Eucharistieviering in Suriname

7

Pater Esteban Kross (r) gaat zondag voor in een processie met het Allerheiligst Sacrament, dat is voorafgegaan door een plechtige Eucharistieviering in de St Petrus en Paulus Kathedrale Basiliek. Rooms-katholieken brengen met dit ritueel ode aan Jezus Christus en vieren met dit ritueel hun liefde voor Hem. Kross leidde tijdens deze bijzondere dienst honderden geloofsgenoten in de kerk en in de processie. Ze gingen in een stoet al zingend en biddend met kaarsen en bloemen door de straten rondom de de basiliek. Het is een oude traditie die tweejaarlijks wordt gevierd door het rooms-katholiek Bisdom in Suriname.

7 REACTIES

 1. Lichtboodschap:

  Wereld Ontwaak……..Nederland Ontwaak……Suriname Ontwaak, en ga met Licht……Goddelijke Liefde…..Waarheid aan de Slag.

  Geen president….geen koningshuis…..geen religieuze leider….geen spritutele leider of geen mens met wat voor status dan ook, hoort verafgood te worden. Geen huidskleur hoort boven een ander verheven te worden. Geen onderscheid……geen onderdrukking …geen machtsmisbruik en onrecht meer naar een ander toe.
  We zijn allen gelijk in het Hemelse Lichtrijk!

  Wereld ontwaak…. Planeet Aarde Ontwaak…Nederland Ontwaak….Suriname ontwaak…. en ga met z’n allen met Licht……Goddelijke Liefde…..en Waarheid aan de slag!
  Zo alleen zal er WARE RECHTVAARDIGHEID in de wereld bestaan!

  Spiritual message from the Spirit of Light!!


  Maak melding

 2. Ik krijg vaak het idee dat christenen Jezus belangrijker vinden dan God zelf. Iemand heeft dat ooit verklaard dat Jezus aanbidden het christendom erkennen is en dat de Vader van Jezus, de oorspronkelijke God de Heer aanbidden, het Jodendom erkennen betekent. Immers de Vader van Jezus is ook de God van de Joden. Daarom aanbidden christenen God niet, maar Jezus.
  Wie wil hier z’n licht op werpen?


  Maak melding

 3. Mmmoeilijk vraag Vijay!
  Misschien wil straks een pastoor of dominee dat beantwoorden.
  Basis is zelfde voor joden en christenen het scheppingsverhaal dus, oude testament. Alleen de joden wachten nog steeds op de Messias terwijl wij christenen geloven dat die uit Maria is geboren; Jezus dus. Met geboorte Jezus ontstond nieuwe testament. Christendom is zich later gaan splitsen in Katholieken en protestanten. Verschil zit in sacramenten, rieten, rol van Maria en de verschillen in passages van de rieten etc. Je hebt veel stromingen binnen de protestanten maar ook bij de katholieken. Maar je hebt ook samensmelting zoals oecomene. Dit is het globaal.


  Maak melding

 4. 10 juni 2015: Vaticaan krijgt ‘misbruikbureau’
  VATICAANSTAD in ITALIË

  Het Vaticaan krijgt een apart bureau voor de beoordeling van beschuldigingen tegen bisschoppen die seksueel misbruik van kinderen hebben geprobeerd te verbergen of hebben toegelaten. Dat heeft de kerk woensdag bekendgemaakt. De Rooms-Katholieke Kerk komt daarmee tegemoet aan de wens van slachtoffers.

  Die willen al jaren dat de kerk in actie komt om bisschoppen verantwoording te laten afleggen voor misbruik, ook al zijn ze daar persoonlijke niet verantwoordelijk voor.
  De afdeling komt onder auspiciën van de Congregatie voor de Geloofsleer.

  Het misbruiktribunaal gaat zaken over de hele wereld behandelen. Het idee voor een dergelijke bureau was een van een reeks voorstellen van de speciale commissie voor Kinderbescherming en kreeg het fiat van paus Franciscus.

  Volgens het internationaal netwerk van slachtoffers van misbruik door pedofiele priesters (SNAP) gaat het voorstel niet ver genoeg.
  Volgens de organisatie verandert er weinig zolang de kerk om blijft gaan met geestelijken die misbruik plegen of dat verdoezelen.

  Franciscus is sinds zijn aantreden bezig met de aanpak van misbruik binnen de kerk en de instelling van een apart bureau wordt gezien als een belangrijke stap.

  En ze zullen met z’n allen te ‘biecht’ worden geroepen!
  De verheven waardigheid van de zondaar die biecht.


  Maak melding

 5. @Vijay, @Van 1502 tot 1863,

  Laat de kerk maar eerst antwoord geven op de vraag waar Jezus was tussen z’n 12de en 30ste jaar en tussen z’n 33ste en 99ste levensjaren.
  De christenen zouden eens antwoord aan de kerk moeten vragen, want het antwoord ligt er wel, nl in de geheime bibliotheken van de Vaticaan.


  Maak melding

 6. Waar wij ons voor moeten te hoeden is dat de scheiding van kerk en staat in Suriname behouden blijft. Want de geschiedenis leert dat dat alleen maar tot ellende zal leiden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.