zondag, maart 3, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘NDP en VHP moeten uitspraken ter zijde leggen’

‘NDP en VHP moeten uitspraken ter zijde leggen’

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 10 jun – Dat de NDP van Desi Bouterse en de grootste oppositiepartij VHP niet door één deur kunnen, val zeer te betreuren. Volgens politicoloog en universiteitsdocent Hans Breeveld is het een kwestie van eigen schuld grote bult. Het moet een teken aan de wand zijn.

In de campagnes naar de recente algemene verkiezingen toe, is nogal het een en ander gezegd en beweerd. Dat de twee politieke reuzen geen gevolg kunnen geven aan de logica van coalitievorming, is een direct gevolg. Breeveld zegt tegenover de Ware Tijd dat er nog altijd de mogelijkheid is van terzijde leggen wat er gezegd is. In belang van Suriname zou dan toch nog samengewerkt moeten worden.

De VHP is zo bekeken de meest voor de hand liggende coalitiekandidaat. De partij heeft negen zetels in het parlement. De NDP probeert nu een coalitie te vormen met partijen die veel minder zetels hebben kunnen bemachtigen. Het kan leiden tot een log coalitieverband de komende jaren. Binnen beide politieke partijen wordt gepleit voor samenwerking. Maar binnen de NDP zijn er nogal wat die de campagneperiode niet willen vergeten.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

68 REACTIES
 1. De NDP lees Bouterse laat nu blijken dat hij zeer wraakzuchtig is. Bouterse en zijn partij NDP hebben Santokhi voor van alles en nog wat uitgemaakt, de beschuldigingen logen er niet om.
  Santokhi heeft dat ook gedaan, wat niet wijs is geweest.
  Maar actie lokt reactie uit.

  Bouterse gaat er vanuit dat hij president is en alles mag doen en laten. Deze man laat blijken dat hij zeer onverdraagzaam is.
  Het volk heeft hem gekozen, dat moet gerespecteerd worden.
  Het is de vraag of Bouterse de komende 5 jaar het volk wat hij 5 jaar terug had beloofd, nu wel zal waarmaken.
  Zo niet, dan zal het volk hem de rug toekeren.

  De VHP moet niet wachten op een uitnodiging van NDP.
  Ga op een waardige en sterke manier oppositie voeren.
  Benoem met onderbouwing wat er fout gaat, maar wees eerlijk en geef ook toe wat wel goed gaat.


  Maak melding
 2. In belang van Suriname zou het goed zijn als de huidige press achter slot en grendel wordt geplaatst, immers een veelvuldige moordenaar tevens drugsdealer hoort in de gevangenis thuis.
  Vervolgens kan er samenspraak plaatsvinden inzake het “vullen “van de posities.
  In een geciviliseerde samenleving is er geen plaats voor moordenaars en drugsdealers in de politiek.

  Maar tja…zelfs de barmhartige heeft ons geliefde land geruimetijd verlaten…..land wordt geleid door demonen in paarse gewaad dansend op de tonen van de opper duivel.


  Maak melding
 3. De VHP moet gewoon blijven waar de kiezer haar heeft geplaatst: in de oppositie.
  Volgens de logica van meneer Breeveld kun je dan alle politieke partijen die een zetel hebben gehaald bij de NDP halen en een regering vormen.
  Dan heb je niemand die tegen wat dan ook tegenstand biedt en een mooie dictatuur. Oftewel, Breeveld’s idee is dat de maatschappelijke organisaties voortaan oppositie moeten gaan voeren tegen het (wan)beleid van de regering en niet de sterkste oppositiepartij(en). Waarom laten we dan de maatschappelijke organisatie’s niet direct het land regeren? Schaf verkiezingen en partijen af dan.
  Het laatste wat Suriname moet hebben is Nederland-achtige toestanden waar PvdA door de VVD overdonderd wordt en haar identiteit heeft moeten prijsgeven. De VHP moet ten allen tijde haar democratische en culturele identiteit in stand houden, klaar uit.


  Maak melding
 4. Sorry Hans Breeveld; Hoe is samenwerking mogelijk met een Moordenaar die op Klaarlichte dag zichzelf Amnestie heeft verstrekt? Ik denk dat V7 deze Crimineel maar vrije doortocht moet verlenen om gekozen te worden in DNA.

  DEZE CRIMINEEL MOET MAAR LATEN ZIEN HOE HIJ SURINAME TOT ONTWIKKELING GAAT BRENGEN: Dit kan hij alleen met zijn SMOELWERK.

  Ik geef deze CRIMINEEL GEEN JAAR of Suriname zal weer de gang moeten maken naar de STEMBUS.


  Maak melding
 5. V.H.P. niet en nooit samenwerken met de N.d.p. ongeacht wat er uit de bus komt.
  Mocht het komen tot een samenwerking met de n.d.p. dan is het ook gedaan met de v.h.p.! dan a kaba. godo broko sierie paja!


  Maak melding
 6. NDP aanhangers,
  Laat het niet gebeuren.
  Samenwerken met V7 (muv NPS) uitgesloten.
  Over 5 jaar zijn ze nergens meer te bekennen.
  Ze hadden een lijkenkist van NDP (Facebook) geplaatst, die gedragen werd door de V7 bende.
  Dit soort actie past niet bij een potentieel (vice)presidentskandidaat.
  @Jiyani
  Wie is hier wraakzuchtig?


  Maak melding
 7. Wat een gezeur over en weer!

  De ‘nieuwe’ regering staat alvast; stond in de sterren geschreven, zegt paars.
  De ndp moet haast maken want van hun 100 dagenplan zijn er al 2 weken verstreken.
  Straks wordt het een verlenging, vanwege gewijzigde beleidsinzichten.

  Opschieten dus…


  Maak melding
 8. Met welk fatsoen moet er gezegd worden dat opa D geen drugdealer en moordenaar is en dat er tegen hem geen rechtszaken lopen.Gaat Rozendaal ook gevraagd worden zijn woorden terug te nemen?Opa D is en blijft een boef.En zijn uitverkiezing zegt ook veel over de inborst van het publiek.En wat Amos Wako geschreven heeft!Moet hij dat ook corrigeren?Breeveld begint oude te worden.


  Maak melding
 9. Wat maakt het nu uit, de VHP moet helemaal niet in de coalitie plaatsnemen, laat de NDP de financieele rotzooi en chaos maar opknappen, kunnen ze als het helemaal misgaat er zichzelf alleen maar de sculd geven en niet bij de coalitie genoot neerleggen, ze wilden toch zo graag de macht?


  Maak melding
 10. Voorzitter U kunt met een ieder samenwerken behalve de VHP onder leiding van Santokie en Pl onderleiding van somohardjo.
  Die twee zijn erger dan sakasnekie. Wees op je hoede.
  Als deze zelfs geen gevoel heeft gehad voor de sociale wetten, gaan ze de ontwikkeling van suriname steeds stagneren.
  Zoals U reeds zei dat U met eerlijke mensen gaat samenwerken en dat is de beste optie voor ons geliefd land Suriname.
  Succes NDP
  Laat Somo met zijn chantage politiek en Gajadien met zijn Curruptie verhalen aan de wal staan.
  Zij gaan ook voor nog 5 maar wel op de oppositiebank.


  Maak melding
 11. Hans snapt het nogsteeds niet. Wanneer je de woorden van chan in acht neemt, zou hij zonder met zijn ogen te knipperen moeten aangeven dat hij nooit met de NDP zal regeren zolang Bouterse de voorzitter is, waarom niet die stelling.

  NDP zegt luid en duidelijk dat Chan persona non grata is vanwege hetgeen hij heeft gezegd.

  Een coalitie met pl zonder somo en abop is ook prima en niet log. Ik kan mij niet voorstellen dat Hans in de bres probeerd te springen voor tokkie, laat hij eerst zijn verontschuldiging aan bieden aan het Surinaams volk. Deze wannabee President dacht de President van Suriname te kunnen schoferen door handelingen te plegen die niet door de beugel kunnen, daar zou hans stelling tegen moeten nemen, dat mag nooit meer gebeuren.


  Maak melding
 12. weg met het gezeur van hans breeveld.

  het feit dat ndp zegt alleen te willen regeren is de vader van de gedachte.

  straks komt vhp erbij en omdat een schorpioen nou eenmaal prikt, dat is de aard van het beestje, kun je ook voorspellen hoe het nu zal gaan.

  laat brunsie maar gaan. hij is toch goed in vioolspelen.


  Maak melding
 13. Trouwens als politicoloog stelt Hans bitter teleur met zijn pleidooi.

  Hans in een democratie hebben we ook behoefte aan een sterke oppositie, laat de vhp lekker in de oppositie gaan zitten, geen machtscentrum voor hun.

  Verder zegt Hans de politieke reuzen, ik zie maar een politieke reus hoor en een liliputter.


  Maak melding
 14. Reactie op morenito.
  Betreft: https://www.waterkant.net/suriname/2015/06/08/van-bommel-brengt-suriname-terug-op-agenda-tweede-kamer/

  Ik heb jou linkjes doorgenomen.
  – De eerste is een ‘paper’ uit 2012,van 2 studenten, er staat duidelijk dat het IMF niet verantwoordelijk is. Heb ik geskipt.
  De 2e link betreft een survey(onderzoek) uit 2012, niet relevant vanwege de verouderde cijfers.
  De 3e link, is interessant. Deze link geeft een overzicht van de suri-economie, van 2010-2015.

  Ik heb enkele overzichten eruit gehaald.
  Korte conclusie, het overduidelijke bewijs dat Front het goed heeft gedaan; vanaf 2010 zie je een neerwaartse spiraal.

  Het GDP(inkomen per hoofd) is overduidelijk gedaald.
  Het te besteden consumentenvermogen is nu 1/3 van 2010
  ——–2010 2011 2012 2013 2014 2015
  Real sector
  GDP at 2007 prices
  4.2 5.3 4.8 4.1 3.1 3.7
  GDP at current market prices
  12.7 18.9 11.7 4.4 4.2 6.8
  Consumer prices (end of period)
  10.3 15.3 4.3 0.6 3.7 3.1
  Consumer prices (period average)
  6.9 17.7 5.0 1.9 2.6 3.4

  Hier duidelijk een stijging van het aantal leningen en kredieten.
  Money and credit 1/
  ——-2010 2011 2012 2013 2014 2015
  Banking system net foreign assets
  3.1 19.3 17.5 -11.3 4.6 11.5
  Broad money
  11.2 11.7 19.6 14.1 10.9 7.4
  Private sector credit
  10.9 12.0 16.7 18.3 15.0 15.0
  (In percent of GDP)

  Central government debt 2/
  Domestic
  10.8 9.5 10.4 15.5 16.0 15.3
  External
  7.7 10.8 11.9 14.2 17.8 21.8

  Schandalige daling van de reserves en investeringen, dit is opvallend, omdat er de afgelopen periode heel veel winst is geboekt met goud en aardolie.
  Savings and investment
  ——–2010 2011 2012 2013 2014 2015

  Private sector balance (savings-investment)
  14.5 5.2 7.4 2.9 -0.8 -0.6
  Public sector balance
  -3.1 0.5 -4.0 -6.8 -3.7 -3.4
  Foreign savings
  -11.4 -5.8 -3.4 3.9 4.5 3.9

  Exorbitante dalingen in foreign money! Dat betekent geen geld voor import, erg nadelig omdat suri een importland is, gevolg lege schappen.
  Trouwens de wisselkoers is een groot vraagteken zie laatste reeks. Waarom? Omdat er extra geld is bijgedrukt, of omdat de suri-dollar nu -0,0 waard is?
  External sector
  ——– 2010 2011 2012 2013 2014 2015
  Current account balance (rekeningcourant)
  11.4 5.8 3.4 -3.9 -4.5 -3.9
  Capital and financial account
  -10.2 -1.1 8.6 7.7 5.0 5.9
  Change in reserves (US$ millions, – increase) (reserve valuta)
  72 -124 -180 152 -23 -108
  Gross international reserves (US$ millions)
  691 817 1008 775 798 906
  In months of imports
  5.0 4.4 4.7 3.4 3.8 4.2
  Terms of trade (percent change)
  7.9 5.6 1.7 -10.5 -7.9 2.5
  Exchange rate (SRD per US$, end of period)
  2.75 3.30 3.30 3.30

  Bedankt voor de link, hier kunnen we wat mee!


  Maak melding
 15. HOOLIGAN koos/henk molenaar of henk molenaar/koos. Hoe is het ermee GRAPJAS. Bij gekomen van jou “verkiezingsoverwinning”. Als meneer Bouterse wint, win jij ook. Jij hebt nog VIJF (5) volle jaar DREUMES om jou kunnen (PERTINENTE LEUGENS) te tonen.

  IK weet niet hoe Breeveld VHP een reus kan vinden. Of bedoelde hij niet een REUSACHTIGE DWERG.

  De opponent V 7 eigenlijk V 4, hoort simpelweg in de OPPOSITIEBANKEN thuis. Het is VIJF jaar uithuilen geblazen. NDP mag nimmer in zee gaan met een ETNISCHE ofwel RACISTISCHE V(ERGAARBAK) -achtige partij.

  Er mag gewerkt worden met ABOP die het beleid hoe krom en hoe scheef, de afgelopen vijf jaren heeft helpen dragen. De PALU heeft altijd een degelijke lijn en hoort er ook weer bij, aangevuld met DOE, to do the do. Dit is de meest voor de hand liggende OPTIE.

  Een INFILTRANT als de VHP dient VER weg te blijven en mag GEEN, NOOIT en NIMMER als OPTIE gelden. Als er met de VHP (Valse Hoop Partij) wordt samengewerkt, zullen de GELEDEREN van de COALITIE, NIMMER als GESLOTEN kunnen worden beschouwd.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER.


  Maak melding
 16. Suriname is skeer en staat voor zeer grote uitdagingen. Telkens als DDB en de gangsters aan het bewind zijn, verrijken zij zich zelf, naaste familie en naaste vrienden. Zie Ramon Abraham bij OW, zie schoolboeken, zie Cassavemeelfabriek hoeveel in is geinvesteerd en zie wie het verkocht heeft en aan verdiend heeft, zie bruggen van Ballast Nedam en de smeergelden, zie jaren 1980 -1982 wat er met meer dan 500 miljoen Nederlandse ontwikkelingsgelden van de verdragsmiddelen is gebeurd en zie wie aan de touwtjes trokken in Suriname, zie wat er gebeurd is met West-Suriname, enz, enz,

  Een groot gedeelte van het paarse volk is arm/ prauper

  de pauper(s): iemand/mens(en) die in een arm gezin geboren is/zijn en die er nooit in zal/zullen slagen enige welstand te bereiken. Voorbeeld: duizenden paarse paupers in krottenwijken van Paramaribo, plaatsen, districten, oerwouden van Suriname. Deze mensen zijn heel gemakkelijk over te halen met koek, sopie, linzensoep, wat popie muziek en domme grapjes, die voor je komen klappen op het (onafhankelijkheids)pleintje en daarna weer in hun krot gaan en daar met 2 of drie, meer generaties gaan wonen. Ding berre é barie, maar dat vinden ze heel gewoon.

  De regering El Vene – Sardjoe heeft in 2005- 2010 heel hard gewerkt om Suriname weer bovenop te helpen, de Surinaamse gulden met militairen erop afgebeeld en heel wat nullen achter zich had/die niets waard was af te schaffen en een Surinaamse dollar in het leven te brengen die internationaal weer mee telde. De schappen in de winkels weer veel vol te laten proppen met goederen, weer medicijnen, enz, enz. libie bing kon moroe boeng en wat zie je daarna gebeuren. DDB en de gangsters die zich zelf weer verrijkten en Suriname is weer skeer. Het paarse domme volk vind het goed. Heel Paramaribo loopt onder water, trensen en kanalen die niet worden opgehaald, kortom één en al ellende, armoede, een vieze boel.

  Sranan skeer. Winston Caldeira komt met een 100 dagen plan. Ik ben benieuwd hoe goed dit voor de paarse paupers zal zijn.

  Ik wens DDB en de gangsters het aller beste toe om Suriname uit de grote puinhoop die hij sinds 25 februari 1980 in Suriname gemaakt heeft. Anderen hebben Suriname/rs enige verlichting en verheffing gebracht en wat doet DDB en de gangsters die doen er alles aan om Suriname weer skeer te maken en zichzelf te verrijken. DDB en de gangsters na krabita anoe. Kolonel Valk heeft heel goed ingezien dat DDB na Krabita anoe en dat hij goed was om er voor te zorgen dat er voorgoed armoede in Suriname moet blijven.

  De paarse paupers weten niet beter en doen er alles om dat Suriname nog momenteel nog armer is dat Guyana en Haïti.

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding
 17. De realiteit niet uit het oog verliezen. Op grond van de verkiezingsuitslag heeft de NDP het volledige mandaat gekregen om het land te besturen.

  Zij heeft de grondwettelijke meerderheid via de VVV .

  Waarom is men bezig de NDP te frustreren.

  En NDP moet haar verantwoordelijkheid nemen jegens haar achterban. Demonstratief President ev Vice-president kiezen in VVV. Het volk heeft recht op rechtsstatelijkheid.


  Maak melding
 18. V7 moet mijns inziens bijelkaar blijven en zich gaan voor bereiden op de volgende verkiezing. V7 heeft bijna 100.000 kiezers achter zich en het zou niet wijs zijn om afzonderlijk te gaan praten met de NDP. Met Bouterse als president zal het erg moeilijk zijn om een constructieve samenwerking tot stand te brengen. Als de V7 in de oppositie blijft krijgen wij voor 2020 nieuwe verkiezingen. De NDP moet nu gaan waar maken wat ze hebben beloofd.


  Maak melding
 19. Neee never, nunca, nooit doen VHP. Gerechtigheid duurt heel lang. VHP is een partij met principes.

  In de schoolboeken van Suriname staan er nergens een woord over de decembermoorden en de coup. Vandaar dat de jeugd ook niet beter weet en men stemt voor een leugenaar.

  Maar gerechtigheid kan jaren duren maar het komt wel zeker een keer.


  Maak melding
 20. Over wraakzuchtigheid gesproken. De meeste VHP aanhang is bloedwraak met de paplepel ingegoten. Als een ander soort ze wat heeft aangedaan ook al is het een ongeluk dan is de hoogste boom niet hoog genoeg voor de dader om aan te gaan bungelen. In Holland zien we dat al met massaal stelling nemen mensen in een ambtelijke functie voor het gerecht slepen waar een ander wat gematigder reageert. Was het alleen maar modder gooien door Santhoki. NDP moet zelf weten of ze met VHP het paard van troje binnen halen. Santhoki na sneki!
  Denk erom een vos kan wel zijn haren verliezen maar nooit zijn streken. JULLIE KRIJGEN HET ECHT HEEL MOEILIJK MET DEZE MAN. Iedereen is getuige van geweest dat hij ervoor gezorgd heeft dat hij onrechtmatig zich als president presenteerde aan het volk. Twee kapiteinen kun je niet op een schip hebben dan vraag je om gevaar. Het zal me niet verbazen dat Santhoki zijn hart net zo ZWART als hijzelf van de buitenkant uitziet. Santhoki is een man met een slechte karma. Family and friends. Ze doen het allemaal. Lachman deed dat ook. Hier doen ze het ook als ze de kans voor krijgen. Santhoki is zelf een fufuru man! Zijn ogen spreken boekdelen. Brrrrrr!


  Maak melding
 21. Binnen de Ndp kunnen ze de campagneperiode van V7 niet vergeten, maar kunnen wel de geschiedenis van hun voorzitter vergeten die als moordenaar en drugsveroordeelde de geschiedenisboeken ingaat, wat een hersenloze schepsels zijn dat zonder princiepes, laat staan dat ze over normen en waarden beschikken.


  Maak melding
 22. Aay mi brada…….NDP heeft genoeg zetels binnen gehaald. Al is er fraudeuse handelingen geweest bij de verkiezingen,maar ze hebben gewonnen. Waarom moet NDP nu samenwerken voor coalitie vorming. Zij moeten zelf nu waarmaken en de enorme puin zelf opruimen.Dus VHP moet gewoon in de oppositie banken weer plaatsnemen. De voorgaande 5 jaren plan van BOUTA moet nu waar gemaakt worden met al die beloften. YEH YEH.


  Maak melding
 23. Wat een rozooi kan deze Hans Breeveld verkondigen door te stellen dat het in het belang van Suriname is om een samenwerking aan te gaan tussen Ndp en Vhp. maar is laf genoeg om niet te stellen dat in het belang van Suriname is om geen moordenaar en veroordeelde drugsdealer als president te hebben, dan pas zal je geloofwaardig over komen, maar aangezien de Breeveldjes bekend staan als moraalridders, zullen ze dit soort uitspraken achterwege laten.


  Maak melding
 24. De Hindoestaanse jeugd moet verantwoordelijkheid tonen en niet afbreken wat hun ouders en voorouders met veel vergoten bloed, zweet en tranen heeft weten op te bouwen, nl een politieke invloed voor de Hindoestanen in Suriname via de VHP. Zonder de VHP is de Hindoestaanse kiezer slechts een kiezer die meegaat met wat de meerderheid wil.

  Een voorbeeld: stel dat een christen regering (thans in de maak) besluit dat beelden van Hindoe Goden niet meer op voor iedereen zichtbare plaatsen (ook al is het prive-grond, zoals langs de Bosjes brug) geinstalleerd mag worden. Hoe wil de Hindoestaanse gemeenschap zo’n besluit dan voorkomen zonder een politieke partij met invloed? Wie zal hen dan horen? De rechter? De Hindoe organisaties zoals Sanatan Dharma hebben geen invloed en doen trouwens weinig aan het instand houden van de Hindoe cultuur of de verspreiding ervan.
  Daarom, beste Hindoestanen, wees bedacht wat je vergooit door zgn ‘niet-etnisch’ te stemmen. Je vergooit je identiteit!!

  Alles wat je zelf inlevert, krijg je nooit meer terug!!! En dan mag je elk jaar naar het Mai & Baba beeld gaan, een kaars (ipv dia) daar branden, een strook toiletpapier om hun hals hangen (ipv een bloemen mala) en tegen hen zeggen: loekoe mai, loekoe baba sa oeng bereik, now we talkie ningre en we jang kawmetie en now we singie gospel nanga bisschop in a kirkie. Ai mi Mai, ai mi Baba, oeng kinkie alla sanie. Loekoe a masra foe mie, a de wang marron, loekoe a boi foe mie, a de misdienaar. A go begie tak masra Jesus tik you in heaven. A sa gie you presie na ing rechter anoe. Mai, Baba, tide we go jang sotoe metie. Mie sa tjar gie joe wang pisie toe. Mi sa poting dyaso gie you.

  God wat een prachtig beeld. Beste Hindoestanen, je toekomst zou er makkelijk zo kunnen uitzien indien je niet alert en verstandig bent en je verantwoordelijkheid niet neemt. Wees niet bang om ‘etnisch’ genoemd te worden ondanks de druk vanuit bepaalde groepen.
  Citeer de Hanuman Chalisa: Mahavir vikram badjarangi, kumati niwaar sumati ke sangi. Sankat se Hanuman chhurawe, man kram vachan dhyan djo lawe.
  Strijd voor een Suriname waarin iedere groepering zonder druk of dwang zichzelf kan en mag zijn!!


  Maak melding
 25. De VHP zou niet alleen moeten vergeten wat er gezegd is tijdens de laatste verkiezingscampagne, ze zouden door 100% geheugenverlies getroffen moeten worden, waardoor ze alles vergeten, wat hen, door toedoen van Baas vanaf het jaar 1980 tot heden, overkomen is en dat is zelfs voor een partij die alleen uit Mahatma’s bestaat, teveel gevraagd. Alleen als de VHP (om maar te zwijgen over Carl) bereid is haar ziel aan de duivel te verkopen, zullen ze overwegen met de NDP in één coalitie zitting te nemen. Je moet minstens de instelling van Judas of Brutus hebben, om samen te willen werken met personen die ervan verdacht worden een dikke vinger in de pap te hebben bij het tragisch overlijden van je familieleden en strijdmakkers, zonder dat die personen ooit voor een rechter zijn verschenen.


  Maak melding
 26. koos , we werken niet met landveraders .
  en jij moet de laaste zijn die zijn bek open trekt , jullie samenswering heeft niet gewerkt en zal ook nooit werken , weg met de VHP suriname weet wel beter .


  Maak melding
 27. GEEN samenwerking mogenlijk tussen de V7 en de NDP .
  Er is geen huwelijk tussen deze 2 mogenlijk.
  Aan de ene kant heb je WET EN RECHT dan praten we over meneer Santokhi en aan de andere kant heb je Moordenaar bouta.
  Geen samwerking mogenlijk.
  Hell no!


  Maak melding
 28. Mijnheer de politoloog.Waren het leugens die de Heer Santhoki verkondigde ?of mag je de waarheid in Suriname niet spreken.Het volk heeft gekozen en de uitkomst is simpel de NDP in de coalite en V7 in de oppositie.
  Is het een zonde om in de oppositie te zijn?


  Maak melding
 29. waarom nu vechten voor samen werken..

  je wilde alleen de verkiezing ingaan,je hebt de verkiezing gewonnen met de absolute meerderheid en nu kan je durf je niet alleen te gaan werken..

  ben je soms bang,dat je alleen de verantwoordelijkheid niet aan kan,wat je zelf veroorzaakt hebt en vervolgens na samen werking de anderen de schuld te geven zoals altijd gedaan hebt..

  hoe laf kun je zijn..

  ik zou nooit samen willen werken met deze geboefte bij elkaar..


  Maak melding
 30. Gezegd of niet, de feiten spreken. Vhp ging de verkiezingen in met de leus voor anti corruptie en transparantie. Ndp ging voor nog vijf jaren corruptie en paars misselijke duisternis. Ma kut, eindelijk heeft het volk de lijder die het verdient. Laat Ndp die paarse rommel van de afgelopen vijf jaren alleen opruimen. Want wanneer zaken niet gaan zoals het paarse volk is beloofd, krijgen zij ook de schuld en kunnen ze hun oranje kleur vergeten. Paars mengen met oranje levert een lelijke kleur op.
  In het belang van het land? Moesten daarom door baas mensen worden doodgeschoten? Moesten velen buigen tijdens de militaire dictatuur. Dat baas en co hebben gewonnen is het gevolg met de hulp en de tactiek van de duivel. Paarse misleiding ondanks de lugubere feiten jaren tachtig. Wat komen gaat is de verdere ontwikkeling van dictatoriaal Suribabwe. Hihi


  Maak melding
 31. NIk er van, zo werkt het niet om NDP en de VHP samen in een regering te laten gaan, dat gaat nooit werken, er is te veel haat tegen over de NDP, deze regering zou niet eens een paar maanden uithouden.
  1: Breeveld beweerd>> De NDP probeert nu een coalitie te vormen met partijen die veel minder zetels hebben kunnen bemachtigen. Het kan leiden tot een log coalitieverband de komende jaren.

  wat lul deze breedveld, wat deed Fron en nieuw front al die voorgaande jaren dan en V7?? waren dat niet veel kleinere partijven bij elkaar? VHP, NPS, KTPI, PL, BEP, SPA, DA91 bij elkaar om een front te vormen tegen de NDP en zo jaren lang hebben kunnen voorkomen ondanks de NDP de grootste was toch een blok te vormen en vervolgens een regering?
  wat praat dezeman nu over een LOg coalitieverband, hoe noemd hij V7 dan??

  met hoveell parijen heeft front de afgelopen regeringen het land bestuurd tot de ondergang, waardoor het volk in 2010 heeft afgerekend met front?? nu in 2015 veel meer en straks in 2020 helemaal.

  De NDP gaat gewoon een regering vormen met wie ze willen en wat hun aanhang wil.

  heeft front dat in 2000 en 2005 gedaan in landsbelang, ?? dach de VHP toen aan lands belang, toen santokie zijn grote smoel open deed en valse beschuldigingen uitte richting NDP< heeft hij toen gedach dat ze mogelijk een regering zouden kunnen vormen met de NDP??
  nee
  want hij wilde koste wat het moest kosten, zoveel met olie in het vuur gooien en negatieve uitlatingen naar buiten gooien en denken dat hij zou winnen .
  maar al lee, Gado dee.
  VHP moet in het bubliek spijt betuigen en sorry zeggen tegen alle NDP leden en aanhang en alle vuile was en woorden terug trekken en intrekken, dan pas kunnen de leden en de aanhang van de NDP kijken as wij de partij toestemming geven om met de VHP te samen werken, anders niet.
  NDP gaat gewoon werken met PAULU, ABOP, DOE en als NPS wil mogen ze mee doen en delen van VHP en PL mogen mee doen.


  Maak melding
 32. Oplossing van de probleem is,
  2 partijen stelsel
  A:: V7( VHP, NPS< PL, BEP, SPA, DA91 en de overige klienere partijen die bijV7 willen aansluiten.

  B:: NDP, ABOP, PAULU, DOE en overige klienere partijen die willen aansluiten.


  Maak melding
 33. Nu de NDP gewonnen heeft,moeten de aanhangers komen met plannen om het levens standaard van het volk te verbeteren.Schelden op partijen die verloren hebben,leveren niets op.Of kunnen ze van hun owroe gwenti[oude gewoonte] maar niet afkomen.Ja,als je niets anders geleerd hebt,dan blijf je in de varkens poel wentelen toch?


  Maak melding
 34. De uitlatingen van Santokhi jegens Bouterse, dat hij gevonnist is in Nederland en dat hij Hezbollah wilde faciliteren in Suriname. Dat is wereld nieuws geweest. Zijn niet de woorden Santohki !!!. Heeft Santokhi dan gelogen ??????

  En diezelfde feiten heeft Santohki ook gebruikt tijdens de campagne, heeft Santokhi lastercampagne gevoerd ?????

  Geachte VHP ga desnoods weer in de opossitie maar ga niet met deze hufter in zee. Zijn tijd komt wel. Hou de eer aan jezelf VHP.


  Maak melding
 35. VHP moet niet samenwerken met een partij onder leiding van figuur als bouters. Ik ben het voor de volle 100% eens met ROY.
  ROY je hebt een bier tegoed voor jou scherpe uiteenzetting .


  Maak melding
 36. NIKS TERZIJDE LEGGEN…. de waarheid over de corrupte, criminele, dictatoriale bullebak en drugsveroordeelde meervoudig moordenaar Desire Delano Bouterse moeten tot in lengte van dagen openbaar gemaakt worden…niemand mag daar over zwijgen. De internationale opsporingslijsten liegen daar ook niet over.!!!!


  Maak melding
 37. Tijdens de verkiezingscampagnes was Santokhi op ramkoers. Hij was uit op een confrontatie met president Bouterse en de NDP.Ongeremd uitte hij diverse beschuldigingen aan het adres van de president. Alle regels van fatsoen heeft de Santokhi respectloos betreden, terwijl Bouterse juist over verzoening sprak.

  Santokhi durfde te beweren dat Bouterse Suriname had verkocht aan de Libanese Hezbollah.Santokhi heeft alleen maar obstakels opgeworpen en dit kan hem nu funest worden omdat de achterban van de NDP zich enorm gekwetst voelt door de uitspraken van Santokhi.


  Maak melding
 38. Gemiste kans voor santhoki hij had DOZEN met informatie over bouterse in jaren bij mekaar verzameld .Nederlandse journalisten naar Sur. afgereisd met grote verwachtingen over onthullingen . Waar zijn die DOZEN!!!!!! .heeft een olifant zeker in gescheten.


  Maak melding
 39. Kan het volgende bericht eventueel ook voorkomen in Suriname?
  Of is dit geen “vergelijkbare situatie”?
  Of krijgen wij hetzelfde (scenario)?

  Want alles is mogelijk in Switi Sranan.
  10 juni 2015: (Bron-starnieuws.com)

  Guyanees elfde parlement begint zonder oppositie.

  Het elfde parlement van buurland Guyana komt vanmiddag voor het eerst bijeen waarbij de gekozen parlementariërs de eed zullen afleggen.

  In augustus zal het staatshoofd, de kandidaat van de partijen die 23 jaar in de oppositiebanken hebben gezeten, het parlement officieel openen.

  Met de komst van een aantal nieuwe gezichten, zal er ook een opvallende afwezigheid zijn van parlementaire vertegenwoordigers uit Guyana’s oudste bestaande politieke partij, de People’s Progressive Party/Civic (PPP/C).

  De PPP heeft een onwillige houding aangenomen tegen de gekozen president David Granger.
  Ze beroept zich op vermeende tegenstrijdigheden in de onlangs bindend verklaarde algemene en regionale verkiezingen.

  De PPP heeft gisteren geen namen ingediend bij de Guyanese Verkiezingscommissie. Partijleden, waaronder de voormalige president Donald Ramotar, hebben sinds de verklaring van de verkiezingsuitslag een afwachtende houding aangenomen.

  De partij is naar verluidt nog steeds ontstemd dat haar verzoek voor een volledige herstelling niet is gehonoreerd door de verkiezingscommissie. De PPP vindt dat de verkiezingen van 11 mei zijn gemanipuleerd.
  Zij is dan ook de enige haalbare oppositie. Geen van de andere partijen die de algemene en regionale verkiezingen betwist, heeft zetels behaald.
  Met een voortdurende afwezigheid van de PPP/C komt de werking van de sectorale commissies in gevaar.

  De gekozen regering heeft in een brief de PPP/C gevraagd om mee te werken, maar daar is tot nog toe niet positief op gereageerd


  Maak melding
 40. 10 juni 2015

  Hoe denken jullie over een eventuele samenwerking tussen Srika en Esmerald.

  Dus: “Esmerald, wat vind jij van een eventuele samenwerking met Srika? Wij kunnen voor de politiek in Suriname dan model staan.”

  ”Esje, think about it !”
  Srika


  Maak melding
 41. boute zoekt alleen,,,,, eerlijke mensen,,,,,,let wel mensen…….

  hij noemt zich zelf ook een mens,..

  wat voor soort dan,, ieder geval geen surinamer..,, maar een indjie boy die ook kan liegen bedriegen,moorden,oplichter vooral roven eigen bank rekening goed spekken en de boel voor de gek houden..

  die tjé potie hebben het nakijken..

  geef het dombo volk brood en spelen en ze stemmen op jou..ook al blijven ze pinaren..


  Maak melding
 42. Vijay roept op voor behoud hindoe partij, geloof enz. Is dat bij jullie dan niet privezaak voor een ieder?
  Ik hoop dat al dat opgelegde hindoe gedoe wat in Suriname gebeurt overwaait naar Holland. Wij creolen belijden ons geloof net als de Hollander individueel. We leggen het niet eens onze kinderen op. Onze kinderen hebben net als bij Hollanders vrije keuzen. Daarom vindt ik deze oproep van Vijay ongepast. Laat deze stellingen en denkwijzen verkassen naar Holland. Duw het ook de Hollander door de strot. ZUL JE ZIEN WAT MET JOU EN JE FAMILIE GEBEURT. Wij creolen tonen ons tenminste tolerant. De witte man lust jullie rauw wat dat betreft. Wilders zal dat toejuichen. Een creool hoeft het ook niet te flikken om zomaar bij een kennis met winti gedoe aan te komen want dan kan je afkeurende blikken verwachten. Als het een feestthema is, is het anders want: Wij merken zulke dingen aan als PRIVE!


  Maak melding
 43. Beste Yucatan,

  Sommige lieden proberen heel hard de mensen zand in de ogen te strooien door te beweren dat de VHP racistisch zou zijn terwijl de waarheid is dat de NDP’ers juist racistisch zijn, m.n. de marron aanhang. Zijn de marrons verraders en onbetrouwbaar? Ze hebben hun eigen etnische marronpartijen maar stemmen daar niet massaal op, maar op de van origine machtslustig militaire NDP. What’s wrong with the marrons? Hebben ze nog niet genoeg soldaatje gespeeld?


  Maak melding
 44. HENRY,…….DEZE CRIMINEEL MOET MAAR LATEN ZIEN HOE HIJ SURINAME TOT ONTWIKKELING GAAT BRENGEN: Dit kan hij alleen met zijn SMOELWERK.

  Ik geef deze CRIMINEEL GEEN JAAR of Suriname zal weer de gang moeten maken naar de STEMBUS.[zijn jou woorden]
  jij bent net zo`n grote EZEL als Santoki,alleen maar schelden ,mauwen ,en blaffen,daarom houdt het volk niet van de V H P,..GA MAAR LEKKER BROMMEN IN DE OPPOSITIE BANKEN,..DOEI.


  Maak melding
 45. NDP zoekt samenwerking met partijen die zonder
  debat of tegenspraak ALLE voorwaarden van
  DESI slikken !

  GEEN rechtsstaat !
  Geen onafhankelijke Rechterlijke Macht !
  Aanvaarding nietige ongrondwettige amnestiewet !
  Aanvaarding van een drugsgevonniste en hoofdverdachte
  meerdere massamoorden als president !
  Massamoorden plegen is toegestaan in DESI-STAN !!
  Naar de bevolking uitdragen dat er geen MEGA-
  staatstekort is van ruim ZEVEN MILJARD !!!

  Dus kiest u maar ! Bovendien krijgt u geen onderbouwd
  NDP-bezuinigingsplan of NDP-saneringsplan voorgelegd !

  U komt als partner ZEKER op ministeries te zitten waar
  MEGA-bezuinigingen zullen volgen !!! Dan krijgt u de
  taak de bevolking uit te leggen waar deze noodzakelijke
  saneringen vandaan komen ! Hoe men aan voedsel,
  andere primaire levensbehoeften etc moet komen !!!

  Desi is wakamang, zodra u de ministeries aanvaardt,
  meldt hij doodleuk dat er nieuwe gewijzigde financiele
  cijfers zijn en kunt u opdraaien voor de MEGA-ONRUST
  onder de bevolking !!

  SUCCES !!


  Maak melding
 46. Ay Ja Ja Mi Papie……Wat krijgen we nou?????. Beste mensen van Suri. Volgens mij moeten de oude koeien niet uit de sloot gehaald worden. In Suri,s belang kunnen NDP & VHP een coalitie regering vormen en Ons geliefd Suri hoog scoren in de wereld.Als de huidige Pres een land niet kan bezoeken door die sancties,dan kan de VHP als coalitie partner nog altijd doen in de wereld.Dus doen maar. Samenwerken en Basta!!!!


  Maak melding
 47. Deze NDP politicoloog met ophoepelen met zijn pleidooi. VHP moet niet gaan samenwerken met de partij van mensenrechtenschenders, verkrachters, drugsbaronnen, gasten die zich wanen boven de grondwet. Santokhi heeft een te schone blazoem om te gaan buigen voor de grootste moordenaar van Suriname. Dat deze politicoloog de moordenaar en grondwetschender Bouterse adoreert getuigt van een arme geestelijke ontwikkeling van onze zgn politicoloog. Heeft deze politicoloog ooit publiekelijk de amnestiewet veroordeeld nee in tegendeel hij heeft de handeling van zijn partij NDP vergoelijkt.
  Deze politicoloog doet door zijn uitlatingen denken aan een van de vertrouwelingen van Adolf Hitler. Bouterse is een Hitler adapt.
  Maar wil Santokhi zijn politieke toekomst op het spel zetten door de analfabete moordenaar te gaan helpen moet hij zelf weten.
  Bouterse heeft de afgelopen 5 jaren letterlijk een bende gemaakt van Suriname en nu moet VHP volgens onze omstreden politicoloog de failliete boel Suriname op orde gaan brengen. Waarom zegt Hans Breeveld niet dat Desi Bouterse het veld moet ruimen voor een misschien capabele jongere en integere NDP-er.
  Heeft Hans Breeveld na 35 jaren nog niet door dat Suriname met Bouterse aan de leiding nooit vooruit zal komen. Heeft deze zgn geleerde niet door dat Bouterse aan de macht wil blijven om zijn hachje te redden en zo gevangenisstraf wil ontlopen. Bouterse is er niet om Suriname goed en verantwoord te leiden maar om vooral zijn eigenbelang en dat van familie en vrienden.
  Bouterse is een heilige voor Breeveld, hij levert nooit kritiek op Bouterse’s handelen.
  Ik vraag mij dan ook af wanneer een paar capabele integere Surinamers op zullen opstaan en zeggen dat Bouterse en zijn maffia bende Suriname schade berokkenen en dat zij het veld moeten ruimen.
  Santokhi is een echte academicus en die mensen laten zich niet leiden door een analfabete moordenaar. Zij die dat wel doen zoals Hans Breeveld zijn geen academici waard, zij hebben een arme geest.
  Santokhi doe dat niet trek lering uit het gebeurde met Somohardjo.
  Vooral mede door Somo en Brunswijk is Bouterse president geworden en toen hij zijn amnestie kreeg bedankte Bouterse op een schofterige manier Somo.


  Maak melding
 48. Als ik de leider van de NDP goed heb gevolgd de afgelopen periode als macht factor binnen de politieke arena vanaf 1980 tot heden moet het geen probleem zijn om voorbij te gaan aan de vuilsmijterij van Santohki .

  Samen werking met Brunswijk Somohardjo is een schoonsvoorbeeld van hoe deze leider zicht in de politiek weet te manoeuvreren en met zonder kleur scheuren van af te komen maar in tegen deel groter wordt .

  Voor de Surinaamse politiek en de wereld politiek zou dit dan ook heel uniek zijn. Want politiek is meer dan persoonlijke belangen .

  Bouterse als top politiek strateeg en scenario bedenker heeft dat keer op keer bewezen . Binnen de partij wordt hij niet door een ieder begrepen ( Sital , Cheung,Charles, Samson ) in het midden laten of zij gelijk hebben met hun kritiek .

  Wij zijn en blijven Surinamers de verkiezing zijn voorbij en we moet verder met alle Surinamers .

  Een nieuwe kans om alle Negatieve die ons al jaren verdeelt houden voorgoed af te sluiten.


  Maak melding
 49. Indien de beweringen ( valselijk aantijgingen ) van Santi op waarheden zijn berust , rest mij nog de vraag te stellen van ; Waar zijn dan de bewijzen ???j
  Ja , ja , het volk wil de bewijzen zien .
  Santi , jij nu !!!
  Mijn persoon weet wel van tastbare bewijzen en die liggen , conform een staats besluit , opgesloten in een door ‘ Holland Signaal ‘ gefabriceerde geavanceerde safe te Den Haag !!!
  Raar he ???
  De intentie van de NDP was en is een ‘ breed draagvlak ‘ , in het belang van land en volk .
  Een constante lijn die binnen de NDP streng wordt gehanteerd .
  Indien de VHP oprecht bezig is , dan weten zij daadwerkelijk waar de schoen wringt .
  De bal ligt dus bij de VHP , vooropgesteld dat zij nog nuchter kan denken en het belang van land en volk in acht nemen .
  En ter uwer informatie ; De NDP schroomt niet om alleen het land te besturen !!!
  Stree de’f stree
  Wi no sa frede
  Gado de wi fesiman


  Maak melding
 50. @Van 1502 tot 1863,

  Alweer een uitspraak van jou gebaseerd op niks. De Hollanders hebben meer overgenomen van de Hindoes dan de creolen. Denk aan zaken zoals New Age, Meditatie, Yoga, Mantrazingen, Ayurved enz. Hoeveel Nederlanders hebben niet een beeld van Shiva of Buddha in huis.
  In Nederland is er ook een Moslimpartij geweest. Niemand heeft het verboden. Zouden de Hindoes groot genoeg zijn geweest in aantal en eenheid onder elkaar hebben gehad, dan zou daar een Hindoepartij ook mogelijk kunnen zijn.
  Bovendien snap ik niet waarom jij bezwaar hebt tegen een Hindoepartij in Suriname. Je hebt toch ook geen bezwaar tegen marronpartijen zoals ABOP, BEP enz? Of tegen een creoolse NDP?


  Maak melding
 51. De NDP moet samenwerken met die krachten binnen de V7 combinatie die het beu zijn om aan het handje, het sturend touwtje van santokhi, Soemohardjo en Rusland te lopen. Deze parlmentariers moeten hun eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en zich gaan inzetten voor de ontwikkeling van Suriname. Het kan en mag niet zo zijn dat een stelletje politieke randdebielen uit de oppositie het land ontwrichten uit rancune,haat,nijd en gezichtsverlies.


  Maak melding
 52. @ “Uitspraken ter zijde leggen”, Sranang is een
  Democratie waar VRIJ gesproken kan worden !

  Of is er sprake van DICTATUUR ???

  De aanstaande president heeft HELAAS een dik
  Strafblad en is HOOFDVERDACHTE voor MASSA-
  MOORDEN op ons Volk !

  Via de zoon van de president, DINO, die HIJ TEN
  ONRECHTE tot Hoofd CTU (Bestrijding Terrorisme)
  had gemaakt, hebben de machthebbers getracht
  SURINAME te VERKOPEN aan de criminele
  Terroristen van terreurgroep HEZBOLLAH !
  Er zou dan OFFICIEEL een dictatuur worden gevestigd
  in Sranang waarbij de Bouta-Dino-clan zou beschikken
  over een PRIVE-HEZBOLLAH-LEGER !

  DAAROM is ONDERZOEK IN SRANANG naar de
  criminele activiteiten van DINO in deze case
  VERBODEN !

  DAAROM heeft de regering-Bouta, OFFICIEEL
  medegedeeld dat er sprake is in de Dino-strafzaak
  van een complot van Obama tegen de staat Sranang !

  DUS manipulant SEMPA en anderen, de BEWIJZEN voor
  “beweringen” van waarheidssprekende politici in Sranang
  kunt u vinden in de verhoren, getuigenissen en opnames
  in de DINO-strafzaak in de USA !

  HET ZIJN WAARHEDEN, GEEN BEWERINGEN !

  PS : De rechtsstaat Sranang is NIET te VERSLAAN !

  Tot nog toe weten/wisten president noch veiligheids-
  diensten IETS van de OPERATIONS van DINO in
  Sranang en in het buitenland ! Ja toch !!!


  Maak melding
 53. @printa bamboe,

  Jouw halfgod DDB zal het land Suriname naar de Afgrond leiden maar poti, dit heb jij niet door. DDB heeft het land opgezadeld met een Mega Staatsschuld en Verminderde inkomsten staan hier NU tegenover.

  Toen het economisch goed ging (2011-2013) had DDB het Volk EEN GOUDEN KERST beloofd en zou hij Blanda ONTWIKKELINGSHULP geven, weet je nog??

  WAT HEEFT HIJ MET AL DEZE INKOMSTEN GEDAAN?? JE KOMT NIET VERDER DAN AOV, AKB aan uitgegeven??

  Gemeenschapsgeld is verdwenen in de zakken van DDB`s Getrouwen zoals Ramon. Maar vergis je niet, DDB heeft ook aan zichzelf gedacht.

  Maar poti, Dit heb je nog steeds niet door, POOR SOUL??


  Maak melding
 54. Indien ze allemaal met elkaar straks gaan samenwerken, wat is het nut van politiek dan nog? Dan maakt politiek zich overbodig en is het tijd om het e.e.a. te veranderen.
  Zoals: alleen een president kiezen. Deze president krijgt dan alle bevoegdheden om capabele personen uit te zoeken die de ministeries gaan leiden. Het beleid wordt door de president bepaald.
  Zo heb je zowel het volk als ook de politieke partijen uitgeschakeld. Want, als de rivaliserende politieke blokken gaan samenwerken, dan is het volk sowieso uitgeschakeld, want de partijen gaaan een beleid overeenkomen waar het volk niet voor heeeft getekend.
  Dus: een president als dictator en verder alleen maar volgelingen.


  Maak melding
 55. Winston Caldeira had tijdens het VES-Debat geroepen dat de NDP niet samen wil werken met wat hij noemde: HET SAMENRAAPSEL(COALITIE-GENOTEN) STAGNEERT HET BELEID ENORM.

  De NDP wilde daarom 41 zetels (Misjie Keba had dit geroepen).

  DAAROM STEL IK VAST DAT DE NDP GEEN CULTUUR HEEFT TOT SAMENWERKING.

  Dit GangsterClubje wenst alleen te regeren; REGEER ALLEEN ZOU IK MAAR ZEGGEN!!


  Maak melding
 56. @ Srafu ,
  Ik had je hoger geschat .
  Blijkt dat ik te maken heb met een persoon die psychisch te emotioneel is .
  Srafu , bevrijd jezelf van jouw ketenen .
  Krakti , Soso Lobi


  Maak melding
 57. Het leven is gecompliceerd.maar door wijsheid,kan er veel tot stand komen.bestaat het echt -wie zonden vri is werp de eerste steen!- en wie zoou men dan naar voren kunnen schuiven.echt schone handen hebbende en geen vlek hebben in handel en wandel.en indien er zaken met bv sege baj is voltrokken. Pak die persoon ook op zonder aanzien des persoon.dan ben je pas erlijk in gods/allah ogen. Neem ook geen besluit 95% winst -derving voor het buitenland en 5% voor eigen volk,wat is dan wijsheid als hoogleraar , op het A.M.S en ook minster ,als president ziijn geweest 15 jaren, ga fietsen. Erger dan een BAVIAANSE gedrag.dus laat Bouta als eerste bowoner van suriname zijn volk leiden en suriname heeft rijkdom genoeg om schulden te betalen . Suriname moet nog ontgonnen worden tenopzchten andere landen.dus niet lullen. Mensen zijn net krabben in een ton. A wang eh wang harie a trawang kong na grong.surinaamse mentaliteit!er moet een CULTUUR OMSLAG KOMEN en dat TRACHT DESI DELANO BOUTERSE TE DOEN en het gaat hem lukken met godswil.desi ALS GOD VOOR JOU IS wie zal dan tegen jou zijn. De meeste vijanden zijn door de natuur al opgeruimd dus nospang. denk aan KAIEN&ABEL .SANTHOKIE OH DEDEH DALIJK TOE. DESI JIJ BENT DE IITVERKORENE VAN GOD EN DE NATUUR. KIJK IN NEDERLANDSE CULTUUR WANNEER MACHTHEBBERS FOUTEN BEGAAN WORDEN ZE GEPROMOVEERD- NIET GEDEGRADEERD. DUS OOK JIJ HEB HET RECHT ALS SURINAMERS IN HET BIJZONDER DAT OOK TE DOEN . LEGIO VOORBEELDEN ZIJN ER HOOR.HELP JE VOLK.EN ZIE DOEN LAAT DOEN PUNT UIT.KONING Ď.D.B en als men de geschiedenis van su kent BARON .BONNIE EN CHOLICEUR is een feit i het gevecht. B&B&C BOUTA& BRUISW&……. GEEN SANTOKBAJ laatste is een landverrader. Namens bigie skrie wang srang pikieng. Power masra DESI.VAAR JOU KOERS WAT JE GOED VINDT VOOR SURINAMEen no draai baka no fadong.doe het met de surinamers en voor de surinamers


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES