Surinaamse politie meldt drugs- en wapenvangsten

7

PARAMARIBO, 23 jun – Het Korps Politie Suriname, KPS, heeft in ongeveer een maand tijd meerdere drugs- en wapenvangsten verricht. Niets buitengewoons of spectaculair. Toch werd het voldoende bevonden om er een persbriefing aan te wijden.

Tot de meest aansprekende zaken, behoorde die van een één en dertig jarige drugshandelaar. “Deze man had de brutale gewoonte om gewoon mensen te benaderen en zijn waar te koop aan te bieden”, zei Premkoemar Jethoe, hoofd van de Narcoticabrigade. De politie trad op na een tip. De man had bij zijn arrestatie een zakje marihuana van ruim veertig gram en ruim twintig pakjes hasj.

Zijn mobiele voorraad besloeg ook nog ruim honderd en vijftig xtc–tabletten. Voor de eigen beveiliging had de man een geweer met afgezaagde loop bij zich. Op de Johan Adolf Pengel luchthaven is een bejaarde Nederlander aangehouden. Zijn bagage besloeg onder meer tien pakketjes cocaïne. Ook is een roversbende opgerold die bestond uit Surinamers en Brazilianen. De bende bezat een reeks vuurwapens die in beslag zijn genomen.

7 REACTIES

 1. Ik vind het heel goed dat ze werken aan de 100% controle. Liever te laat dan laten verslonsen. Ook moeten ze niet luisteren naar protest van (groente) handelaren die vinden dat door die controle hun groenten gaan bederven want laatst is hier ook zo’n winkel gesloten door drugsvangst.
  Soso djoti zulk protest want dan kunnen ze in de luwte blijven en hun gang gaan met zich verrijken.

  Maar helaas, helaas, want door goed vertrouwen zijn in verleden heel veel oudjes volgepropt met drugs Nederland binnen gekomen. Hun kinderen vormen nu de bovenklasse die dankzij deze verrijkingsmethode erg invloedrijk zijn geworden. Thans zijn ze alleen maar bezig met retorieken om zogenaamde degelijkheid uit te stralen.

  Helaas komen deze maatregelen dus als mosterd na de maaltijd want de grote vissen vangen ze niet meer en die zijn nóóit te vangen geweest want de kleintjes zijn altijd eerder de sigaar!


  Maak melding

 2. De Nederlanders mochten niet met hun apparaten naar de vermiste helicopter zoeken want dan zouden ze misschien wel andere dingen kunnen vinden in de jungle die ook reuze interessant voor hen zouden kunnen zijn. Dan zou het KPS opnieuw met een persconferentie moeten komen over een reuze vangst.


  Maak melding

 3. @P. Ispaal,

  Als ik het nieuws goed begrepen heb heeft Suriname NIET gesteld dat Holland, zoals jij schrijft, niet met hun apparaten naar de helikopter mocht gaan zoeken!

  Suriname heeft eerst eigen buurlanden om hulp gevraagd. Uiteraard door trots vanwege de gebrouilleerde relatie met Holland.
  Uiteindelijk heeft Suriname Holland dus WÈL benaderd.

  Normaal maak je mee dat als een zoekactie in een land op touw gezet moet worden Holland door betrokkenheid staat te popelen met materieel en/of geavanceerde apparatuur om aan de slag te gaan.

  Nu echter stelt Holland glashard dat Suriname NIET DAARNAAR HEEFT GEVRAAGD! Wat vuil is, is dat dit spelletje gespeeld wordt over de rug van Surinaams-Nederlandse slachtoffers. Soema no kan grabu disi buskopu dati: Surinaamse regering wordt dus overgeleverd aan de familie van de slachtoffers en de toch bloeddorstigen onder ons.

  Ik wil wel, maar ik mag niet is toch een plausibele stelling om je van schuld vrij te pleiten?

  Verder: per satelliet zie je tegenwoordig wel héél erg veel hoor? Slaap lekker @P. Ispaal 🙂


  Maak melding

 4. @Van 1502 tot 1863

  Inderdaad de grote vissen vangen ze niet meer, de DEA moet dat doen. Wij moeten ons bezighouden met sribas en krobias.
  De vangst van de kanjers van anjoemaras Bouterse en Muntslag in het buitenland, waren echt geen kleine bakvissen.
  Rest nog de grote sluwe haai op de achtergrond CC1, voorlopig houdt hij zich schuil in Surinaamse wateren.


  Maak melding

 5. Wil men nu met dit soort berichten een positiever beeld laten ontstaan in vooral het buitenland.
  Want in Suriname wordt niemand warm of koud van dit soort berichten.
  Iedereen weet waar men mee bezig is Suriname toch.
  Guyana grenst aan Nickerie en volgens mij hebben we daar ene meneer Rashied Doekhie als de koning van Nickerie toch die super integer bezig was toch?
  Wacht maar tot de uitruil van Roger Khan en de VS naar buiten komt dan zijn de rapen helemaal gaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.