage in de rij om geld en andere hulp aan te bieden. Nu na de verkiezingen moeten ze het doen met een tje poti, wat erg voor je


  Maak melding

 28. @Srafu, jij bent een profeet van de theorie van je messias het NieuwFront/V6. Jullie ideologie slaat nergens op en is afgestraft door het kiezersvolk.Jullie ideologie heeft nooit het belang van het volk van Suriname gediend.Bij de aanloop naar de verkiezingen dachten jullie dat de overwinning binnen was en het werd een fiasco. Een door jullie snel in elkaar gestampte opiniebureau bracht de mensen, de aanhang van NieuwFront/V7 nog meer in een overwinningspsychose.Er zijn twee behandelingen om dit verlies te verwerken. Deze zijn op therapie gaan bij een psychiater of bonoemang of genieten van de sex om nieuwe inspiraties op te doen.


  Maak melding

 29. 1502,

  Als Bota die politiebureau kapot kan schieten, dan kan hij toch ook die krottenwijken kapot schieten en iets nieuws erop bouwen?

  Even wachten…….jij weet natuurlijk niet dat Bouta die politiebureau kapot geschoten heeft want het staat noch in de geschiedenisboekjes noch ergens anders vermeld.


  Maak melding

 30. Ja, @ RobG, datzelfde kiezersvolk dat nu de wrange vruchten gaat plukken van de afgelopen vijf jaar wanbeleid. In deze zijn er alleen maar verliezers!
  Belfort komt uit een bevolkingsgroep dit het GRATIS krijgen tot levenskunst hebben gemaakt. Gratis dit, gratis dat. Nu willen ze weer gratis hulp terwijl ze weten dat daar geen geld voor is. Waar is het Waarborgfonds dat ingesteld zou worden? Daaruit hadden deze calamiteiten betaald kunnen worden. Nee, alleen natte dromen en veel te dure gebakken luchtkastelen die gefinancierd moisten worden. Maar ja, jij zit in Nederland, het zal jou een zorg wezen. Vanachter je p.c. alleen maar schijt uitkramen, da’s makkelijk. Heb jij al gedoneerd?


  Maak melding

 31. @Slapende-Desi-slaaf-RobbyG, u wil mensen
  steeds in hokjes plaatsen, liefst ingedeeld zoals
  uw baas maar twee groepen kent : De NDPERS
  en de staatsvijanden !

  Ik ben niet van een politieke partij of beweging, ik ben mensenrechtenspecialist !
  U komt alweer met inhoudsloze kreten, zonder in
  te gaan op de argumenten van anderen !
  Weerleg aangedragen FEITEN en CIJFERS
  met uw eigen onderbouwde stellingen en
  geef uw bronnen als u andere feiten en cijfers
  meent te hebben !

  U begrijpt dat verkiezingswinst, van wie dan
  ook,GEEN magen vult van het volk, geen
  MEGA-staatsschuld wegwerkt, geen extra banen
  doet ontstaan, geen valuta voor Sranang opbrengt,
  geen devaluatie van de SRD voorkomt, geen
  failissement van Sranang voorkomt !

  U bent Hoofdpsychiater en stuurt mensen die
  u niet kent naar de psychiater of naar de
  bonoemang ! Knap werk, u kunt dat liever
  aan de familieclan van uw Desi aanraden, nu
  Dino wegens activiteiten van de clan zestien
  jaar moet zitten/liggen in de USA-jail !

  PS : Indien de staatsreserves en de pensioen-
  gelden niet verkwanseld waren door Desi, er
  geen Mega-NDP-staatsschuld was van bijna
  ZEVEN MILJARD, dan kon elke president een
  BEHOORLIJK noodfonds uit die reserves
  aanbieden/inzetten voor de slachtoffers van de
  rukwinden/storm te Zorg en Hoop !

  LET WEL, er is RUIM EEN MILJARD aan reserves
  overgedragen aan de regering Bouterse !

  EN WEET, de salariskosten zijn door DESI, de
  afgelopen drie jaar met ruim EEN HALF MILJARD
  VERHOOGD !

  EN : toen de honderden MILJOENEN werden
  verkwanseld vroeg Desi NIEMAND om hulp,
  nu maakt hij PLATFORM voor bezuinigingen
  en belastingverhogingen, baja !

  A volk e WAKTI Desi !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.