Nieuw wapen Sint Petrus en Paulus Basiliek in Suriname

7

De kunstenaar Jhungry Udenhout bewondert zijn creatie samen met de leiding van de Sint Petrus en Paulus Basiliek in Suriname. Pater Toon te Dorsthorst, de Apostolische Administrator van het Bisdom Paramaribo, heeft zondag het door Udenhout vervaardigd officieel wapen van de basiliek onthuld tijdens een plechtige Heilige Mis. Hij leidde de plechtige viering van het naamfeest van de basiliek, met ondersteuning van de bisschoppen emeritus Mgr. A. Ziechem, W. de Bekker en E. Kross.

Kathedraal_wapen2

7 REACTIES

 1. De christianisering van Suriname krijgt nu vaart met een Surinaams tintje ipv een Europese. Bisschop Steve Meye heeft hier sterk op aangedrongen bij de huidige machthebbers. Bouterse wordt nog spreekbuis van de christenen.


  Maak melding

 2. Deze mensen zijn niet bewust waarmee zei bezig zijn! En geeft je een onbehagen gevoel, een gevoel van achterlijkheid en het testen van de Surinamer bewustzijn. Religie is niks anders dan de gelovigen bedondert met plaatjes dat een leek niet kan of zouden kunnen ontcijferen.

  Wat is de oorsprong van de huidige religiën? De ingewijden is zelf niet op de hoogste van dit alles en moeten genoegen nemen met wat hen verteld wordt. Religie is hardnekkig en de gelovigen geloven ook alles blindelings.

  Er zijn meer vragen dan antwoorden.
  ALS GEESTEN BESTONDEN ZOU DE
  MENS GEEN GEWELD GEBRUIKEN!

  Om de vis te vangen gaat het om je aas.


  Maak melding

 3. ik heb een hele poos in de veronderstelling geleefd dat het Surinaamse volk als “Melting Pot” heel tolerant en respectvol was ten opzichte van de andere godsdiensten en levensovertuigingen.
  Samen de diverse religieuze feestdagen vieren, de Moskee naast een Synagoge en op loopafstand de Kathedraal, De bovenstaande kort door de brug reacties doen toch heel anders geloven, ook verdenk ik sommigen van cultuur barbarisme. En dan is er ook nog iemand die zich de titel professor aanmeet, maar niet eens in staat is een enkele regel zonder spelfout te schrijven, of het zou een zinspeling moeten zijn naar een gefrusteerd forumlid, dat kan natuurlijk ook nog


  Maak melding

 4. Ze stonden erbij en keken met z’n allen naar het ‘plafond’.

  Zie daar: Er is wederom een ‘wonder geschied’ in Suriname.
  Want uit het niets kwam plotseling een ‘Heilige Kunstvoorwerp’ bovenaan het plafond van de Sint Petrus en Paulus Basiliek te Paramaribo.

  En door de Heiligverklaring van de nieuwe Argentijnse paus, Franciscus in Rome, zal het voortaan uit gesneden ‘hout’,
  ‘Jhungry Udenhout’ heten.
  Want ‘Kunst’ is ook heilig op deze aardkloot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.