Chef-kok Ramon Beuk in Suriname

3

De Surinaams Nederlandse chef-kok Ramon Beuk (l) heeft woensdag samen met meester kok Gerrit Greveling en het sterklas talent Gideon Teeuwen een voorproefje gegeven van wat het publiek mag verwachten tijdens de Culinary Friday op vrijdag 26 juni en het Star Diner op zaterdag 27 juni in Hotel Krasnapolsky.

Beuk, die bekend staat in Nederland om zijn kookprogramma’s als ‘Bosch’, ‘Beuk & Haan’ en ‘Terug naar mijn roti’, is zeer enthousiast over de vierde editie van dit evenement in Suriname. Hij hoopt hiermee ook een bijdragen te leveren en de Surinaamse keuken aan te moedigen. Daarnaast wil hij waar het kan de technieken die door Surinaamse chefs worden toegepast een boost geven.

3 REACTIES

  1. Beste meesterkoks, vinden jullie het geen uitdaging om de Surinaamse groenten op de kaart te zetten en het vegetarisme te promoten? Vlees is vooral goed voor zieke mensen die per direct bepaalde – door het dierenlichaam reeds gevormde – bouwstoffen nodig hebben. Een gezond lichaam bouwt zelf haar bouwstoffen op ipv het te stelen van een dier.

    Btw, als jullie toch vlees willen eten, waarom eten jullie dan het lichaam van de zwakke broeders (de gejaagden) zoals kippen, eenden, varkens, koeien, geiten, schapen, vissen, herten enz?
    Wees een man en eet vlees van de sterke broeders (de jagers) zoals leeuwen, tijgers, chita’s, poema’s, hyena’s, aasgieren, valken, piranhas, slangen, in het kort van de agressievelingen.

    Mensen, eis van je meesterkoks dat ze ook vegetarische culinaire hoogtepunten presenteren. Dat zal ze dwingen om nog creatiever te worden en minder met dode lichamen te werken.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.