zondag, juni 16, 2024
HomeFotoOndersteuningsmanifestatie van Combe Markt voor NDP

Ondersteuningsmanifestatie van Combe Markt voor NDP

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (2de vanuit links) gaat voor nog 5 jaar. Hij liep woensdag mee in een ondersteuningsmanifestatie van de Combe Markt naar het Kabinet van President Bouterse in Suriname. De leiding en personeel van de toonaangevende supermarkt heeft openlijk steun betuigd aan de zittende regering. Woensdag zijn staf en personeel massaal overgestapt van de oppositionele VHP naar de regerende NDP. Tijdens de manifestatie heeft Combe Markt de kiezers gevraagd om op 25 mei te stemmen op Algoe of zijn college Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling.

Medewerkers van Combe Markt verzamelen zich woensdag voor een manifestatie ter ondersteuning van de regerende NDP van president Bouterse:Combe-3

De leiding en personeel van Combe Markt marcheren tijdens een NDP-ondersteuningsmanifestatie voorbij het Kabinet van President Bouterse:
Combe-2

opening
Fernandes Express
Passion in concert

70 REACTIES
 1. SRD 40.000.000(40 miljoen) al ontvangen als deelbetaling.
  Nu nog propaganda om de restschuld betaald te krijgen.

  Gelijk heeft Combé Markt. Alles draait om geld.

  Beste belastingbetaler de grote vraag is: wat en aan wie heeft levensmiddelen bedrijf geleverd.

  Toch niet voor naschoolse opvang!


  Maak melding
 2. Volk van Suriname….hou je oren niet langer voor de WAARHEID gesloten.
  En laat er eindelijk RECHTVAARDIGHEID in het land komen.
  Dit zijn jullie ook aan de nakomelingen verplicht .
  Laat het land niet langer onder een onrechtvaardig verleden blijven lijden.
  En laten jullie je niet door valse beloftes en welvaart misleiden.

  Houden jullie je aan de woorden van het Surinaamse volkslied
  ‘ RECHT en WAARHEID maken VRIJ.’

  Ja want dit zorgt voor ZUIVERHEID en VRIJHEID!

  Spiritual message from the Spirit of Light!


  Maak melding
 3. EEN ZOGENAAMDE PRESIDENT DIE EEN DESTRUCTIEF FINANCIEEL BELEID HEEFT GEVOERD, WORDT DE HEMEL IN GEPREZEN.
  DDB IS NIET IN STAAT ZIJN EIGEN ROMMEL OP TE RUIMEN.

  THAT`S WHY HE HAS TO GO!!!

  COMBE MARKT, HIER ZAK MIJN BROEK VAN AF!!!


  Maak melding
 4. Kijken als niet NDP maar een ander partij aan de macht komt wat dan de keuze van Combe markt eigenaar Kries Kalipdewsingh zal zijn.
  Ben dan benieuwd of dan de nieuwe machthebbers dan nog kiezen voor levering van diensten door Combe markt of overstappen naar een ander bijvoorbeeld Tulip of een Choy etc.

  Als ondernemer zou ik nooit openlijk een keuze maken tussen politieke partijen want je weet hoe rancuneus men kan zijn in Suriname.


  Maak melding
 5. Eingenlijk is Combémarkt bezig de medewerkers te onderdrukken in hun vrije keuze.Wat deze kapitalisten niet allemaal kunnen doen om meer poen binnen te halen.Andere gatlikkers stellen hun dochters ter beschikking: Theo,Doekje,Ka-hai enz.
  Anderen keuren het vermoorden van hun eigen familieleden prima:
  Ashwin.Hoe laag moeten we in ons land nog vallen?
  Voor geld hebben velen hun eerbaarheid verkocht!


  Maak melding
 6. Achteraf zal hij zeker spijt van krijgen waarmee hij nu in 1 keer bezig is deze broekje nog,maar dan is het officieel aan t late kant en trouwens is hij goed goed gehersenspoeld door die authentieke Serie moordenaar dat nog durft door te gaan en geen kant meer op kan!
  De verleiding en intimidatie is buitenmate bij deze gast!
  1 Moordenaar assisteren om zichzelf en Familie te verrijken!

  V.H.P. soso lobie en rechtgeaard!!!


  Maak melding
 7. @blaka djoeka,
  Je moe nie denke dat ik paars bent omdat ik die feest van combe Kries hep geviert.
  We hebbe gedansd gegete en gedronke in paarse klere.
  blaka djoeka, is zo gaat het in Suriname hor….
  En dan 25 mei 99% van die mens die feest viere stem op de gele partij.
  hihihihihihihihi.


  Maak melding
 8. Pies in mijn broek van het lachen. Zou wat zijn als Ahold steun zou betuigen aan de PVDA of de VVD. Dit kan alleen in Suriname, wat een bananen republiek. Waarschijnlijk moeten de werknemers een stemfie maken op straffe van ontslag.


  Maak melding
 9. -Ik weet niet hoeveel de Combe Markt als voorschot heeft ontvangen, maar dit is gewoon triest wat er in Suriname plaatst vindt.

  De Surinamers moeten zich vooral zorgen gaan maken om het volgende die ik gelezen heb:::::::::::::::

  =Professor-econoom Anthony Caram van de Anton De Kom Universiteit van Suriname, wees erop dat diverse internationale economische waakhonden waarschuwen voor de precaire financiele situatie die, bij het uitblijven van drastische maatregelen, de economie kan ontwrichten op kort termijn.


  Maak melding
 10. Combé Markt beinvloedt z’n klanten op ongepaste wijze. Is Combé Markt soms een filiaal van de NDP? Waarom zouden dan niet-NDP klanten hun boodchappen nog bij deze supermarkt moeten doen? Gewoon niet doen. Alternatieven genoeg! Op elke hoek is er een Chinees!
  Bovendien geeft de eigenaar met deze actie aan dat hij geen moer geeft om z’n klanten. Hij valt ze lastig ipv het winkelen in z’n shop voor hen aantrekkelijk te maken.
  Wie weet, misschien vecht hij op deze wijze voor het voortbestaan van z’n zaak. Maar dan nog, hij voert nu een gevecht met de klanten ipv met de regering. Laf!


  Maak melding
 11. Koos, het personeel krijgt “wel” drie dagen vrij hoor, maar alleen wel als de NDP wint, gewoon ordinaire omkoperij van stemmen krijgen, Waarom moet ik steeds aan spiegeltjes en kraaltjes denken om mensen voor je te winnen. Direct gewin is blijkbaar belangrijker dan een toekomst van 5 jaren van nog meer loze beloftes, het doorgaan van het roven van staatsmiddelen, het toeschuiven van leuke baantjes aan familieleden van de hielenlikkers van DDB etc. etc. Wanneer wordt het volk van Suriname nu eens wakker en laat zich gelden door deze dievenbenden af te serveren, met DDB aan het hoofd richting Holland, kan hij daar mooi op staatskosten van de Nederlandse overheid nog een tiental jaren logeren in hotel de houten pollepel


  Maak melding
 12. Er is geen hypocrieter volk dan de hindoestaan. Ze doen alles voor geld, macht en aanzien. Super schijnheilig volk. En daarom gaat DDB weer winnen. Het zijn de hindoestanen die hem groot hebben gemaakt en DDB weet precies hoe hij de rijke hindoestaan kan paaien. DDB is een beetje slim maar vooral heel erg sluw. Er zijn maar enkelen die hem door hebben. Er zijn heel veel schijndebatten die nergens toe leiden want in de top is iedereen naast minister, parlementariër, directeur enz. ook zakenman of zakenvrouw. Begrippen als “belangenverstrengeling” kent men niet. DDB verhoogt de AOV en kinderbijslag en iedereen is weer eventjes blij totdat blijkt dat “verhoging niet betekent dat er ook zal worden uitbetaald”. De nieuwe NORM voor Su is verworden tot List, Bedrog, Verraad, Verzet, Samenzwering, Corruptie, Criminaliteit, Chantage. Kijk maar welke hindoestanen rondom DDB hebben gestaan en nog staan. En ze worden 1 voor 1 gebruikt, misbruikt en daarna gedumpt. Zo zullen ook Algoe, Adhin, Gopi, Kalipdewsingh en anderen later achter komen. Ze weten dat ze aan de beurt komen en proberen intussen ook hun schaapjes op het droge te krijgen


  Maak melding
 13. Ik was laatst meneer geschiedenis tegengekomen en hij zei dat enkele mensen in Suriname hem probeerden te verkrachten. Nu twijfelt hij of hij nog in Suriname wil blijven.


  Maak melding
 14. Ik ben heel blij dat de NDP de politieke partij is die alle Surinamers samenbrengt voor het goede doel, namelijk de economische ontwikkeling en vooruitgang van Suriname.
  Ik ben Surinamer van creoolse afkomst en ik heb een grote afkeer aan typen als ”misabitoch” die direct negatief gaan denken over de aanhang van de NDP.

  Het moet tot hem doordringen dat niet alle Hindoestanen rijk zijn en dat er ook veel leed,ellende,armoede, slechte huisvesting, geen grondbezit, enz voorkomt onder de Surinamers van Hindoestaanse afkomst. Onder alle groepen in de Surinaamse samenleving komt armoede voor.

  De NDP is voor alle groepen, de NDP wil het leed van alle (behoeftige)mensen verlichten.Daarnaast moet het tot hem doordringen dat de Combemarkt de plek is waar Surinamers met minder inkomen terecht kunnen om toch het nodige te kunnen kopen voor hun naasten.


  Maak melding
 15. Ik zou tegen elke integere Surinamer willen zeggen:boycot die rot Combémarkt! Het stinkt daar ook verschrikkelijk! De arbeiders kan ik niets kwalijk nemen,omdat zij bang zijn voor hun baan.De meeste van ze hebben geen behoorlijke opleiding.


  Maak melding
 16. @RobG,

  Het lijkt mij dat de NDP-top alleen de kruimels wil geven aan het volk en zelf het brood wil hebbben. Want het is een feit dat sinds 2010 enkele NDP’ers ineens (muti)miljonair zijn geworden. Het volk daarentegen is niet heel veel opgeschoten.


  Maak melding
 17. Beste RobG,
  U schrijft in uw eerste blok dat de NDP mensen samen brengt voor economische ontwikkeling en vooruitgang van Suriname. Wel nu als het aanleggen van bv enkele wegen, rotondes en bruggen waarbij iedereen weet dat gemiddeld tussen de 10 en 20% van het budget van bv Openbare Werken niet aan de projecten zijn besteed maar in zakken van bepaalde personen zijn terecht gekomen is het met de vooruitgang toch niet helemaal goed gegaan. Als wij 100 casino’s hebben in Suriname met een werkbevolking van ca. 100.000 mensen die alleen maar armer worden dan weet u wel hoe laat het is toch?. Ik ben een groot voorstander van de ontwikkeling & vooruitgang van Suriname. U kunt mij niet vertellen hoe alle (financiële) inspanningen zijn / worden verantwoord. Volgens mij moet dat de basis zijn. Men vraagt mandaat aan de bevolking en vergeet daarna de bevolking.
  Ik ben zelf van 100% hindoestaanse afkomst. Ik ben niet doof en blind voor de zaken waarbij onze hindoestanen betrokken zijn. Ik denk niet racistisch en niet negatief over de NDP. Maar mijn ogen sluiten voor de werkelijkheid doe ik niet. Dat weiger ik. We moeten de zaken zien zo als ze zijn. Pas dan kan er sprake zijn van een goede aanpak van de werkelijke situatie in Suriname.
  Uw tweede blok over armoede, ellende en zo accepteer ik volledig. Ik heb ook geen kritiek op onze arme deel van de bevolking. De rottigheid zit in de top van de samenleving. De onderkant van de samenleving is het slachtoffer. En wat ik veel erger vind is de snelheid waarmee zogenaamde “integere leiders” betrokken raken bij foute en dubieuze zaken. U leest toch ook de kranten. Het lijkt wel een uitverkoop van Suriname als je de laatste de berichtgevingen volgt.
  Ik heb familie die werkt voor de Combemarkt. Ik weet hoe het daar aan toe gaat. En ik durf te stellen dat de Combemarkt niet heel Paramaribo bedient maar een klein deel van Paramaribo. Combemarkt is geen sociaal maatschappelijke organisatie. Het is een bikkelharde commerciële activiteit.


  Maak melding
 18. @ missabitoch

  Natuurlijk kunnen op deze momenten 1 ieder zich als ondeugdzaam gedragen terwijl het anders had gemoeten! Weg massa moordenaar weg… weg..move… move…maar geen sterveling riskeer dat tegen 1 afslager en zijn bende dat!Die Moordenaar kan het land niet meer uit zelfs de buurlanden hebben ook in 1 korte periode hem gedwarsboomd,dus kom niet met Hindoestanen dat ze huichelachtig en van geld houden die Killer heb dit soort basale gasten in hun macht,maar niet van 1 grote duur!!!

  V.H.P.soso lobie nanga prospectief


  Maak melding
 19. @P. Ispaal,

  Door het beleid van de regering Bouterse zijn er kansen gecreëerd voor mensen die de kansen willen aangrijpen om aan hun economische vooruitgang te werken. Wat is er nou slecht aan dit beleid?

  @misabitoch

  Je komt met beschuldigingen aan het adres van de regering terwijl jij deze verdachtmakingen niet kan onderbouwen met harde bewijzen.Je heb het van horen zeggen uit de koker van hans, srafu, Koos,enz. Deze regering mag dan in jouw ogen een aantal wegen, rotondes,bruggen hebben aangelegd, maar de Nieuwfront regeringen hebben in 15 jaren tijd met de geldbuidel van Nederland niets noemenswaardig gepresteerd.Vraag jij je af waarom ze zijn weggestemd door de kiezers?

  Als de huidige regering haar werk niet goed doet zal het kiezersvolk hen ook wegstemmen. Ik ga ervan uit dat ze het naar Surinaamse maatstaven goed hebben gedaan en dat ze beloont zullen worden door het kiezersvolk.Dit houdt in dat ze nog een regeertermijn van 5 jaren krijgen van het volk.


  Maak melding
 20. @ Bhaai, ik hoop dat je gelijk krijgt. maar ben wel bang dat het te laat is. wij als hindoestanen zijn op alle fronten het best ontwikkeld. dus al we gegroepeerd zouden optrekken zouden we onverslaanbaar zijn in Suriname. Helaas is dat niet het geval. en dat is waar ik op wijs. dat is het waar DDB sluw op inspeelt. of leef je in een andere wereld?


  Maak melding
 21. @RobG,

  Er is niks tegen een beleid dat stimuleert tot ondernemen en groeien. Er is wel iets tegen wanneer datzelfde beleid gefrustreerd wordt doordat de ondernemingen geen geld krijgen van de overheid, doordat de overheid teveel geld verspilt en de grondstoffen veels te goedkoop uitverkoopt. Wanneer er meer dan de schatkist aan kan aan sociale projecten wordt besteed en wanneer corruptie niet eens wordt onderzocht, laat staan dat er een corruptie-bestraffend beleid wordt gevoerd.
  Kortom: al de goede ideeen worden door diezelfde mensen om zeep geholpen. Dan schiet je dus niks op.


  Maak melding
 22. De Combe markt stelt niets meer voor. Je kan nu haast overal je verse groenten ophalen.
  De mensen die de NDP heeft laten dansen en springen in paarse kleren aan het werk gaan in hun eentje in het stemlokaal zijn. Dan zullen we op 25 Mei merken als ze ezels waren of gewoon het NDP spelletje (Njang Dringi Prisiri) hebben gespeelt.


  Maak melding
 23. @RobG, u vraagt om bewijzen. Kunt u een groot onderzoek noemen in Suriname dat is uitgevoerd en waarvan de resultaten zijn gepubliceerd. de informatie ligt bij de overheid die ontoegankelijk is. als u een scheiding maakt tussen de oude en nieuwe regering dan is duidelijk dat in de vorige perioden het democratisch systeem wel heeft gewerkt. en ja natuurlijk hebben ook zij hun zakken gevuld. alleen is het zo dat wat de vorige regeringen in het klein hebben gedaan nu deze regering in een keer heeft gedaan namelijk de boel geplunderd. Het keizersvolk heeft geen eigen wil meer. Het zijn nu politburo-achtige praktijken. heeft u enig idee hoeveel angst er in de samenleving is? om het beeld te vervormen wordt nauwkeurig en veel gerapporteeerd over de kruimeldieven om zo de grote zaken te verzwijgen. met nog eens vijf jaren er bij mag je Suriname veranderen in Sicilie en Paramaribo in Palermo. Ghetto en Clancultuur wordt de nieuwe norm.


  Maak melding
 24. Er schuilt meer hier achter dan zelf menige werknemer van Kries doet vermoeden. A mang goedoe keba, fa a mang beng kan meki ing imperium eng wang soso. A moesoe de so dat baas beng jepi a mang foe a beginne. Kijken we richting Verl Keizerstraat dan gaan de wekelijkse preken alleen maar over geld en politiek. Het evangelie is verworden een voorspoedevangelie ipl van waar bekering en verlossing en levensheiliging worden gepredikt. Soso lobi ndp. Geen wonder dat de paars valse zich 6.000srd.plus betalende geestelijk adviseur van de staat niets kan doen tegen de geldzuchtige paarse bende en lijder. Dagelijks worden mensen door paarsachtigen beroofd,bedreigd en nu wekelijks vermoord om geld. Neks no fout, wi e doe leki baas. nanga lon. Nog vijf jaren ndp worden voor zijn afgod didibri president for life. Openlijk publiekelijk krijste Stef Anus paars beneveld…..staatsvijanden zijn jullie die deze door god gezonden didibri tegenwerken door de amnstiewet af te keuren. God geeft de oliedomme stommelingen hun wensen, na vele waarschuwingen. Kondre klarie foe troe na soso didibri, roofzuchtige wolven in schaapskleren e regeri Suribabwe en aan hun vruchten zijn deze kwade geesten te herkennen..kwade vruchten van tweedracht en bijgeloof. Hihi. Dongkaw paarse burikies stem Nationale Dedesma Partij foe ka moro. Soso lafoe. Whahahaha sa o go kong.


  Maak melding
 25. Het verkiezingscabaret neemt naarmate de dag nadert, komische vormen aan. Is het wanhoop of verheerlijking van een afgod zonder de aanwezigheid vd afgod? Wel met een aantal van zijn pajongwaaiers!

  Op dit forum lees ik regelmatig dat pro-boutisten in de kont van Bouterse zitten. Ben ik niet mee eens. Het omgekeerde is waar: Bouterse zit IN zijn aanhangers, mn het deel dat minder geschoold is. In Bouterse herkennen zij iets van zichzelf: zij identificeren zich (onbewust) met Bouterse: zijn manier van (niet) communiceren,woordkeus, onzekerheid en zelfoverschatting, zielig doen ( slachtoffer, un sar mi), daarmee geen verantwoordelijkheid nemen en tegelijkertijd een grote mond en borst opzetten tegen degenen die weigeren dit spel mee te spelen. Of hen buiten spel zetten.

  Aanhangers van Bouterse reageren niet zomaar agressief op negatieve feedback op hun idool: het gaat nl ook over hen.
  Noodgedwongen moeten zij de mythe van hun idool in stand houden of…….de mythe ontmaskeren. Wie van hen durft dit laatste te doen?

  Zijn aanhang heeft ontdekt: Bouterse is niet hoog geschoold… en tog a man tron president! Van hem verwachten zij hun redding en verlossing. Tonen hiermee weinig geloof in eigen kunnen te hebben. ( Kan ik begrijpen, maar niet accepteren). Bouterse houdt hiermee de bakra-basi relatie met zijn aanhang in stand en weet heel goed de emotionele behoeftes van zijn aanhangers te bespelen, hierbij ondersteund door o.a. Limbo en Dhoeki.
  Wil Bouterse zijn aanhang behouden, moet hij dit emotiespel blijven spelen. De vraag is: wat is de houdbaarheidsdatum van dit spel?

  Bij de beter “geschoolde” groep is het faciliteren van vriendjespolitiek, corruptie en opportumisme een beproefd middel. Hier is de hebzucht en het gemeenschappelijk eigen belang het bindmiddel. En deze zijn zoals binnen de NDP blijkt, niet gerelateerd aan een bepaalde bevolkingsgroep!!!

  25 mei a.s. zal ik of feest vieren of in mineurstemming doorbrengen. Ay Sranan.


  Maak melding
 26. De eigenaar van Combe markt, Kries Kalipdewsing zegt letterlijk: ‘ik kraak voor het winnende team, zodra een partij sterk is, kraak ik voor hem, anders mi e las mi ten’.
  Deze @#$% kraakt dus niet, hij likt. Als deze @#$% tijdens de 2e W.O. had geleefd, zou hij, toen Hitler aan de winnende hand was, helemaal voor Hitler zijn, op het moment dat Hitler verloor zou hij meteen voor de geallieerden zijn. Toen Idi Amin de Hindoestanen uit Oeganda schopte zou Kalipdewsing, als Hindoestaan, Idi Amin de hemel in geprezen hebben, toen Neyerere Amin verdreef zou hij de eerste zijn die Neyerere feliciteerde. Nu Israël sterker is dan de Hamas, staat hij zonder meer achter Israël, als morgen Hamas sterker is, kraakt hij voor Hamas. Op dezelfde manier kraakt hij nu voor onze eigen Bouterse, omdat hij denkt dat Bouterse gaat winnen, als straks blijkt dat hij zich heeft vergist, gaat hij Santokhi, Rusland en Somohardjo likken.
  Als Kries Kalipdewsing echter één seconde denkt dat Bouterse hem voor één cent vertrouwt, van hem houdt en respect voor hem heeft, dan vergist hij zich deerlijk.


  Maak melding
 27. Dag Girjasing,hoe gaat het met u!
  Waarom heeft u water gejat?
  U bent toch een volksvertegenwoordiger, moet u niet voor het volk opkomen.
  U moet onmiddellijk de politiek vaarwel zeggen en gras gaan maaien bij de gevangenissen.
  Het is over mie boi,so so schijt water e tik joe no.

  Rusland verlaat het schip voordat het zinkt kom richting de NDP.


  Maak melding
 28. het lijkt wel,dat de n d p meer een hindoestanse partij is,dan een neger orga..

  alleen de leiding van 5 personen is nog donker geen hindoestaan,maar voor de rest is het één en al hindoestanie..

  bout had gelijk,,, hij zou de helft van de hindoestanen opsluiten en de andere helft opnemen in zijn orga..,,als hij dat wilde..

  maar dat hoeft niet meer,, nog even dan kan hij zelf vertrekken..


  Maak melding
 29. Suriname op weg naar totale dictatuur en de ultieme bananenrepubliek status.
  Lees de column van Para in DWT

  De timing voor het ‘Surinaams’ Legermuseum is – in de woorden van Bouterse bij de Amerikaanse arrestatie van CTU-topman Dino Bouterse – ‘op de schoen’. Verhuld als geschiedschrijving hebben de paarse minister van Defensie en de legerleiding, vlak vóór de verkiezingen, een propagandatentoonstelling voor Desi Bouterse, de paarse presidentskandidaat, opgetuigd.

  Terwijl Bouterse in de jaren tachtig verantwoordelijk was voor muiterij, een ‘staatsgreperij’, dictatuur en ernstige schendingen van de rechten van de mens, waaronder foltering en moord, zet het Legermuseum hem neer als revolutionair en groot legerleider. Na de staatsmedia en de president, heeft nu ook het Nationaal Leger de bij de staat passende partijpolitieke neutraliteit opgegeven.

  Dat kan als intimidatie van de kiezer worden begrepen. In het verdedigen van de soevereiniteit en territoriale integriteit ligt de constitutionele legeropdracht. In artikel 177 van de Grondwet wordt het Nationaal Leger verplicht zijn werk overeenkomstig de geldende rechtsregels uit te voeren. De revo-propaganda door het Legermuseum is volstrekt in strijd met de Grondwet, die immers niet de waarden van putschisme en dictatuur, maar die van recht en democratie sanctioneert. Vanuit het gezichtspunt van de democratische rechtsstaat maken minister en legerleiding zich met het pro-Bouterse Legermuseum schuldig aan politiek-morele insubordinatie.


  Maak melding
 30. LAATSTE NIEUWS:

  In Rotterdam, in Nederland, is het personeel van Albert Heijn de straat op gegaan met vlaggen en posters van de VVD. Hetzelfde gebeurde op andere plaatsen met het personeel van supermarktketen Jumbo. Zij liepen met partijvlaggen en posters van de PvdA.

  Als u dit leest denkt u waarschijnlijk: Dat is onmogelijk!

  Juist ja.
  Maar in Suriname is dit wel mogelijk. Leven wij in een land van mogelijkheden of onmogelijkheden? Dit soort acties van particuliere bedrijven die hun politieke voorkeur uiten moet bij wet verboden worden!


  Maak melding
 31. @misabitoch, de Hindoestanen hebben juist Bouterse niet nodig, maar het omgekeerde vind juist nu plaats. Zie maar de stemmen die gehaald moeten worden.

  Vergeet niet dat de economie ook in handen van de Chinezen en Hindoestanen zijn.

  Waarom denk je dan dat Bouterse met Combe Markt in zee gaat???

  Waarom zo racistisch zijn kan ik tot vandaag niet voorstellen. Zie ook waarom velen niet vooruit gaan.

  Ik wens de NDP heel veel succes, dan kan Bouterse zijn eigen puinhoop ook opruimen als het mis zou gaan als Guyana, Venezuela en nog vele landen waar er geen beleid is!!
  De rijken worden rijker


  Maak melding
 32. Attentie attentie attentie !! hahahahaha, Hallo, worden jullie nou eens wakker !!!
  wakker worden!! wakker worden wakker worden allen die nog slapen en slaap pillen hebben ingenomen vanaf 1987 tot 2010!!
  Dag Girjasing,hoe gaat het met u!
  Waarom heeft u water gejat?
  U bent toch een volksvertegenwoordiger, moet u niet voor het volk opkomen.
  U moet onmiddellijk de politiek vaarwel zeggen en gras gaan maaien bij de gevangenissen.

  DIt is het zoveelste bewijs dat deze merige Vhp doen alsof ze van het land suriname houden als of ze van de surinamers houden!! integen deel is nu de zoveelste bewijs.
  Dan kom je zeggen in het parlement dat er geen water is in commewijne,, terwijl jij bent de smerige lap die het water jat, steelt, de mensen van commewijne beroof van al het water zodat de regering de schuld krijg, jaja….jajaja, dat doet de Vhp al jaren, slechte dingens doen, percelen stelen, gronden stelen en alleen aan vhp leden uitdelen ja ja, en nu kunnen ze niet meer stelen , dus, willen ze gauw aan de macht komen om vervolgens weer te stelen zoals toen in de periode Van die grote dikke rode apen lip.
  maar stelen lekker he!!!!, is lekker hehe!!!!!!
  Het is over mie boi,so so schijt water e tik joe no.

  Rusland verlaat het schip voordat het zinkt kom richting de NDP.


  Maak melding
 33. @ Mie doro baka 1863,

  Je kunt het niet laten he?
  Andermans uiterlijk diskwalificeren?
  Bovendien: wat heb je met/tegen rode dikke apen lippen?
  Na jaroesoe e moeilijk ju?
  Je gedraagt je als “meer van hetzelfde”: ongemanierd!
  Na so ju lerie fu din bigi sma f’i?
  Ju na wan libisma?


  Maak melding
 34. @Koos,

  Ik zou maar niet te laatdunkend praten over het fenomeeen ”bananenrepubliek” als ik jou was. Wij weten niet of Ahold steun betuigt aan de PVDA of de VVD. Wat wij wel weten is dat de VVD van oudsher een politieke partij is die uitsluitend voor de belangen van ondernemers in het hogere segment opkomt. Wat wij ook weten is dat de laatste tijd veel VVD-ers in opspraak zijn geweest in verband met corruptie, fraude etc., o.a.: Weekers, De Graaf, Van Rey, Verheyen, Köksal Gör, Kathalijne de Kruijf, Van Garderen, Sluiter, Van der Roest, Merkies, Erbas, Koenen, Merkies, Remak, Verkampen, Penders, Susteren, Hooijmaijers, Houwers, Damen, Slomp, Demmink, Opstelten, Teeven, Matthieu van Straaten, Van Gelder.

  @Misabitoch,

  De hindostanen die zich hebben aangesloten bij de NDP zijn het type hindostanen dat genoeg heeft van dat etnische gedonder. Deze groep hindostanen heeft een afkeer van discriminatie, racisme, haat en allerlei negatieve ontwikkelingen die de vooruitgang van Suriname tegenhouden. Vanaf de paplepel hebben deze hindostanen geleerd dat creolen slecht zouden zijn; tijdens verjaardagsfeesten hoorden deze zelfde hindostanen negatieve verhalen over creolen; aan de eettafel hoorden deze hindostanen allerlei slechte dingen over creolen, totdat deze zelfde soort hindostanen volwassen werden en in de praktijk van het dagelijks leven zagen en uit eigen ervaring constateerden dat creolen lang niet zo slecht zijn als hen werd met de paplepel werd ingegoten. Ze zien in het leven van alledag dat creolen ook genoeg hebben van dat etnische gezeik in de politiekvoering van Suriname. Deze groep hindostanen is een progressieve groep hindostanen die samen met de creolen staan voor ontwikkeling en vooruitgang van Suriname. Het zijn vrije geesten, zowel zij als de creolen.

  @Passant,

  Waarom is het verkeerd dat de Combé Markt enige loyaliteit toont aan de NDP? Hoe zou het zijn als diezelfde Combé Markt loyaal zou zijn tegenover de VHP? Zou dat ook verkeerd zijn dan? Of zou je juist geen gezeur hier laten merken. Het is helemaal niet verkeerd om loyaal te zijn aan de politieke partij van jouw keuze. Zodra iemand zich niet negatief uitspreekt over deze regering, wordt gesteld dat diegene is omgekocht. Behalve als iemand negatief staat tegenover deze regering of uit de NDP stapt, dan is er plotsklaps geen sprake van omkoperij. Ik vind jullie doorzichtig hoor en weinig objectief. En dan praten jullie over corruptie en favoritisme bij de NDP, terwijl het een publiek geheim is dat corruptie, favoritisme, nepotisme al sinds jaar en dag in Suriname voorkomt. Het is geen uitvinding van de NDP. Dit fenomeen zie je veelal openlijk in derde wereld landen en het komt op gedekte wijze (lees: undercover) ook voor in westerse landen; zie maar de vele corruptieschandalen van de laatste tijd in de VVD maar ook in de VS en de rest van de wereld.


  Maak melding
 35. @P.

  Ispaal, je zegt dat de overheid ondernemers niet kan betalen omdat dezelfde overheid geld aan het verspillen is.Kan je voor mij en vele anderen een of meerdere geldverspillende projecten van de overheid opnoemen en waar zijn deze mislukte projecten gedocumenteerd?

  Ik ben een andere mening toegedaan. Ik denk/vermoed dat de uitbetaling lang op zich laat wachten door het bureaucratische karakter het overheidsapparaat in Suriname.Beslissingen binnen dat ambtelijk apparaat gaan over zoveel schijven,een langzaam werkende administratieve rompslomp, waardoor het lang duurt alvorens men tot uitvoering van een besluit kan komen.

  @Ira,
  M.b.t. de solidariteitsmars van Combemarkt kan ik alleen maar zeggen dat het de NDP siert en dat deze partij de toekomst van Suriname is. Er is geen plaats meer in het Surinaamse politieke bestel voor partijen als VHP,NPS,PL. Sommige politici hopen nog steeds op de stemmen van de achterban die op hen lijkt, maar ik denk dat dit een gepasseerd station in Suriname is.


  Maak melding
 36. Oosterling: Girjasing zal ruim SRD 10.000 moeten betalen

  Aangifte tegen Assembleelid Sheilendra Girjasing (VHP)

  De boete moet worden betaald omdat volgens Oosterling de buizen illegaal zijn geplaatst. “Ik ben niet op de man zijn hoofd uit. Ik speel ook niet op de man, maar op de bal. Wat mij stoort is dat hij van de daken heeft geschreeuwd dat er geen watertoevoer is, terwijl door de extra dikke buizen hij in elk geval wel water had, terwijl zijn buren niet over water konden beschikken. Alle water werd door Girjasing afgetapt. Het bewijs is geleverd dat er volop water naar het Assembleelid stroomde. Hij heeft ook nog verteld dat hij een kelder heeft van 13.000 liter”, stelt Oosterling.
  Ja ja, en het de VHP, de enige partij in V7 die zo te keer gaat, ze doen als of ze van het volk houden, maar ding leeeee

  Je zit in de nationale assemblee dan steel je water, en dan klaag je in het assemblee dat je geen water krijg en hebt, wie lieg nu??
  dan hou je ook het volk van commewijne voor de gek??
  dan wil de VHP aan de macht komen, als deze partij aan macht komt stelen en roven de hele staats kast leeg, maar ding leee, ze komen nooit meer, die tijd van de oude politeik is voorbij,
  er word 25 mei helemaal afgerekend met V7 in het bijzonder VHP


  Maak melding
 37. RobG
  ik ben geen paars,geel,groen of oranje maar een democraat een Sur-Ned die geen stemrecht in Su heeft omdat ik een Sur-Ned ben dat recht is mij ontnomen door het niet na leven van de toe scheiding,s overeenkomst.Ik volg jou posting al een poos en wat mij opvalt dat jou partij volmaakt is niks en niemand is volmaakt maar bij jou is alles volmaakt je probeert alles goed en recht te praten waarvan ik achterdochtig word te mooi om waar te zijn,of je word ervoor betaald,oogkleppen op of gehersenspoeld omdat het te perfect is maar ik weet dat er genoeg mis is in Su bv Adin kan jij niet inzien dat het goed mis is alles in het leven is een twee richting,s weg maar bij jou niet ik snap niet dat het jou niet opvalt dat je alsmaar bezig bent met het recht praten,verdedigen en de hete kastanjes uit het vuur halen valt het jou niet op en je komt over als een slim persoon waar ben je bang voor wie zet jou onderdruk ik heb wel medelijden met jou sorry Laat Me


  Maak melding
 38. Het is een natuurlijke reactie om hetgeen een slechte weergave van de waarheid is, te staven middels het tegenovergestelde te verduidelijken. Als je hier op het forum kijkt, lees je meer negatieve reacties dan positieve postings hier. Het kan niet zo zijn dat alles wat de regering Bouterse-Ameerali doet, alleen maar slecht is terwijl er overduidelijk vele voorbeelden zijn van goede zaken die deze regering heeft bewerkstelligd. Waarom sluit men de ogen voor de goede dingen van de NDP en waarom worden de slechte dingen van de VHP niet hier besproken? Het aantal reacties hier is voor 90% negatief jegens de NDP en daartegenover staat een kleine 10% die positief is richting de NDP. Waarom mogen alleen de negatieve reacties worden vermeld? Waarom mogen de positieve reacties niet worden vermeld?


  Maak melding
 39. RobG “M.b.t. de solidariteitsmars van Combemarkt kan ik alleen maar zeggen dat het de NDP siert en dat deze partij de toekomst van Suriname is.

  Hoeveel krijg jij uit de NDP kas om dit soort onzin op deze site uirt te kramen?


  Maak melding
 40. @LAAT ME,

  Ik hanteer een positivistische benadering bij het bestuderen/volgen van de ontwikkelingen binnen de Surinaamse samenleving.Ik volg de sociale realiteit in Suriname en ik maak gebruik van waarneembare objectieve feiten om tot een oordeelsvorming te komen. Het bevreemd me zelfs dat het voor een blinde heel simpel is om de verworvenheden van de regering Bouterse op te noemen, terwijl jullie dat niet kunnen.Wie houdt wie voor de gek.

  Ik zeg niet dat de partij voor wie ik sympathie koester, de NDP, volmaakt is. Ik weet dat ze hun best doen omdat ze reeds veel hebben gerealiseerd, en dat de voornemens veelbelovend zijn.Er heeft een reparatie in de sociale voorzieningen plaatsgevonden en dat kost geld. Ik ben van mening dat de samenleving solidair moet zijn met de minder draagkrachtigen en dat de samenleving een bijdrage moet opbrengen om de kosten van de sociale reparatie te dekken.

  Ook op het gebied van de huisvesting heeft men laten zien dat de voornemens er zijn om het probleem van de volkshuisvesting op te lossen.In Suriname is er op dit moment een acute woningnood van 18000 woningen. Stapsgewijs wordt gewerkt om het huisvestingsvraagstuk op te lossen. Het begin is er en zijn reeds honderden woningen opgeleverd.

  M.b.t. de heer Adhin kan ik alleen zeggen dat de vlieger van Santokhi niet op zal gaan. Het zijn valse beschuldigingen aan het adres van de minister, terwijl de handelingen van zijn naasten correct zijn geweest. Ik dacht dat Santokhi met een goed plan zou komen om vele sociale en economische vraagstukken in Suriname op te lossen.Het enigste wat hij gedaan heeft is voor de zoveelste keer met vuil smijten.

  Laat me, benader de sociaal-economische vraagstukken van Suriname vanuit een positieve invalshoek.de doemscenario’s zijn voor mensen met weinig zelfvertrouwen.


  Maak melding
 41. Suriname was van de Indianen, maar is nu eigendom van de Creolen.

  Kortom, je zal in Suriname nooit in veiligheid kunnen leven.
  Gelukkig zagen vele mensen dit al in na de ‘onafhankelijkheid’
  en namen de oversteek.

  Werk maar lekker hard voor deze dieren, beste javanen, hindoestanen en chinezen.


  Maak melding
 42. Nogmaals RobG:

  Hoeveel betaalt de NDP jou uit de staatskas om jou Paarse onzin op deze site te plaatsen.

  Je bent echt te belachelijk voor woorden.


  Maak melding
 43. @RobG,

  Geldverspillende projecten: tramlijn, woningbouw, landbouw, veeteelt, goudmijn, EBS.
  Ze beginnen wel aan de projecten, maar al snel valt het stil wegens inefficientie, corruptie, technische problemen, geldgebrek of wat dan ook door een zeer slechte voorbereiding en een nog slechtere uitvoering! Er zijn altijd wel mensen bereid te vinden die eerst hun zak willen vullen alvorens de projecten door te laten gaan.


  Maak melding
 44. Ashwin heeft hulp gehad van zijn schijnheilige zus Asha die zogenaamd niets te verbergen heeft. Waarom vertelt deze graaister niet hoeveel njang zij gemaakt heeft? Ik dacht dat alleen Ashwin zo laag gevallen was,maar nu blijkt dat de familie Adhin vele gatlikkers telt! Ik heb van iemand gehoord dat ze echte tjemars zijn.


  Maak melding
 45. @Ipsaal,

  de geldverspillende projecten die je opsomt en je reactie daarop is niets anders dan goedkope retoriek uit het kamp van V7. Ik ben blij dat ik op het gebied van beleid en economie geen leek ben en dat ik de diverse projecten van de Surinaamse overheid vanuit een bepaalde invalshoek bekijk.Als in een land buitenlandse investeringen achterwege blijven is het de taak van de overheid om naast de binnenlandse investeringen van ondernemers, ook zelf over te gaan tot investeringen in bepaalde sectoren van de samenleving.Je moet hierbij denken aan investeringen in o.a. de infrastructuur, het onderwijs, de zorgsector, huisvesting, enz.

  De Surinaamse overheid heeft het mijn inziens niet slecht gedaan.Om deze investeringen mogelijk te maken moet de samenleving ook offers opbrengen. We spreken dan over solidariteit op basis van altruïstische principes. Bepaalde projecten zijn thans aangehouden vanwege de malaise op de wereldmarkt.De Surinaamse overheid heeft hierdoor minder extra inkomsten en men heeft ook het uitgavenbeleid aangaangepast.Zie rapportage Moody’s, Standard & Poors en Fitch.

  We zien gelukkig een mondiale kentering optreden en deze ontwikkelingen kunnen een positief effect op de Surinaamse economie hebben.De goudprijs is weer aan het stijgen en de wracking olievoorraden in Amerikade VS raken op.De VS zal genoodzaakt zijn om weer olie te importeren en de prijs zal stijgen.Dit houdt in dat Staatsolie meer inkomsten zal verwerven en meer inkomsten voor de ………………………….


  Maak melding
 46. RobG : “e geldverspillende projecten die je opsomt en je reactie daarop is niets anders dan goedkope retoriek uit het kamp van V7.”

  Tuurlijk RobGestoord, al die megaprojecten zijn door V7 verzonnen.


  Maak melding
 47. VOOR HET PERSONEEL EEN GEZELLIGE VRIJE DAG.
  NJANG DRINGIE PRISIRIE.DE BAAS ZAL WEL EEN GOEDE REDEN HEBBEN VOOR DIT TONEELSPEL.
  WAARSCHIJNLIJKOOK ZO EEN MNP PROJEKT MIKIE NJANG PROJEKT.


  Maak melding
 48. @Bansraj,

  Er is niet alleen rook en vuur in haar haren, maar ook s t r o n t aan de knikker van mw.Alihussain-Mathoera. Deze mevrouw verlaat niet zomaar haar baan als politie commissaris? Ze heeft haar schaapjes veilig op het droge dankzij de stromannen die ze heeft ingezet om buiten schot te blijven.

  Ik ben daarom van mening dat de rechter een degelijk en fundamenteel onderzoek moet gaan instellen naar het vermogen van deze mevrouw.Daarnaast mag zij haar invloed niet aanwenden om getuigen te chanteren, bang te maken, en te bedreigen in brede zin van het woord.

  Ze mag dan veel connecties hebben in het bedrijfsleven, maar het mag niet zo wezen dat getuigen te horen krijgen dat ze nooit aan het werk zullen komen omdat ze overal vriendjes heeft.Deze mevrouw haar lange kromme vingers kunnen grote afstanden overbruggen. maar ook voor haar invloed heeft de wet grenzen ingesteld. Het is daarom ook belangrijk dat de verdediging tegen deze vrouw goed nagaat welke rechter in de zaak gaat recht gaat spreken. De rechter moet desnoods gewraakt worden om tot een eerlijke waarheidsvinding te geraken.


  Maak melding
 49. @Henk Molenaar,

  V7 is een ramp voor de Surinaamse economie. er is geen chemie tussen de partijen. Het geheel is een monster Leviathan, een meerkoppig gedrog. Elke kop heeft een eigen wil en ondanks het feit dat Santokhi zich als coördinator opstelt voor het geheel blijft het bagger. Een voorbeeld? Binnen de NPS wordt Cobie openlijk teruggefloten met zijn verkiezingscampagne. Cobie staat op de lijst en hij moet zwijgen.


  Maak melding
 50. Wordt die Bensschop de nieuwe sterke man van Suriname? Want ik denk niet dat er binnen een jaar een regering geformeerd gaat kunnen worden, ondanks veel omkoperij om van kamp over te lopen.


  Maak melding
 51. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Smatje

  @Koos,

  Ik zou maar niet te laatdunkend praten over het fenomeeen ”bananenrepubliek” als ik jou was. Wij weten niet of Ahold steun betuigt aan de PVDA of de VVD. Wat wij wel weten is dat de VVD van oudsher een politieke partij is die uitsluitend voor de belangen van ondernemers in het hogere segment opkomt. Wat wij ook weten is dat de laatste tijd veel VVD-ers in opspraak zijn geweest in verband met corruptie, fraude etc., o.a.: Weekers, De Graaf, Van Rey, Verheyen, Köksal Gör, Kathalijne de Kruijf, Van Garderen, Sluiter, Van der Roest, Merkies, Erbas, Koenen, Merkies, Remak, Verkampen, Penders, Susteren, Hooijmaijers, Houwers, Damen, Slomp, Demmink, Opstelten, Teeven, Matthieu van Straaten, Van Gelder.

  @Misabitoch,

  De hindostanen die zich hebben aangesloten bij de NDP zijn het type hindostanen dat genoeg heeft van dat etnische gedonder. Deze groep hindostanen heeft een afkeer van discriminatie, racisme, haat en allerlei negatieve ontwikkelingen die de vooruitgang van Suriname tegenhouden. Vanaf de paplepel hebben deze hindostanen geleerd dat creolen slecht zouden zijn; tijdens verjaardagsfeesten hoorden deze zelfde hindostanen negatieve verhalen over creolen; aan de eettafel hoorden deze hindostanen allerlei slechte dingen over creolen, totdat deze zelfde soort hindostanen volwassen werden en in de praktijk van het dagelijks leven zagen en uit eigen ervaring constateerden dat creolen lang niet zo slecht zijn als hen werd met de paplepel werd ingegoten. Ze zien in het leven van alledag dat creolen ook genoeg hebben van dat etnische gezeik in de politiekvoering van Suriname. Deze groep hindostanen is een progressieve groep hindostanen die samen met de creolen staan voor ontwikkeling en vooruitgang van Suriname. Het zijn vrije geesten, zowel zij als de creolen.

  @Passant,

  Waarom is het verkeerd dat de Combé Markt enige loyaliteit toont aan de NDP? Hoe zou het zijn als diezelfde Combé Markt loyaal zou zijn tegenover de VHP? Zou dat ook verkeerd zijn dan? Of zou je juist geen gezeur hier laten merken. Het is helemaal niet verkeerd om loyaal te zijn aan de politieke partij van jouw keuze. Zodra iemand zich niet negatief uitspreekt over deze regering, wordt gesteld dat diegene is omgekocht. Behalve als iemand negatief staat tegenover deze regering of uit de NDP stapt, dan is er plotsklaps geen sprake van omkoperij. Ik vind jullie doorzichtig hoor en weinig objectief. En dan praten jullie over corruptie en favoritisme bij de NDP, terwijl het een publiek geheim is dat corruptie, favoritisme, nepotisme al sinds jaar en dag in Suriname voorkomt. Het is geen uitvinding van de NDP. Dit fenomeen zie je veelal openlijk in derde wereld landen en het komt op gedekte wijze (lees: undercover) ook voor in westerse landen; zie maar de vele corruptieschandalen van de laatste tijd in de VVD maar ook in de VS en de rest van de wereld.

  donderdag 14 mei 2015 om 20:01 uur


  Maak melding
 52. Paars wint en daar kunnen de dagoes van de V7 niets aan doen. Nog tien dagen slapen jongens dan kunnen jullie je abonnement op wkn antibouta verlengen. Wij gaan gewoon door met het opbouwen van ons land.


  Maak melding
 53. @Voorum: Wij gaan gewoon door met het opbouwen van ons land.

  Bedoel je echt opbouwen of bedoel je opvouwen? Ik denk het laatste.
  Kij, die Bolle Willem, die bouwt z’n land op. Hij reist overal ter wereld om de bedrijven van z’n land te promoten. Wat doet jouw leider?


  Maak melding
 54. @Koos,

  Ik zou maar niet te laatdunkend praten over het fenomeeen ”bananenrepubliek” als ik jou was. Wij weten niet of Ahold steun betuigt aan de PVDA of de VVD. Wat wij wel weten is dat de VVD van oudsher een politieke partij is die uitsluitend voor de belangen van ondernemers in het hogere segment opkomt. Wat wij ook weten is dat de laatste tijd veel VVD-ers in opspraak zijn geweest in verband met corruptie, fraude etc., o.a.: Weekers, De Graaf, Van Rey, Verheyen, Köksal Gör, Kathalijne de Kruijf, Van Garderen, Sluiter, Van der Roest, Merkies, Erbas, Koenen, Merkies, Remak, Verkampen, Penders, Susteren, Hooijmaijers, Houwers, Damen, Slomp, Demmink, Opstelten, Teeven, Matthieu van Straaten, Van Gelder.

  @Misabitoch,

  De hindostanen die zich hebben aangesloten bij de NDP zijn het type hindostanen dat genoeg heeft van dat etnische gedonder. Deze groep hindostanen heeft een afkeer van discriminatie, racisme, haat en allerlei negatieve ontwikkelingen die de vooruitgang van Suriname tegenhouden. Vanaf de paplepel hebben deze hindostanen geleerd dat creolen slecht zouden zijn; tijdens verjaardagsfeesten hoorden deze zelfde hindostanen negatieve verhalen over creolen; aan de eettafel hoorden deze hindostanen allerlei slechte dingen over creolen, totdat deze zelfde soort hindostanen volwassen werden en in de praktijk van het dagelijks leven zagen en uit eigen ervaring constateerden dat creolen lang niet zo slecht zijn als hen met de paplepel werd ingegoten. Ze zien in het leven van alledag dat creolen ook genoeg hebben van dat etnische gezeik in de politiekvoering van Suriname. Deze groep hindostanen is een progressieve groep hindostanen die samen met de creolen staan voor ontwikkeling en vooruitgang van Suriname. Het zijn vrije geesten, zowel zij als de creolen.

  @Passant,

  Waarom is het verkeerd dat de Combé Markt enige loyaliteit toont aan de NDP? Hoe zou het zijn als diezelfde Combé Markt loyaal zou zijn tegenover de VHP? Zou dat ook verkeerd zijn dan? Of zou je juist geen gezeur hier laten merken. Het is helemaal niet verkeerd om loyaal te zijn aan de politieke partij van jouw keuze. Zodra iemand zich niet negatief uitspreekt over deze regering, wordt gesteld dat diegene is omgekocht. Behalve als iemand negatief staat tegenover deze regering of uit de NDP stapt, dan is er plotsklaps geen sprake van omkoperij. Ik vind jullie doorzichtig hoor en weinig objectief. En dan praten jullie over corruptie en favoritisme bij de NDP, terwijl het een publiek geheim is dat corruptie, favoritisme, nepotisme al sinds jaren in Suriname voorkomt. Het is geen uitvinding van de NDP. Dit fenomeen zie je veelal openlijk in derde wereld landen en het komt op gedekte wijze (lees: undercover) ook voor in westerse landen; zie maar de vele corruptieschandalen van de laatste tijd in de VVD maar ook in de VS en de rest van de wereld.


  Maak melding
 55. Het is een natuurlijke reactie om hetgeen een slechte weergave van de waarheid is, te staven middels het tegenovergestelde te verduidelijken. Als je hier op het forum kijkt, lees je meer negatieve reacties dan positieve postings hier. Het kan niet zo zijn dat alles wat de regering Bouterse-Ameerali doet, alleen maar slecht is terwijl er overduidelijk vele voorbeelden zijn van goede zaken die deze regering heeft bewerkstelligd. Waarom sluit men de ogen voor de goede dingen van de NDP en waarom worden de slechte dingen van de VHP niet hier besproken? Het aantal reacties hier is voor 90% negatief jegens de NDP en daartegenover staat een kleine 10% die positief is richting de NDP. Waarom mogen alleen de negatieve reacties worden vermeld? Waarom mogen de positieve reacties niet worden vermeld?


  Maak melding
 56. @smatje,

  Er valt niet zo veel positiefs te melden. De regering heeft geen geld meer voor noodzakelijke uitgaven terwijl de economie is gegroeid. Is dat positief?

  Bij de NDP zitten vooral veel opportunisten. Dus ook Hindoestaanse opportunisten. Je moet opportunisme niet verwarren met verlichting. Overigens, er zou pas sprake zijn van verlichte Creolen wanneer ze zich uit overtuiging bij de VHP zouden aanmelden, wat natuurlijk niet gebeurt.

  Combe Markt is een commercieel bedrijf dat in de eerste plaats hoort te denken aan haar klanten en niet aan de regering of aan een politieke partij. Wanneer de eigenaar en werknemers met paarse vlaggen rondlopen, welke boodschap gaat dan uit naar de niet-paarse klanten? Moeten die zich in het vervolg wel welkom voelen bij Combe Markt? Een politieke voorkeur hebben is niet erg, maar een politieke voorkeur opdringen is wel erg. Je moet wel weten waar je je voorkeur uit.

  Er is een reden waarom Hindoestanen angstig zijn voor (dus een negatieve oordeel gaan vormen over) Creolen en m.n. Marrons. Hoe komt het dat Marrons/Creolen nooit een mede-Marron of een Creool beroven maar wel veel Hindoestanen door hen worden beroofd? Zelfs heel arme Hindoestanen? Is dit niet een sterke aanwijzing van haat, vooroordeel en racisme binnen deze groep? Mogen Hindoestanen dan niet deze gebeurtenissen meenemen in hun beeldvorming over de Marrons en de Creolen? Deze laatsten grijpen wel elke gelegenheid aan om alle Hindoestanen als kapitalisten, racisten en bloedzuigers te bestempelen.

  Dus zie je, elk verhaal heeft 2 kanten. Mijn idee is dat menige Creool/Marron vooral geinteresserd is in het eigen verhaal.


  Maak melding
 57. @Mujrim,

  Er valt wel degelijk veel positiefs te vermelden, echter men (lees: de tegenstanders van deze regering) wilt het niet zien. Denk aan de sociale wetten, de vele bruggen, de nieuwe raffinaderij, de 3000 reeds gerealiseerde (van de 18.000) woningen, de vele – eindelijk, na vele jaren wachten – uitgereikte grondbeschikkingen, de inspiratie van het geloven in eigen kunnen en de verbetering van de infrastructuur, de regulering van de goudsector, de verzelfstandiging van staatsbedrijven. Er is heel veel gedaan door de huidige regering. Dat is ook het eerste wat je opvalt zodra je Suriname binnenkomt: de vernieuwde en deels gerenoveerde luchthaven, het visitekaartje van het district Para, en zo kan ik nog een aantal voorbeelden noemen van vele positieve zaken die door deze regering bewerkstelligd zijn. Wie dat niet wilt zien, is of blind of gewoon een jaloerse azijnpisser.

  Geen enkele andere politieke partij heeft eerder een sociaal contract met de bevolking afgesloten.

  Ik geloof er niets van dat er alleen maar opportunisten bij de NDP zitten. Als je realistisch bent, zul je zelf kunnen constateren dat in andere politieke partijen in Suriname ook opportunisten zitten. En als je verder denkt, zul je ook moeten constateren dat er ook integere personen bij de NDP en andere partijen zitten. Er is altijd wel een percentage partijloyalisten dat oprechte welgemeende bedoelingen heeft om in de politiek te stappen om van betekenis te zijn voor de burgers. Er is wel degelijk koren en niet altijd kaf in de politiek te vinden.
  Hoe zou het zijn als vele werknemers van eerdergenoemde markt met oranje vlaggen zouden rondlopen? Zou je dat ook verkeerd vinden Mujrim? Of zou je dat eerder goedkeuren c.q. vergoeilijken? Het is goed met je Mujrim.

  En wat de klanten van de Combé Markt betreft: het lijkt me onzinnig om je te distantiëren van een markt waar je gewoonlijk je boodschappen haalt, omdat de leidinggevenden zich openlijk politiek kleur hebben bekend. We weten allemaal dat politiek een momentopname is en dat de politieke inzichten om de zoveel tijd wijzigen. Bovendien is het dwaas om ver uit de buurt je boodschappen te halen, als je dichtbij de Combé Markt woont of werkt. Voorop staat dat je in een democratie elkaars politieke voorkeur simpelweg respecteert.

  Dat sommige hindostanen angstig zijn voor sommige creolen, heeft meer met het hindostaans geweten te maken en niet met de creolen an sich. Haat leidt tot allerlei doemscenario’s en haat is inherent aan bepaalde fobieën.

  Vergis je niet, ook creolen worden beroofd en ook creolen zijn slachtoffer van een misdrijf. Wat te denken van andere bevolkingsgroepen die ook beroofd worden? Dit is wederom een pertinente leugen van het oranjetuig dat alleen hindostanen beroofd worden en slachtoffer van een misdrijf zouden zijn. Het is een publiek geheim dat vele rovers van hindostaanse afkomst kun straf afkomen middels omkoperij van cipiers, politiefunctionarissen en rechters. Laten we elkaar geen mietje noemen, maar laten we de dingen op hun juiste merites beoordelen.

  Last but not least: de beeldvorming van sommige hindostanen over creolen is gestart met de paplepel. Voordat er sprake was van enige roofoverval op sommige hindostanen, bestond die verderfelijke en afkeurenswaardige beeldvorming van sommige hindostanen over creolen al lang. Deze negatieve beeldvorming bestaat al 140 jaar; correct me whenever I’m wrong.

  Dus zo zie je maar Mujrim, om met jouw woorden af te sluiten: elk verhaal heeft twee kanten.


  Maak melding
 58. Lafaard overlopers of een zak met dollars. Het jammerlijke is dat het geen bij de V H P zich altijd voorgedaan heeft zich nu ook manifesteerde bij de NDP. Discriminatie. Combe markt wordt bejegend met 2 NDP politici van het Hindoe geloof. De eeuwige strijd van de Hindoe om de andere Surinamers van hindostaanse afkomst nu nog uit te sluiten is zeke f erg. Waar blijft badoella van de NDP. Islamiet?? Het is een geloof oorlog in de Surinaamse politiek.
  Jammer

  Tjee khan


  Maak melding
 59. Medewerkers van Combe Markt, verzamelen zich woensdag voor een manifestatie ter ondersteuning van de regerende NDP van president Bouterse:

  – het zijn feitelijk en voornamelijk overwegend Hindoestaanse medewerkers die in dienst zijn van de Combé markt. Kennelijk is er bij deze ondernemer sprake van een sollicitatiebeleid dat bewust gericht is om overwegend Hindoestanen in dienst te nemen. Het eigen ( Hindoestaans) belang staat in deze dan centraal zou je kunnen stellen en dit zet je wel aan het denken.

  Een afspiegeling van de Surinaamse bevolking zou dan zeker niet misstaan in het aannamebeleid, om oprechtheid en goede bedoelingen te doen uitstralen tot nut van het algemeen Surinaams belang en tot politieke geloofwaardigheid van de NDP zoals zij die menen te willen ondersteunen. Om daadwerkelijke veranderingen te bewerkstelligen begin je immers bij jezelf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES