[UPDATE] Negen jaar celstraf geëist tegen kruidendokter André P.

41

Tegen de 60-jarige Surinaamse kruidendokter André P. (60) is vandaag negen jaar celstraf geëist voor het jarenlange misbruik van zijn dochter. Hij misbruikte ook andere dochters en gedroeg zich volgens het Openbaar Ministerie in zijn gezin als een tiran.

Het meisje werd volgens het OM misbruikt van haar twaalfde tot haar negentiende, van 2003 tot 2010. Haar zou zijn verteld dat zij ziek zou worden of dood zou gaan. Om haar te beschermen moest zij seks hebben met haar vader, die over bijzondere krachten zou beschikken. P. ontleende zijn macht aan zijn hoge positie in de Surinaamse marron-gemeenschap.

De aanklager heeft niet alleen straf geëist voor de vader van het meisje, maar ook voor haar moeder en stiefmoeder (beiden vier jaar waarvan één jaar voorwaardelijk) en haar elf jaar oudere zus (twee jaar voorwaardelijk). De vrouwen zouden het meisje psychisch onder druk hebben gezet om haar te bewegen tot seks met haar vader.

André P. kreeg hoge onderscheidingen in Suriname en kreeg in Nederland de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

UPDATE 11 juni 2015:
André P. (60) moet zes jaar de cel in voor het jarenlange misbruik van zijn dochter. Ook moet hij haar een schadevergoeding van 10.000 euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Utrecht donderdag 11 juni bepaald. De advocaat van P. liet direct weten in beroep te gaan.

41 REACTIES

 1. Boontje komt om zijn loontje van al die Surinamers die denken dat pedofilie alleen door banken en Nederlanders wordt begaan. Waar zijn al die zwarten nu ? Schamen zij zich niet diep dat zoiets in hun gemeenschap voorkomt ? Ja als 1 vinder naar een ander wijst dan wijzen er 10 naar jezelf. Ik zei het al, Surinamers zijn achterbaks en hebben het achter de elleboog.
  Doe even een raam open want het stinkt hier behoorlijk.


  Maak melding

 2. Hij wilde haar genezen, hahahahahaha. Wat een geneeskunst. Sommige reguliere artsen schijnen deze geneeskunst ook op hun patienten toe te passen. De ptienten genezen wel voorgoed, maar dan van seks.


  Maak melding

 3. Jan-Willem, je kunt natuurlijk niet alle Surinamers over 1 kam scheren.
  In een krant zag ik als kop boven dit artikel staan: in Nederland was ze minderjarig, bij ons niet.. Alsof dat wat uitmaakt! Het is incest, punt uit! En dan onder het mom van willen genezen. Je reinste machtsmisbruik. Ik hoop dat de dochter goede begeleiding krijgt…


  Maak melding

 4. @Jan Willem, je hebt groot gelijk.

  @Pindakaas, vandaar dat de traditie niet afgeschaft mag worden.
  Zielig voor die kinderen, maar hij zal zijn straf op geestelijk gebied dan ook krijgen.


  Maak melding

 5. In Suriname, zou deze (smeerlap) misschien 3 maanden krijgen met aftrek.

  Negen jaar cel geëist tegen kruidendokter André Pakosie.
  Tegen de 60-jarige Surinaamse kruidendokter en meervoudig gedecoreerde André Pakosie (60) is negen jaar celstraf geëist voor het jarenlange misbruik van zijn dochter.

  En er is nog een vervolg aan het verhaal van André Pakosie.

  De Surinaamse kruidendokter André Pakosie had behalve de moeder en de stiefmoeder van de dochter die hij misbruikte, volgens justitie nog een medeplichtige.
  Dinsdag moet ook de 25-jarige zus Ama Pakosie van het slachtoffer terecht staan in de grote ontuchtzaak.

  Volgens mij, moet hij ook zijn hoge onderscheidingen inleveren.
  Er is geen kruid tegen gewassen!


  Maak melding

 6. Jan willem of hoe j ook heet,hou aub op met dat achterbaks gedoe van je!je bent een RACIST!sinds wanneer is het ooit gezegd dat alleen nederlanders en banken pedofilie begaan?denk en luister beter als j goede hersenen en oren hebt gekregen van GOD!creolen zyn niet zwart maar bruin,de kleur die jullie blanken proberen te krygen door zonnebad!by the way,ik denk dat je dat ding onder je neus ruikt,gebruik dus een betere tandpasta,als je wel weet wat tanden poetsen betekent natuurlyk!


  Maak melding

 7. Wauw Jan Willem, laten we voorop stellen dat pedofilie en incest in alle gelederen voorkomt. Rijk, arm, zwart, wit of wat voor kleur dan ook.
  Maar wat ik me afvraag wat in hemelsnaam doe je op deze site? Je doet niet anders dan afgeven op de zwarte medemens. Je gedraagt je minachtend, neerbuigend en eigenlijk super onbeschoft. Weet je wat het is met personen zoals jij? Waarschijnlijk ben je in je eigen gemeenschap meer dan uitgekakt en wordt je niet serieus genomen. Is dit je manier om je gram te halen. Jan Willem mijn inziens ben je niet meer dan een zielepoot!

  Peace…


  Maak melding

 8. @Jan Willem

  “Doe even een raam open want het stinkt hier behoorlijk.”

  Het is duidelijk dat je niet tegen je eigen stront kan. Internationaal spelen jullie Nederlanders de hoofdrol op het gebied van pedofilie en 1 Surinamer kan daar echt niets aan veranderen. Hou je koest en kruip terug in je mand.


  Maak melding

 9. zijn die hypocriete, huichelaars in Suriname meteen met hun neus op de feiten gedrukt….vanaf nu gewoon jullie vooringenomen bek dichthouden.


  Maak melding

 10. Ik verwacht dat hij maar 4 jaar krijgt. Want hij heeft lange tijd in voorarrest gezeten. De vrouwen zullen wel met een voorwaardelijke / taak straf vanaf komen. Als je niet met je fikken van je eigen dochter af kan blijven vind ik 9 jaar zelf weinig. Deze man hoort een vuurpeloton te krijgen. Beest dat hij is


  Maak melding

 11. @ Brigit Redmond, even het volgende:

  Er wordt bijna dagelijks op dit forum gesproken over incest, kindermishandeling, pedofilie en wat dies meer zij, maar het stoort mij het meest dat de Surinamers gestigmatiseerd worden als er misstanden aan de orde zijn waarbij Surinamers betrokken zijn. Struisvogelpolitiek. Er is, en daar heb ik bewijzen van als antropoloog, dat er in Suriname meer van dit soort gevallen plaatsvinden. Veelal uit culturele motieven. Daar zwijgt men over. De rest van je betoog over b.v. de tandpasta en de zonnebrandolie is niet ter zake doende. Blank of zwart, dit ‘fenomeen’ doet zich in alle lagen van de wereldbevolking voor. Je kunt je in dit geval niet verstoppen achter je huidskleur Het blijft uiterst verwerpelijk. Ik ben vaak in het binnenland en je zult schrikken als je je verdiept in deze materie. Deze gevallen kennen alleen maar getraumatiseerde slachtoffers. Dit geval heeft niets te maken met racisme. Als je je denkwijze van de boslandcreool niet kent, kun je daar niet over oordelen. Deze man is in Nederland gearresteerd en wordt veroordeeld, maar hoeveel gevallen in Suriname zien nooit en te nimmer het daglicht? Of worden daarvoor veroordeeld?


  Maak melding

 12. @Brigit Redmond, als er een is die haar mond mond houden dan ben jij het wel. Je hebt je mond vol over racisten maar jullie Surinamers zijn de grootste racisten. Ik heb hierover in mijn eerdere reacties melding van gemaakt geschrokken te zijn van het hoog racisme gehalte onder en door Surinamers. Een volk dat nog racistischer onderlegd is moet ik nog tegenkomen. In mijn reactie heb ik het over zwartjes omdat dat de kleur is van zwarten klaar uit punt uit. En je laat duidelijk merken dat je niet weet waarover je praat. Denken jullie zwartjes niet dat pedofilie en homofilie onder Surinamers niet voorkomt ? Je speelt graag toneel he ?
  De rest van jouw reactie is te dom om op te reageren en slaat werkelijk nergens op.


  Maak melding

 13. @Kunta Willa, was het maar waar wat jij zegt. Was het maar waar dat alleen 1 Surinamer zich aan incest schuldig maakt. Want jij bent een van die zwartjes die de eigen poep in de doofpot stopt uit schaamte. Feit is wel dat als slechts 1 Surinamer zich aan incest schuldig zou hebben gemaakt waarom zoiets strafbaar gesteld is. Men stelt, althans in de beschaafde wereld he, iets strafbaar als het veel voorkomend is. Dat is in het geval van Suriname niet anders. Zo nu jij weer met je grote mond,
  Mag ik de ketting aan jouw voeten iets strakker aantrekken ?


  Maak melding

 14. Deze smeerlap moeten ze 25 jaar straf geven.Deze wonderdokter heeft geen schande en is een gevaar voor de mensheid.Hij moet naar een inrichting gebracht worden om geestelijk geholpen worden.


  Maak melding

 15. Hij zal meer kinderen in Suriname en Nederland hebben misbruik.Opsluiten de smeerlap en nooit meer vrij laten want hij is een gevaar voor de mensheid.


  Maak melding

 16. Blake Bakra helaas komt het overal ter wereld voor dat dit soort zaken in de doofpot gestopt worden. Niet alleen in ons binnenland.
  Als je nagaat wat er jarenlang in Epe heeft plaatsgevonden. Om maar niet te spreken over die andere 60 steden/dorpen in Nederland waar incastus veelvuldig heeft plaatsgevonden.

  Laten we geen vingertjes wijzen. Goede voorlichting en het weerbaar maken van de jongeren die hiermee te maken hebben kan een stap zijn.

  Peace…


  Maak melding

 17. Ze moeten hem in een isoleercel opsluiten en hem afwisselend elke dag Viagra en Dobru Dua voeren. Dobru Dua, bekend bij de binnenlandbewoners, voor XXL effect.


  Maak melding

 18. @Jan Willem
  Doe even een raam open want het stinkt hier behoorlijk.

  Dat komt omdat jij je mond open doet!
  Doe andere een plezier…….


  Maak melding

 19. Meneer JanWillem ik wil u graag toespreken met mijn welopgevoede Surinaamse manieren.Laten wij het aub bij de feiten houden en nt gooien met witte en zwarte modder.Volgens een bekende uidrukking in Suriname; “IEDER KOE VAN ZONDAG” weet dat er in ieder mand een rotte appel ligt. Wat mij betreft moet de gemeenschap beshermd worden tegen deze manipulator!!! “zg kruidendokter” laat aub andere Surinamers die hier niks mee te maken hebben met rust!!! Alstublieft!!!


  Maak melding

 20. Hahaha die tata’s lezen ff n keertje dat n neger iemand verkracht heeft en willen direct interrrr doen pleur op joh jullie ras bestaat uit inteelt!
  Ik keur t nie goed wat voodoo doc P heeft gedaan maar t komt nie vaak voor in onze gemeenschap die witte parasietjes houden er maar al te graag van om van hun eigen vlees en bloed te snoepen moeder dichter zus tante they just dont give fuck ze hebben toch geen ziel 😂😂😂😂😂😂


  Maak melding

 21. @Kani Jonah, iemand moet de Surinamer met de feiten confronteren. Dagelijks eens ik niet anders dat wij Nederlanders racisten, pedofielen, koloniale boeren en slavenhouders zijn. Al die beschuldigingen van jouw landgenoten zijn niet alleen achterbaks maar door de feiten ook achterhaald. Wie zijn de grooste racisten ? Juist.
  Komt pedofilie in Suriname niet voor ?
  Laten de Surinamers dankbaar zijn dat ze uit de armoede van Afrika verlost zijn en in Suriname een beter leven hebben dan in Afrika.


  Maak melding

 22. @Je Pa hoor. Je moet van de drank en van de drugs afblijven want dan blijven hoofd en ogen open. Je leest toch wat er in het binnenland van Suriname gebeurt en dat veel meisjes als seksslavinnen misbruikt worden door vader, ooms, broers, en neven en oudere zus kijkt toe. Was het maar waar dal alleen 1 neger zich aan jonge meisjes en jongens vergrijst. Was het maar waar maar jouw soort zwartjes kijkt de midden door eigen soort gepleegd graag weg. Lees je wel wat in Afrika met jonge meisjes gebeurt ? Ze worden gedwongen seks te hebben met mannen die de opa’s wel konden zijn. En inteelt ? ha ha daarom zijn er ook zoveel ziektes in Afrika die in Europa niet bekend zijn.


  Maak melding

 23. @Gady, neen, dat wist ik niet. Maar ook naar de binnenlanden zeker of ben je een van die zwartjes die de eigen misdaden wegkijken ? De zwartjes beweren ook dat slavernij de schuld is van de Nederlanders terwijl het de zwartjes zelf waren die grof geld aan de slavenhandel verdiend hebben. Suriname heeft Nederland alleen maar geld gekost. En zijn de hoeren in Paramaribo ook door Nederlanders geïmporteerd ? En de drugs ook ? Je bent een racist Gady.


  Maak melding

 24. @Gady en anderen. Leuk dat jullie steeds de schuld van het eigen falen en misdaden in de schoenen van de Nederlanders proberen te schuiven. Dat krijg je als je als het eigen volk geen gevoel heeft voor zelfreflectie. Doet mij denken aan de mop die mij ooit verteld werd. Gaat als volgt.
  Er zit een gemengd groepje mannen de bridgen. Opeens laat een van de mannen (de donkerste ) een enorme scheet. Er wordt gevraagd wie de scheet liet. De Surinamer (die de scheet liet) antwoordt ‘ A-mi-go’. Daarmee bedoelend op zijn vriend (amigo) en niet op zijn eigen kont.


  Maak melding

 25. Jan Willem zou ook gewoon een gefrustreerde licht getinte Surinamer kunnen zijn of een Hindoestaan, Chinees of zelfs zo zwart als roet.Je hebt mensen die soms niet meer weten waar ze bij horen, en gaan dan een beetje gek en dom doen.

  Het is alsof Jan Willem blij is dat hij dit bericht leest en meteen een reden heeft om zijn gal te spugen op alle Surinamers. Ieder weldenkend mens weet dat de daden van deze zogenaamde kruidendokter niet alleen bij Nederlanders voorkomen.

  Maar ieder weldenkend mens weet ook dat het grootse deel van het publiek op deze site niet representatief is voor de Nederlanders noch de Surinamers!


  Maak melding

 26. @Je pa hoort,

  Elk jaar gaan er tientallen rijke oude arabieren naar india, pakistan, banladesh, trouwen er voor 3 maanden met een jong meisje (niet eens nog een tiener) waarvoor ze de ouders wat geld geven, vertrekken dan en ontbinden het huwelijk. In de Islamwereld mag dit. Je mag als man elk huwelijk ontbinden wanneer het je uitkomt. Enige wat je hoeft te doen is 3 keer tegen de vrouw te zeggen: talak (scheiding) en je bent gescheiden. Zo misbruiken ze die jonge meisjes-kinderen in arme landen, die vieze ouwe pedo’s uit de arabische landen.


  Maak melding

 27. @jan Willem is strond vervelend ik lees dit en kots je gewoon uit volgens mij gaat het hier over een enkele man die iets heeft geflikt dus waar baseer jij het op om ons zwartje Te roepen of Te vertellen dat surinamers zo zijn ?? Volgens mij is de helf van Nederland onder Anderen de mannen pedofielen dus waar is je punt niet omdat een de verkeerde pad is gaan bewandelen Wilt zeggen dat wij BRUINE mensen allemaal ze pad gaan volgen Want wanneer een BRUINE met een nederlander gaat hoor je niks het.moment dat ze wat flikken is jullie bek.net zo groot als een haai na libie dat oeng lobie bigi twa yang weetje wat jij moet gaan doen jan Willem want je doet nu net een bullebak die vast zit in Me neus #Ga tuinieren of lekker een biertje drinken want wat je allemaal hier kraamt is PUF Fijne dag


  Maak melding

 28. @Miraille, neen Missy, je leest niet wat er staat. Waarom zou incest in Suriname strafbaar zijn gesteld als het niet veelvuldig voorkomt ? Geef jij eens daar antwoord op. Ik heb zelf een tijd in Suriname gewoond en heb daar verschrikkelijke dingen gezien en meegemaakt. Dat de mannen vaak een buitenvrouw hebben was mij bekend maar vrouwen houden er ook meerdere mannen erop na. En dat was nieuw voor mij. Ook dat zo veel racisme voorkomt in Suriname schrok ik van. Dat ik als blanke gediscrimineerd zou worden daar had ik rekening mee gehouden. Maar dat er onderling zoveel haat en nijd is was nieuw voor. En ga niet de domme gans hier uithangen als je echt denkt dat incest niet voorkomt onder Surinamers. Want dan ben je niet dom maar iemand die graag de misdaden in de doofpot stop. En die PUF van je kun je beter aan iemand anders schenken. Aan Zwarte Piet bijvoorbeeld.


  Maak melding

 29. @L.Bundy, en hoe denk jij over de verkrachtingen en moorden op jonge meiden in India, vaak gepleegd door oudere mannen ? Deze misdaden worden ook nog eens gerechtvaardigd door de politiek en het Hindoegeloof.


  Maak melding

 30. Jan Willem kun je het bewijzen dat het Hinduïsme verkrachting rechtvaardigt. Staat dit in de Bhagavad-Gita vermeldt.
  Het is o zo makkelijk om het geloof (geeft niet welk geloof) de schuld te geven van de excessen gepleegd door mensen.

  Dat er India op grote schaal verkrachtingen plaatsvinden, wil niet zeggen dat de Surinaamse hindustanen dat ook doen.
  Je moet beter op je woorden letten en niet zomaar dingen roepen die je niet kunt hard maken.

  Volgens mij ben je een bekende op deze nieuwssite die nu onder een nieuwe nickname reacties geeft.


  Maak melding

 31. P.heeft ons als Surinamers schande gegeven in Nederland.Deze man moeten ze minstens 25 jaar straf geven want hij is een gevaar voor de mensheid.Hij geeft zijn eigen dochter vernietigd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.