Jamaicaan die via Suriname naar IS wilde geweigerd

18

PARAMARIBO, 11 apr – Een 16-jarige Jamaicaanse jongen, die via Suriname en Nederland wilde doorreizen naar zijn eindbestemming Turkije om zich daarna bij de terreurorganisatie Islamitische Staat in Syrië aan te melden, is de toegang tot Suriname geweigerd.

De politie had via een regionale inlichtingendienst informatie ontvangen dat de jongen mogelijk van plan was zich aan de sluiten bij IS. De Jamaicaan kwam vanochtend aan op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Na ondervraging besloten de Surinaamse autoriteiten de jongen terug te sturen naar zijn geboorteland.

Volgens het ANP komt het nieuws dat iemand uit het Caribisch gebied zich bij IS wil aansluiten, in Suriname niet helemaal onverwacht. De Amerikaanse generaal John Kelly meldde vorige maand dat er informatie beschikbaar zou zijn dat er vanuit Suriname, Trinidad en Tobago, Jamaica en Venezuela mensen zouden zijn vertrokken om zich aan te sluiten bij de terreurbeweging.


18 REACTIES

 1. Suriname moet zich meer verdiepen in de methode die Jamaicaanse homo’s en biseksuele mannen gebruiken om het land uit te vluchten. De enige manier om de Schengenlanden binnen te komen is door een ticket te boeken richting Turkije die geen visumplicht kent. Aangezien er geen rechtstreekse vlucht richting Turkije gaat moet de reis via Nederland of een andere Schengenland die naar Zuid-Amerika vliegt. Als de jongen op Schiphol was geland zou hij gewoon asiel aanvragen. Niks van IS. Hoe goed is een jongen van 16 die op Jamaica woont op de hoogte van IS? Broodje aap verhaal.


  Maak melding

 2. @ Ras ta Kip,

  Het gaat hier niet over homo’s of biseksuele mannen uit Jamaica, maar over een jongeman van 16 jaar. Turkije heeft wel degelijk visumplicht, Als deze jongeman over zowel een Turks als een Nederlands visum.(verplicht) beschikte, is de optelsom snel gemaakt. En de internationale media, dus ook de Jamaicaanse, maken dageljks melding van jonge mannen en vrouwen die zich willen aansluiten bij IS. En het lijkt me onwaarschijnlijk dat een jonge Jamaicaan naar Turkijke gaat voor een strandvakantie..Bovendien is er vanuit Jamaica maar 1 maatschappij die een directe verbinding onderhoudt met Suriname en dat is Insel Air. Anders had hij hoe dan ook via de VS moeten vliegen. Hij blijkt er dus wel over te hebben nagedacht.


  Maak melding

 3. Ze weten intussen in de Caraiben dat Suriname een (nutteloze) ambassade heeft in Turkije. Wat doet die ambassadeur daar de ganse dag en nacht? Wat zijn de resultaten van het hebben van een ambassade daar?


  Maak melding

 4. Wat weet deze 16 jarige jongen af over de Islam ? Heeft hij zich bekeerd tot dat geloof of is hij gewoon een ordinaire leugenaar die om andere redenen zijn land wilde ontvluchten ? Ik denk niet dat men in Jamaica weet waar IS voorstaat want dat zou zo in strijd zijn met hun geloof (het Rasta-geloof).


  Maak melding

 5. Terreur moeten we gezamelijk bestrijden.Ik denk dat de OAS-meeting een uitgelezen kans is om te bespreken hoe we in onze regio het beste met deze zaken kunnen omgaan.Waarom is ons president niet naar de meeting gegaan? Heeft hij het drukker dan Obama? Zijn we bezig te “dokken” ? Durven wij ons gezicht op het wereldpodium niet te tonen? Zijn we zo laag gevallen?


  Maak melding

 6. @ Blakka bakra, Je wilt het hoe dan ook een wending geven om zo weer af te kunnen geven op de Surinaamse regering.
  Ik weet wat ik zeg. Geloof het of niet, maar ik zeg dat die jongen helemaal niks met IS te maken heeft maar gewoon naar europa wilde vluchten. Als jij je wilt concentreren op schelden op Bouterse en zijn regering ga je gang. Het laat zien hoe geobsedeerd je bent.


  Maak melding

 7. @ Baka Djoeka,

  Helemaal mee eens. Obama wil geen gesodemieter in zijn achtertuin. Maar wij weten in Suriname niet eens wat er in onze voortuin leeft.


  Maak melding

 8. @ Ras ta Kip,

  Ik heb me alleen tot de feiten beperkt. Dat heeft niets te maken met afgeven op de regering. En ik scheld niet op Bouterse, hoe kom je daar nou bij? Maar als jij in al je naiviteit je mening wilt ventileren, dan respecteer ik dat. We leven in een vrij land. De regionale inlichtingen en veiigheidsdiensten hebben de Surinaamse autoriteiten getipt over deze jongen. Dat doen ze niet voor niets. Na ondervraging heeft hij overigens bekend. Dusssss……..


  Maak melding

 9. Jamaica is geen onderontwikkeld land en absoluut geen dictatuur, waardoor mensen genoodzaakt zijn om te vluchten.

  Suri kan veel leren van het bloeiend toerisme daar; meer vliegmaatschappijen en goedkope tickets.
  Daarnaast hebben ze al jaren een spoorweg 🙂 🙂 en een haven met een strategische ligging.
  Het is simpel om die jongen zijn telf, bankrekening of internetgeschiedenis na te trekken.
  Zal me niet verbazen als velen hem voor zijn gegaan of zullen volgen.
  De grenscontrole is bamie met soepballetjes in suri.


  Maak melding

 10. En dan zeggen ze dat de kiesgerechtigde leeftijd omlaag moet/kan in SU!!

  Straks sluit de NDP zich ook aan bij IS. De mis-schop sorry, bisschop voorop


  Maak melding

 11. @jimmy: hang hem gelijk op dan komt er niemand meer op het idee.

  Je kan zien dat deze iengie nog wild en onbeschaafd is. Zo doen wilden het. Beschaafde mensen doen het anders.


  Maak melding

 12. Esmerald
  Jamaica is geen onderontwikkeld land en absoluut geen dictatuur, waardoor mensen genoodzaakt zijn om te vluchten.

  Suri kan veel leren van het bloeiend toerisme daar; meer vliegmaatschappijen en goedkope tickets.
  Daarnaast hebben ze al jaren een spoorweg en een haven met een strategische ligging.
  Het is simpel om die jongen zijn telf, bankrekening of internetgeschiedenis na te trekken.
  Zal me niet verbazen als velen hem voor zijn gegaan of zullen volgen.
  De grenscontrole is bamie met soepballetjes in suri.

  gelukkig is hij geen soep met esmeralda, want dat zou slikken geblazen worden en het door zijn trot te krijgen zou een puzzel worden. en nu ter zake dit geval is niet de eerste inderdaad het is de zoveelste die gepakt is maar eerder gaf men geen rug-baar-heid- aan vandaar dat jij het nu pas verneemt via WKN jou enige info bron.


  Maak melding

 13. hallo hallo,,,

  kan de s.l.m. een reis organiseren naar de V.S.A. voor het bezoeken van gevangenen aldaar..

  b.v. de zoon van..met een all-in ticket retour eventueel..

  bezoek zoon van.. net zo als in sme naar santo boma familie bezoek met een rotie met kip..een sigaret enz.


  Maak melding

 14. @alleen,

  whahahahahaha, Wat ben je grappig, maar niet heus…
  Wat een grapjurken bij die paarsen zeg, het houd maar niet op!

  Yep WKN is mijn enige bron v informatie.
  Soooo, wat’s k’beurt, do you have problems with this?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.