Staatsolie haalt ruim USD 99 miljoen op met obligatielening

12

PARAMARIBO, 3 jun – De opbrengst van de Staatsolie-obligatielening 2015-2020 bedraagt na storting van de toegewezen inschrijvingen ruim USD 99 miljoen. Dit is significant meer dan het beoogde bedrag van USD 55 miljoen. Dat liet het bedrijf gisteren weten.

De obligatielening heeft als doel deelfinanciering van Staatsolies investeringsprogramma 2015-2020. Dit investeringsprogramma is begroot op ongeveer USD 1 miljard. De investeringen worden hoofdzakelijk gefinancierd uit eigen middelen, aangevuld met leningen van een internationale groep van banken en de obligatielening.

De obligatielening, met een jaarlijkse rente van 7,75%, loopt van 14 mei 2015 tot en met 14 mei 2020. De rente-uitkering vindt halfjaarlijks plaats, steeds op 14 mei en 14 november. Het totaal aantal beleggers bedraagt 3.221. In een persbericht laat Staatsolie weten verheugd te zijn met het resultaat. Het bedrijf dankt alle obligatiehouders voor het vertrouwen en het willen investeren in groei.

12 REACTIES

 1. Het is meer geworden dan die 55 mijoen,omdat die grote rover van die paarse bende Abrahams 32 miljoen dollar wat van het volk gestolen is, heeft ingelegd.


  Maak melding

 2. Yep, er is enorme hoeveelheid poen in het land.

  Helaas niet bestemd voor de opbouw van suri of de ontwikkeling van de burgers.

  Het totaal aantal beleggers bedraagt 3.221, de ene (1) is abrahams, die eigenhandig 32miljoen van OW heeft ‘geleend’, om obligaties te kopen.
  Rente halfjaarlijks 248.000$.
  Vraag me af hoeveel doekoe paramang heeft geïnvesteerd.

  I love su………….


  Maak melding

 3. Dat geld kan mooi gebruikt worden door de regering om een cashprobleem op te lossen. De partcipnten zullen papier (certificaten) krijgen dat om te beginnen niet zal worden terug betaald. En verder in de tijd zal er contunu sprake zijn van uitstel van betaling.


  Maak melding

 4. Ze vergeten te vertellen dat er $ 50.000.000 bestaat uit de oude obligatielening die men niet kon aflossen.
  Ofwel er is $ 49.000.000 nieuw geld op gehaald en geen $ 99.000.000.
  Lees de prospectus en zie de mislukkingen en afschrijvingen van de afgelopen tijd.
  Lees de prospectus en weet dat staatsolie bij de eerste de beste tegenvaller onder nul gaat en verlies gaat schrijven.
  Voor een marginaal oliebedrijf dat kans ziet verlies te schrijven staan echt geen investeerders in de rij.
  Vergeet vooral miet dat het nog met ongeveer $ 140.000.000 in moet komen bij Surgold LLC en dat eerst als dat geld binnen is Staats olie 25% partner is geworden.


  Maak melding

 5. De vraag is heel groot als men inderdaad het geleende geld terug krijgt of als het een Ponzi scheme is om geleend geld terug te betalen met ander geleend geld.
  De kelderende olie prijs en de overige investeringen waarin ze gedompeld zijn maken het niet makkelijker.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.