zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVervolgingsambtenaar aangehouden in Suriname

Vervolgingsambtenaar aangehouden in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 apr – Het Openbaar Ministerie heeft opdracht gegeven tot aanhouding van één van haar vervolgingsambtenaren. De man wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan corruptieve handelingen. Er zijn twee verdachten.

De tweede betreft een beveiligingsambtenaar. Wat de twee precies hebben misdaan, is nog niet prijsgegeven. “De leiding van het Openbaar Ministerie heeft na verkregen informatie ter zake strafbare feiten gepleegd door een beveiligingsambtenaar in samenwerking met een vervolgingsambtenaar, een speciaal team van de politie geïnstrueerd bij het opstarten van een strafrechtelijk onderzoek”, meldt het OM.

Het onderzoek heeft inmiddels plaats gevonden. “Op grond van de verkregen resultaten is inmiddels besloten tot de inverzekeringstelling van de betrokken vervolgingsambtenaar en de beveiligingsman”, aldus het OM. Het vervolgingsapparaat haalde onlangs nog het nieuws. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie zei in het parlement dat enkele jaren terug een andere vervolgingsambtenaar was betrapt op verduistering.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Als big basi steelt en iedereen in zijn directe omgeving en foefoeroe dan denken sommige werknemers ook mee te willen eten uit de grote tros SRD’s. En geef ze ongelijk want in een tros bacoven if wan lepi dang de rest e lepi snel snel


  Maak melding
 2. Pokai Tongo
  Als big basi steelt en iedereen in zijn directe omgeving en foefoeroe dan denken sommige werknemers ook mee te willen eten uit de grote tros SRD’s. En geef ze ongelijk want in een tros bacoven if wan lepi dang de rest e lepi snel snel

  bete tong, ik merk dat je een verkeerde tong ben want so so vals nieuws je gi. die goede persoon is tijdens het bewind van de zo gewilde sherif aangenomen opgeleid en heeft vervolgens uit handen van DDB de eed afgeledt nadat het OM het vijf jaren lang heeft bijgespijkerd.. dus tel enkele jaren chan erbij met bpout dan krijg je dit soort producten ja. deze persoon moet het van de ene hebben geleerd di nu tot de orde van advocaten is toegelaten.


  Maak melding
 3. Kijk naar de PRODUCTEN die gezamenlijk en in vereniging
  met de president ONZE Grondwet hebben geschonden !

  Waarbij de primitieve Grondwetschenders/Anti-democraten luidkeels uitriepen dat zij de Rechterlijke Macht gingen
  STOPPEN !

  Moeite voor niets, het blijft een NEP-amnestiewet, die
  nietig zal worden verklaard door de Inter-Amerikaanse Mensenrechten Cie van de OAS !

  PS
  Trias politica deng no sabi, soso trias fufuru !


  Maak melding
 4. De substituut officier van justitie R.A. is aangehouden.

  Hij is samen met zeven anderen in februari 2013 door president Desi Bouterse beëdigd als substituut officier van justitie.
  Installatie 8 waarnemend substituut officieren van justitie

  Amar Autar, Manro Dannig, Rolinne Gravenbeek, Reshna Jhinkoe, Rashree Koendan, (Andjeni Rathipal), Bibian Tjin Liep Shie en Mureye Winter zijn gisteren, tijdens een buitengewone openbare rechtszitting, geïnstalleerd als waarnemend substituut officieren van justitie op het parket van de procureur-generaal.

  De 8 waarnemend substituut officieren van justitie zijn eerder deze maand beëdigd door president Desi Bouterse.
  De waarnemend substituut officieren en de overige aanwezigen werden gisteren toegesproken door mr. Dinesh Sewrattan, kantonrechter in het Tweede Kanton.

  Sewrattan bracht onder meer naar voren dat de financiële waardering van rechters en officieren van justitie niet evenredig zijn, gelet op de studieduur.

  De kantonrechter vroeg aan de 8 waarnemend substituut officieren om de moed niet op te geven. ‘U doet het om dienstbaar te zijn aan de samenleving.’ Met de installatie van deze 8 telt het Openbaar Ministerie thans 16 staande magistraten. President Bouterse gaf bij de beëdiging te kennen dat het OM, gelet op het bevolkingsaantal, 35 officieren dient te hebben.


  Maak melding
 5. Sabi

  Minister Belfort is zo goed in het onderzoeken van antecedenten en toch geeft u de VHP de schuld van de zaken die onder de wacht van deze regering gebeurt is.

  U stelt eigenlijk dat deze regering geen knip voor de neus waard is; Of deze regering doet zijn werk niet goed of deze regering laat zich nog steeds sturen door de oppositie. U mag wat mij betreft kiezen.


  Maak melding
 6. “Er gebeurt daar veel meer dan wat naar buiten komt. De zuivering bij het Openbaar Ministerie (OM) moet verder gaan.”Zo reageert justitieminister Edward Belfort op de inverzekeringstelling van officier van Justitie Ryan Autar woensdag op verdenking van strafbare feiten te hebben gepleegd samen met beveiligingsambtenaar A.R.

  De Ware Tijd verneemt dat het koppel onder meer ingevorderde rijbewijzen in ruil voor steek- penningen teruggaf aan de eigenaren. Het is de tweede keer in korte tijd dat het OM wegens strafbare handelingen van functionarissen bij het parket in opspraak raakt. Belfort hoopt dat hierna eindelijk de bezem door het vervolgingsinstituut wordt gehaald. “Laat men doorgaan, dan is het OM in één keer gezuiverd.”

  In het verleden zijn naar verluidt ernstige zaken door de top van het OM met de mantel der liefde bedekt. Zo deponeerde de echtgenote van toenmalige officier Radjesh B. een klacht bij de pro- cureur-generaal om een onderzoek in te stellen naar handelingen van haar man.

  De bewindsman vindt het jammer dat de president niet de bevoegdheid heeft om functionarissen bij het OM, vanwege strafbare handelingen of ernstige verzaking van hun plicht, uit hun functie te zetten.

  De Deken van de Orde van Advocaten, Harish Monorath, noemt het ‘schandalig’ dat een lid van het OM voor strafbare handelingen is aangehouden. Monorath plaatst vraagtekens bij de wijze van vervolging door het OM. “Was Vrouw Justitia inderdaad blind al die tijd?”

  De blunder van OM-lid Autar ziet advocaat Ronald Kensmil juist niet als een aanwijzing dat het apparaat als geheel onbetrouwbaar is. Hij ziet deze uitspatting eerder als het gevolg van het uitbreiden van het vervolgingsinstituut. De ervaren vervolgingsambtenaren hebben volgens Kensmil geen handen genoeg om de handelingen van het grote aantal nieuwe vervolgingsambtenaren adequaat te controleren. Kensmil vreest dat het OM door deze gebeurtenis, maar ook de Algoe-kwestie aan betrouwbaarheid inboet. “Burgers verliezen op deze manier het vertrouwen in OM en dat is gevaarlijk”, zegt de raadsman.


  Maak melding
 7. JoJo
  Sabi

  Minister Belfort is zo goed in het onderzoeken van antecedenten en toch geeft u de VHP de schuld van de zaken die onder de wacht van deze regering gebeurt is.

  U stelt eigenlijk dat deze regering geen knip voor de neus waard is; Of deze regering doet zijn werk niet goed of deze regering laat zich nog steeds sturen door de oppositie. U mag wat mij betreft kiezen.

  gelukkig gebruik u de roepnaam JOJO, want u draait en draait en blijft draaien. succes met het draaien van feiten. het team van het OM is door Mr Kensmil en consorten aangetrokken in opdracht van Cha. sheriff santhoki. blijft draaien. na een opleiding van 5 jaren inclusief stage periode moeste deze riao opgeleiden geedigd worden en dat heeft desi gedaan niets meer niets minder. het antecendenten o nderzoek was ook net een jojo het draaide en draaide net als u.


  Maak melding
 8. Wanneer Belfort een zelf denkende juridische MAN was,
  dan was hij oa opgekomen :

  — tegen de Nep-amnestiewet die strijdig is met de Grondwet !
  — voor onderzoek naar misdaden Dino, gepleegd in en
  tegen Sranan !
  — voor onderzoek naar MOORD op ongewapende
  verdachten van overvallen, door CTU en politie !
  — voor onderzoek naar moord op inspecteur Gooding !
  — voor bestraffing van massamoordenaars 8 december en Moiwana !
  — voor voleinden massamoord 8 december-proces !
  — voor een screeningswet plolitieke top van Sranan
  — voor een strenge anti-corruptiewet !
  — voor onderzoek naar de eigenaren van de ons goud
  stelende scalians !

  Belfort faalt bij al deze belangrijke zaken en babbelt selectief
  over misstanden !

  Een minister van justitie onwaardig !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES