Agent boeit 13-jarige vast aan motor en laat meerennen

46

De Nederlandse politie is in verlegenheid gebracht door een filmpje waarin te zien is dat een motoragent een 13-jarige allochtone verdachte in Almere laat meerennen met zijn motor waar de jongen geboeid aan vast zat.

De film werd maandagavond op Facebook geplaatst en is massaal gedeeld. Volgens een woordvoerder van de politie zou de 13-jarige jongen op 12 juli zijn aangehouden in Almere omdat hij een valse identiteit opgaf. Waarom de agent de jongen vast maakte aan zijn motor en de jongen vervolgens laat meerennen is niet bekend.

De woordvoerder zegt niet blij te zijn met de manier waarop de verdachte door het centrum van Almere Stad naar het politiebureau is vervoerd. Er is inmiddels een intern onderzoek gestart naar de aanleiding en het handelen van de motoragent. Gedurende het onderzoek doet de agent alleen werkzaamheden op het politiebureau.

Dionne Abdoelhafiezkhan, van Controle Alt Delete een initiatief om etnisch profileren en politiegeweld tegen te gaan, is verontwaardigd: “de agent brengt deze jongen in gevaar. Wat als hij was gestruikeld? De wijze waarop deze minderjarige verdachte naar het bureau wordt overgebracht is vernederend. Ik associeer dit soort praktijken met Wild West sheriffs die de boef naast hun paard laten meerennen.” Lees verder op: www.controlealtdelete.nl.

Filmpje:

Net gebeurd in Almere. Is dit tegenwoordig hoe de politie met burgers omgaat?

Posted by Justice For Mitch Henriquez on maandag 13 juli 2015

46 REACTIES

 1. Dat bedoel ik nou, en men zegt dat er niet gediscrimineerd wordt in Nederland, what a fuck man. Die jongen is 13 jaar oud en als hij zich niet kan indenticiferen dan laat je toch een arrestantenwagen komen om die jongen op te laten halen ??
  Bij een Marokkaan cq Turk durft deze agent dat niet: erger nog, ze schijten in hun broek voor de Marokkanen. Hou me ten goede,ik heb niks tegen deze bevolkings groep.Gelukkig dat dat die jongeling geen nekklem heeft gehad, want zo zijn de klootzakken hier. Deze agent moet geen bureau werk krijgen,hij moet een trap onder zijn hol krijgen, en de laan uit sturen
  Zaka zaka dagu !


  Maak melding

 2. Voer bij uitstek om nederland te bashen …. de beste agent doet nu bureauwerk. Maatschappelijk druk wordt voor de nederlandse politie te groot. En terecht toch… weggejorist met deze agent. Oneervol ontslag en moven. Nederland is geen bananenrepubliek.

  Ken ook mensen in Suriname die 15 criticasters mishandeld en doodgeschoten hebben. Sterker nog een halve dorp uitgemoord hebben. Die mensen zitten allemaal nog op het pluche. Ook dat is mogelijk.


  Maak melding

 3. Moet ook in Suriname kunnen.De Suri agenten worden toch haast dagelijks gemolesteerd.Wordt er tegen hen geschopt, geschreeuwd en worden bedreigd.
  Vastbinden dat uitschot achter de pro wagen en hup door de stad.


  Maak melding

 4. Nederlandse agenten,sorry sommigen,doen hun Amerikaanse collega’s na,weg met de allochtonen.Bah wat een smerige akrie van die agent,Gado oh straf ing,may he BURN IN HELL.


  Maak melding

 5. Gelijk heeft die agent. Stel as die politie net meer optreedt dan hoor je ze doen niks. Ik vond dat ze nog strakker moeten optreden .als je de wet overtreed dan maart zo behandeld worden. En als je niet tegenop wet kan opzouten waarin jegens wel tegen kan.


  Maak melding

 6. Jacobus.

  Daar heb je gelijk in maar, deze kon zich niet legitimeren dat is de reden dat hij meegesleurd werd, heeft deze klote agent dan geen zoon of familie lid van die leeftijd ? Een jonge van dertien jaar loopt niet met een ID kaart in zijn zak, dat doen de Hollandse kinderen ook niet, dus waar hebben we het over ?? Als ik de ouder van deze kereltje bent dan zou ik een aanklacht indienen bij de MINISTER van Justitie. Het is puur discriminatie en niet anders, mijn part mag hij zich zelf gaan verhangen die vuile etterbak !


  Maak melding

 7. Ook al ben je hierdoor geschokt , kun je je toch afvragen waar de ouderlijke controle van deze kinderen is opgehouden. Ik kan je verzekeren dat als ik op deze manier was vernederd mijn nu zalige Pa me een twee keer wellicht erger had gestraft, om niet over mijn moeder te spreken.

  ETA: Luister naar het accent van het meisje dat de video opnam.


  Maak melding

 8. het syndroom van mies koosje desi delano bouterse hihihihihihihi .
  in alles wordt mijn president bij gehaald , maar dat geeft niet ,wij hebben voor hetere vuur gestaan .


  Maak melding

 9. Dat jong had gewoon moeten doen wat hem gevraagd werd , zich gewoon legitimeren,
  Gewoon aanpakken, anders worden ze toch niet serieus genomen die polities, nu wel dus, mooi voorbeeld voor andere dwarsliggers, bijdehandjes en grootbekken.


  Maak melding

 10. @MASRA KOOS,…criticaster..Van BOUTERSE,dit gebeurt in jou lievelingsstaat aan de noordzee…Voer bij uitstek om nederland te bashen is dat dan niet zo.? jij bent in t bezit van een rolmaat en een duimstok zeker.show up met je gezwam.


  Maak melding

 11. Dit is te belachelijk voor woorden. Waarom die knul niet achter op de motorfiets vervoerd? Mag niet want hij had geen helm op. Hier mag je niet als passagier in de laadbak van een truck of pickup worden vervoerd en dit kan dan wel? Hij had toch een collega kunnen oproepen om die knul met de auto naar het bureau te brengen? En of die knul ( een kind van 13 jaar!) allochtoon is of niet boeit mij niet. Dit kan echt niet


  Maak melding

 12. Ik vraag me af of de voorstanders van dit optreden van de politie ook hun instemming zouden betuigd als die 13-jarige hun zoon of kleinzoon was. Ben er van overtuigd dat de reactie een heel andere zou zijn.


  Maak melding

 13. 14 juli 2015

  Het lijkt wel een bekende film waar een gevluchte slaaf gepakt wordt en vastgebonden achter een ezelkar van de meester moet aanrennen. En waar blijven nu die waarachtige blakamangs??

  Nu maar de juridische invalshoek.

  Volgens art. 447e Wetboek strafrecht,3e boek en art. 8a Politiewet 1993, H3: Bevoegdheden van de Politie, is de identificatieplicht bedoeld voor burgers van 14 jr. en ouder.

  Vraag naar een inzage van een identificatiebewijs zonder een grond van reden is ten strengste door WID (Wet identificatie) verboden !!!

  Echter komt dit verschijnsel, zeker in Rotterdam, vaak voor. Burgers die de grond van de inzage aan de politie vragen, worden als bij-de -hand gezien en benoemd niet mee te willen werken aan de identificatieplicht. Worden dan aangehouden, ontvangen een boete en ontvangen soms ook enkele harde klappen van de politie.

  Bestaat er nog recht in Nederland en waar zijn de voortrekkers van de Surineds – zeker de creolen – in deze ? Allen zitten nu verscholen thuis, met de staart tussen hun benen van angst. Terwijl hun kinderen hier in Nederland, op straat, mishandeld worden en nergens hun recht kunnen halen !!!!!
  Srika


  Maak melding

 14. Hans, wanneer en hoe vaak ben jij door de politie gevraagd je te legitimeren? Ooit gehoord van etnische profilering door de Nederlandse politie? Morenito, Printa, Manu, wanneer zullen jullie het slaafse afleggen? Free your mind! De witte mensen zijn best wel zelf instaat excuses te verzinnen maar doen dat niet omdat gasten als jullie toch over elkaar heen tuimelen om dat maar zo snel en goed mogelijk voor ze te doen. Geeft een bevredigend gevoel he?


  Maak melding

 15. De politieagenten beginnen zich met de dag oppermachtig te voelen.Enkele allochtonen zijn door hen reeds met een wurggreep gedood en nu is het lachen geblazen met een allochtoontje dat als een slaaf geketend aan een politiemotorsfiets mee moet rennen met een l u l op een motorfiets. Het ergste is van dat dit alles is dat we ook nog nog te maken hebben met een kind is van 13 jaar oud.Een kind met onvolgroeide botten en spieren. Deze vuile streek van de Nederlandse politie laat diepe sporen achter bij dit kind. Dit kind wordt een tijdbom voor de toekomst. Dit is wereldnieuws.


  Maak melding

 16. Agent is gewoon heel fout in deze tori !

  Er moet zonder meer tegen hem worden opgetreden !

  PS : In Sranang wordt ook vaak onjuist opgetreden,
  zie bijvoorbeeld het DOODSCHIETEN van VIER
  ongewapende VERDACHTEN van roof !
  Zaak is in de GROTE DOOFPOT beland omdat
  CTU en Politie het vuur hadden geopend !

  Ma na sma-pikien tu !!!


  Maak melding

 17. Stomme vraag, gewoon geen aanleiding geven om je te legitimeren, heeft ook wel wat met opvoeding te maken , als ik vroeger wel eens wat uitspookte en een vrije woensdag op het politiebureau door mocht brengen, kreeg ik van mijn vader ook nog een schop onder mijn hol, moest het lef niet hebben zoals tegenwoordig de jeugd wel heeft een grote bek tegen de politie te hebben, stelletje zeikerds hier, politie dit en politie dat gewoon een beetje aan de regels houden en je grote muil eens een beetje dicht houden, hoef je ook geen probleem met de politie te hebben, het zijn wel altijd de zelfden


  Maak melding

 18. Ik vraag mij af de agent dit ook met een blanke jongen van 13 zou doen.

  Vreemd dat geen enkele politicus zijn mond open doet.
  Kennelijk vind de heren politicus dat dit wel moet kunnen.

  Almere is een PVV bolwerk. Dit zegt genoeg..


  Maak melding

 19. Oke, een arubaan gaat door, waarschijnlijk , een nekklem dood. Alle ,waarvan de grootste gedeelte turken marrokanen verrichten enorme schade aan en er is edn hele rel. Wel, deze jobgeman is nog in leven ,hij kan allez nog na vertellen. Weet je wat ik zo LAF vindt van jullie : waarom nu geen demonstratie! Tell me.


  Maak melding

 20. @Hans,

  Een “brother polieagent”op een motorfiets, want die zijn er ook, had een 13 jarige nazaat van van een slavendrijver moeten vastketenen aan zijn motorbike, en hij had vervolgens de jongen mee moeten laten rennen naar het politiebureau. Nederland zou te klein zijn over alles wat vies en vuil is over allochtonen, want zo gaat het aan toe in Nederland. Allerlei soorten allochtonendeskundigen zouden in de media opgetrommeld worden om commentaar te geven over hoe allochtonen met kinderen omgaan.

  De rellen in Den Haag zijn net achter de rug en allochtonen moeten wederom een grove vernedering meemaken.
  Wat de agent heeft gedaan kan en mag niet als normaal geaccepteerd worden. Ik denk zelf dat door de sociale media meer van dit soort voorvallen worden geopenbaard terwijl deze vroeger ook al plaatsvonden maar in de doofpot werden gestopt. Dit is je reinste schending van kinder/mensen rechten, een grove kindermishandeling. Dat ‘ beest ‘ zou per direct zonder ontslagvergoeding ontslagen moeten worden uit de overheidsdienst.


  Maak melding

 21. @hans, je hebt vast een glaasje daroe op want je kletst alleen maar onzin.Lees onderstaande definitie maar eens goed.Laat het tot je bezopen hersenen doordringen.BEGREPEN.

  Wat is de identificatieplicht?

  De identificatieplicht houdt in dat iedereen vanaf 14 jaar een geldig identiteitsbewijs moet kunnen tonen als de politie daar om vraagt. Ook andere ambtenaren die toezicht houden op de naleving van wetten, kunnen u vragen om een geldig identiteitsbewijs. Bijvoorbeeld boswachters, belastinginspecteurs en milieu-inspecteurs. De identificatieplicht geeft de politie of toezichthouders niet de bevoegdheid zonder reden uw identiteit te controleren.

  N.a.v. het bovenstaande kan je al opmaken dat de politieagent al behoorlijk in de fout is gegaan. Maar deze gasten kunnen zo goed liegen waardoor zij de wet altijd aan hun kant hebben. Een kind van dertien kan ook door de angstige situatie met de politie gaan stotteren of helemaal zijn/haar naam vergeten of verkeerde dingen zeggen.Maar achter de dijken voelt men zich oppermachtig en men maakt misbruik van macht.


  Maak melding

 22. Wat een ondoordachte daad van de motoragent.
  Dat jochie is maar net 13 jaar oud. Zo ga je niet met een kind om.
  Bovendien begrijp ik de agenten werkelijk niet meer.
  Tegenwoordig heeft haast iedereen een mobiele telefoon waarmee je alles kunt vastleggen.
  Na het gebeuren met Mitch Henriquez had deze motoragent toch beter moeten weten.
  Hoop niet dat dit voorval zal leiden tot rellen in Almere. Het is goed mis in Nederland.

  De Nederlandse politie treedt in de voetsporen van de Amerikaanse politie.


  Maak melding

 23. Wat is er gebeurd met diepgaand onderzoek naar 4 ongewapende verdachten die enkele jaren gelden in Suriname standrechtelijk werden geëxecuteerd door 3 agenten na een aanhouding?

  Daar hoor je niemand over maar een agent die een kwajongen een lesje leert schreeuwt iedereen ‘racisme’

  ZOOOOO voorspelbaar.


  Maak melding

 24. Srafu
  Agent is gewoon heel fout in deze tori !

  Er moet zonder meer tegen hem worden opgetreden !

  PS : In Sranang wordt ook vaak onjuist opgetreden,
  zie bijvoorbeeld het DOODSCHIETEN van VIER
  ongewapende VERDACHTEN van roof !
  Zaak is in de GROTE DOOFPOT beland omdat
  CTU en Politie het vuur hadden geopend !

  Ma na sma-pikien tu !!!

  Beste Srafu

  Dat heet ‘selectieve verontwaardiging’ Daar zijn types als RobG en J. Zwartmans heel goed in.


  Maak melding

 25. Mensenrechten schenders in een democratie dienen meteen ontslagen te worden. Geen publieke functies meer voor deze beesten die mensen als dieren behandelen.

  Het zit nog in de genen. Resten van nazaten de grootste mensenschenders uit de 16e eeuw leeft nog voort.

  Oplossen: mission impossible.

  Alleen Allah kan helpen.


  Maak melding

 26. 15 juli 2015

  Beste ‘idiote cabalen’,

  De houders van dit forum zouden zich moeten schamen voor een aantal reacties, gedaan hier op dit forum.

  Nogmaals:

  Volgens art. 447e Wetboek strafrecht en Politiewet 1993: Bevoegdheden van de Politie, heeft een 13 jarige geen algemene identificatieplicht bij de politie. In deze zit de politie dus fout.

  Ook vast geboeid achter de motorfiets van de politie aanrennen is mensonwaardig en stuit heel heftig tegen de rechten van een mens in een civiele samenleving.

  Maar wat zullen de creolen en andere blakamangs hiertegen doen. Met hun staart tussen de benen dit in huis uithuilen of massaal de straat op gaan en hiertegen protesteren ???

  Let op: Er zijn veel gevallen van mishandeling tegen jongeren, vaak veel allochtone jongeren, gepleegd door de politie. Ook bij het preventief fouilleren worden vaak bij meisjes de privédelen ook betast, Door angst doen deze kinderen / ouders geen aangifte tegen deze politieagenten. Dit gebeurt zeker in Rotterdam.
  Hoelang zullen deze jongeren het nog blijven pikken?
  Srika blijft benieuwd !!
  Srika


  Maak melding

 27. De schijnheilige Wilders en al de andere zeer laffe parlementariers houden nu hun bek dicht. Waarom zou deze jongen die tot in z’n ziel vernederd is niet een enorme hekel aan de politie krijgen en uit z’n verstoorde pschychische ontwikkeling later de politie iets aandoen? Het lijkt mij voor de hand liggend.


  Maak melding

 28. @J. Zwartmans.

  deze twee hebben elkaar vaker op straat gezien waardoor de jongen de agent opviel.Dan komen er vragen bij een goede agent.
  Over de wijze van verplaatsing naar het bureau kunnen er vragen zijn.Misschien dat er directe vlucht kans aanwezig was.


  Maak melding

 29. Dit kan gewoon niet hoor; ontoelaatbaar gedrag van deze motoragent.Hij moet meer dan gestoord zijn in zijn kop.
  Is zo iemand wel geschikt voor zijn functie.?

  Overigens ,In Suriname heb ik een jaar of negen iets meegemaakt wat ik ook mensonterend vond. It goes like this: sta vroeg op om te gaan hardlopen bij Cul. Ik denk dat het rond een uur of 7.30 in de ochtend was ,misschien wat later ,anyway ,ik ben net aan mijn laatste ronde bezig en ik zie op een afstand van 25 meter ongeveer , een zwerver uit de bosjes tevoorschijn komen met een stukje koperen pijp van de waterleiding. Dit geschiedde ongeveer een tweehonderd meter voor de Dierentuin.

  Er liep een mevrouw daar die ik wel vaker gezien had en die kennelijk op weg was naar haar werk te Telesur voorbij de dierentuin. Dus de man springt tevoorschijn en begint vanuit het niets met de koperen pijp heel hard op de vrouw in te slaan. Ze verweert zich door haar handen op te steken en de slagen te pareren.

  Op dat moment kom ik naderbij en schreeuw tegen de man dat hij moet ophouden. Ik was slechts gekleed in mijn joggingkleding. Anyway ,de man houdt op en ik beveel hem de pijp op de grond te gooien en te blijven staan. Hij doet dat.

  De vrouw had flinke strepen en bloed op haar armen. Ze had haar telefoon bij zich en heb ik de politie gebeld. Intussen keek ik naar de zwerver die daar bleef staan en kon me niet aan de indruk ontkomen dat ik met een psychiatrische patiënt te maken had.

  Nou , na ongeveer een kwartiertje kwamen ze eraan in een pick-up . Ze hebben niet veel woorden vuil gemaakt aan deze man. Bevolen te gaan liggen op de grond. Toen hij dat niet direct deed heeft een van de agenten direct een schot gelost vlak voor zijn voeten in het zand.

  Toen is de man gaan liggen en hebben ze de man omgedraaid ,geboeid en vervolgens als een zak cement over de rand van de pick-up gegooid in de laadbak en dat bedoel ik letterlijk.

  Ik vond het wel niet netjes hoor ,deze handelswijze.


  Maak melding

 30. Wat hier gebeurt, zegt iets over de agent zelf! Ik bestempel het niet als discriminatie. Kom op zeg! Had ook in Suriname kunnen gebeuren.

  In mijn vroege jeugd ook meegemaakt dat een jongere buurtgenoot in Beekhuizen zo een politiekogel dwars door zijn hersens kreeg en dood neerviel omdat hij bevel van een tingi agent negeerde om te blijven staan.

  Ik hoop dat het korps en de ouders van deze jongen werk van maken over de handelwijze van deze agent. Immers je kan ook een bekeuring krijgen als je op de fiets bent en je hond mee laat rennen. Dus!


  Maak melding

 31. Wat een slapjanus zeg. Ze hebben een grote bek maar pikken dit wel. Op mijn dertiende was het deze agent echt niet gelukt. En als ik thuis zou komen met dit verhaal zou mijn vader ook gezegd hebben dat ik een lul ben om dit met me te laten gebeuren.

  Hij zei altijd. Eerst je principes, dan je leven! Het beste wat ik ooit heb geleerd!


  Maak melding

 32. Rob g, In de Schilderswijk waren het ook van die” onvolgroeide pubers van 13 jaar met onvolgroeide botten” die de boel als volgroeide crimineeltjes moedwillig vernielen en verzieken! Feit: jongen geeft tot twee keer toe een valse naam op! Er wordt totaal niet gerept over identificatieplicht. Verder wordt nergens vermeld waarom deze jongen tot twee keer toe een valse naam opgeeft, daar kunnen we alleen maar naar gissen. Als er geen ernstige zaken zijn dan zal deze jongen echt wel zijn juiste naam gegeven hebben! Nu deed hij dit niet dus mag met gevoegelijk aannemen dat het waarschijnlijk verder gaat dan kattenkwaad! Wat de politieagent deed kan niet, even zo goed als jouw conclusie!


  Maak melding

 33. Het beste is om niet in deze situaties te geraken. Maar als je om wat voor reden als mens in de fout bent gegaan heb je nog steeds rechten.


  Maak melding

 34. Jacobus.

  Beste Man luister jij ff, de straat is toch een openbare weg waar iedereen zich kan toeven ????
  Qua verplaatsing naar het P. bureau kan met een auto plaats vinden, hij hoef maar te bellen en ze komen hem zelfs halen !!!
  Dus verdedig deze agent a.u.b. niet, die knaap kan wel eens een grote bek hebben opgezet, dus zijn aanhouding in deze is zonder meer gerecht vaardig.


  Maak melding

 35. Gelukkig hoef ik van me zelf niets van RobG te begrijpen, dat lukt zowiezo niet, ik ben nl. geen psycholoog of psychiater en dat moet je wel zijn wil je die gedacgten kronkels van een geobsedeerde en gefrusteerde nazaat van een slaaf die alleen maar de negatieve kanten wil zien, anders vervalt waarschijnlijk zijn bestaansrecht of reden


  Maak melding

 36. Over slaven gesproken. Degenen die dit pikken zijn nog steeds slaven. Lafbekken waar je over heen kunt lopen. Surinamers hebben een grote bek maar als het erop aankomt zie je ze niet.

  In plaats dat er hier op dit forum gemobiliseerd wordt om actie te ondernemen zitten ze weer te bekvechten. Ik hoef niet meer en heb in het verleden mijn aandeel geleverd en jongeren op weg geholpen.

  Maar hoe kun je mobiliseren als er een aantal tussen zitten die gewoon niet kunnen of willen begrijpen dat dit fout is. Zoiets ga je toch niet verdedigen? Waarom zo koppig en alles goed praten wat de witte agent doet? Als het een zwarte agent betrof hadden ze hem helemaal afgemaakt en het voor de jongen opgenomen. Bepaalde mensen kun je gewoon “lezen” zo doorzichtig zijn ze.

  Zo dit moest ik toch ff kwijt, mijn gal kwijt net voor de lunch. Fijne dag.


  Maak melding

 37. De beste opmerking komt van Srika.

  De agent inzake is fout, ongeacht ofdat de jongen wel-of-niet heeft gelogen over zijn identiteit. Er had een eneheid moeten kome n om de jongen aftevoeren na de aanhouding. Dat is de procedure. Niet geboeid laten mee rennen.

  Anders moeten ze dat voortaan ook maar doen bij iederander die de wet ooit eens overtreedt. En dat is elke burger in dit land. VROEG OF LAAT. Stel dommelingen, hier.

  Ps, Koos en kornuiten, Suriname heeft hiet niets mee te maken, lummel. Zo kan ik nog verder graven in de geschiedenis. LOL SMH


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.