Geen steun uit Suriname voor Hakuna Matata Gang

38

PARAMARIBO, 20 jul – Hakuna Matata Gang, HMG, hoeft niet te rekenen op steun van het thuisfront. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken voelt zich niet aangesproken, nu de Tweede Kamer in Nederland de ogen richt op het hiphopgezelschap. Hij ontkracht dat de Surinaamse regering de groep financiert of extra ondersteunt.

De fractie van de Partij van de Arbeid is voor strafvervolging als HMG het nummer ‘Bullet’ speelt tijdens hun Nederlandse tour. Paramaribo haalt de schouders op. “Wij gaan ons niet mengen in iets, waarbij de Tweede Kamer denkt dat ze een issue heeft. Wij zijn met belangrijkere dingen bezig en zullen ons niet laten afleiden”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Hun antihomonummer Bullet blijft de groep achtervolgen.

Tegen de tour wordt steeds luider geprotesteerd. Clubs en concertzalen zijn opgeroepen om de band niet te boeken. Nu bemoeit ook de politiek in Nederland zich met de zaak. In Paramaribo wordt er vanuit gegaan dat HMG weet wat het zich op de hals heeft gehaald. Meer dan een advies komt er dan ook niet uit. “De jongens zijn niet namens Suriname vertrokken. Als ik ze was, zou ik rustig terugkeren naar Suriname”, aldus Lackin.

- Advertentie -

38 REACTIES

 1. Lackin voelt nattigheid. Visa intrekken en opzouten uit ons land. Deze bashers zijn niet welkom.

 2. HMG moet rustig terugkeren naar Suriname en gaan nadenken over een lied getiteld ‘De Mooiste Boomerang’.

 3. Gewoon het nummer Bullet niet ten gehore brengen. De bekendheid van de groep is wel aan het stijgen, met deze gratis reclame

 4. Wat een grote BS zeg…. eerst die gasten zegen geven en nu je handjes ervan los trekken want er zijn belangrijkere dingen,oh dat er haaat wordt aangezet is ff niet van belang… homo’s zijn geen mensen toch, nee zo waren vroeger slaven ook GEEN mensen ja sorry keihard. Joden en zigeuners en alles wat gekleurd was waren ook geen mensen volgens Hitler… en ga zo maar door, normen en waarden blijven maar ONTBREKEN bij deze huidige Surinaamse regering… ik zou zeggen BULLET VOOR DEZE GROEP whahahahhahahhahah nee hoor lackin bemoei niet met mijn uitspraak je hebt belangrijkere zaken te doen ,ie sabi toch….

 5. De Nederlandse regering lijdt aan een Bouterse syndroom.
  Niks dat uit Suriname komt is goed.

  Zelf pastoor Steve Meye zal niet welkom zijn.

 6. In Paramaribo wordt er vanuit gegaan dat HMG weet wat het zich op de hals heeft gehaald.
  Meer dan een advies komt er dan ook niet uit. “Als ik ze was, zou ik rustig terugkeren naar Suriname”, aldus Lackin.

  Maar wie deze groep dan gesponsord alsmede het ondersteunen voor het verkrijgen van een Schengenvisum?

  Is het niet dezelfde Winston Lacklee van het ministerie van BuZa.

 7. HMG heeft een mond vol over homo’s, maar ze zijn juist nu in en land waar homo’s mogen trouwen met elkaar.

  Dit is geen Suriname dus zou ik zeggen, pak je biezen en ga maar terug naar je land. Terecht ook als ze strafrechtelijk gevolgd worden door hun haat met dat lied.

  HMG, een tip::misschien dat jullie naar Afrika kunnen gaan waar het streng verboden is.

 8. Voor het vertrek naar Ned. werden ze gesteund door het Ministerie van Buza…en nu trekt die sprekende trekpop van de moordenaar zich terug. En dit primitieve zangclubje met pek en veren het land uitjagen. Oprotten naar dat primitieve narco-landje van homohaters. Achterlijke cultuur.!!!!

 9. @ Interpol,

  En Bouterse lijdt aan het Nederland-syndroom. Niets wat uit Nederland komt is goed. Dus je kletst maar wat.

 10. Ik ben geen homo en ook geen homohater.
  Een ieder zijn meug zou ik zeggen.
  Maar waarom word je in Nederland uitgemaakt voor homohater als je:
  – eerlijk zegt dat je je tijd liever in vrouwengezelschap doorbrengt;
  – de guy-parade in Amsterdam walgelijk vind;
  – je lekkerdere dingen kan voorstellen dan het poepstampen;
  – van homo-moppen zo vreselijk moet lachen;
  – mannen met een zijige stem en verwijfde dribbelpasjes uit de weg gaat;

  Mag ik dat alsjeblieft zelf bepalen???
  Ik ben geen homohater, maar homofilie moet mij niet de strot worden ingeduwd.

 11. Lackin heeft ze wel uitgezwaaid en bestempeld als ambassadeurs van Suriname. En nu weet hij van niks. Zegt ook veel over Suriname dat ze niks doen tegen een homofobische groepering. Elke dag een stukje dichter bij bij Suribabwe.

 12. Interpol, ook Steve Meye blinkt net als HMG niet uit door verdraagzaamheid voor andersdenkenden, als je niet tot zijn gemeente behoort ben je een duivel (daar kan Winti belijder Hooghart van meepraten), ‘Zelf pastoor Steve Meye zal niet welkom zijn’ moet daarom zijn ‘Vooral pastoor Steve Meye zal niet welkom zijn’. De Nederlandse regering staat niet te springen om een schijnheilige ‘Awari Domri’, die niet weet wat het begrip Godsdienstvrijheid inhoudt, toe te laten tot hun grondgebied en dat staat gewoon los van Bouterse.

 13. Lakin honderd mie mang,geen tijd voor die rotsooi van homos.
  laat zij het op lossen ,wij moeten verder met veel belangrijkere dingen wat economie betreft.nogmaals geen tijd besteden aan .
  laat het over aan nederland.

 14. Een heisa om niets.

  Dankzij een nicht die zich verveelde. Sinds het nummer bekendheid kreeg in Suriname was er al voldoende ophef. Het lied is verboden op de radio’s in Suriname en de jongens brengen het lied ook niet eens ten gehore. Het liedje was ”buzz” voor een, al zeg ik het zelf, leuke mixtape die zij niet lang erna hebben uitgebracht.

  Maar toch vond die meneer MH het nodig om als super nicht deze jongens nog een trap na te geven. Wellicht dat deze ook op dezelfde lijst als Van de Heuvel geplaatst kan worden? Dit soort narcistische nichten hebben wij niet in Suriname nodig. Aju!

 15. Ik respecteert jou mening zeker wel, maar betekend niet dat ik eens ben met je. Vrijheid van meningsuiting is een
  democratische recht van een ieder. Nogmaals ik respecteert jou mening.

  Wat pastoor Steve Meye tegen Ronald Hooghart gezegd heeft is de normaalste zaak van de wereld. De gasten duld geen
  concurrentie ook baas Waterval niet.
  Religie en Bonu zijn keiharde business!

 16. Big up HET, laat die verwijfde mannen weten dat ze geen bruin moeten lepelen. Die viezerikken. Als God mannen met elkaar wilde laten zwaart vechten met hun penis had hij alleen mannen gemaakt.
  Nederland moet ook een keer ophouden met achterlijk doen, wie geeft visum. Had ze dan direct bij de poort gehouden. Sensatie zoekers

 17. Mijn buurman is een homo; geen probleem, we groeten elkaar vriendelijk. Het is wel vervelend om te zien dan er elke dag verschillende soorten mannen langs komen, blijven slapen en de volgende dag terug. Mannen zelfs in das, netjes geklede mannen die zeker een gezin (vrouw, en kids) thuis hebben. Ik heb voorlopig geen Op en aanmerkingen gemaakt, om de simpele reden omdat alles achter gesloten deuren gebeurd. Maar als ze in het openbaar hand in hand of met elkaar zullen lopen kussen/friemelen zal ik meteen een paar Marokkanen op hem afsturen. Wat bullet betreft, ga zo voorts heren zou ik zeggen. Zingen mag toch wel, al is het niet mijn style muziek. Soso Lobi

 18. In Nederland worden Homo`s niet gelijkt gesteld met Hetero`s maar wel aanvaard
  Het is bij voorbaat een kinderloze huwelijk. En wat heb je hieraan?

  Met mijn reactie wil ik niemand tekort doen, dat woord vind ik
  Discriminerend/Minderwaardig.
  Dit zou je kunnen vergelijken met een doodlopende weg.

 19. @ UMA LOBY,…
  Ik ben geen homo en ook geen homohater.
  Een ieder zijn meug zou ik zeggen.
  Maar waarom word je in Nederland uitgemaakt voor homohater als je:
  – eerlijk zegt dat je je tijd liever in vrouwengezelschap doorbrengt;
  – de guy-parade in Amsterdam walgelijk vind;
  – je lekkerdere dingen kan voorstellen dan het poepstampen;
  – van homo-moppen zo vreselijk moet lachen;
  – mannen met een zijige stem en verwijfde dribbelpasjes uit de weg gaat;

  Mag ik dat alsjeblieft zelf bepalen???
  Ik ben geen homohater, maar homofilie moet mij niet de strot worden ingeduwd

  Suriname,hoeft homofilie niet goed te keuren zoals Nederland,..lees SODOM EN GOMORA.het doet.het bilmaatjes gedoe / cultuur begint de overhand te nemen,en waait ongemerkt over naar Suriname. we willen dat niet….VANITY,..is trouwens ook een BOELER !!

 20. @ De fractie van de Partij van de Arbeid is voor strafvervolging als HMG het nummer ‘Bullet’ speelt tijdens hun Nederlandse tour.

  PVDA,,WAT ???????,,,Alle Surinamers in Holland,..niet meer op deze loosers CLUB STEMMEN,IK DOE HET AL JAREN NIET MEER.neppe club !!!

 21. De waarheid is hard maar waar. En daar kunnen allen die boelen niet tegen, van zwerver tot politicus. Smeerlappen of terecht poepliefhebbers. Dan liever een paarse kut, neks no fout.

 22. Zie een Surinaamse Homohater aan het woord, notabene met een ” GAY VLAG ” in de HAND een WATERVAL aan STOMMITEITEN verkondigen !!!

  Helaas gaat het hier om een BEKENDE uit mijn tiener jaren.

  https://m.youtube.com/watch?v=DFdJgt9HrMw

  Er zit een zekere mate van HILARITEIT hierin, vanwege de bijna TROTSE manier waarop de VLAG omhoog gehouden wordt.

  Hälsningar ! CHAVÉZ

 23. Een paar van de schrijvende ratten behorende tot de tegenpartij, laten geen moment benut om de regering van Suriname de schuld te geven over het gedrag van de Haruna Matata Gang. Laat een ding duidelijk zijn; de groep is verantwoordelijk voor haar eigen gedrag,enz.enz.

 24. Homos letten teveel op wat men van ze zegt.
  Ze hebben niet veel nodig om op de kast te gaan zitten.
  Je moet respect voor iedereen hebben maar je moet ook niet
  gaan overreageren want dat is niet nodig.

 25. @Hugo CHAVÉZ, dinsdag 21 juli 2015 om 09:54 uur.
  Thnks man.

  Ik kwam echt niet meer bij, van hun stomme antwoorden aan
  Anita Chedi Shiwally.

 26. Geen financiele steun, wel morele steun wellicht. Die HMG-leden moeten zich met hun eigen piemel bezig houden en niet met die van een ander.

 27. Reddfoxx, wat ben je toch een lafaard. Waarom moet je Marokkanen inschakelen? Durf je zelf niet op te treden?

 28. Vincenzo,

  Narcistische nichten hangen niet aan een bepaald land en komen ook voor in Suriname.
  Misschien wel veel meer, dan jij wilt geloven.
  Meer wil ik er niet over kwijt.

 29. Kun je een regering aansprakelijk stellen voor wat een muziekgroep als songteksteb kiest?
  Lastig iets.
  Iedereen is nog steeds zelf verantwoordelijk voor wat er uit zijn of haar mond komt.
  Ik zou ze op de blaren laten zitten…
  They have made their bed, now they have to lay in it

 30. Als de boelers (homo) in Nederland zich niet hadden verzet, dan was er ook niks aan de hand in Suriname

  In Suriname worden boelers/homo getolereerd. We kennen in Suriname ook geen Homo`s huwelijk. Ik vindt mijn
  landgenoten als papegaai (naprater) doen. Wij moeten de meningen van de meerderheid leren respecteren.

  Je mag wel je mening hebben zoals parlementslid Breeveld. Maar dit is die man zijn persoonlijke mening. De
  meerderheid respecteert Breeveld zijn mening zeker wel, maar staat niet achter deze man.

  Een aantal landgenoten lopen nog steeds met een stukje blankenvrees. En dit is erg jammer!

 31. Deze band boycotten, de band zingt onder meer: Toch vertel je op school dat je zo bent geboren, laat me die sprookjes niet horen, ik ga je fokking hoofd boren.

  Ben zelf moeder van 4 kinderen, hierbij wil ik deze moeders ook aan spreken, hoe heb je je zoons zo slecht opgevoed, dat jullie dit toelaten!

 32. geen haatzaaiers en propagandisten van onverdraagzaamheid in de wereld…een op de 4 is toch Gay dus in hun gelederen zitten er ook Gays toch of tel ik verkeerd…?whuhahaha..is toch zo in elke Boyband gebleken in the past. dat laatste doe ik niet om te generaliseren maar om mijn point te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.