Suriname eerste en tweede op WK Nederland 2015

7

Op het Sportpark Middenmeer in Amsterdam Oost werd afgelopen wekend het WK Nederland 2015 gehouden. Tijdens dit multicultureel voetbalfestival nemen voetbalteams van in Nederland wonende voetballers met verschillende achtergronden het tegen elkaar op.

Ook Suriname deed mee op het toernooi dat voor de vijftiende keer plaats vond. Zowel bij de heren als bij de dames ging de finale tussen Suriname en Marokko. Bij de heren werd Suriname tweede: Marokko versloeg het team van Surinaamse voetballers in de finale met 2-0.

Het nationaal Surinaams vrouwenteam – zelf ook al ‘wereldkampioen’ in 2012 – kon de eer van Suriname nog redden door in de finale te winnen. Ook zij speelden tegen Marokko en eindigden na penalty’s op de eerste plaats van het Nederlands wereldkampioenschap voetballen voor landenteams. (FOTO via surinameoverzee.com)

7 REACTIES

  1. Sport verbroedert altijd. Voor mij het levendig bewijs dat er nog altijd mensen rond lopen, die beretrots zijn op Suriname en strijdend de eer van dat mooie land willen hooghouden. Go for it!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.