PL-leider Somohardjo ‘speelt paniekvoetbal’

20

PARAMARIBO, 26 jun – Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo speelt paniekvoetbal. Dit zegt partijdissident Raymond Sapoen. Somohardjo wil Sapoen en medekandidaat voor het Parlement Diepakkoemar Chitan terugroepen. Maar de twee zitten nog niet in het parlement.

Er is weliswaar per deurwaarder bericht dat de twee zijn terug geroepen door de partij. Veel indruk lijkt het niet te maken. Je kunt iemand niet terug roepen als die nog niet eens in het parlement zit. “Als je dat doet, hoewel de mensen voldoen aan de toelatingseisen, verzaak je je grondwettelijke plicht moedwillig en overtreedt je de grondwet”, zegt Sapoen tegenover de Ware Tijd. Het is nog de vraag of de twee worden toegelaten.

Als oudste gekozen kandidaat, wordt Somohardjo de openingsvoorzitter van het parlement. Hij krijgt dan de taak de rest van de gekozen kandidaten toe te laten. Dat gebeurt via het afnemen van een eed. Hij kan weigeren Sapoen en Chitan toe te laten. Het zou natuurlijk vreemd zijn als hij als partijvoorzitter de twee terug roept en ze toch toelaat. De officiële voorzitter wordt Jenny Simons. Die zal wellicht de twee toelaten.

20 REACTIES

 1. Sommo, denk toch na..als een kind van huis weg loopt vanwege de slechte situatie thuis dan heeft het geen zin ,die met alle geweld terug te halen.PANIEK IN DE TENT….SOMO GA MET PENSIOEN ..BRADDA !


  Maak melding

 2. Ik zou me niet zo druk maken om Somo. Als hij weigert zal tante Jenny het doen. Maar dat geeft dan weer aan met wie we te maken hebben. Iemand die de Grondwet respecteert alleen wanneer het hem goed uitkomt.


  Maak melding

 3. het hele suri. politiek of wat het ook moge zijn,is waardeloze tering-zooi..

  niemand ziet door de bomen het bos bos meer zitten..

  de pres. zelf is hopeloos in de war,weet ook niet hoe verder wat te doen..

  de rest zijn allemaal zoekende naar een njang in die patoe die al leeg is,leeg geroofd geplunderd door eigen mensen en die staan nu aan de kantlijn te kijken wat er gebeurt..

  het land is inmiddels stuur-loos,uitzicht-loos de gewaardeerde personen willen hun vingers niet branden in deze situatie..

  joo kome pé..


  Maak melding

 4. Somo je krijgt spuit poep je doet het in je vuile onderbroek mie mang.je was van plan samen met de andere politieke partijen bouterse van de troon te stoten maar jullie hebben gevaald.
  wat deze somo nu krijgt is koekje van eigen deeg.somo go pre tjekre tjekre boi ,ik heb al gezegt dat toki toki onder zijn huis in die hangmat moet gaan zitten en rustig zijn roti moet gaan eten.
  weg met die v7 , weg met toki toki weg met allen die de regering vijf jaar dachten voor te liegen aan het volk .het volk weet nu waarom zij geen zaken wil doen met v7 ,ze misleiden het volk .
  daarom bouta loekoe boeng mie bar joe !!!


  Maak melding

 5. Kan Mr. SOMO echt voetballen ? Als dat zo is kan hij dus dan voor Mr. BRAVO ook paniekvoetbal gaan spelen toch.
  Blijf lachen
  Soso Lobi
  REDDFOXX AND CREW


  Maak melding

 6. Somo denkt na.
  Ik las het volgende op een ander forum.
  Quote:
  “wie kent tjekre tjekre.
  een spel met dobbel stenen en kommetjes. meestal op de Surinaamse kermis
  de javanen zijn er heel goed in om het te spelen. de tafel kleed is rood. en dan staat er aan de andere kant van de tafel meestal een bekende van de man die de stenen schud. ze doen alsof ze elkaar niet kennen, en zogenaamd wint die man aan de andere kant. die vriend van de man die schud. jij die staat te kijken ziet dat die man wint dus ga je ook meedoen, want je wilt winnen. en als je speelt dan zie je dat je verliest.

  ze weten hoe ze je moeten pakken, en als je verliest wil je maar door gaan omdat je jou geld terug wilt winnen. tenslotte ga je met niets meer naar huis. zo is er ook een spel redi wini blaka lasie. ook op de kermis kan je het spelen. wel ik blijf weg want ze spelen ook met geesten om te winnen. de bank wilt nooitverliesen, ze spelen met hun dingen.”
  Unquote.
  Sapoen schud de dobbelstenen.


  Maak melding

 7. printa wat een infantiele beredenering en uitleg net zo dom als je
  partij genoot Pero met zijn gevaald,(GEFAALD) jullie hebben zeker
  op de Nog Dommer Partij gestemd hoe komt het dat jullie zo dom zijn.Dit is voor pero,printa en de rest van de dombo,s die de partij van DDB te schande zetten 1+1=11 als je het weet is het fout als je het niet weet neks no fout dombo,s

  Pero
  Somo je krijgt spuit poep je doet het in je vuile onderbroek mie mang.je was van plan samen met de andere politieke partijen bouterse van de troon te stoten maar jullie hebben gevaald.

  laat me


  Maak melding

 8. Somo doet me denken aan een gewiekste oude krokodil wiens tanden zijn uitgevallen,een krokodil die zijn/haar streken niet verleert heeft maar toch nog zeer gemeen oogt. Het enigste wat Somo nu nog kan doen is bluffen en stoere taal uitslaan en hopen dat Sapoen en zijn maat terugkeren in zijn nest. Maar de praktijk heeft geleerd dat dit soort uitspraken en handelingen een averechtse uitwerking hebben.Er komt geen vrede meer tussen Somo en de uittreders.Een vrede kan pas bereikt worden als Somo zal besluiten om toch zijn steun te geven aan de NDP regering en als hij zijn gemene streken tot het verleden laat behoren.


  Maak melding

 9. Sapoen speelt vuil spel. Hij heeft campagne gevoerd op basis van het PL-programma, is verkozen op basis van het PL-programma en wil nu een ander programma uitvoeren. Dit is de kiezers voor de gek houden.
  Sapoen moet teruggefloten worden. Als het niet door de DNA-voorzitter is, dan door de president en als deze te laf is daarvoor dan uiteindelijk door het volk.


  Maak melding

 10. Grondwetrechtenschendster simons heeft al eerder bewezen de grondwet te schenden door de amnestiewet op de agenda te zetten, terwijl er een strafproces gaande was, dus deze 2 overlopers, zullen zeker toegelaten worden.


  Maak melding

 11. hallo peroo pero pero mie pa trong,,,,

  je wordt nog ,,,,beleid medewerker deze regering,,,,..en een gratis auto,telefoon,een eigen huis te hanaslust..vergeet niet drie bedienden betaald door de staat..


  Maak melding

 12. rob g ik wordt zo moe van altijd op anderen afgeven oke somo is zeker een man vol streken,maar in het ndp kamp zijn ze niet scheel maar blind alles is geweldig,geweldig gekwalificeerd kader ,geweldig economisch beleid en als iets niet geweldig is dan heeft een andere partij schuld.ik ben echt blij dat bouterse weer gekozen is jullie verdienen hem.het leedvermaak wat jullie hebben richting v7 aanhangers is tijdelijk wanneer de realiteit doordringd dan heb ik leedvermaak de gifbeker mogen jullie helemaal leegdrinken.overigens ik ben niet van de v7 ik ben voor echte vernieuwing met eerlijke en integere politici,maar ja dat is een utopie.


  Maak melding

 13. Laat me…….. doet er niet toe wat je wil corrigeren ,het gaat erom dat je pero hebt begrepen .de v7 redimusus wanen zich intellectuelen maar ik verzeker je dat ze heel veel tekort komen . deze (intellectuelen van v7)zijn zo democratisch ingestelt dat ze alle ndpers voor dom aanzien omdat men gekozen heeft voor paars.ze duimen zelfs dat het slecht gaat met su ,omdat hun politieke kleur het volk heeft afgewezen.hoe achterlijk en dom moet je zijn om met die gedachten rond te lopen .deze achterlijke redimusus begrijpen niet dat ze ook eronder zullen lijden .laat me,jou verstand zit in je achter werk mie boi ,alhoewel ik je niet kwalijk zal nemen je bent buitenlander en het zijn dit soort figuren die su zijn ontvlucht denken de echte surinamers de les te komen voorlezen .boi draai drie lees salto dang smeer joe go pritie .


  Maak melding

 14. @verbaast,

  Waar mensen werken worden fouten gemaakt.Maar het is opvallend/opmerkelijk dat er bij de NDP regering maar weinig fouten worden gemaakt in tegenstelling tot de vorige Nieuwfront-regeringen.

  De tsunami’s aan fouten die worden gerapporteerd komen zoals we gewend zijn uit het ontbonden kamp V7. Suriname verdient Bouterse en dat kan zelfs de Nederlandse regering het volk van Suriname niet ontnemen. Voor de nare toekomst die V7 en haar aanhang voor Suriname voorspellen maak ik me geen zorgen. de afgelopen vijf jaren hebben bewezen dat geen enkele internationale organisatie Suriname heeft geïsoleerd.Dat is toch mooi. Goed sociaal-economisch zal de nieuwe regering vorm moeten geven.

  Zolang men zich aan de afspraken blijft houden en de economische ontwikkeling blijft monitoren, blijft evalueren en bijstelt in goede communicatie met de bevolking, zal het beleid gedragen worden door de bevolking.


  Maak melding

 15. Het is gezien alle kromme verzinsels een heel interessante periode.

  Het is natuurlijk kiezers bedrog als men op het ene programma gekozen wordt en je daarna buiten de partij om zich uitlevert aan een ander programma.

  Als men de partij wil hervormen doe je dat binnen de partij en niet door zelfstandig, zonder formele afstemming met de partij, af te stemmen met een andere politieke organisatie.

  Het is politiek heel zwak om overlopers te faciliteren en er zaken mee te doen.

  De verraders zouden beter moeten weten want zie waar zijn Palu, KPTI en NS nu terecht gekomen met hun loyale gedrag richting baas. Ze eten allemaal genade brood.

  Het is ook bijzonder dat Silos van Dijk als hoofd van het ONAFHANKELIJK stembureau of zo iets zich met een mening meld. laat dat aub aan de rechter over. U bent geen partij.
  Het is ook bijzonder dat mr. Kanhai zich nu voor Sapoen en Chitan in het strijdperk meld.

  helaas hoor je alleen maar drogredenen en gebrek aan respect voor de kiezers. De heren zijn gekozen door PL kiezers op een PL Programma en niet op een PL Nieuwe Stijl of een Verbeter / Vernieuw PL Programma. De heren zijn ondemocratisch en laten zich misbruiken voor een beetje eigen gewin.

  Het blijft interessant. Als ze toegelaten worden door Simons aanvaard Simons stemmen en zetel dieven in de DNA. Worden ze terug geroepen dan wordt de meerderheid aan het begin van Bouterse II wel heel erg smal. We hebben gezien wat hij heeft weten over te houden van zijn overmacht van 2010.

  Brunswijk gaat rare dingen uit halen de komende periode. Santhoki hoor je een poosje niet meer maar komt terug.


  Maak melding

 16. die hele sme’se politiek of wat het mag zijn is één grote bron-beré..,
  poer broekoe weer-broekoe,, het stinkt in de verste verte..

  allemaal zelf verrijking het volk is een ka ka volk..bij elkaar. waardeloos..


  Maak melding

 17. Het paniek voetbaal begint steeds meer op een afrekening te lijken waarnu boven komt wie heeft SOMO verraden bij de DNA voorzitter verkiezingen in 2010.

  Ook al is de verrader nog zo snel de waarheid achterhaald deze wel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.