Surinaamse Partij van de Arbeid: over 2 jaar verkiezingen

25

PARAMARIBO, 30 mei – De Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA, verwacht over minimaal twee jaar weer algemene verkiezingen. SPA-voorzitter Guno Castelen ziet een regering gevormd door uitsluitend Bouterse’s NDP, de rit niet uitzitten. De kwaliteit ontbreekt.

Binnen twee tot drie jaar zullen verkiezingen gehouden worden. De SPA die geen parlementszetels wist te winnen, zal dan voorbereid zijn. “Met de NDP die de meerderheid aan zetels heeft, zal de regering die gevormd wordt, geen stand kunnen houden. We gaan vanaf nu de partij versterken met het oog op de te houden vervroegde verkiezingen”, zegt Castelen tegenover De West.

Vooral de economische situatie in het land speelt parten. Dat zou te wijten zijn aan de spilzucht van de NDP zelf. “Ik heb het vaker gezegd op de politieke podia en het was geen grap”, aldus Castelen. De uitdagingen waar Suriname voor staat, vereisen hoogwaardige bestuurskwaliteiten. Het gaat om strategische beslissingen en de vraag is of de NDP het allemaal aankan.

25 REACTIES

 1. Ik geef ze geen jaar gezien de Economische Situatie; Staatskas is skeer, wacht,wacht,wacht; DDB gaat enkele MILJARDEN lenen bij China dus MIE GADO dan blijven we opgescheept zitten met deze Crimineel en zijn Gang!!


  Maak melding

 2. Deze man is een wreed gemeen mens gewoon een duivel, wat heeft een land aan zulke domme achterlijke verhalen…Hij is mislukt nu moeten anderen door zijn wreedheid al dit soort verwensingen van deze man ondergaan.
  Hij is een geboren achterlijke domoor, die enkel en alleen aan zich zelve denkt.
  Hij is een wrede wiesman, men moet nooit iets uit de handen van deze man accepteren.(je komt in problemen)


  Maak melding

 3. Regeren zijn geld is moeilijk voor de koning met bigi moffo. Deze salon socialist weet niet wat bezuinigen is. Dus wederom lenen en op de pof geregeren maar aan alles komt een eind. Geef deze regering max 1 jaar.


  Maak melding

 4. Beste Weet !, van de Souza Farias is duidelijk dat hij het over Castelen heeft, maar heb jij het nu over Bouterse of over Castelen?

  Net als Castelen had ik niet gedacht dat Bouterse de verkiezingen zou winnen en al helemaal niet met zoveel overmacht. Ik had echt gedacht dat het Surinaamse volk niet zo achterlijk zou zijn.
  Ik ben bang dat Castelen zich nu ook weer vergist, Bouterse zit over twee jaar nog stevig in het zadel, een normale Surinamer denkt dat een Surinaamse president wel zal aftreden als zijn situatie hopeloos wordt (dat heeft Bosje toch ook gedaan?), maar in het geval van Bouterse gaat dat niet gebeuren, hij zal Suriname desnoods met huid en haar aan de Chinezen verkopen, alleen maar om aan de macht te blijven. Bouterse zal ook veel liever de tactiek van de verschroeide aarde toepassen dan de macht overdragen aan een ander, die het land wel goed kan besturen.


  Maak melding

 5. China staat altijd klaar om Suriname van daad en raad te voorzien. Wat hebben jullie nodig? Wij kunnen het leveren. Geef ze een industriele zone om bedrijvigheid te ontwikkelen voor heel Zuid- en Midden Amerika. Veel banen, veel inkomsten, veel ontwikkeling. Enkele honderdduizenden toeristen uit China elk jaar, die smachten naar mooi ongerept natuur.
  Willen jullie niet? Wel, het is jullie verlies dan.


  Maak melding

 6. Deze partijen moeten stoppen met bestaan… DA91 een partij voor een klein groep elite en SPA een partij die geen moer heeft weten tedoen… En ik praat van uit de minder bedeelde klasse.. En geloof me we zijn zeker in de meerderheid…. Twee jaar me mars


  Maak melding

 7. Misschien dan komt er vervroegde verkiezing, want een zigeunerin heeft voorspeld dat dhr Bouterse in 2015 zwaare tijd gaat krijgen, waarschijnlijk door ziekte en het kan ernstige gevolgen hebben. God zal het wel weten. We zullen zien of het waar is.


  Maak melding

 8. De vraag is niet of de NDP het aankan? De vraag is waarom SPA wacht tot over twee jaar terwijl ze nu de gelegenheid hadden om de kiezers te overtuigen dat ze het beter kunnen dan de NDP. Alleen halen ze geen zetels en in een combinatie ook niet. Normaal zou de lijsttrekker / voorzitter van de partij de handdoek in de ring gooien en zich terugtrekken, maar meneer Castelen wijdt het verlies van SPA vooral niet aan zichzelf maar aan anderen. De kwaliteiten die hij zoekt bij de NDP heeft hij zelf ook niet want op school was hij zeker geen uitblinker. Hoe oud was hij toen hij ADEK verliet? Hij was altijd een bigie lokka tussen al die jonge studenten. Hij moet eerst aan zijn eigen kwaliteiten werken voordat hij zich buigt over de kwaliteit van een ander.


  Maak melding

 9. de grootste hater van de mensheid is ddb zelf..

  hij heeft het land vanaf de coup naar de klote geholpen leeg geroofd,avondklok,de gulden naar duistere hoogten gebracht,volk vermoord,geld ontwaardt,maar die poep negers beseffen dat niet..

  een neger in het algemeen is altijd een hater geweest van de blanke mens,omdat hij als slaaf is gebruikt..,

  maar te gelijkertijd kan een neger niks zonder hulp van een ander,kijk maar om je heen..

  wat hebben ze zelf opgebouwd,diploma of niet..niks nada notie..


  Maak melding

 10. Riskante uitspraak.
  Hoe dom en achterlijk moet je de werkende klasse inschatten als deze hun heil zoekt bij de NDP.

  Buiten de NDP heeft noch SPA noch een derde partij een vakbondslid gekozen.

  Gun de grootste partij de wil van haar achterban ten uitvoer brengen. Iedere maatregel zal niet voor één persoon of groep gelden. Iedereen is er bij betrokken.

  Het is niet verstandig om delen van het volk aan te spreken op onverantwoordelijk gedrag.

  Als democraat graag er bij neerleggen.

  Geniet van wat er komen zal.

  Zolang de voedselpakketten en de € euro’s uit den vreemde naar Suriname zullen stromen zal niemand pinaren .

  En geef ze hun verdiende volle 5 jaar.

  Segebaipersad heeft al verklaard te handelen in het belang van het land en een constructieve bijdrage te leveren aan de verhoogde sociaal economische lotsverbetering van iedere burger.


  Maak melding

 11. Feit is, dat het land een deviezentekort heeft en aannemers niet kunnen worden uitbetaald.
  Bouterse en de minister van Financien hebben zelf aangegeven dat er prioriteiten gesteld moeten worden.
  Grote projecten en achterstallige betalingen even on hold plaatsen was de boodschap.
  Het ziet er nu naar uit dat men de arme boodschapper Castelen wil kruizigen.


  Maak melding

 12. Ach, ze huren gewoon een paar consultants van KPMG of z’n concurrenten in, misschien wel Boss en Balkenbende. Die Boss kan dan de Surinaamse PvdA naar de knoppen helpen zoals hij het met de Nederlandse PvdA heeft gedaan. Balkenbende kan DOE naar de knoppen helpen zoals hij met het CDA heeft gedaan.
  Ik verdenk die Boss & Balkenbende trouwens van het roken van wiet. Kan iemand uit hun naaste kring dit bevestigen?


  Maak melding

 13. Waterkanters en uncle toms lusu bere time. Probeer het debacle te verwerken anders hebben jullie een gigantische probleem. Nog vijf jr vr de grote visionair Desi Delano Bouterse. Deal with it.


  Maak melding

 14. Dagdromen is leuk hoor in de Surinaamse politiek en wie weet dat deze man de paarsen ook op een laffe manier aan het steunen is zoals de Rat Somo.


  Maak melding

 15. De SPA had ons beloofd dat V7 de verkiezingen zouden winnen en dat de SPA tussen de 5a7 zetels zouden halen. SPA en DA91 zijn dood en de woorden van Guno Castelen zijn de woorden van coma patiënt die zijn stuiptrekkingen maakte. RIP SPA en DA91. Jullie hebben niets gebracht voor Suriname behalve jullie portemonnee gevuld. We zullen jullie niet missen.


  Maak melding

 16. Gefeliciteerd met deze overwinning Njang dringi Partij, maar wie kan mij in hemelsnaam vertellen waarom de surinaamse kiezer met name de jongeren, ongeschoolden, oogkleppen hebben naar de dingen die in een democratie niet kunnen.Heb het dan over al die openlijke corruptieve handelingen, non transparante beleid etc. van deze paarse bandieten bende ?

  Odi


  Maak melding

 17. Oh oh oh oh oh oh , Castelen toch .
  Surinaamse Partij van de Arbeid is een fake en dat correspondeert met de uitslag van de verkiezingen .
  SPA was maar een glaasje Spa – water en door de hitte , geproduceerd door waarachtige surinamers , zijn zij hu volledig verdampt .
  Het glas is nu leeg !!!
  Mijn persoon kan zich nog herinneren dat de eerste DNA – daad van van Castelen , vlak na de beediging tot DNA – lid , een criminele daad was , een misdaad / wetsdelict .
  Plaats van delict was de DNA .
  van Castelen heeft nog tot in de maand augustus 2015 het mandaat om zijn vorige kiezers te vertegenwoordigen in de DNA
  Na augustus 2015 moet van Castelen opkrassen en plaats maken voor waarachtige en oprechte surinamers !!!
  Leider-zijn is bij van Castelen met geen loep te bespeuren en dat mag vertaald worden als zijnde dat de arme en hard werkende arbeiders, nu genoodzaakt zijn om een gids te zoeken en vinden
  ARBEIDERS ONTWAAKT !!!
  LOL .


  Maak melding

 18. De SPA is nooit op eigen kracht aan een zetel gekomën en na zoveel jaar zou Castelen er beter aan doen om na te gaan, waaraan dat te wijten is. De vraag is dus als de SPA nog deel zal uitmaken van V7, vóór de volgende verkiezingen, daar hun bijdrage aan de combinatie toch van nul of generlei waarde is.


  Maak melding

 19. Onze DESTRUCTIEVE BONOEMANG en WAARZEGGEN Castelen – Brunswijk zou zeggen: Ca stelen – heeft gesproken.

  Deze DESTRUCTIEVE VANDAAL had ook zo z’n “VOORSPELLINGEN” gedaan over de afgelopen verkiezingen, waarvan NIETS op de realiteit en/of waarheid berustte.

  CA – STELEN!

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 20. Henk Molenaar,doet een winterslaap,..wat Bouterse al niet teweeg kan brengen,…masra mempet schreeuwlelijk Henk Molenaar heeft problemen met het verlies van V ???diaree is uitgebroken.beterschap pannekoek.


  Maak melding

 21. deze duivelse partij, haatgevoelens kweeker en wegestemd partij heeft ondanks hun zware vernietigende uitslag, toch nog hun smond open in de pers om ipv de regering en de surinaamsebevolking het beste toe te wensen en bidden en hopen dat het goed gaat met het land, ze nog steeds op de oude manier door gaan met vuil smijten, haat saaien, allerlei kapotmakende wensen toe aan het andres van de regering dus ook tevens het volk, want het volk heeft gekozen.

  wat bezielt deze man van de spa, ??
  die van nps rusland heeft vandaag ook nog zijn hoop uigesproken om president te worden?? hahaha, bedoel hij de vhp leider moet president worden of is het him zelf? hahahaa
  blaka mang e libi likie kraboe,
  ik hoop dat na dat de heer MAck nack van akata kondre in Ghana is geweest om die fiyofio onder Surinamers te verhelpen, foe poeroe a fiyofio, dan zullen de blaka mangs, in het byoznder de nps, spa, da91 en andere ledeen zich bekeren tot God en zich zelf te bevrijden en een nieuwe ziel zullen hebben in hun lichaam om dan gezammelijk wat van suriname te maken hahaha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.