Surinaamse politiemannen gestraft na ambassade-incident

17

PARAMARIBO, 11 apr – Twee politieagenten zijn gestraft in de zaak rond het incident op de Guyanese ambassade. Dit meldt het Korps Politie Suriname, KPS. De Guyanese regering had eerder om maatregelen gevraagd.

“Er wordt een grondig onderzoek ingesteld naar dit incident door de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname”, meldt de politie. Vastgesteld is dat het begon met een bestuurder van een personenauto die in de inrit van de Guyanese ambassade had geparkeerd. De bestuurder is mishandeld door ambassadepersoneel en het voertuig is beschadigd. De twee agenten wilden op gegeven moment ambassadepersoneel arresteren.

Dit leidde tot een opstootje. De agenten hadden beter moeten weten, vanwege hun training. “De leiding van het Korps Politie Suriname betreurt de door de politieambtenaren gepleegde handelingen op het ambassadeterrein en tegen de Guyanese ambassadeur ten zeerste en zal op basis van het resultaat van het onderzoek stringente disciplinaire maatregelen treffen”, aldus de politie.


17 REACTIES

 1. “De bestuurder is mishandeld door ambassadepersoneel en het voertuig is beschadigd”

  Wordt betrokken personeel nog het land uitgezet of als ze Surinamers zijn aangeklaagd en veroordeeld ? Openlijke geweldpleging is een strafbaar feit, ook voor de corps diplomatique en aldaar werkende personeel.


  Maak melding

 2. Trouwens de leiding van het Korps Politie Suriname, klets maar wat. Het personeel van de ambassade heeft de situatie zelf uit de hand laten lopen.

  De agenten hebben juist gehandeld, want er was al sprake van een strafbaar feit, gepleegd door het ambassade personeel.


  Maak melding

 3. Wat een stelletje amateurs die politie agenten. De meeste burgers weten dat Ambassade grond niet zomaar betreden mag worden.
  Omdat het hun eigen grondgebied is.

  Hoe kunnen politie agenten het dan niet weten naar aanleiding van hun cursus recht???

  Zaten ze tijdens de lessen te dromen over hun toekomstige buiten vrouwen?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 4. BS.
  Vooruitlopend op deugdelijke hoor en wederhoor met inachtneming van de feiten en omstandigheden alsmede het doorgaand gedrag van de agenten kan niet worden gesteld dat tegen hen stringente maatregelen zullen worden overwogen.

  Laten die Guyanezen alvast een aanvang maken om zich te verkassen uit het Tigri gebied!


  Maak melding

 5. Schort er wat aan de politie opleiding?
  Een beetje van de wet meegeven is het minimale wat is vereist. Het lijkt wel dat Bellie minimaal geld in je zak steken en onzin uitkraaien beter vind dan minimale eisen aan de opleiding te stellen.


  Maak melding

 6. Ik denk dat een waarschuwing op zijn plaats zou zijn maar een schorsing of ontslag is mij te ver gezocht. Verder wens ik de betreffende agenten heel veel sterkte toe.


  Maak melding

 7. En het ambassadepersoneel? Reeds uitgezet of….! Ook personeel van een ambassade hebben zich te houden aan de regels, lees wetgeving, in Suriname.


  Maak melding

 8. De chauffeur van de ambassadeur moet door Suriname over de grens gezet worden. Ook al hebben de agenten verkeerd gehandeld, mishandeling van een Surinamer is en blijft een crime. Guyana zou het omgekeerde ook niet pikken hoor!


  Maak melding

 9. De aanvoering van het Korps Politie bij dit incident moeten zeer zeker niet gaan om schreien en bejammeren! Politie zijn of worden is niet zomaar wat je wordt na 1 goed gevolg van je opleiding Medewerker van het Openbaar Minister het O.M. dus en handhaver van de wet! Wat ik niet begrijp ???? dat deze Gasten als agenten hun hulp aangeboden hadden tijdens 1 toestand waarin men in ernstig conflict waren met anderen en ook op 1 gebied waar je formeel niet kon handhaven! Je heb toch geen Dagoe Skootu of1kakkerlakken Politie opleiding achter de rug of wel!!!

  V.H.P. soso deugdzaam nanga lobi


  Maak melding

 10. Ach zolang je in de politiek bent mag en kan je alles. En troywens welke ka grondgebied? Dus als het ambassade gebouw in beand staat moeten de brandweer en politie eerst toestemming vragen en betreden, broer luister ik zou ze gewoon laten liggen en allez laten afbranden. Opgeruimd staat netjes!


  Maak melding

 11. Nog een paar dingen.
  Er moet wel door de Surinaamse politie uitgezocht worden wie die Guyanesen zijn.
  Want als een van hun een tuinman of schoonmaker is valt deze niet binnen de onschendbaarheid.

  Als er in Nederland een ongeluk met een auto op straat gebeurd met een wagen van een Ambassade lid wordt de Rijksrecherche erbij gehaald.
  Wie mogen dat in Suriname?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 12. Er zijn en bestaan nog steeds regels mensen ik vind het dapper van die GT mensen dat ze zelf in een ander land hun eenheid en liefde voor hun land bewijzen ! Sorry Su menen heb meer liefde voor je land leer je rechten en ook je plichten kenne


  Maak melding

 13. aah…..het eeuwenoude probleem van diplomaten die diplomatieke onschendbaarheid claimen in het land dat zij werkzaam zijn.

  Net als politici kunnen ze er op rekenen dat als zij een strafbaar feit plegen z.a. mishandeling en of het vermoorden van een individu hun diplomatieke onschendbaarheid geen bescherming geeft.


  Maak melding

 14. @jimmy: niemand komt bulshit vertellen wat surinamers mogen doen in hun land

  jimmy, you dong iengie. Ambassadeterrein van Guyana is Guyanees grondgebied. Ik zeg je, stuur je Iengievolk leerboeken van de 1e klas anders blijven ze domme Indiaan en moeten ze straks het huishouden van de djoeka’s doen, als ze het al niet doen.


  Maak melding

 15. Lesje voor de beleidsmakers : screen de veiligheid van alle
  ambassades in Sranan, een auto van een ‘wildvreemde”
  bestuurder, hoort niet dichtbij een ambassade-gebouw te
  kunnen komen ivm terrorisme-preventie en – bestrijding !

  Veiligheidsdiensten en politie trainen/bijscholen op gebied
  van terrorisme-bestrijding !

  Opm. : Sranan moet ook optreden tegen diplomaten indien
  zij de wet van het land waar zij verblijven overtreden !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.