NDP: Suriname breekt met etnische politiek

58

PARAMARIBO, 3 jun – “De Nationale Democratische Partij, NDP, wint in aantallen niet alleen groots bij de recente verkiezingen, maar creëert daarbij vooral drie belangrijke nationale doorbraken: met landelijk ruim vijf en veertig procent van de uitgebrachte stemmen voor de NDP breekt Suriname met een verleden van etnische politiekvoering.”

Dit stelt het wetenschappelijk bureau van de NDP in een verklaring. “Voor het eerst heeft de kiezer in Suriname zo massaal gekozen voor een multi-etnische partij. De NDP heeft ook als enige partij in alle tien kiesdistricten zetels weten te behalen, waarbij het mandaat daadwerkelijk landelijk gedragen genoemd mag worden.” Ook is het gepresteerd om als regerende partij meer zetels te winnen in parlement en regionale raden.

Volgens de NDP is Suriname duidelijk op weg naar een ‘non-etnische beleving van de participatieve democratie’. “Als verkiezingswinnaar zal de NDP het mandaat nemen een regering te vormen. De mate waarin we een partner of partners zullen vinden, zal afhangen van de getoonde ondersteuning voor één multi-etnisch Suriname, waarbij alle groepen evenredige kansen krijgen en zich evenredig vertegenwoordigd voelen.”

58 REACTIES

 1. Dat is de winst van de ndp ,ze voeren geen etnisch politiek .kan je niet zeggen van de oude politiek.als ik de pl,vhp zo bekijk dan zie je dat deze partijen etnisch gericht zijn en dat is jammer.suriname is een multicultureel land en ik vindt dat dat moet kunnen uit stralen bij de samen stelling van een regering.de vhp vooral is echt etnisch gericht en dat merk je gelijk als je naar ze kijkt en hun bewegingen volgt.de verenigde hindoestaanse partij moet zijn strategie gaan veranderen ,laat de vhp op een surinaamse partij lijken .lachmon en pengel hebben dit soort apartheids politiek ingevoerd en de vhp nps willen het voort zetten maar bij de nps hebben ze al gemerkt twee zetels voor samen werken met de vhp ,rusland kan opstappen .ook toki dacht dat hij de gedachten goed van lachmon kon voort zetten en hij kreeg wat hij verdiende.oppositie daar moeten ze blijven .oja ,waar zijn die twee zetels die charles phalad oud ndp en nu vhper zou mee nemen naar de vhp .ik hoor hem niet hij is stil .randjitsingh,en overige vhp toppers ,jullie leugens hebben niet gewerkt,ik hoop dat bouterse het volle verstand laat werken om te weten met wie hij samen gaat werken .er zijn uitlatingen gedaan tijdens de verkiezings campange door alle partijen en de vhp het zeer zware beschjldigingen geuit richting bouterse ,en ook richting buitenlandse pers met name nederland om bouterse in een kwaad daglicht te zetten .met dit soort mensen die zeggen surinaer te zijn moet je echt niet samen werken .issoleren deze gasten ze moeten in de oppositie. Als met ze gaat samen werken gaan ze saboteren reken maar.dat is je geraden bouterse.wij hebben desi delano weer herkozen voor nog vijf jaren en als de almachtige dat wil maakt hij die vijf jaren vol .geen vhp geen nederland gaat kunnen bepalen voor het surinaamse volk .wij hebben geen felicitatie nodig van nederland ,het is de ndp die regeert en geen front die steeds suriname vernederde om hulp bij holland te gaan zoeken ,wij gaan weer roeien met de riemen die wij hebben .het is geen grootspraak ,waar nodig moeten wij gaan bezuinigen tot betere tijden .god zij met ons suriname wij doen ons best .bouta sterkte met ons volk ,schouders er onder en wij gaan er voor zonder saboteurs en land verraders.


  Maak melding

 2. Waarom was er in 2010 toen de NDP (megacombinatie) aan de macht was geen enkele Hindustaanse ministers te bekennen !!!!

  3 Hindustaanse ministers zijn later tijdens een reshuffeling benoemd om puin te ruimen.

  Weer zo een kul opmerking van de NDP !!!


  Maak melding

 3. Op het moment dat een Hindoestaan de voorzitter en lijsttrekker en presidentieel kandidaat van de NDP zou worden is het gelijk afgelopen met de multi-etniciteit. Als het ooit zover mocht komen, want die koeliekampoe verhaal is nog niet afgesloten.


  Maak melding

 4. Alleen de kandidaat voor het presidentschap is enkel voor een bevolkingsgroep weggelegd niet voor anderen. Volgens mij is het in de wet geregeld vandaar dat het steeds een klote zooi is in het land.


  Maak melding

 5. Mooie woorden van de and they pay party!

  Wordt deze multi etno beweging ook doorgetrokken naar:

  het Nationaal Leger met name het kader
  de Politie
  Brandweer
  Ministeries

  Dit de alles dient Representatief te zijn voor de bevolking.

  waar zijn de echte Indianen?


  Maak melding

 6. NDP-Voorbeelden Niet-etnische politiek :
  — Een NIET-etnische MEGA-staatsschuld van ruim
  ZES MILJARD
  — Een NIET-etnische groot GEBREK aan banen voor
  het MEGA-werklozenbestand
  — Een NIET-etnische benoeming bij directie SAIL
  –Een NIET-etnische utigifte van Concessies aan de
  familie van minister Adhin
  — Een NIET-etnische benoeming bij de Waterkracht-
  centrale NV
  — Een NIET-etnische LEUGEN-beschuldiging dat een N’DJOEKA-minister de Kinderbijslagmiljoenen heeft
  verduisterd
  — Een NIET-etnische Honderden-miljoenen-Schuld aan het gehele Bedrijfsleven
  — Een NIET-etnische Sranang-VEELPLEGER DINO in
  USA-Jail
  — Een NIET-etnische Leugen-Beschuldiging dat de
  coalitiepartijen van de NDP hebben gezorgd voor de
  MEGA-staatsschuld
  — Een NIET-etnische benoeming van de Sranang-dyu Corruptiekoning Abrakadamski tot presidentsadviseur,
  met MEGA-salaris
  — Een NIET-etnische NDP-MEGA-racistische bekladding
  van leiders van andere partijen zoals de heer Santokhi
  — Een NIET-etnische vernietiging van Onze Grondwet
  door een NIET-etnische NEP-amnestiewet, om de
  Onafhankelijke Rechterlijke Macht te SABOTEREN
  — Een NIET-etnische NDP-keuze van de onschuldig
  gedode SLACHTOFFERS van de 8 December-
  MASSAMOORD
  — Een NIET-etnische NDP-keuze om de Onschuldige Dorpelingen van het N’Djuka dorpje MOIWANA uit te
  MOORDEN

  PS : Jaja, NDP no etnisch baja, no-etnisch Monnie de !!


  Maak melding

 7. @pero,

  Je komt weer met je kortzichtige aanpak. Wil je soms dat er in Suriname maar een partij, de NDP zal bestaan waarin iedereen dan z’n heil moet zoeken, zoals de communistische partij in China?
  Jouw mengelmoes verhaal gaat gewoon niet werken en is niet praktisch. Waarom? Omdat in suriname de etniciteiten, creool, marron, javaan, chineees, Hindoestaan, allemaal zich sterk hechten aan hun etniciteit.
  Je hebt zelf gezien dat Somohardjo uit de NDP is gestapt omdat hij zich er niet meer welkom voelde, dat enkele Hindoestanen eruit zijn gestapt wegens etnische discriminatie. Met één partij krijg je dat soort gedoe dan.
  Bovendien is het verschil tussen de etniciteiten te groot om er een hechte eenheid van te maken. Chinezen, javanen, creolen, marrons, Hindoestanen, ze hebben allemaal andere eetgewoonten, een andere godsdienstbeleving, een andere taal, een ander uiterlijk, een andere cultuur. De verschillen zijn te groot om ze interchangable te maken.
  Het beste is dan om op partijpolitiek niveau samen te werken. Elke groep voelt zich het beste thuis in de eigen groep, binnen de eigen politieke partij. Laat die partijen samenwerken in ’s landsbelang, zoals het er altijd is toegegaan. Dan krijg je ook niet dat geleuter van discriminatie, cultuurverschillen binnen een partij enz. Goed voor Suriname, goed voor alle etnische groepen. Bovendien zijn de groepen dan goed vertegenwoordigd in het bestuur van het land en kun je alle aanwezige potentie verdeeld over al de etniciteiten goed benutten. Dominantie van de een over de rest wordt zo dan ook beperkt.


  Maak melding

 8. De NDP voert geen etnisch politiek, maar wil de hindoestaanse kiezer wel voor zich winnen door Ashwin Nanan Panday voor te dragen als VP.
  De NDP heeft als fundament een staatsgreep, het omverwerpen van de democratie een door het volk gekozen regering, hetgeen als ongrondwettig en misdadig kan worden geclassificeerd.
  Bij de onderhandelingen om te komen tot de zg multi etnische regering zou het goed zijn om de “etnische politieke partijen” uit te sluiten.


  Maak melding

 9. Bhosrey, dit is precies etnisch waarnaar jij streeft en de oude politiek naar streeft met hun etnisch voering in de politiek.

  het moet niet gaan om invullig van etnische voorbeeld figuren zodat mensen zicht weer in terug kunnen vinden, nee
  het moet gaan om wat je kan, wat zijn je kwaliteiten, de daadkracht, eerlijkheid, kennis en ervaring die men heeft, liefs een hoogopgeleide maar dat hoef niet perceel, het kan ook en laag opgeleide zijn met hoge prestatie en een denk niveau op hoog niveau.

  en met moet niet eerst kijken naar etnische als men een functie wil invullen,
  voor mij part en ook de denkwijze van de NDP, al bestaat de regering ui6 20 0f 30 javanen of chinezen, als ze hun werk maar goed doen en naar behoren dan wordt je breed gedragen in alle lagen van de bevolking,

  dat is de doe van de NDP dat morgen een leider de steun krijg van alle lagen in de bevolking en niet van een soort ras zols het nu nog aan toe gaat bij de bep, nps, vhp en pl,


  Maak melding

 10. Dank zij de Hindoestanen is de n.d.p. wat het nu is en toch worden zij misbruikt door de N.d.p.
  Wat zij nu doen is puur misbruik maken om aan de macht te blijven en in hun ogen is en blijf het koelies!
  Stront N.d.p.ers.


  Maak melding

 11. Bhosrey
  Waarom was er in 2010 toen de NDP (megacombinatie) aan de macht was geen enkele Hindustaanse ministers te bekennen !!!!

  3 Hindustaanse ministers zijn later tijdens een reshuffeling benoemd om puin te ruimen.

  Weer zo een kul opmerking van de NDP !!!

  ======

  De Verenigde Hindoestaanse Partij had de eerste keus maar zij hadden te veel bigi go op te participeren.


  Maak melding

 12. ze vormen eerst etnische partijen, vervolgens werken ze samen in combinatie en blokverband om een strategie toe te passen om te voorkomen dan de NDP wint.

  het ergste is dat hun achterban, aanhang ook etnisch denk waardoor je nooit kan spreken van eenheid, dan spreek men verdeeldheid, het doen als of ze van elkaar houden , het doen als of ze het elkaar gunnen maar in hart en ziel hebben ze een groot hekel en haat tegen over elkaar.

  en dat heeft he volk van Suriname totaal uit alle lagen afgewezen. in sommige gevallen 100% afgwezen. en dan zeggen ze spa en nps dat ze de regering 2 jaar geven en dan ze nu in 2015 de president kunnen leveren via vvv, je ziet en voelt dat het bij de ze mensen gaat om macht, macht grijpen en hebben zoals venie het 15 heeft gedaan en uiteindelijk zich heeft laten afkopen met 2miljoen aan SRD aan pensioen, want te a dede ano wang dede gwe libie a monie gie a volk, hier is er sprake van puur hebzucht en aan je zelf denken zoals die het jaren heeft gedaan aps president


  Maak melding

 13. NDP dankt Almachtige voor winnen verkiezingen.

  Dank aan de hindoestanen en omkopingen dat jullie de verkiezing hebben gewonnen en niet Almachtige. Stelletje racisten.


  Maak melding

 14. @ mi doro baka,

  het moet niet gaan om invullig van etnische voorbeeld figuren zodat mensen zicht weer in terug kunnen vinden, nee
  het moet gaan om wat je kan, wat zijn je kwaliteiten, de daadkracht, eerlijkheid, kennis en ervaring die men heeft, liefs een hoogopgeleide maar dat hoef niet perceel, het kan ook en laag opgeleide zijn met hoge prestatie en een denk niveau op hoog niveau.

  En al die competenties beschik bouterse ¿¿¿¿¿¿¿

  Moordverdachte en een vonnis uit Nederland voor drugstransporten¿¿¿¿¿


  Maak melding

 15. De overwinning van Bouterse is ‘Gods Wil” aldus bisshop Meye. ( die voor 6000 srd op de payrol van Bouterse staat)

  Suriname is echt knettergek geworden.


  Maak melding

 16. M.karrel,
  Ik begrijp jouw,maar je moet niet zo denken.
  In Suriname ben je een Surinamer en zo moet het blijven.
  Bouterse werkt met iedereen het maakt niet uit wie je bent.
  Als je president van een land wil zijn, dan moet je voor iedereen zijn en dat is Bouterse.

  Bouterse is jaren keeper geweest in Domburg en alleen tussen hindoestanen.
  Bouterse is een volksjongen hij weet hoe om te gaan met mensen.
  Dus M.karrel ga nou anders denken.


  Maak melding

 17. oeng kang doe sang oeng wannie .desi delano bouterse is en blijft de sterke man op dit momet van suriname ,de onbetwiste leider die door alle rassen heen geliefd is .laat tokie dat hij onder alle bevolkings groepen populair is .het enige wat deze man doet is bouterse proberen af te kraken voor het buitenland en het surinaamse volk .het volk weet heel goed wat zich afspeelt ,ze zeggen het niet hard op maar hebben alles in de gaten .misschien is santhoki populair onder de hindoestanen maar dan zeg ik toch niet allemaal ,en als ik mensen als makka hoor zeggen dat surinaamse nederlanders hun mensen in suriname moeten adviseren om op v 7 moeten stemmen .wat is dat vroeg ik mij af .deze makka maakt zich echt belachelijk .dus deze gasten komen in suriname en gaan in beraad bij v7 en ze bespreken hun strategie in suriname komen naar nederland en komen mooi vertellen dat surinaamse nedl hun famillie moeten adviseren om op v7 te stemmen ,dit lijkt wel paniek voetbal spelen .zal mijn familie in nederland mij komen adviseren om op een partij te stemmen !!!!!!!!!
  komen surinedl vertellen hoe het moet in su !!!! ndit lijkt de omgekeerde wereld zeg .niet verwonderlijk dat deze fronters steeds nederland als hun messias hebben aangezien .steeds bedelen steeds dat land vernederen ,maar het volk heeft de knoop door gehakt .weer een afstraffing ze leren het nog steeds niet dat wij het zelf gaan moeten doen .ze hebben geen geloof in eigen kunnen .blijven jullie maar hopen op rutte hihihihihihihihihi.
  wij doen ons dingen in su daar moet je komen en niet 8000 km mensen in suriname komen adviseren ,las ting , makka en simpatisanten worden jullie wakker zie dat jullie gedachten gang met die van toki en trawanten niet werkt , het is een andere generatie weg met jullie gedachten gang .


  Maak melding

 18. Weer zo onnozel verhaal, netals de overwinning van de Ndp is de wil van de here daar boven, overal slepen ze de here erbij, terwijl ze alles doen wat de here verboden heeft, en het land naar de afgrond aan het brengen zijn.


  Maak melding

 19. Optisch bedrog….

  winst is mede behaald oa door omkoperij van minderbedeelden…
  vroeger waren het spiegeltjes en kraaltjes…tegenwoordig oa mobieltjes..

  Stemmen dienen verdiend te worden en niet dmv het kopen van stemmen…

  In een geciviliceerde samenleving is er geen plaats voor een moordenaar of veroordeelde drugsdelaer als press., dit geschied enkel in een land waar normen en waarden (moraal en fatsoen)plaats hebben gemaakt voor complete moreel verval.


  Maak melding

 20. Maar even logisch en objectief bekeken. V7 heeft toch ook gebroken met etnische politiek, gezien de samenstelling van de partij? Het begrip “etnische politiek word mijn inziens onterecht als propaganda middel gebruikt en is puur voor eigen politiek gewin.

  De bevolking is eenmaal zo samengesteld en culturen bestaan al duizenden jaren. Maar etnische partijen hoeven helemaal geen basis te vormen voor etnische politiek, want je kunt best samenwerken in s’landsbelang.

  Waar een wil is , is een weg, hoewel ik me afvraag of stabiele samenwerking in Suriname nog wel mogelijk is, met de algemene focus op s’landsbelang zonder eigen andere eigen belangen.

  En daar begint etnische politiek.


  Maak melding

 21. NOG EEN NIET-Etnische Zegening van de
  “DEMOCRATISCHE” NDP :

  U kunt met ons samenwerken, alleen kunt
  u, ten eerste, GEEN presidentskandidaat
  voorstellen, dat is UITSLUITEND voorbehouden
  aan de NDP, dwz heerser Desi.

  U kunt NIET KIEZEN, de enige kandidaat is
  de onze, ter voorkoming van Strafuitzitting,
  Strafvervolging en Nieuwe Veroordelingen voor
  Massamoord en zeer ernstige Mensenrechten-
  schendingen,
  KUNNEN wij als NDP voorlopig niet anders !

  Uw NON-keuze komt er op neer dat de enige
  “niet-etnische” kandidaat is de :

  Hollandse Boeroe-Moksi-Desi, die in Samenwerking
  met onze koloniale Onderdrukkers, Nederland,
  onze Democratie heeft VERWOEST ! !!

  PS : Niet-etnische democratie van NDP heeft,
  gelet op de Benoemingspolitiek/Weggeven van
  Concessies, door DESI en de NDP-top,
  trekjes van politieke ZUIVERING en UITSLUITING
  van NIET-LEDEN van de NDP-clan !


  Maak melding

 22. De Bisschop is geweest te Ocer, heeft gospels laten zingen en heeft Bouterse er nogmaals aan herinnerd de NDP kudde schapen naar de kerk te voeren.
  Indien de de NDP werkelijk multi-etnisch is, wanneer komt de Pandiet (Rajkumar Radjaram?) dan langs om bhajans te zingen en de NDP kudde voor te houden de weg te vinden naar Heer Krishna?
  Wanneer komt de imam langs voor hetzelfde?

  NDP, multi-etnisch? Alleen uiterlijke schijn. Het is een partij voor de christenen. Hindoes die zich daarbij aansluiten werken er aan mee om de dominantie van de christenen over de Hindoes en anderen te verstevigen. De Bisschop heeft het i Ocer duidelijk gemaakt: verdere christianisering van Suriname!! Indien de ogen van de Hindoes nog niet open gaan, wanneer dan?


  Maak melding

 23. Grappig, het onderzoek is gedaan door een NDPér en niet door een onafhankelijk persoon of bureau.

  Waarom is niet vertelt over het uitdelen van cadeaus om voor de NDP te gaan stemmen???

  NDP breekt met etnische politiek, maar vervolgens staan Bouterse en Brunswijk de Hindoestaan van langs te geven op het podium.

  Ik heb nog nooit zo iets meegemaakt als hoe het nu aan toe gaat met het tellen van de stemmen. Fraude en corruptie is tot aan de stembus doorgevoerd.

  Het Surinaamse volk heeft zijn ziel verkocht aan de duivel!!!


  Maak melding

 24. al dan niet gekleurd beeld maar :
  Door etnische campagne voering, door te beuken op een persoon en heel veel staats middelen in te zetten.
  Door je zelf alle ter dienst zijnde middelen aan te wenden ontstaat een voorsprong.
  En is het kwaad al geschiet.
  Met dit soort haat campagne wat heel diep ligt bij de bewoners sta je al op verlies. Wat er rest was schade beperking.
  Dat een groot deel van de bevolking geen internet heeft en ook op dit moment een achterstand heeft op de rest van de wereld, is bij paars ook bekend.
  Hierdoor heb je een voorsprong. En kan je dus roepen God heeft het gewild. Ik denk dat Hij een liefdevolle God is waarbij je alles eerlijk gaat verdelen, hou niet van oneerlijke mensen. Dit soort Holle kreten kan je kinderen van 18 -25 jaar mee zoet houden maar de rest niet.
  Er zijn een aantal brandhaarden binnen die partij die zijn overgestapt .Hooghart, en Kensenhuis. En daar is deze paarse club bang voor doet alles om te zoeken naar nog een zetel. Daarom Het volk heeft besloten en verdiend een regering waarbij het accent ligt op ikke(3x) …….


  Maak melding

 25. Geen idee waar deze wetenschappers hun degree hebben behaald, maar 1 ding is duidelijk, jullie achterban is dóór en dóór racistisch!

  Onderbouwing.

  Die bouterse is een fervent aanhanger van de ‘verdeel en heers’ tactiek. Kan niet anders want zijn blauwdruk is nog steeds ‘koloniaal’ ingesteld. Wat 300jr geleden heeft gewerkt, zal nu ook wel werken denkt hij. 300jr geleden was het toen al een clash tss de ex-slaven en de contractarbeiders.
  Waarom een nieuw ‘kunstje’ bedenken!

  Les1: Mijn naam is BAAS, whahahahahahahaha. Dat is het eerste wat een slaaf te horen kreeg 300jr geleden, loekoe here, from now on he is your master, because he paid 30srd for you, call him BAAS!
  And…..the saga goes on.

  Les2, Al houden jullie niet van mij, ik hou wel van jullie!
  Mooi voorbeeld hiervan zijn de paarse Noordzee economische vluchtelingen.
  Die zijn gevlucht omdat diezelfde bouterse het land tot 2 keer toe, economisch en ‘fysiek’, had vernietigd.
  Juist ja, en deze zelfde paarse economische vluchtelingen zijn nu de grootste aanhangers van dezelfde bouta, ze houden nu van hem, al houd hij niet van hen, whahahahahahahahaha.
  Iets met Stockholmsyndroom…………….


  Maak melding

 26. Allen,

  Ik hoop dat van elke bevolkings groep in Suriname er minstens één daarvan vertegenwoordigd zal zijn in de politiek.
  Wees blij als je in Suriname woont ben je een Surinamer, in Nederlander ben je een allochtoon of je er geboren bent of niet.
  Surinamers moeten een éénheid vormen, en wijzen dat het anders kan.
  SUCCES.


  Maak melding

 27. Tel de oude creoolse (niet racistisch bedoeld) partijen zoals: NPS, PNR, PSV, PNP etc. bij elkaar op en hun kiezers en je hebt de NDP.
  Tel daarna de opportunistische Hindoestanen, Javanen & boslandcreolen bij elkaar en de NDP is compleet.
  Kijk naar de binnenring bij DDB en je weet of de NDP etnisch is of niet.
  Bekijk hoe de hindoestaanse ministers zijn ingezet op posities waar de mensen van de binnenring van DDB eerst flink hun zakken hebben gevuld en daarna door hindoestanen zijn vervangen en zie hoe DDB heel sluw de hindoestanen promoveert tot “Partner in Crime”.
  Dus beste mensen stoppen met geleuter over etniciteit, bevrijding, dekolonisatie, op eigen benen staan, op eigen kracht en dat soort geleuter.
  Suriname is in November 40 jaar onafhankelijk.
  Hebben we wat te vieren?
  Is er geld voor een feestje?
  Waar is het feestje?
  Wie worden er uitgenodigd?


  Maak melding

 28. Daarnaast wil ik verwijzen naar de vele suri-ned community sites’.

  Je gaat over je nek bij het lezen van de vele racistische uitlatingen.
  Op het forum van wkn, heb je de zwaarste kalibers.
  Dagelijks worden er over en weer ‘nieuwsberichten’ over hoe geweldig Afrika wel niet is op het forum geplaatst en vervolgens ‘nieuwsberichten’ over moord en doodslag in India, totdat boko haram weer in beeld is……
  Hoe ziek ben je dan niet!

  Die mensen in die landen hebben het al zwaar genoeg, maar toch gebruiken deze forumleden ten behoeve van eigen gerief de ontberingen van deze volkeren.

  Tsja, dan spoor je niet, je bent ziek!
  Ohh sorry, het gebeurt al duizenden jaren overal in de wereld, iedereen doet het,
  zij doen het ook,
  kijk naar de pvv,
  dus…..

  Een heel oud sprekend en treffend spreekwoord luidt:
  “Verbeter de wereld en begin bij jezelf”!

  Wees de eerste druppel in een plas water!


  Maak melding

 29. @sjang…

  het maakt voor bloedmonster Bouterse inderdaad niet uit wie je bent.

  Advocaat / Vakbondsman / Journalist / Vrouw / Kind…iedereen wordt zonder pardon door deze gevaarlijke gek gemarteld, verminkt, afgeslacht en standrechtelijk vermoord. Dat is jouw president..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 30. Inderdaad breekt de NDP met de etnische politiek. Het is niet iets van heden. De NDP is gewoon de partij waar alle rassen in Suriname zich het meest in herkennen. De etnische politiek doorbreken is uiteraard niet de issue. Het is wel een heugelijk gebeuren maar het gaat verder dan etnisch.

  Suriname staat voor de uitdaging om af te rekenen met het verleden. Afrekenen met elitevorming ,afrekenen met corruptie, infrastructuur aanleggen, als je bijvoorbeeld kijkt naar de infrastructuur in Europa zie je dat Suriname wel een jaar of vijftig achterloopt. Sinds de jaren zeventig heeft de oude politiek nagelaten om zijwegen van doorgaande wegen te asfalteren. Alleen in de elite buurten was dat het geval. Tot de dag van vandaag heb je regelmatig overstromingen waarbij het water tergend langzaam wegstroomt en mensen uit wanhoop op TV verschijnen om hun verhaal te doen. Dat zou niet mogen. Suriname is geen Bangla Desh!

  Het binnenland is nog steeds een achtergebleven kindje. Grondenrechtenvraagstuk is nog niet aangepakt en opgelost. Onderwijs in het binnenland moet uitgebreid worden. Hetzelfde geldt voor de gezondheid ,ICT, arbeidsmarkt, toerisme en recreatie. Milieuvervuiling tegen gaan en behoud van de flora en fauna moeten een statement worden.

  Huizen moeten betaalbaar zijn voor Jan met de pet. Startende ondernemers moeten zeer gestimuleerd worden. Decentralisatie loopt nog steeds achter.
  Afval op straat gooien is uit den boze. Ouders moeten nog meer dan voorheen kinderen waarden en normen bijbrengen. Stimuleer het lezen, richt bibliotheken op.

  Tot de dag van vandaag heb je in Suriname steenrijke mensen en mensen die haast niets hebben. Hoe is dat in Godsnaam mogelijk? Een land met maar een half miljoen inwoners en genoeg oppervlakte zou dat niet mogen overkomen. Iedereen kan een stukje grond vrij krijgen. Het zijn de rijken die duizenden hectares voor zich opeisen.

  Het decembervraagstuk is niet naar behoren afgehandeld. Hoe ermee verder?

  Hiermee dient de NDP af te rekenen en niet de etnische politiek want als je hiermee afrekent is het etnische probleem ook opgelost. Zie, er is een begin.


  Maak melding

 31. Ik zou extatisch zijn als dit allemaal tot stand was gekomen onder leiding van een Surinamer die geen hoofdverdachte was in een megamoordzaak. Het heeft er veel van dat, dwars door alle etnische geledingen van de samenleving heen, het de meerderheid van de Surinamers geen moer kan schelen of ze geleid worden door figuren met een bedenkelijke reputatie of een strafblad van hier tot ginder. Ik weet niet welke god men bedankte in OCER voor de overwinning van de NDP, maar ik weet wel dat het een god is die ik niet wil leren kennen. .


  Maak melding

 32. NDP doet alsof het een multi-culti partij niets is minder waar de top van de NDP is etnisch. Ze gebruiken Hindustanen, Bosnegers en Javanen, Chinezen en Indianen als lokvoer.

  Waarom mag de president niet uit deze groepen komen, zie bovenstaande groepen?

  Suriname is vervallen tot een decadente staat, moreel verval is elke dag te zien.


  Maak melding

 33. Etnisch of niet, het volk verdient het komend gevolg van de keuze. Totale overheersing door onberechte misdadigers. Dictatoriaal Suribabawe. Eindelijk, eindelijk heeft het volk de lijders die het verdient, etnisch of niet. Ook in Afrika, Latijns Amerika, Noord Korea, Venezuela en Cuba is er geen sprake van etniciteit, integendeel. Ma kut, de paars duistere strategie soso lobi, we gaan vo vijf, met misbruik van staatsmedium, naast allerlei paarse fromoes hebben gewerkt op mensen die niet met het hoofd denken maar met het hart. Net als in vele arme Afrikaanse landen zoals Haiti. Dit is dan het uiteindelijk lot van Suriname, verworden Suribabawe is een feit, geloof het maar of niet. Neks no fout. Hahahahaha


  Maak melding

 34. Vijay, al de verschillen tussen de etnische groepen die je opnoemt mogen dan wel waar zijn, maar er zijn ook overeenkomsten tussen alle etnische groepen namelijk;
  Allemaal willen ze een menswaardig leven leiden.
  Allemaal willen ze vrede en veiligheid..
  Allemaal willen ze dat hun kinderen gezond en wel kunnen opgroeien tot gewaardeerde burgers in de maatschappij.
  Het maakt in wezen niet uit wie daarvoor kan zorgen, de persoon of personen die dat voor elkaar krijgen hoeven niet per se op je te lijken om door jou gewaardeerd te worden. Een goed voorbeeld van een land waarin dat gerealiseerd is, is Singapore.

  Lees wat een echte president, die weet waar hij over praat en wat belangrijk is, daarover te vertellen heeft.

  http://www.channelnewsasia.com/news/singapore/us-president-obama/1888428.html


  Maak melding

 35. WHATTTTT !!! De NDP heeft moeite met bepalingen
  in onze, door de NDP gemankeerde, GRONDWET, die
  de verkiezing van de parlementsvoorzitter regelen !

  Gewoon de Grondwet in de prullebak gooien, zoals hij
  al eerder COMPLEET werd VERNIETIGD door de NDP,
  tijdens de NDP-Militaire Dtctatuur !!

  OFFF …..allleen die irritante artikelen in de Grondwet
  SCHRAPPEN !!!

  Dusss…………… wat is het probleem ?????

  PS : De 100 % met de GRONDWET STRIJDIGE NEP-Amnestiewet is nog steeds niet van tafel !! Dus…………

  Sorry, ojee, er is TWEEDERDE MEEDERHEID NODIG
  om de GRONDWET te VERBOUWEN !!!


  Maak melding

 36. De NDP is 100% ethnisch omdat volgens de NDP reacties op dit forum een NDP Hindoestaan ook OK is en een niet Hindoestaan een racist is.

  Voor mij zijn beide mensen met Hindoestaanse roots en een eigen levens overtuig resp. politieke orientatie.


  Maak melding

 37. Laat het voor iedereen duidelijk zijn. De NDP schrijft historie en is almachtig als partij. Nieuwe verkiezingen? Niet nodig! Toch nieuwe verkiezingen! Kom maar op! Van de V7 blijft er dan helemaal niets over. Ze kunnen beter eieren voor hun geld kiezen.

  De NDP is de hoop voor Suriname en de kiezer heeft massaal gekozen voor deze multiculturele partij. Bouta 4 president!


  Maak melding

 38. -Ik lees net een stukje van Palad. Grappig dat men het heeft over het feit dat de NDP niet etnisch is en de eenheid bewaard tussen culturen. Ik blijf mij afvragen hoe het gesteld is met de IQ van velen in Suriname.
  Wel hier een stukje tekst ;::::::Dit zegt Palad:::::

  ==‘A koelie o go na koeli partij’

  -‘A koeli o go na koeli partij’, heeft hij vaker toegeslingerd gekregen aan zijn hoofd nadat een vergadering in Ocer in september 2013 uit de hand liep. ‘Zo denken enkele toppers binnen de NDP.’ De corruptie binnen de NDP werd Pahlad teveel en dat werd hem niet in dank afgenomen door de partijleiding. Pahlad herinnert eraan dat hoewel Bouterse plechtig had beloofd dat hij de corruptie met wortel en tak zou uitroeien, er daadwerkelijk niets is gedaan tegen deze problematiek. ‘Wat is corruptie dan’, vraagt hij zich af en maakt de vergelijking dat de Front-regering indertijd wel tegen corruptie had opgetreden en 3 ministers, te weten Errol Alibux, Siegfried Gilds en Dewanand Balesar, strafrechtelijk had laten vervolgen. Ook wordt beweerd dat Pahlad boos zou zijn over de bouw van het ziekenhuis in Wanica. ‘Ik ben niet boos, maar teleurgesteld. Of het ziekenhuis komt of niet, dat deert mij niet meer.’


  Maak melding

 39. Het is Gods wil dat de NDP de meerderheid op DNA niveau heeft gehaald. Het is Gods wil dat Desi Bouterse voor een tweede termijn de president mag zijn, werd er benadrukt op de dankdienst in Ocer dinsdagavond. Bouterse moet niet steunen op alleen de inzichten van zijn adviseurs, maar ook op God om doorbraak te brengen, drukt bisschop Steve Meye de president op het hart.

  God heeft het volk eindelijk na vele waarschuwingen, net als het joodse volk, Saul als koning wilde, de lijder gegeven die het verdient. Willens en wetens, dankzij de vrije wil hebben vele paars bevelde aanhangers van onberechte moordenaars zich door didibri laten misleiden en gekregen de lijder.

  Ook Adam en Eva kozen willens en wetens, dankzij de vrije wil voor didibri. Adam beging slechts een zonde, het gevolg tot heden spreekt wereldwijd voor zich. Ze waren van te voren gewaarschuwd voor het gevolg van hun eigenwijze keuze, zo ook al degenen die Suribabawe verdienen e hun lijder, lijdsman……de redder van Suribabawe. Neks no fout, hihi.


  Maak melding

 40. @Henkes,

  In Singapore hebben de diverse etniciteiten ook hun eigen partijen. Die partijen werken dan samen. Dus het kan goed gaan. Dit is precies wat ik dus zeg en jij ook zegt! Het hoeft niet zo te zijn dat alle etniciteiten binnen 1 partij verzameld moeten zijn, want voor je het weet krijg je juist grote ruzie omtrent discriminatie van een of meer etnische groepen binnen die partij. Zoals enkele ex-NDP leden dat al hebben beweerd.
  Niemand kan mij wijs maken dat wanneer een NDP’er een andere NDP’er ziet of spreekt, z’n ras en uiterlijk hem niet opvalt en hij die ander niet in een be[paalde hok plaatst. Zo verlicht zijn de NDP-leden echt niet!


  Maak melding

 41. De NDP heeft als enige partij de medicijn tegen de hardnekkige, genetisch overdraagbare, haast ongeneeslijke ziekte ‘Etnisitis Surinamensis’ gevonden; ze geven iedereen ongeacht kleur, geloof of ras, een overdosis aan gratis geld in de vorm van AOV en AKB en beloven bovendien de dosis steeds weer te verhogen. ABOP weet er ook wat van maar zij doen het op een dommere manier, daar gaat de leider eigenhandig bankbiljetten uitdelen, maar toch is het de ABOP als 99,9% etnische partij gelukt om binnen de kortste keren prominente Hindoestanen, Indianen en Javanen, met dollar tekens in hun ogen, zo ver te krijgen om zich nu reeds bij deze 99,9% etnische partij aan te sluiten.

  Wanneer de kas helemaal leeg is en de NDP de AOV en AKB niet meer kan uitbetalen, zullen we zien hoe snel de ziekte ‘Etnisitis Surinamensis’ weer de kop opsteekt onder de ‘genezen’ aanhangers van Bouta.


  Maak melding

 42. De NDP is de meest racistische partij.Anderen zijn aangekocht om het een gemengd uitstraling te willen geven.Die zijn zo wat een handels merk.Maar de kern en structuur is heel racistisch.Soms verspraken ze en dan kwam hun gedachten naar buiten.


  Maak melding

 43. Het is Gods wl dat Sranang opgescheept zit met een MASSAMOORDLEIDER !

  Ook Gods wil dat een veroordeelde Harddrugshandelaar
  als voorbeeld wordt getoond aan de Sranang jeugd !

  Door Gods wil is Driekwart van onze Goud- en Deviezen-
  reserves verdwenen in een bodemloze NDP-put !

  Door Gods wil is Sanang BLUT en zit HET VOLK
  opgescheept met een Staatsschuld van ZES MILJARD !

  Door Gods wil zal de SRD binnenkort KELDEREN met
  ten minste VIJFTIG (50) Procent !

  U kunt dan leven van de porties “Gods wil “!!!

  PS : Een van de eerste saneringsmaatregelen
  moet zijn het stoppen van deze awari-domri,
  die op kosten van de Sranan bevolking negatieve
  en zelfs Ongrondwettige NDP-zaken goedpraat
  en goedkeurt !


  Maak melding

 44. @WEET-NIET De NDP=ers zouden niet op elkaar
  lijken, maar wie geen NDPer is, is STAATSVIJAND
  volgens de Hitlerfilosofie van Massamoordverdachte/
  en gevonniste harddrugsdealer DESI ! Deze Sranan-
  mans worden door Desi en de NDP dus totaal
  Geboycot!

  Wie lijkt op wie bij de DESI-Decenbermnassamoord of
  bij de DESI-Moiwana-Massamoord ????


  Maak melding

 45. Dit is een volstrekte leugen en bedoelt om napraters wat wijs te maken.De zg multi etnische partij gebruikt de mensen voor etalering.Verder hebben ze niets en ook niets te vertellen.Laat dit vooral duidelijk zijn.


  Maak melding

 46. Multi etniciteit??? Dat is allemaal maar window dressing gepraat. Kijk maar de grootste zakkenvullers en de zogenaamde strategen binnen de top van NDP. Op wie lijken ze allemaal?
  Ik weet een ding: Sinterklaas bestaat niet. En de NDP is niet Multi etnisch. Dat baas door verschillende etnische groepen steviger in het zadel is geholpen door gecorrumpeerde verkiezingen dat ik ook een feit.

  Boodschap voor alle NDP adepten. Sinterklaas bestaat echt niet en zal geen euro’s meer naar Suriname sturen bij de aankomende magere jaren.


  Maak melding

 47. De etnische racistische vhp heeft duidelijke de etnische kaart gespeeld omdat ze niets anders hadden, dit is ook hun lastste troef die ze gespeeld hebben.

  De NDP is duidelijk een multietnische partij en zie de aantallen zetels, het moge duidelijk zijn dat het etnische racistische vhp het nooit zal kunnen winnen van de multietnische NDP.


  Maak melding

 48. Henk Molenaar en zijn stormfront-vriendjes zijn nogal stil de laatste tijd. Het internet-offensief heeft niet gewerkt en de betalingen zijn gestopt. Maar dat was natuurlijk te verwachten. Leve de NDP! Leve het Surinaamse volk!


  Maak melding

 49. Als je moet kiezen tussen etnische politiek of corrupte politiek, wat kies je dan? Kiezen uit twee slechten heeft mij geleerd de minst slechte te kiezen. Dus etnische politiek liever, want corruptie is dodelijk voor een samenleving.
  De NDP bestaat uit corruptievelingen uit alle andere partijen. Dat bindt ja!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.