‘Steun herverkiezing Bouterse is kiezersbedrog’

38

PARAMARIBO, 14 jul – Steun verlenen aan de herverkiezing van Desi Bouterse tot president is je reinste kiezersbedrog. Dit stelt Sunil Oemrawsingh, voorzitter van de stichting 8 December 1982. Kennelijk telt het leed niet van de nabestaanden van de op acht december 1982 geëxecuteerden.

Vooral de politieke partijen die deel uit hebben gemaakt van oppositieblok V7 valt veel te verwijten. “De parlementariërs die eraan meewerken dat president Desi Bouterse wordt herkozen, trappen op het hart van de nabestaanden van de slachtoffers van de jaren tachtig. Het geldt voor alle politieke partijen. We roepen op dat men gewetensvol zal omgaan met zijn stem”, zegt Oemrawsingh tegenover de Ware Tijd.

Stemmen op Bouterse komt neer op voorbijgaan aan gepleegde ongerechtigheid. Vooral de samenstellers van V7 hebben veel te verantwoorden. Een deel maakt nu zelfs deel uit van de coalitie rond Bouterse. Het is niet waar kiezers mee gewonnen werden. “De mensen die nu toch aan de legitimatie zullen meewerken, hebben eerder een groot deel van het volk een ander beeld voorgehouden”, aldus Oemrawsingh.

38 REACTIES

 1. “Kennelijk telt het leed niet van de nabestaanden van de op acht december 1982 geëxecuteerden.”

  Als het alleen daarom draait niet nee. Als het gaat om de hele militaire periode waar slachtoffers zijn gevallen dan ok maar niet alleen de slachtoffers en nabestaanden van december 82.

  Kan iemand mij uitleggen waarom het alleen om de decembermoorden draait. Is het niet recht voor 1 recht voor allen?


  Maak melding

 2. Aboikoni, ze worden betaald voor die slachtofferrol.

  De nabestaanden van de gevallen soldaten en burgerslachtoffers bestaan voor hun niet.


  Maak melding

 3. Sunil met je hele stichting heb je nps bijna uitgeroeid. Secretaris van de nps kon toch ook een kandidaat voordragen, maar daarvoor moet je ballen hebben, waarschijnlijk ontbreekt dat bij je.
  Voor het ontwikkelen van het land is dat voor het volk een gepasseerd station ( niet voor de nabestaanden natuurlijk).
  Vandaag draait het om de ontwikkeling van het land.Als nps ontwikkelingvisie had zou nps meer zetels behalen en je bent ook degelijk ( 75 % ) debet eraan.


  Maak melding

 4. Kan meneer Oemrawsingh nu niet een enkele keer inzien dat de slag verloren is maar de oorlog niet.

  Door principieel door te blijven hameren op iets dat grote groepen niet meer relevant vinden verliest het argument van Oemrawsingh haar kracht. Zeker in een land waar iedereen gewend is het recht te manipuleren naar eigen inzicht.
  Ik kan meeleven met het argument van Oemrawsingh maar het land moet geregeerd worden. Toon aan dat het recht vertrapt wordt, zoek een uitweg via de OAS of de VN maar frustreer de mensen in het land niet door stagnatie tactieken.

  V7 heeft met het Quorum spook zich zelf aardig in de staart gebeten en de NDP en verzilverde kans geboden.
  De huidige oppositie kan slechts met constructieve en duidelijke houding zich zelf herbronnen en iets gaan betekenen als de NDP uit elkaar valt.


  Maak melding

 5. Nee, het moet duidelijk zijn. Niet alleen 8 december. Maar alle moorden tijdens de militaire periode. Alle moorden die gepleegd zijn onder de militaire periode onder leiding van D.B.


  Maak melding

 6. Als ik de foto bekijkt, dan spreekt het boekdelen dat deze dames op de foto niet blij zijn.(Ach ja ; de een zijn dood, de ander zijn brood sari tori mang.)


  Maak melding

 7. Dergelijke handelingen zorgen er voor, dat meer burgers geen geloof meer hebben aan de huidige poltici.
  De politici kan je niet meer volgen, de ene dag zegt ze A over een onderwerp en de nadere dag zegt ze B.
  Dat is geen goede opvoeding!


  Maak melding

 8. Vroeger doodden de gangsters je als je niet met hun wilde meedoen.Nu dreigen ze je vrouw of kind wat aan te doen.Dat werkt beter en ze hebben je medewerking nodig.
  Zo een intimiderend daad was de vrouw van Santhokie van de raio opleiding te verwijderen.
  En dan kan je nergens met je klacht heen want alle instantie’s dansen op de tonen van opa D.
  Dan vermoed ik dat de VHP in een heel moeilijke positie beland is en probeert enkele mensen te beschermen.Ze begrijpen ook dat er van een rechtstaat geen sprake meer is.Of het laf is?


  Maak melding

 9. Aboikoni, waarom zou iemand de moeite moeten nemen om jou iets uit te leggen? Ondanks jouw naam, die op intelligentie duidt, zitten er in jouw hersenpan alleen maar keutels die uit het achtereind van een konkoni gekomen zijn.


  Maak melding

 10. het liegen bedriegen,, voor liegen,, achter liegen,,boven liegen onder liegen ,,tussen de benen liegen,,, gaat gewoon door..

  het dombo volk is het meest schuldige in het geheel..

  de poppenkast leden,kun je niet kwalijk nemen,die zijn niet anders gewend..,,

  dus breek er op lost ga gewoon door met je zelf voor de gek houden..

  het poep volk weet niet beter dan voor de gek gehouden worden in armoede leven..

  geweten heeft de gemiddelde surinamer niet..


  Maak melding

 11. @Henkes,

  Dat jij het al niet kunt uitleggen zegt meer over jouw hersenpan dan de mijne.

  FEITEN:

  1. De gebeurtenissen op 8 december 1982 zijn niet de ergste sinds de onafhankelijkheid.

  2. De slachtoffers van 8 december en hun nabestaanden zijn niet de enigen. Er zijn meerdere slachtoffers en meerdere nabestaanden. Ook die verdienen aandacht.

  Als je daden wilt veroordelen prima. Maar veroordeel dan ook allemaal.


  Maak melding

 12. Dit had ik al voorspeld, maar niets zal helpen aangezien (sandokan santokie) behoorlijk aangetast is door de duivelse partij N.D.P….

  Excuses nabestaanden Jepie no de met alle respect.


  Maak melding

 13. Aboikoni, als je gelijk hebt dat de 8 december moorden niet het ergste is dat Suriname na de onafhankelijkheid is overkomen, dan vraag ik jou om mij uit te leggen hoe dat het stopzetten van het 8 december strafproces rechtvaardigd? Het 8 december strafproces moet je gewoon los zien van alle andere misdrijven ooit gepleegd in Suriname, die moeten los van het 8 december strafproces ook gewoon vervolgd worden. Alle ‘kleine’ moordenaars die minder personen vermoord hebben dan tijdens 8 december 1982, zijn toch ook gewoon veroordeeld door een rechter, ze hebben de Surinaamse rechters toch ook niet kunnen verhinderen hen te veroordelen omdat 8 december erger was dan wat zij gedaan hebben? Het zou wat moois zijn als ik de familie van Aboikoni op de vlucht doodschiet en ik vrijuit ga omdat de familie van Aboikoni uit minder dan 15 personen bestaat.


  Maak melding

 14. Sunil Oemrawsingh kraait idioterie. Grondwettelijk was de verkiezing van NDP kandidaten onmogelijk te verhinderen.
  Deze mijnheer ziet het niet meer. Laat hem plaats maken en de kans geven aan een echte NPS – er. Het liefst een creoolse dame.


  Maak melding

 15. De NDP pleegt ook flnke kiezersbedrog. Ze beloofde haar aanhangers de hemel maar komt nu met bezuinigingen die de aanhangers flink zal raken. Zo bedrieg je je kiezers toch niet? En dat terwijl je een meerderheid hebt gehaald?


  Maak melding

 16. Het proces hier is gestopt.
  Laten ze bouterse hiervoor ook in Nederland berechten en veroordelen dan. Klaar.


  Maak melding

 17. Henry Behr, nabestaande, heeft er helemaal geen problemen mee dat Bouterse wordt herkozen, noch minder dat de oppositionele partijen het proces zullen ondersteunen. Integendeel zegt hij de huidige ontwikkelingen te verwelkomen. Hij geeft Bouterse het voordeel van de twijfel, zolang hij bereid is te luisteren naar de opvattingen van de gemeenschap. Behr meent dat dit alles een onderdeel is van de volwassenwording als land. “Ik wil ervan af dat nabestaanden zich als slachtoffer opstellen.”

  Lees meer: ‘V7 belazert kiezers bij stemmen op Bouterse’ – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2015/07/14/v7-belazert-kiezers-bij-stemmen-op-bouterse/#ixzz3fsdrYdAB


  Maak melding

 18. DDB, je had dit volk een GOUDEN KERST beloofd, maar nu zeg je dat Suriname zeer ZWARE TIJDEN TEGEMOET gaat.

  Ik snap niet dat die SUKKELS in Suriname niet inzien dat ze op klaarlichte dag worden bedrogen door deze SCHURK.

  WANNEER JULLIE OGEN OPEN ZULLEN GAAN, DAN ZAL HET A LITTLE TOO LATE VOOR SURINAME ZIJN.

  DEZE KLOOTZAK WIJT DE ECONOMISCHE MALAISE IN DE WERELD ECONOMIE ALS OORZAAK: Deze bandiet vergeet te vermelden dat zijn CORRUPTIE FACILITEREND BELEID hier DEBET aan zijn geweest.

  Toen het Suriname economisch voor de wind ging, zou hij Nederland ONTWIKKELINGSHULP geven, had hij in een COKE-BUI geroepen.

  IK BLIJF ROEPEN DAT ALS JE VEEL GELD HEBT VERDIEND IN 3 JAAR TIJD OM NA 5 JAAR SKEER TE EINDIGEN DAN HEB JE GRANDIOOS GEFAALD.


  Maak melding

 19. Aboikoni, dan halen we Moiwana er ook bij, als je dan nog het gore lef hebt dit ook te bagatelliseren, dan mag je zelf invullen wat anderen met “wel” een beetje normbesef van je vinden, en ik kan je verklappen dat is niet zo erg best.


  Maak melding

 20. @ HENKES,…na een revolutie,waar dan ook ter wereld vooral na een halve eeuw bijna,..Dan zegt men hoogstens Sorry..sla alle geschiedenis boeken open,en LEES..dat gedoe van jullie,[met alle respect] voor de families begint een politieke zaak te worden.jullie willen het land LAMLEGGEN met jullie gejank.over 8 dec dit en moorden dat.de andere kant was OOK GOED FOUT onthou dat en accepteer dat ook ! het waren geen schaapjes…jij bent toch zo slim.


  Maak melding

 21. Iedere dag is er wel sprake van list en bedrog in dit zogenaamde geliefd land, I.p.v. een vervloekt land, waar mensen wonen die het niet zo nauw nemen met princiepes, en hoofdzakelijk op eigen voordeel uit zijn.


  Maak melding

 22. Tjek deze :

  De MASSAMOORDEN op Sranang staatsburgers
  van 8 december 1982 en de MASSAMOORDEN op
  de staatsburgers van het Marrondorp MOIWANA,
  zijn de ernstigste misdaden van VOOR, TIJDENS
  en NA de slavernij !

  Deze ongekende slachtingen van Ons Volk zijn
  voortgekomen uit een samenwerking tussen
  Sranang-landverraders en de oud-koloniale
  heersers, de Hollanders !

  LEVE de landverraders olv DESI en
  LEVE kolonel Valk,
  beiden ten tijde van de MASSAMOORDEN in
  het bezit van de Nederlandse nationaliteit !


  Maak melding

 23. @henkes,
  Persoonlijk vind ik moiwana het ergste. De moord op vrouw en kinderen is veel erger. Maar niemand praat daarover omdat dat geen politieke tegenstanders van Bouta waren natuurlijk dan is het niet belangrijk. Plus net zoals ons voetbal elftal en luchtvaart maatschappij is het Surinaamse strafhof zwaar onder de maat en amateuristisch. Daarom zei ik dat dit proces via het internationaal strafhof Had gemoeten. Dan had Bouterse het zelf wel erkend denk ik want vergeet niet. Het militaire regime Was toendertijd de regerende en uitvoerende macht. En ik kan dit niet los zien. Het militaire regime heeft slachtoffers gemaakt en het recht moet zegevieren voor al die slachtoffers en niet apart. Dat is mijn punt.


  Maak melding

 24. @ReddFoxx,

  Ik geef Jouw DDB hooguit 1 jaar en het zullen dezelfde mensen als jij die gaan roepen dat DDB `e mek oeng pina`, Bauta, yoe moes gwe

  Jij gaat in de frontlinie staan en GILLEN; WEG MET BAUTA!

  DDB is jullie nu aan het voorbereiden voor wat jullie allemaal te wachten staan, want dan kan hij zeggen: IK HEB JULLIE GEWAARSCHUWD.

  Deze waarschuwing van DDB is bedoeld om zichzelf alvast in te dekken.
  Dat het volk een GOUDEN KERST tegemoet mocht zien was in een JOLIGE COCA BUI geroepen?

  Dat Suriname ZWARE TIJDEN tegemoet gaat is met KRIN VERSTANG gezegd, NIET IN EEN COCA-ROES.

  Wanneer gaat deze GEK OLLAND Ontwikkelingshulp geven?

  Ik hoop dat je nu het verhaal zo een beetje begrepen heb, ReddFoxx??

  Ga je nog steeds voor nog 5????


  Maak melding

 25. Wie had er iets anders verwacht?

  Ieder weldenkend mens kon dit voorspellen.

  Puur bedrog, allemaal doorgestoken kaart!
  Zo ontloopt Bouterse zijn straf, maar God slaapt niet!


  Maak melding

 26. Printa, hebben we in Suriname ooit een revolutie gehad? Ik heb daar niets van gemerkt en de zogenaamde revolutie was toch in 1980 en niet in 1982? Als 8 december 1982 niet tot de bodem wordt uitgezocht en zonder meer in de doofpot verdwijnt, kan jij morgen, zonder dat er een haan naar kraait, ook van je bed gelicht en op de vlucht doodgeschoten worden, daar had jij met je stomme kop zeker nog niet aan gedacht he? Dat kan namelijk gebeuren in een land waar orde en recht niet voor iedereen, zonder aanzien des persoon, gelden. De nabestaanden komen niet alleen voor zichzelf op maar ook voor Printa en al de voorstanders van amnestie. Printa, jij moet blij zijn dat er mensen in Suriname rondlopen die slimmer zijn dan jij.


  Maak melding

 27. WAT VELEN NIET WISTEN

  Blijft maar hammeren over de decembermoorden.
  Heeft een heel goeie werking op de gemeenschap
  En tevens een waarschuwing voor velen.

  We zijn al 33 jaren bevrijdt van de vele coupplegers!
  Tot heden heeft het goed gewerkt.

  Wat wij moeten nastreven is om een logo te creëren.


  Maak melding

 28. @henkes,
  Zie je dat bedoel ik. Daar ga je weer. Je praat over december 82 maar wat about november 89? Dus jij vindt het normaal dat moordenaars van vrouwen en kinderen vrij rondlopen? Wees niet zo selectief.


  Maak melding

 29. @henkes,
  Je spreekt jezelf tegen. Je wilt dat december 82 tot de bodem wordt uitgezocht maar tegelijkertijd staat vast voor jou dat Bouterse de moorden heeft gepleegd.


  Maak melding

 30. Arme Surinaamse bevolking.
  Ik stel het volgende voor en dat is dat we DDB alles vergeven.
  Het is algemeen bekend dat mensen die Coke snuiven overmoedig worden en het contact met de werkelijkheid verliezen.
  Ik denk dat DDB tijdens vele Coke trips zich geroepen voelt om weer de bevolking met allerlei loze beloftes te plezieren.
  Nu jullie dit weten is het misschien tijd voor een echte revolutie.


  Maak melding

 31. De mensen die continu hameren over DECEMBER MOORDEN EN MASSA MOORDEN zijn de mensen die enkel verteerd worden door HAAT.

  Het hameren daarover zegt meer over zichzelf met hun tunnelvise omdat ze hiermee ook afbreuk doen aan ergere dingen/gebeurtenissen.

  Analyseer de achtergronden van deze mensen, dan zie je dat ze steeds uit één en dezelfde hoek komen. Het zijn HAATZAAIERS!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.