‘Vliegende minister’ nieuwe post Surinaams kabinet

49

PARAMARIBO, 2 jul – Het tweede kabinet Bouterse komt met een staatkundig novum. Er komt een ‘vliegende minister’ bij. Het is ook al bekend wie het wordt.

“Ik word een soort vliegende minister”, zegt parlementariër Rashied Doekhie (NDP) tegenover de Ware Tijd. Hij zal dan afstand doen van het parlementair lidmaatschap. De vliegende minister krijgt een heel voorname taak. Hij moet erop toezien dat besluiten van de regering echt worden uitgevoerd. Kennelijk heeft de vicepresident het veel te druk om die taak uit te voeren. De vliegende minister zit Doekhie gegoten.

Het moet een niet al te zware baan zijn. In elk geval moet het veel minder stress opleveren dan de taak van parlementariër. Volgens Doekhie moet hij het nu wat rustiger aan doen van de dokter. De vliegende minister moet een eind maken aan de praktijk van stagnerende projecten. Er moet meer coördinatie komen tussen ministeries. “Ik zal ondersteuning geven bij de uitvoering van het beleid”, aldus Doekhie.

49 REACTIES

 1. Nieuw kiezers bedrog. Weg gepromoveerd naar een plek waar hij geen schade meer kan aanrichten en over een poosje met een dik salaris niet meer van zijn veranda afkomt.
  je bent minister of je bent het niet.
  Baas had aangekondigd minder ministers en nu kommen er een informele vliegende super minister naast de Vice president bij.


  Maak melding

 2. De ” VLiegende minister ” moet dan volgens de plannen van ” Desiderius ” ervoor gaan zorgen dat de VLIEGENDE TREIN ” richting Para wordt gerealiseerd.

  ” het moet een niet al te zware baan zijn “, aldus Doekhie. ( SRD +/- 17.000 zal het volgens mij p/m opleveren)
  Een vette beloning voor het NIETS doen als je het mij vraagt.

  Wat ligt er dan voor ” SÁ POENTJE en CHEATER ” in het verschiet ….?????
  Nou, ” Chavéz “, heeft het volgende in gedachte namelijk ; twee ” ZWEVENDE MINISTER posten !!!

  Je weet het maar nooit met de DOORGEWINTERDE PAARSE ZAKKENVULLERIJ !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 3. Een vd meest ranzige DNA leden, die het van zijn arts rustig aan moet gaan doen, krijgt mogelijk de nieuw gecreëerde post toegewezen van “Flying Secretary”.
  Een post met veel verantwoordelijkheden. Een schakel tussen de Ministeries. Moet erop toezien dat de Departementen hun projecten adequaat en op tijd uitvoeren. De VP heeft het er kennelijk te druk voor en wat het 600 koppen tellende Kabinet vd Pres dan gaan doen met al die duur betaalde adviseurs snapt geen hond meer.
  En wat zegt de kandidaat: “Het moet een niet al te zware baan zijn. In elk geval moet het veel minder stress opleveren dan de taak van parlementariër”.
  Nou dat is dan weer lood om oud ijzer. Die man heeft aangetoond geen competentie te hebben voor dit soort werk. Een opportunist die lekker wil mee genieten “while it can”. Misschien is zijn hoger doel weer wat relaties te accommoderen. “As usual”.

  Het hoog aangeschreven volk van Suriname heeft gekozen en krijgt wat het toekomt. Leeghoofdige zakkenvullers. Men krijgt wat men heeft verkozen.


  Maak melding

 4. Dit is voor de werkverschaffing. Zwerfhond Doekhie is incompetent. De man gedraagt zich als een malloot in het parlement. Ben benieuwd waarom Bouterse tot deze beslissing is gekomen. Suriname heeft baat bij minder ambtenaren en reductie schuld. Komende 5 jaar gaat de paarse roversbende door met stelen. Ze hebben schijt aan alles.


  Maak melding

 5. Vliegende ministers zijn niet nieuw voor Bouterse; weet je hoeveel ministers, onder leiding van Bouterse, in de loop der jaren, er vroegtijdig uitgevlogen zijn? Amzad Abdoel zou zeggen; ‘dat kan je niet eventjes vertellen, dat kan alleen in een zevendelig boekwerk aangegeven worden’.


  Maak melding

 6. Ze blijven elkaar maar faciliteren met dikbetaalde kutbaantjes. Achteroverleunen en je zakken vullen. Wat een ranzige bende die paarse strontvliegen.


  Maak melding

 7. -Hier maak ik mijn zorgen om..Een stukje tekst en de rest mag men zelfs gaan lezen.
  Ik hoop dat vele die achter Bouterse staan een dag zullen voelen wat met het land gebeurt. Ik hoop dat zij hun handen zullen uitsteken voor hulp.

  ===De zeer gerespecteerde en oudste oud-parlementsvoorzitter van Suriname, Emile Wijntuin, roept Suriname op om een front te vormen tegen dictatuur. Hij meent dat de parlementaire democratie van Suriname in groot gevaar is, gezien de huidige ontwikkelingen. ‘De wijze waarop het parlement recentelijk in beeld gekomen is, keur ik in hoge mate af. Somohardjo is niet mijn vriend, maar het kan niet goed gepraat worden dat een president een lid van het parlement ontslaat. Met deze houding heeft de president het parlement volgens Wijntuin totaal tot nul gereduceerd. Dat wat nu gebeurt, daar moeten we ons ernstig over gaan beraden. We moeten gaan nadenken wat de volgende stap zal zijn. Eerst werd op 25 februari 1980 het parlement weggestuurd.Toen werd op 13 augustus 1980 het parlement ontbonden. Vervolgens kwam de amnestiewet. Nu zien we dat de president nog verder gaat door, ‘right or wrong’, een parlementslid ontslag te geven. Nu blijkt ook nog dat Somohardjo zegt dat hij daar geen problemen mee heeft. Het parlement is het enige orgaan dat aangewezen is om op te treden als mensen buiten hun boekje gaan en niet de president.’ Het verbaast Wijntuin dat de oppositie geen actie onderneemt. Hij noemt dat wat hij nu ziet gebeuren ‘een slap aftreksel van wat een oppositie moet wezen’. ‘De oppositie zou de hele wereld bij elkaar moeten roepen om te zeggen dat dit niet kan. Als er fouten gemaakt zijn, dan moet het parlement corrigeren en niet de president.’

  -SURINAME WORDT NU EEN ECHTE DICTATOR LAND-


  Maak melding

 8. Wat zullen de amerikanen verbaasd aankijken als de vliegende Surinaamse mini-ster op bezoek komt bij dinootje, ” hmmm een vliegende mini-ster, wat is dat even onze woordenboek pakken en mister Bharara op de hoogte brengen”.


  Maak melding

 9. Wahahahaha van verworden Suribabawe tot Zimbabawe. De paarse poppekast kent geen grenzen. Soso lafu, ai boi, straks komen er ook een rijdend-e en varende minister bij. Hihi, kondr na werkelijk wang bakbawinkrie met baas als enig eigenaar, Wahahaha, na dictator fasie foe jare tagtig, opa klage, ieja baja, oma zugtu, na so kondreman kong dong?


  Maak melding

 10. Wat een giller.
  De grootste grap van deze dag.
  Deze man is het niet waardig om een vliegende minister te zijn, gelet op zijn gezondheid en verleden.
  Alweer eentje, die gezondheidsproblemen heeft.
  Volgens mij heeft onze president daar ook last van.
  Ze moesten zo nodig een baantje voor Doekhie vinden als beloning voor “goed” gedrag, wat je daaronder ook maar wilt verstaan.
  Eigenlijk te gek voor woorden en schandalig, dat zoiets in Suriname gebeurt.


  Maak melding

 11. Die Somo en Brunswijk hebben hem destijds goed te pakken gehad. Die man is nog steeds niet hersteld en zit nog in de ziektewet. Logisch dat de staat (DNA) moet dokken voor het gebeurde destijds, want het is door hem de staat (DNA) aangedaan.


  Maak melding

 12. Ze zijn nog niets eens begonnen en ze staan al klaar om weer te gaan roven.
  Dit keer wordt het vliegend roven.
  Gezeligger kan het niet. Ma hiep hiep
  Daar boven in de lucht. In de vliegmachine en niemand kan mij zien lang leve de vliegmachine…ma na hiep hiep. Vreten jullie het leeg.


  Maak melding

 13. Lezers, wat krijgen wij nu weer voorgeschoteld uit het Kabinet van Baas D.B.?

  Een nieuwe ‘vliegende ministerpost’ is plotseling uit een onbekende (toverhoed) bedacht.
  Dus het verhaal over minder ‘ministers & minder ministeries’ is plotseling van tafel na alle beëdigingen door Ronald Hoog zonder Hart.
  Volgens het artikel wordt het Rashied Doekhie.
  Dus deze wordt onze nieuwe ‘vliegende Aladdin’ uit Su.

  Zal hij ook gebruikmaken van een Surinaamse vliegend tapijt, om adekwaat op te treden tegen stagnerende projecten?
  Indien ja, dan gaan wij even naar een ’trailer’ van R. Doekhie
  http://www.disney.nl/aladdin/

  En eventueel als deze nieuwe vliegende minister naar het buitenland wil, kan hij ook gebruikmaken van 787 Dreamliner.
  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/30025

  En straks krijgen wij ook nog “onder ministers”.


  Maak melding

 14. hiermee kun je duidelijk stellen,dat de dagen van deze figuur geteld zijn en terecht ook..

  hij vliegt gewoon er uit wanneer het ddb uitkomt zonder commentaar..

  zijn dochter is ook waardeloos gemaakt en zit lekker te spelen met haar baby ‘s..,,waarvan ook zij zelf niet weet wie de vader is..


  Maak melding

 15. Eerst worden we opgezadeld met een moordenaar als president, dan met een woordvoerder op een kabinet die alleen maar leugens en gif kan spuien in die gemeenschap, daarbij zitten er ook nog criminelen en leeghoofden als zogenaamde staatsadviseurs op dat kabinet, en als klap op vuurpeil, een psychopaat als vliegende minister.


  Maak melding

 16. Volgens mij zit er een fout in het bericht. De regering Bouterse bedoelt te zeggen: De liegende minister. Dat is een minister die hoog over alles zal goed praten wat fout gaat in het land. Hij krijgt de vrije hand in het bedenken van leugens. Dan hoeft niet iedere minister zelf leugens te gaan bedenken. Zelfs het liegen over de staat van het land zal nu dus gecoördineerd plaatsvinden. Doekhie krijgt een heerlijke baan? Kan hij lekker op zijn veranda zijn leugens bedenken tegen een dik salaris. En de ministers kunnen ondertussen hun zakken verder vullen. Doekhie mag wat afromen, want hij moet er ook beter van worden.


  Maak melding

 17. Mark my words:
  Suriname zal door een nagenoeg lege staatskas de kapitaalmarkt op moeten om geld aan te trekken om aan haar dagelijkse verplichtingen te voldoen.
  Door de drukpers op volle toeren te laten werken komt er meer geld op de markt en tegen dezelfde dekking, gevolg waardedaling van de SRD en dus koopkrachtvermindering.
  Door verlies aan koopkracht moet dit voor kapitaalverschaffers worden gecompenseerd dus gevolg een rente stijging van hier weet je me niet.
  Laten wij afwachten of dit werkelijkheid word of niet. Ik voorspel verhogingen van belastingen om meer geld naar binnen te halen.
  Duurder wordende producten (geld ontwaarding) en rente verhoging.


  Maak melding

 18. Oh mi gran Gado….Que pasa!!!..Die Doekhie een vliegende Minister op een luie stoel met een top Minister salaris. De regering zit er nog niet en de Graaiers en zakkenvullers zijn klaar ervoor. Gaat deze regering wel stand kunnen houden. Popi China staat al garant voor de dollars.Dus neks no fout. Cha go!!!


  Maak melding

 19. Waar blijft nu het commentaar bij dit artikel, van de ” DIEHARD PAARSE LULHANNESEN ” hier op Waterkant.net die telkens klaarstaan met hun doorgaans ” PAARSE PRIETPRAAT ” ???????

  Waarschijnlijk zitten ze verscholen in een plaats op het lichaam van ” Desiderius ” waar de zonnestralen geen kans krijgen om door te dringen……

  ” Neks nó fout ” !!!! Zullen ze roepen vanuit hun ” favoriete en aangename stekkie “. By the way, we zitten hier lekker ” COZY ” binnenin onze ” PURPLE CAVE ” …..

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 20. Emile Wijntuin heeft 100% gelijk met zijn opmerking
  over het ingrijpen van DDB in zaken van het
  parlement ! De president heeft daar NIETS te zoeken, !

  Er is een scheiding van de machten en de DNA is het
  HOOGSTE ORGAAN IN DE STAAT ! NIET DESI !

  Ik heb al eerder aangegeven dat DNA zaak SOMO zelf
  had moeten oplossen !

  De president heeft zich niet te bemoeien met
  parlementaire zaken, er is bij zo een inmenging
  sprake van dictatoriaal gedrag !

  Via een noodwet hadden de zittingstermijnen met
  een maand kunnen worden verlengd, omdat IEDEREEN
  wist dat de verkiezingsuitslag vrij laat definitief
  vaststond. Er was daardoor een noodsituatie
  ontstaan, omdat er strijdt dreigde met regels van
  de Grondwet !

  De zaak was met een noodwet gewoon door DNA
  opgelost zonder dat een onbevoegde (de president)
  zich mengt in zaken de DNA aangaande !

  PS : De dictatuur wordt steeds zichtbaarder, zie de
  sabotage van een lopend strafproces over
  massamoorden waarbij DDB Hoofdverdachte is,
  de aanname van een NEP-amnestiewet die zal
  sneuvelen bij de Inter-Amerikaanse Mensenrechten
  Commissie en het feit dat de staat Sranang de
  misdaden van de zoon van de president, DINO,
  gepleegd tegen de staat, niet eens onderzoekt !

  Leve de DESI -Dino-Hezbolllah-terreurstaat Sranang !!!


  Maak melding

 21. Wat onze Alibaba en zijn kornuiten allemaal niet verzinnen.
  En het zal wel even steeds bonter worden denk ik.
  Dictatuur kent geen grenzen.


  Maak melding

 22. @kolibri
  Nou die Heli,s zijn vlotte verplaatsbare machines in de lucht. Dus de coca,s zullen zo snel mogelijk de plaats van bestemming hebben van her en der in het binnenland denk ik.


  Maak melding

 23. @ S.Asagai
  U woordspeling is treffend. De president kan met benoeming van Doekhi tot minister van het ministerie van Liegende zaken. zeker de helft van alle ministeries op doeken.
  Zodra er een nieuw beleidsvoornemen aangekondigd word kan men de minister van Liegende zaken aanwijzen als coördinerend minister.


  Maak melding

 24. De VLIEGENDE president en de VLIEGENDE minister
  LACKIN zijn beiden WEGGEBLEVEN bij de CARICOM-
  Top, die op dit moment aan de gang is !

  GUYANA wil op deze Caricomtop maatregelen tegen VENEZUELA bespreken,
  dat zich land en rechten toeeigent van MEERDERE
  landen in de regio !
  Waaronder ook RECHTEN en BELANGEN van Sranang !

  Staatshoofd en Lackin zijn echter BANG en lopen achter
  de Venezuelaanse communisten aan. Bouita is blij met de
  Petro Caribe/deal.
  Hij en Lackin zijn bereid daardoor te ZWIJGEN, zelfs als
  ook Surinaams territoir-rechten worden GESTOLEN door Venezuela !

  LAFFER kan niet !

  PS President DDB, lees over dit punt de Grondwet en zie
  de taken van de staat in deze ! ) Art 4 GW onder punt f.

  “ Artikel 4
  De zorg van de Staat is gericht op:
  a. de opbouw en instandhouding van een nationale economie vrij van buitenlandse overheersing;
  b. de bestaanszekerheid van de gehele bevolking;
  c. voldoende werkgelegenheid onder garanties van vrijheid en gerechtigheid;
  d. het deelhebben van een ieder aan de economische, sociale en culturele ontwikkeling en vooruitgang;
  e. de participatie bij de beleving van het burgerschap bij de opbouw, de uitbouw en de instandhouding van een rechtvaardige samenleving;
  f. de waarborging van de nationale eenheid en souvereiniteit.“


  Maak melding

 25. 1 vliegende minister en 12 zwevende minsters. (Want do sweef teki) en 51 zwevende parlementariers. ( want ook deze zijn klaar om te zweven op wat er nog te roven valt.
  En ook nog een zwevende vice president en presendent. Dat maakt het ka binet voltallig.
  Oh dan nog de zwevende en vliegende adviseurs.
  Ma na hiep hiep hiep


  Maak melding

 26. Mie gado wanneer komen de amerikanen gemene opa bouterse halen, VS in uitgebracht landenrapport Suriname 2014 inzake mensenrechten kritisch over voortgang 8 decemberstrafproces.
  O barmhartig god waarom duurt dit eeuwig, kan het niet wat sneller a.u.b. (snelrecht)


  Maak melding

 27. Ik heb al een (in het geld) zwemmende minister op het hoog. Een keepende minister hadden we al. Een rovende en stelende ook. Een experimenterende ook, ene tigri barba. Of tigri skaamhaar?


  Maak melding

 28. Je kunt van alles verzinnen. Goed en slecht. Het staat of valt echter met degene die het moet uitvoeren. Is die incapabel dan komt er niks van terecht en staat hij wel z’n mannetje dan valt er veel voordeel uit te halen.


  Maak melding

 29. Doekhi’s prive lear jet is al besteld. Zijn eerste vluchten zijn al geboekt om cocaine te gaan halen en dino vaseline te bezorgen. Nu nog lopende en fietsende ministers benoemen en die zijn niet moeilijk te vinden tussen de paarse onderkruipers.


  Maak melding

 30. Wat is dit voor contradictie. “De vliegende minister krijgt een hele voorname taak”. En de volgende alinea: “Het moet een niet al te zware baan zijn”. Dus is het mogelijk dat iedere één-hersencellige blaaskaak deze taak kan vervullen. Dit is een geval van accommoderen van een NDP-adept dat zijn weerga niet kent. Wat nou staatkundig novum? Dit is het volgende wangedrocht van de regering-Bouterse. En wie betaalt zijn waarschijnlijk vorstelijke salaris?


  Maak melding

 31. doekhie heeft zijn eigen graf gegraven en nu is hij aan het weg rotten..

  zal niet lang duren,of hij is verdwenen uit het zicht..,,niemand zal hem missen..


  Maak melding

 32. ik ben benieuwd,wat de huidige regering of wat het moge zijn,heeft over genomen van de vorige regering onder de zelfde lijder schap..

  hoe heeft de financiële overdracht plaats gevonden ,zijn er minnen of plussen is er een positief saldo dan wel negatief,,

  wat zijn de toekomst perspectieven,hoe nu verder..

  openbaarheid van bestuur is het tover woord anno 2015..

  heeft het dombo volk enig-zins enig inzicht in de materie..


  Maak melding

 33. is it a bird? is it a plane?
  no it is Super Doekhie!

  the flying minister from Suriname!

  wie zijn cape ontwerpt mag een keertje mee(v)liegen


  Maak melding

 34. Wees niet voorbarig of Oordeelt niet zomaar, het is een kwestie van even terug in de geschiedenis. Het peddelen tussen Paramaribo en Nickerie als volksvertegenwoordiger is een normale zaak. Ook de Heren/Dames
  volksvertegenwoordigers uit Marowijne, Commewijne, Saramacca en Sipaliwini moeten in de stad zijn om te vergaderen.

  Het parlement kent geen filiaal, dus men is verplicht om in Paramaribo te zijn.
  De overige parlementsleden in Paramaribo en omstreken ontvangen een vervoertoelages. Dit is echt geen uitvinding van
  de huidige regering.
  Ook voor de leden van de oppositie wordt er gezorgd.


  Maak melding

 35. Idee is goed. Iemand die het werk in de praktijk van de andere ministeries gaat controleren, het liefst onaangekondigd en volgens een lijstje dat naar prioriteit is geordend.
  Indien dit zo wordt uitgevoerd, dan is het een grote vooruitgaang en worden de ministeries gedwongen meer haast te zetten acher bepaalde projecten en beleid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.