Eerste stemkaarten voor echtpaar Bouterse

9

President Desi Bouterse en zijn vrouw hebben maandag de eerste stemkaarten ontvangen als oproep om op 25 mei aanstaande hun stem te gaan uitbrengen. De kaarten werden onder grote belangstelling van de pers uitgereikt door districtscommissaris Jerry Miranda van Paramaribo Noord-Oost. De uitreiking vond plaats op de residentie van Bouterse in Paramaribo Noord. Op de foto tekent de president van Suriname voor ontvangst van zijn stemkaart.


9 REACTIES

 1. Voor ontvangst eve tekenen,Tekenen? wat? een pop? Nee uw handtekening meneer de president,, eve wagte, pe mie bril deh? mie no abie pen, mag het vingerafdruk zijn? nee ik heb geen inkt voor vingerafdruk,hier een pen voor u, Hoe heet ik? ik teken maar eve snel een kruisje. A regel.


  Maak melding

 2. Aai boiii, wat een kruiperigheid van de suri journalisten!

  Niemand durft een normale vraag te stellen. Allemaal natuurlijk onder de indruk van de omgeving.
  Het de eerste keer is dat ze voet aan wal mogen zetten in Fort Leonsberg, ze kijken hun ogen uit.

  Buiten beeld staan vijftik beveiligers, de vingers geklemd om de trekker van hun uzi, en de loop gericht op de ‘gevaarlijke’, gedwee ogende media, bij wie het angstzweet letterlijk als een waterval naar beneden dendert.
  De jongste albino liet nog effe zijn grimmige kop zien, des te meer een reden om de lippen stijf op elkaar te houden, en met ingehouden adem, naar de verkapte dreigende boodschap te luisteren.

  Ik zal…
  en ik wil..
  en ik kan…
  de druk opvoeren….
  op een verschrikkelijk wijze…
  luister en huiver…

  Allo ouwe crimi, het is 2015, je moet durven.

  De echte journalisten keren zich om hun graf!


  Maak melding

 3. Ay baja…..Waarom moet het echtpaar DDB een stemkaart ondertekenen. Dus iedereen die straks een kaartje in de bus krijgt moet eerst ondertekenen.Ik vind ,dat baldadig gedoe is. Als je ingezetene van Suri bent dan hoeft dat toch niet.Je naam en adres etc staan toch erop. Alleen moet de ambtenaar even bij de aanmelding afvinken ,dat de stemgerechtigde is geweest.Basta!!!


  Maak melding

 4. Ghora, in SME gaat het anders dan hier, voor wat betreft de administratieve afhandeling omtrent oproepingskaarten voor de verkiezingen. Dat komt doordat SME nog geen miljoenenbevolking heeft, dus kunnen de stembureau’s alle aandacht en tijd hieraan besteden. Zodra SME een miljoenenbevolking zal hebben, zal het minder bureaucratisch gaan en sneller en directer worden geregeld. Hier hoeven we geen stemkaarten vooraf te tekenen. Deze worden per gewone post aan ons opgestuurd. Dat doen we pas op het stembureau, op de dag dat we gaan stemmen. Is wel zo efficiënt en minder tijdrovend. Maar in principe maakt het niets uit, want het gaat uiteindelijk om het uitbrengen van je stem en niet zozeer om de administratieve afhandeling van stemkaarten c.q. oproepingskaarten. Laat men het in SME maar doen zoals men dat goeddunkt.


  Maak melding

 5. @ESMERALD

  goede observatie. Er waren nog zoveel kritische vragen te stellen, zoals wie wordt de grootste aandeelhouder, wie bepaalt straks de prijs van stroom etc. Maar de journalisten zeiden alleen ja en amen. Af en toe blafte Limbo ze wat toe, ze moesten netjes gehoorzamen.


  Maak melding

 6. Kwalijke zaak dat de journalisten geen kussens hadden meegenomen voor de gevoelige zitvlak van Opa D en de fish lady.Voor de rug hoefde er geen kussens omdat opa D al gebocheld loopt door de zware last van Dina.De man die hem zou opvolgen,is intussen bananen teller geworden,is geen prettige gedachte.


  Maak melding

 7. Mensen ik zou zeggen, als ze daarvoor gestudeerd hebben om vragen te stellen wanneer het moet en dat niet doen, kunnen ze maar beter een omscholing doen.
  Iets als een cursus gezichten bekijken of een cursus durven spreken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.