Actie om Surinaamse politicus te dwingen tot excuses

62

PARAMARIBO, 4 mei – Parlementariër Charles Pahlad moet zijn excuses aanbieden voor recente publieke uitspraken en liederlijk taalgebruik. Dit vindt de in Nederland wonende Lothar Richelieu. Een online petitie moet de knieval afdwingen.

De petitie zal worden aangeboden aan parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Die moet er uiteindelijk voor zorgen dat Pahlad zijn excuses aanbiedt aan de samenleving. Zijn gedrag zou een slecht voorbeeld zijn, wat ook geldt voor NDP-parlementariër Rashied Doekhie. “We weten allemaal dat Pahlad iemand heeft uitgemaakt voor kafri. Doekhie heeft mede-Surinamers beesten genoemd”, zegt Richelieu tegenover de Ware Tijd.

Iedereen doet vervolgens alsof zijn neus bloedt, inclusief de respectievelijke partijleiders. “En ze worden door niemand op het matje geroepen. Daarom deze actie”, aldus Richelieu. Hij ontkent enige politiek doel na te streven. “Maar mensen moeten zich niet misdragen. Wij leven in een vrij, democratisch land, een land met vrijheid van meningsuiting. Maar er zijn grenzen.”

62 REACTIES

 1. Wat een een hypocriet gedoe helemaal vanuit nederland!! Hou je liever met de nederlandse samenleving bezig, alsof het daar veel beter is!! Straks is het weer 5 december dan zal je weer zien wie voor “zwarte piet” wordt uitgemaakt in nederland!!

  Kent Wilders zn grenzen ook in nederland?? Kom je ook in opstand als hij de moslims in nederland keer op keer beledigd???


  Maak melding

 2. ” Dit vindt de in Nederland wonende Lothar Richelieu”

  Bemoei je met je eigen zaken OKAY zoals met je eigen landelijke probleem…. OKAY [idioot]


  Maak melding

 3. Kafri is in de Hindoestaanse taal een gangbare benaming voor creolen/marrons/afrikanen/zwarten, net zoals djoeka een gangbare benaming is voor marrons. Ik zou niet weten wat mis is wanneer iemand het woord kafri gebruikt om een creool/marron/zwarte aan te duiden.
  In het Hindoestaans is er geen andere woord dan kafri om zwarten aan te duiden. Misschien het Arabische woord HABSJIE. Dat lijkt mij erger dan kafri.


  Maak melding

 4. Het zou van karakter, respect, normen, waarden, goed fatsoen, nooit te groot bent om fouten te maken en om toe te geven dat je als mens ook fouten kan maken getuigen als parlementariër Charles Pahlad zijn excuses in het openbaar kenbaar maakt. Het maakt je niet kleiner of groter dan je bent en zou een goed voorbeeld zijn voor anderen. Ook de jeugd zou hier dan wat uit kunnen leren. Ook de vrijheid heeft zijn grenzen, vooral in een democratische rechtsstaat

  Cha(r)lie!, jouw vrijheid houdt op, waar de vrijheid van de ander begint. In bananenlandjes kan alles.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede!

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 5. Eenmaal besmet met het paarse bermvirus en van tijd tot tijd zijn er paarse verschijnselen. Na fa a mang beng go om nanga ing bigi paarse matie, dididbri. Na soso moreel verval sinds 1980 soso paarse vloeken e hanga na tapoe sma sa bosie dididbri bakkago. hihi


  Maak melding

 6. @Mujrim, en de creolen maken de hindoestanen uit voor koelies. Keur zowel woorden koelie als kafri af. Het is beledigend en heel laag. Voor de goede orde kafri is een scheldwoord net als kaffer, een zuid afrikaanse scheldwoord. Zoek de verbanden. Pahlad heeft deze uitspraken op persoonlijke titel gedaan. Voor op gesteld de gros van de hindoestanen zijn fatsoenlijke mensen en proberen een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname. In elk volk heb je uitwassen/extremisten tussenzitten. Assabina is ook geen heilige net als Abrahams die van stelen een ware kunst werk heeft gemaakt. Is elke Marron nu homofoob of is elke creool nu een dief ? Pahlad wil aandacht en op deze manier krijgt hij die ook.


  Maak melding

 7. Wel laat Lothar Richelieu gelijk ook petities mbt Doekhie, DDB , etc. op het internet zetten zodat we ook die mee kunnen nemen. Of heeft Simons, zoals zij feitelijk zou moten, al een mail naar Doekhie en DDB gestuurd waarin staat dat zijn het gedrag van afgelopen weekend moeten verklaren, etc.

  Of zijn Lothar Richelieu en Simons soms paarse schijters??


  Maak melding

 8. @lothar richelieu,

  Beste landverrader en redi moesoe.
  Waar bemoei jij je eigenlijk mee?
  Buitenlandse bemoeienis in suri aangelegenheden zijn ongewenst.

  Namens de ‘Woon en Werk in Suriname groep’.

  Waarvan akte!


  Maak melding

 9. Baja WKN,

  Hebben jullie het archief goed beveiligd opgeslagen in een server overzee.
  Want die ‘dallit’ en ‘koeli’ termen die hier onlangs gebruikt werden, zowel op het forum als hier bij de nieuwsberichten waren niet mals.

  Die ingehuurde paarse reeks hebben zich allen daaraan schuldig gemaakt en nog steeds.

  Het bewijs zit ergens verborgen in een wolkje 🙂 🙂


  Maak melding

 10. “Parlementariër ” Charles Pahlad ,en Somohardjo,..horen beiden tot het sooitje ongeregeld in de Surinaamse politiek.goed dat ze weg, en uit de NDP geschopt zijn.weg met dit gespuis !!


  Maak melding

 11. Lachen, gieren, brullen!

  “Wat Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL) betreft is Doekhie een ‘gekke hond’, een pagla koeta, mad dog.

  “Somohardjo merkte op dat hij hem waarschijnlijk te hard heeft geschopt in De Nationale Assemblee, waardoor een paar schroeven in zijn hoofd losgeraakt zijn.

  De PL-voorzitter noemde hem diverse keren een pagla koeta .
  Hij stelde dat Doekhie naar Afrika moet om een transplantatie te krijgen. Hij scheldt niet alleen mannen uit maar nu ook vrouwen en wil nu op blote voeten spelen. “Maar in voetbal moet je geschoeid spelen. Ik wil geen mad dog in het parlement”.
  Bron:Starnieuws

  Nog een kandidaat voor een petitie 🙂 🙂


  Maak melding

 12. @.,Pitlull

  Witders heeft tenminste de moed en durf om een gevaarlijke terroristenbende, gevoed vanuit de Islam, wereldkundig te maken en aan te pakken. Jij en je laffe, angstige, schijterige paarse kontlikkers van een drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar, verkopen je eigen moeder nog voor een bak oud vreten en een lauwe soft. Laat je lekker levenslang ringeloren en indoctrineren terwijl je geen andere keus hebt om je bek te houden. Loser!!!!


  Maak melding

 13. Deze Somo heeft nog teveel geile energie. Ik raad hem aam zich terstond te begeven naar de nieuw geopende Chinese massagesalon, voor een lekkere massage waardoor hij van de tienermeisjes afblijft.


  Maak melding

 14. Persoonlijk denk ik dat de uitspraken van Pahlad (ik heb ze niet gelezen, ik neem aan dat het om politieke uitspraken gaat) op enige waarde kunnen worden geschat omdat hij met z’n hoofd diep in de darmen van de NDP heeft gezeten en weet hoe het daar toegaat en wat de mentaliteit is daar en hoe er daar over diverse issues gedacht en gesproken wordt. Ik neem aan dat hij vanuit die ervaring gesproken heeft.


  Maak melding

 15. Het woord kafri geeft net zo.n negatieve associatie als het woord koelie, djoeka en pae. Als je op de markt in Suriname bent hoor je marktkooplui dergelijke woorden continue gebruiken. Ik wil deze actie ondersteunen als wij ook bereid zijn het woord koelie, djoeka en pae te verbannen.


  Maak melding

 16. =Er staat geschreven::::::Iedereen doet vervolgens alsof zijn neus bloedt, inclusief de respectievelijke partijleiders. “En ze worden door niemand op het matje geroepen.

  -De persoon die echt actie moet ondernemen is Bouterse zelfs, maar zie weer hoe Bouterse een goed voorbeeld is voor het volk.

  -Het woord kafri is misschien erg , maar niet zo erg als wat Doekhie allemaal op het podium heeft gezegd.

  Hoeveel mensen zeggen niet koelie???????


  Maak melding

 17. Deze Lothar Richelieu heeft zeker niks te doen, ga vrijwilligerswerk doen, anderen hebben ook van alles en nog wat geroepen, waar was je dan.
  zak zak


  Maak melding

 18. Mujrim, als je gelijk hebt dat er in het Sarnami geen ander woord bestaat om mensen met Afrikaanse roots aan te duiden, dan is het niet onmogelijk of verboden om een ander woord te gebruiken als het woord ‘Kafri’ als beledigend ervaren wordt door de groep, je zou in het Sarnami ook gewoon Creool/Creoro/Creora kunnen gebruiken i.p.v. Kafri . In het Sranan was het vroeger ook gebruik om Hindoestanen Koelies te noemen, maar dat laat men tegenwoordig zoveel mogelijk achterwege en het woord wordt alleen gebruikt als je Hindoestanen wil beledigen. Iedereen zal vreemd opkijken als de NPS tijdens bijeenkomsten zal zeggen ‘un kan stem tapu wi Koelie/Koerie mati ini VHP bika wi na brada nanga sisa san sidon makandra ini V7’. Waarom Pahlad, als VHPer, niet gewoon zijn verontschuldigingen aanbied en uitlegt dat hij het niet beledigend bedoelde is stom en schaadt V7. Misschien heeft Pahlad een dubbele agenda en is het gewoon zijn bedoeling om V7 te beschadigen, de rest van de VHP moet daar niet in trappen en zich distantiëren van de uitspraken van Pahlad.


  Maak melding

 19. Wanneer komen de EXCUSES en BOETEDOENING van
  DDB voor de DECEMBER-Massamoord en de MOIWANA-Massamoord ???

  Wanneer meldt DDB zich bij KRIJGSRAAD ???

  Wanneer worden de NABESTAANDEN als MENSEN
  gezien door DDB ???

  DDB kom op met je LAFFE MOORD-VERHAAL !

  Betaal ALLE MEGA-schadevergoedingen aan de NABESTAANDEN !
  Ook voor de door jouw OPZETTELIJK verbrande EIGENDOMMEN van DEMOCRATISCHE
  SURINAMERS !

  Sraf-ting psa keba, Srananman un opo un ai !!!


  Maak melding

 20. Volk en jeugd van Su maak de Crimineel, Moordenaar, Corruptiefaciliterende Bouterse tot jullie president. Jullie verdienen hem!
  Wat een respectloos en laag gevallen volk.


  Maak melding

 21. 04 mei 2015

  Beste Lothar Richelieu,

  Je woont in Nederland, bent actief in Breda en Tilburg, hebt goede contacten met Wi Masanga in Rotterdam en politieke interesse in D66. Verder ervaar je zeker ook dagelijks de uitsluiting van minderheden in Nederland, Waarom ben je in Nederland niet actief met een online petitie voor deze vorm van discriminatie in Nederland?

  Jouw belang ligt in Nederland en laat de Surinamers die in Suriname wonen de juiste kritiek leveren op bedoelde uitspraken.
  Jij bent Nederlander en (nogmaals) jouw problemen liggen in Nederland. Pas wanneer je in Suriname woont heb je recht tot gerichte kritiek naar bedoelde uitlatingen van Surinamers onderling, die wonen in Suriname.

  Beste Esmerald,

  Je wordt de laatste tijd actiever op dit forum. Hoe staat het daar op het eilandje en met het bedrijfje? Is daar misschien de server geplaatst? Je doet voorkomen dat je nu zit in Suriname. Om misschien te proberen meer grond van de Inheemsen te Carolina en Blaka – Watra in te pikken of even op vakantie? Laat Srika dat even weten ! De kasiri (en lekker rens) staat voor jou al klaar!!!

  Nog 21 dagen te gaan. Dat is 3x V7 ! De nervositeit zal nu toenemen en er zal nu geschoten worden met (politieke) panja-agra. Alles en iedereen kan nu geraakt worden !!
  Maar het volk heeft altijd gelijk !!! Ja toch, Esmerald?
  Srika


  Maak melding

 22. ACTIE : Politci DWINGEN de op hun naam staande BUITENLANDSE STRAFVONNISSEN in Sranan,
  SANTO BOMA-JAIL uit te zitten !

  ACTIE ! ACTIE ! ACTIE !

  PS : Zonder toepassing “enkelband-regeling” !


  Maak melding

 23. @winston

  Volk en jeugd van Su maak de Crimineel, Moordenaar, Corruptiefaciliterende Bouterse tot jullie president. Jullie verdienen hem!
  Wat een respectloos en laag gevallen volk.

  je hebt helemaal gelijk winston…….een volk krijg de leider die het verdient…!!!!!


  Maak melding

 24. Mujrim
  Kafri is in de Hindoestaanse taal een gangbare benaming voor creolen/marrons/afrikanen/zwarten, net zoals djoeka een gangbare benaming is voor marrons. Ik zou niet weten wat mis is wanneer iemand het woord kafri gebruikt om een creool/marron/zwarte aan te duiden.
  In het Hindoestaans is er geen andere woord dan kafri om zwarten aan te duiden. Misschien het Arabische woord HABSJIE. Dat lijkt mij erger dan kafri.

  ————–
  Haal in je kop om mij dit woord face 2 face te verkopen, dan hebben wij de Surinaamse poppen aan het dansen.
  Anoniem durf je wel lafaard!


  Maak melding

 25. Henk Molenaar
  Wat een niveau weer……

  Je zal je nu wel als een vis in het water voelen.
  Helemaal jouw niveau!
  Nu nog even in je broek pissen……


  Maak melding

 26. Meneer Pahlad en Doekhie

  Jullie gedag is niet te beschrijven. Schamen jullie niet?
  Jullie verdienen echt geen titel van een politicus
  Somo heeft gelijk: is echt een “dog” gedrag.

  “Als je een waardig mens ontmoet, tracht hem dan na te volgen.
  Als je een onwaardig mens tegen komt, beproef dan jezelf!” (Bron:wijsheden).


  Maak melding

 27. @PARAMAN Daarom heeft jouw MOORDLEIDER
  ettelijke Kafris, Blakamans, Afro-Srananmans,
  AfrikanSrananmans, Creolen en andere ONSCHULDIGE
  Srananmans,

  EN MASSE in KOELEN BLOEDE VERMOORD !!!

  En dan babbelen over de benaming van ONZE MENSEN !

  Ala Sribi-srafu, un Wikiiii !!


  Maak melding

 28. Charles Pahlad de overloper moet naakt zijn excuses aanbieden op het Onafhankelijkheidsplein en het liefst met een tulband op zijn gestoorde kop.
  Wat dirty Dhoekie betreft denk ik dat hij niks eraan kan doen vanwege de zware trappen en klappen die hij moest incasseren van de bekende Bonito brunsie B.B.A en pawiro somo die kromo brongbere.
  Dhoekie zal zijn hele leven lang met dit probleem moeten leven (amang e law).


  Maak melding

 29. helemaal eens met dit onderwerp..

  ook actie om die moordenaar te dwingen om bekentenis over de 8 dec.1982 moorden..

  nu het nog kan..,

  ,straks kan het niet meer de tijd dringt..


  Maak melding

 30. Volgens mij denken ze dat de ”ka”uit Kafri stront betekent wat dus niets daarmee te maken heeft, Kafri is gewoon idd het Sarnami woordje voor Creools. Ze zijn toch OOK Creools,maar Hindostanen zijn GEEN KOELIES meer zoals we ook geen SLAVEN meer hebben TOCH, laten ze naar Doekie liever kijken …pfffff


  Maak melding

 31. Het wordt steeds beklemmender.

  Nickerie deze week
  – de schandalige uitingen van Doekhie. Simon en Bouterse hebben nog niet gereageerd.
  – tijdens VHP vergadering valt plots de stroom uit. EBS heeft nog geen verklaring.
  – de verkeerstoren geeft Hi-Jet opdracht terug te keren als ze op weg zijn hulp te verlenen aan verkeersslachtoffers die terug kwamen van een VHP meeting. De verkeersleiding is volkomen onbereikbaar ( heeft een 24/7 verantwoordelijkheid !! )

  . Het gedrag van Pahlad was niet goed maar duidelijk zichtbaar en daarmee goed te veroordelen. Maar wat mbt al die andere zaken die in het geniep gebeuren en de uitlatingen van Doekhie, de valse belofte van DDB dat hij opheldering over 8 december gaat geven, etc.

  Nee Lothar Richelieu is (of)
  -1- goed bedoeld bezig maar volkomen naïef en onkundig. OF
  -2- een paarse rat


  Maak melding

 32. @Paraman
  Haal in je kop om mij dit woord face 2 face te verkopen, dan hebben wij de Surinaamse poppen aan het dansen.
  Anoniem durf je wel lafaard!

  dinsdag 5 mei 2015 om 00:31 uur
  ==================================
  Wel dan geef jij toch je adres door. Ik denk dat er direct een stel mensen voor het erf staan om een face-2-face-dansie met je te maken. Veel plezier.

  Ik wacht met belangstelling af.


  Maak melding

 33. @Diana,

  Ik ben het niet met jou eens.
  Op de markt wordt geroepen, blakamang of blakaboy, of nigre wil je wat kopen.

  Maar niet he kafri wil je wat van mij kopen.

  Ik weet niet hoelang geleden je in Suri bent geweest.
  Maar u slaat de plank volledig mis.

  Leef je in een andere wereld of zo?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 34. Sommige mensen kunnen maar niet begrijpen dat het woord kafri veelal gebruikt wordt wanneer 2 Hindoestanen in het Hindoestaans met elkaar praten. Eenvoudigweg omdat kafri in het Hindoestaans een aanduiding is voor zwarten/negers/afrikanen en soms djoeka’s. De laatsten worden vaak gewoon djoeka genoemd.
  Indien mensen moeite hebben met het woord kafri, waarom hebben ze dan geen moeite met het woord bakra, waarmee blanken worden aangeduid?


  Maak melding

 35. Eddie Bruma zei dat hij de Hindoestanen nu (na verkiezing van 1973, gewonnen door NPK) een lesje zou leren en ze tot slaaf van de creolen zou maken. Zulke geluiden hoor je regelmatig uit de creoolse/marronese kamp. En dan vinden deze lieden het vreemd dat Hindoestanen het liefst op de VHP stemmen voor hun veiligheid. Elke Hindoestaan die niet op de VHP stemt draagt bij aan de onveiligheid van Hindoestanen.


  Maak melding

 36. @Anil S,

  Kafri is helemaal geen scheldwoord, netzomin als bakra. Wanneer je het in het Hindoestaans over creoelen hebt zeg je kafri en wanneer je het over blanken hebt zeg je bakra. Heb je het over javanen dan zeg je malaai en heb je het over chinezen dan zeg je chinwa.
  Dat het woord kafri afstamt van het woord kaffer, wat weer afstamt van het Arabische Kafir is wat anders. Het gaat om het dagelijkse gebruik, niet om de afstamming.


  Maak melding

 37. Mujrim

  @Paraman,

  Vindt je nikker/nigger/negro een betere woord dan kafri? Ok dan nigger, dan noem ik je toch een nikker?
  ==================================

  Vind je koelie/baboen/dalit/koeta een beter woord dan koeta?
  Ok dan koelie, dan noem ik je toch dalit?


  Maak melding

 38. @Henkes,

  Hindoestanen gebruiken het woord alleen kafri onderling wanneer ze Hindoestaans/Sarnami praten. Ze gebruiken het niet wanneer ze in een andere taal spreken want die taal heeft dan weer een andere woord voor de creool.
  Dus een Hindoestaan die tegen een creool praat of javaan of bakra praat (in een andere taal dan Sarnami) zal niet het woord kafri gebruiken.
  Ik weet niet in welk context Pahlad het gebruikt heeft, maar deze figuur is een NDP’er die voor spionage activiteiten is overgelopen naar de VHP, om de VHP te beschadigen. Dat denk ik. Vandaar dat hij deze controverse opwerpt. Jaja, de druk wordt opgevoerd!!!
  Ik vertrouw die Pahlad voor geen cent. De VHP zou afscheid van hem moeten nemen.


  Maak melding

 39. @Henkes,

  Mijn buurman, een hindoestaan en mijn overbuurman, ook een hindoestaan, praten onder elkaar in het sarnami en als ze het over een creool hebben zeggen ze kafri. Maar wanneer ze met een niet-hindoestaan praten over een creool, zeggen ze nooit kafri.


  Maak melding

 40. 05 mei 2015

  Beste Zwakka,

  Met het volk wordt hier bedoeld alle burgers wonende in Suriname, die stemrecht hebben en daarvan ook gebruik zullen maken.

  Kafri is voor Srika, deels ook opgegroeid in het gebied Kwatta/Charlesburg(Krepie), een hindoestaanse gezegde voor zwarte mens of creool. Srika heeft hier geen problemen mee.

  Wel met de woorden bhander khesap en koila. Afhankelijk van de context kunnen deze beledigend zijn.

  Maar Srika had het eerder over ‘schieten met panja agra’.
  Politieke partijen en politieke individuen moeten in hun stress naar 25 mei toe nalaten de nadruk te leggen op etnische verdeeldheid of zeker nalaten dat op dit moment de ene ras vijand is van het andere ras in Suriname.

  Want onder alle omstandigheden nu en zeker na 25 mei 2015 blijven zij toch de burgers in en van Suriname en zal onderlinge begrip en hulp altijd nodig zijn.

  Stel je voor, dat je van de Gele Partij bent, ziek wordt en behandeld moet worden door een arts gelieerd aan de Olifanten Partij. Moet hij je behandelen of een verkeerde spuit geven?

  Dus hebben wij hier een politiek ethisch vraagstuk !!!!!!!!!!

  En Srika ziet en voorspelt verdere afgang in dit politiek ethisch verschijnsel.
  Gevaarlijk voor de eenheid in Suriname nu en na de verkiezingen van 25 mei 2015 !!

  Wie reageert op de post van Srika ?
  Srika


  Maak melding

 41. Ik snap die Richelieu niet, je kunt ook al ben je geen surinamer of woon je niet in Suriname van alles vinden en zeggen en praten wat je van de toestand in Suriname vinden, maar om dan maar als je het ergens niet mee eens bent dan als feitelijk buitenstaander een petitie in te dienen gaat mij dan te ver, blijf dan lekker in Suriname wonen en niet veilg aan de andere kant van de oceaan, laat ze daar dat lekker zelf uitzoeken en elkaar kafri, koeli, djoeka en van alles wat maar uitmaken.
  Wan Pipel, me neus.
  Nederland wordt verweten racistich te zijn, maar Suriname met net 3% van het aantal inwoners in Nl. kan er ook wat van


  Maak melding

 42. Beste @Srika,

  Op het volk rust een zware taak om een goed bestuur te kiezen. Maar wat als er niks goeds voorhanden is? Dan wordt het volk gedwongen tot een ‘minst kwade’ keuze.
  Welke keuze – NDP of V7 – is de minst kwade? Hoe beoordeel je dat? Op basis van welke criteria?
  En wat als het volk willens en wetens voor slecht bestuur wil kiezen?
  Zo zie je dat verkiezingen ook niet de oplossing bieden voor allerlei bestuurlijke problemen en dat het volk het soms of vaak ook niet weet. En toch is zij de baas. Wat een onmogelijke positie!
  Bovendien krijg je straks een hele hoop gedonder indien het volk half-half kiest: dus dat beide blokken ongeveer even groot worden. Zijn de verschillen dan te overbruggen? Wie schuift in het landsbelang zijn ego opzij? Wordt e flink omgekocht? Daarom zou ook Suriname een boven de partijen staande onafhankelijke bestuurder moeten hebben, zoals in sommige landen een president, die belast is met het formeren van een regering en het desnoods kan afdwingen. In Suriname zou dat wel eens heel hard nodig kunnen zijn!


  Maak melding

 43. Je bedoelt een formateur, die belast is me het formeren van een nieuwe regering. Een formateur is niet hetzelfde als een minister president.


  Maak melding

 44. @hans
  Nederland wordt verweten racistich te zijn, maar Suriname met net 3% van het aantal inwoners in Nl. kan er ook wat van

  Nederland heeft “bewezen” racistisch te zijn.
  Ik zit momenteel te kijken naar de beelden van de 2e Wereldoorlog.
  De joden! De Indonesiërs!
  Wat dacht je van Zuid-Afrika!


  Maak melding

 45. 05 mei 2015

  Beste @ Steenhard de Waarheid,

  Als jij bedoeld dat de president in de toekomst rechtstreeks gekozen moet worden, is Srika het volkomen met je eens.

  Het systeem van het uiteindelijk kiezen van de president in Suriname zorgt alleen maar voor nog meer politieke, etnische spanningen en manipulaties in Suriname.

  In de wereld van eerlijke en vrije verkiezingen stemt het individu te vaak met emoties. Het rationele blijft vaak achterwege. Ook dit geldt voor de verkiezingen in Suriname, denk ik. En een emotioneel persoon zegt altijd in zijn of haar keuze gelijk te hebben. Dus het volk heeft linksom of rechtsom altijd gelijk.

  Stemt de kiezer op de NDP, dan zegt die kiezer zijn/haar gelijk te hebben, of stemt die kiezer op V7 dan mag je van die kant dezelfde reactie verwachten. Iedereen claimt zijn of haar gelijk(stemgedrag), echter met wel een overwinnaar die vrij en eerlijk democratisch gekozen is.De rest van de democratische wereld is content en accepteert de keuze van dat volk. Het volk krijgt dus gelijk en heeft gelijk zo democratisch te hebben gekozen.
  Want binnen de democratie kan en gaat niets boven de wil van het volk in meerderheid !!!!!

  Srika weet niet wie het minste kwade is. Dat moet het volk van Suriname op 25 mei 2015 bepalen. En dan moet wel het gelijk van het volk van Suriname geaccepteerd worden. Door iedereen !!!
  Srika


  Maak melding

 46. Eigenlijk kan men deze paarse parasiet vergelijken met een hond die wederom zijn eigen braaksel heeft ingeslikt. Dit soort mensen zijn in het geheel niet te vertrouwen. Leest men de vele paarse braaksel over de VHP dan zou men zich duizendmalen moeten hebben afgevraagd om wederom een samenwerking aan te gaan. Eenmaal besmet met het paarse virus der misdaad en moreel verval, altijd besmet. Ook zo de verraders Somo, Soemita en Lon. Hypocriete paarse opportunisten van de ergste soort. Neks no fout of niet. Feit is dat V7 is verworden V6 dankzij paarse parasieten.


  Maak melding

 47. @Tutupmulut.
  wil je met je reactie nu het bestaan van racisme in Su. ontkennen,
  die beelden op de Nederlandse televisie geven in ieder geval wel aan dat het niet verborgen wordt wat er in het verleden gebeurt is, zodat er ook lering uit getrokken kan worden,
  Zouden ze niet uitgezonden worden, kon dat ook weer negatief uitgelegd worden door figuren die blijkbaar altijd wat te kankeren willen hebben op alles wat Hollands is, het is nooit goed of het deugt niet


  Maak melding

 48. Weet je wat het is Hans, deze reactie geef ik alleen maar aan mensen die niets goeds over Suriname of Surinamers te melden hebben, maar voorop lopen als er iets negatiefs gebeurt.
  Daarnaast zijn zij blind voor wat er in Nederland gebeurt.

  Ik vraag mij dan ook af waarom zij in Suriname gaan wonen.
  Is dit een vorm van sadomasochisme?


  Maak melding

 49. Holland,..is MASTER ,in ..Drugs..criminaliteit,..mensenhandel,..DISCRIMINATIE,.Slechtste .slavernij verleden,..etc etc.dus stil als bepaalde lieden su vergelijken met de Noordzee gasten.


  Maak melding

 50. Ha ha whuaaa,masra Henk Molenaar de verkrachter van het niveau,zwamt over niveau,,…is net als een stinkdier tegen de andere zou zeggen ” je stinkt “woehaaaa.!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.