zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameProject Surinaamse spoorlijn na de verkiezingen

Project Surinaamse spoorlijn na de verkiezingen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 apr – Het project voor de aanleg van een spoorlijn naar Para gaat de ijskast in. Volgens Eddy Jozefzoon, projectdrager en presidentsadviseur, zijn onder meer politieke redenen.

President Desiré Bouterse wil het project geen rol laten spelen in de verkiezingscampagne. Aanvankelijk was het wel de bedoeling het project te starten voor de nationale verkiezingen van vijf en twintig mei. Een andere reden tot uitstel is dat er geld nodig is voor de aanleg van een waterkerende dam bij Weg naar Zee, langs de kuslijn. Jozefzoon zegt tegenover de Ware Tijd dat het spoorproject op zijn vroegst eind dit jaar start.

De honderd en dertig miljoen euro voor de spoorlijn zal opgebracht worden op de volgende jaarbegroting. De verwachting is nu dat het contract met het Nederlandse Strukton begin volgend jaar getekend kan worden. De oppositie heeft eerder kritiek geuit op het project. Het zou te veel haken en ogen hebben. Onder meer de manier waarop de opdracht bij Strukton is, roept vraagtekens op.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. De NDP ijskast is de enige goed gevulde ijskast van Suriname

  Inhoud:

  Spoorlijn
  18.000 woningen
  fly overs
  diepzeehaven
  gratis laptops
  corruptie bestrijding..
  snelweg naar Brazilie
  rijen investeerders voor de deur van Bouterse
  Gouddeal
  Ziekenhuinzen
  etc.

  Graag het commenaar va de Paarse Clowns zoals Pero, Paraman en Freedom2u.

  Ik pies echt in mijn broek van het lachen.

  Die zijn wel heeeel stil de laatste tijd,


  Maak melding
 2. Minister Soeresh Algoe heeft tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee meegedeeld dat het geld op een rekening van zijn departement op de Centrale Bank van Suriname (CBvS) zal worden gestort door Staatsolie.

  Is dit een indicatie dat Staatsolie dus weer als financier optreedt voor de overheid???????? Wat is met het geld van de deal met Venezuela gebeurt????????????
  Staatsolie heeft bekend gemaakt dat:
  1 – Voorschot dividend 2014 overheid wordt uitgevoerd
  2 – Deelname aan gouddeal die eerst door de overheid zou worden gefinancierd
  3 – Obligatielening van 55 miljoen moet nog worden terugbetaald
  4 – Aflossing langlopende leningen
  5 – Stopzetting investeringen o.a. brandstof plant.
  .
  Wat is er aan de hand????????


  Maak melding
 3. -Terwijl Eddy Jozefzoon zijn winst ziet weg vliegen, vangt een ander zijn winst in Suriname op de hoofden van het arme volk. Ik kan en zal geen respect hebben voor zulke gasten.

  =Dit betekent dat je niet alleen de zorg betaalt, maar ook voor de winst zorg die nu al geregeld is om in de zakken te verdwijnen van een bejaarde.
  Deze man zorgt goed voor zijn oude dagen.

  = PARAMARIBO – Staatszorgverzekering NV, het zorgverzekeringsbedrijf dat is opgericht door de minister van Volksgezondheid Michel Blokland en vakbondsleider Ronald Hooghart is toegankelijk voor iedereen, ook voor de vakbeweging, zegt Hooghart. Hij kwam dinsdag in het parlement onder vuur als mede-oprichter.

  De kwestie werd aangezwengeld door Asiskumar Gajadien (NF/VHP) tijdens de begrotingsbehandeling. Hij vindt het vreemd dat een minister, optredend namens de Staat, samen met een particulier zo een bedrijf opricht. Reagerend daarop stelde fractiegenoot Guno Castelen dat zowel overheid als Hooghart “onverstandig” is geweest om via een dergelijke constructie de NV op te richten. De indruk bestaat dat zo is gehandeld om “een nyan” te maken, suggereerde Castelen.

  Uit documenten blijkt dat van de 500.000 aandelen Hooghart er slechts één heeft. Hij vindt het jammer dat in verband met deze zaak vooral door Castelen verdenkingen zijn opgeworpen als zou hij zich willen verrijken. “Hoe ga ik een nyan maken met één aandeel. Als ik een nyan wilde maken, had ik nooit maar één aandeel genomen.”

  Hooghart zegt dat de NV is opgericht omdat in de praktijk gebleken is dat het Staatsziekenfonds wegens zijn organisatiestructuur niet goed kan deelnemen in de algemene basiszorgverzekering. Besloten werd de Staatszorgverzekering NV op te richten, zodat dit bedrijf de vrijwillig verzekerden bij het SZF kan overnemen. Het gaat om ongeveer 40.000 mensen. De vakbondsleider zegt dat iedereen straks aandelen mag kopen, ook de vakbeweging. Er moeten nog enkele zaken met de Centrale Bank van Suriname geregeld worden, voordat het bedrijf met zijn operaties kan beginnen.


  Maak melding
 4. Makkelijk toch.Structon heeft de rails en biels van het spoor van Moengo opgekocht in het verleden.En nu bieden ze dat aan de Suri regering tegen kost prijs aan in ruil het werk te doen.Namelijk het aanleggen van het spoor van Poelepantje naar Para.


  Maak melding
 5. Henk Molenaar, paarse paupers ala Sabidirie, Milton, R!IO, Afu Sensie, Radjkoenar Radjaram, Parbo etc reageren alleen op de succes stoties van Bouterse. Anders reageren ze niet. RobG is de enige uitzondering.


  Maak melding
 6. Oh….la..la. Ik vraag me af,dat die Paarse bloedzuiger Jozef zijn Zoon weer met een zoveelste truc komt om de Suri people voor de 25 Mei verkiezingen te bedonderen.De spoorlijnproject was in de koelkast verdwenen.Nu neemt hij de arme mensen van Suri weer in de maling, omdat de verkiezingen voor de deur staat. Deze misdadiger Jozef zijn Zoon moet een flinke pakslaag op zijn donder krijgen. Misschien leert hij dat af!!!!!! “””” CHE “”””


  Maak melding
 7. 02 april 2015

  @Henk Molenaar,

  Je pist al je broeken nat ! En oh!, wat een stank!!!

  Henkie, je hebt echt een Cesar Therapie nodig! Want op 26 mei a.s. loop je kans dan te schijten in je broek. Wat een onwenselijke kumakoisi !!

  De spoorlijn gaat nu de koelkast in, maar de economie van Suriname heeft wel betere infrastructuur nodig.
  Srika


  Maak melding
 8. wat is dit voor een mededeling,,,,spoor-project wordt een klein jaar uitgesteld..,,

  zijn de mofina werkelijk zo olie dom,dat ze zelf niet in de gaten hebben,dat dit project nooit zal komen..

  die jozef wil koste wat kost,,een paar miljoen euro’s uit die pot halen zonder enig prestatie en dan voor de verkiezing..

  rot toch op man..


  Maak melding
 9. Hoe lang gaat het Surinaamse volk nog geloven in de leugens, het bedrog en de corruptie van deze superincompetente regering? Zie Belfort, zie Algoe, zie Hok, zie Ameerali, zie Rusland en vooral zie de grootste leugenaar aller tijden, DDB. Weer zo’n zoethoudertje om het ongeschoolde, domme, slaafse volk zoet te houden. Een nauwelijks te overbruggen staatsschuld, de mensen lijden armoede, de infrastructuur wordt nauwelijks aangepakt, maar wel een trein van niets naar nergens van 130 miljoen euro! Deze idioten moeten met pek en veren het land uitgejaagd worden! Maar ja, de Surinamer is laf, zit liever op zijn reet dan de straat op te gaan om te demonstreren tegen deze nationale rooftocht.


  Maak melding
 10. Drug pushers zouden nog iets van Bouterse kunnen leren; hij begint met zijn aanhang lekker te maken met een kleine belofte, die wordt gedeeltelijk ingelost en vervolgens komt hij met een grotere belofte op de proppen, die wordt bijna niet ingelost, en dat gaat maar door, intussen is het paarse volk verslaafd geraakt aan de mooie hypnotiserende beloften van Bouterse (slaap, slaap, jullie AOV wordt straks verhoogd, slaap, jullie AKB wordt binnenkort verhoogd, slaap, slaap), hij komt vervolgens aanzetten met mega beloften, een gouden Kerst of een spoorlijn van Paramaribo naar Para b.v., die worden stuk voor stuk nooit gerealiseerd of na een poosje door hem in de ijskast gestopt, met de belofte ‘na de verkiezingen gaan ze echt gerealiseerd worden’, de belofte junkies geloven hem als echte junkies steeds weer en stemmen weer op zijn partij. Na de verkiezingen worden al de beloftes uit de ijskast gehaald en op het kerkhof, tijdens het zingen en dansen van onder invloed van beloften in hogere sferen verkerende belofte junkies, begraven.


  Maak melding
 11. Aha, die Jozef zijn Zoon aast naar die “”jang”” van 130.mln euro om naar de noorder zon te vertrekken. Deze boef van beroep eerder op de HBO als Psycholoog,die oefent zijn slimheid op de arme Suri people uit. Deze Jozef zijn Zoon moet eerder naar Stoelmanseiland gaan en daar zijn trucjes uitvoeren. Deze lid van de Paarse Bende wil de beraming van 130 mln binnen hebben en het hele Trein Project gedag zeggen. Want die spoorlijn komt nimmer mi brada nanga sisa fu Sranang Kondre van Poelepantje naar Para.”” CHE “”


  Maak melding
 12. “In geen enkel district hier te lande is de politie momenteel bezig met het onderzoeken van een strafzaak die te maken heeft met vervalste Surinaamse munten”, maakt de politie bekend.

  Zou dit muntgeld zijn ingevoerd voor de aanleg van de spoorlijn?
  Want zeg eens eerlijk, velen denken dat een Surinamer zijn kinderhand gauw is gevuld met enkele zilveren stukken.
  Lijkt wel de Romeinse tijd waar je met enkele zilverstukken een ander kon omkopen.
  Zitten wij weer in de Romeinse tijd?????????????????????


  Maak melding
 13. Minister Andy Rusland van Financiën heeft in De Nationale Assemblee tijdens de begrotingsbehandeling tot twee keer toe meegedeeld dat er een politieonderzoek gaande is naar de valse munten die illegaal in omloop zijn gebracht. De afdeling Public Relations van het KPS maakt bekend dat er geen zaak bij de politie in onderzoek is die te maken heeft met Surinaamse munten die vervalst zijn.

  Vraag:
  Wie jokt er nog meer behalve minister Hok? Kennelijk wederom twee prominente coalitie leden namelijk minister Rusland en Belfort.
  Maar dit hebben ze toch afgekeken van hun lijder??? Door te jokken over de aanwending van het geld van de treinverbinding, die er nooit was, voor de oeverbescherming.
  De treinverbinding zou worden gefinancierd externe partijen.
  jokken is één ding maar betrappen door eigen collega’s en publiek is een ander ding


  Maak melding
 14. @Pokai Tongo, in Nickerie is toen een Chinees aangehouden die de valse munten heeft gemaakt, maar is gelijk weer vrij gelaten. Er is nooit een onderzoek gekomen en dat geld is in de politieke verkeer terecht gekomen.

  Hiervan heeft men bewijsstukken, maar een ieder wijst de vinger naar de ander.


  Maak melding
 15. Wat heb je nu aan een spoorlijn op dat traject.
  Is er al eens een haalbaarheidsonderzoek gedaan?

  Als je nu spoorlijn aanlegt naar Nickerie dan zeg ik tja!
  Dan één naar Albina.
  Maar ja dat zal nog 200 jaar duren.


  Maak melding
 16. spoorlijn of niet spoorlijn..

  de staats kas is leeg geroofd..

  de volgende of de huidige opperhoofd,zal alles aan doen het land redden,want money no dé..

  hulp investeerders zullen niet komen..vergeet het maar..

  de mofina,zal het nog beter krijgen ..njang dringie en presierie zal veel minder worden..

  wó njang ká été


  Maak melding
 17. Met DDB is Suriname hard op weg Gosla(a)r te worden. wie gaat nu vlaggen plaatsen op een gekapseisde schip dat al tientallen jaren aan het wegroesten is in de Suriname rivier en meer overlast vormt in de vaargeul van de Suriname rivier?

  Vlaggen worden geplaatst op plekken waar er wat te halen valt en iets te vieren is, oa het hoogste punt van huis/gebouw, schepen, enz. Niet op een wrak dat weg roest, zoals de Gosla(a)r). DDB en de gangsters zijn zeer zware Criminelen, die zich zelf flink verrijkt hebben de afgelopen jaren/sinds 25 februari 1980. DDB heeft sinds hij kort voor de onafhankelijkheid op 25 november 1975 in Suriname met zijn Nederlandse paspoort is aangekomen, nooit gewerkt en is toch vandaag de rijkste man van Suriname. Waar heeft DDB gewerkt? hoe komt hij aan al de miljoenen, land enz, enz.

  Met de over bejaarde DDB en de rovers zal Suriname dezelfde weg opgaan als Gosla(a)r.
  Stree Def Stree, Wi No Sa Frede!
  Weg met DDB en de rovers en de NDP
  Weg met de luchtkastelen, gouden kerst, bruggen over de grensrivieren van Suriname, vierbaansweg met fly-overs van Suriname naar Brazilië, diepzeehaven, Cassave(meel)fabriek van de regio, voedselschuur van het Caraïbischgebied, Treinverbinding van Suriname naar Brazilië, 18000 woningen, laptops voor alle leerlingen van Suriname, cel/telefoons voor alle leerlingen, meer dan 110 miljoen us-dollars van het ministerie van Ow is spoorloos verdwenen, smeergelden van Ballast Nedam, enz, enz, enz,
  wie houdt wie voor de gek.
  DDB, NDP and the gangsters, Arbahams, Eddy! Jozefszoon, Winston Caldeira, Errol Alibuks, Jules Wijdenbosch, ongezonde Radio Man!! van leugens en bedrog, Borger Breeveld, enz, enz, enz,

  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  Volk van Suriname/Surinamers!, kiezers. laat u niet belazeren door DDB en de gangsters. Oe wiki No! Opo oe ai of hebben jullie poep in jullie hoofden, nee toch? ( lees sranan).

  Wel dan kies voor V7.
  Kies voor change!
  Kies voor Chan(ge)!
  Chan4Pres!
  V7 moet na 25 mei 2015 in de coalitie zijn voor de redding van Suriname.

  Stemt u op V7, voor een betere Suriname, rechtsstaat, mensenrechten, vrijheid, geen angst, welzijn en welvaart, eerlijk alles verdelen,

  Leve V7, ( hoera! 3 x)
  Leve Chan4Pres! ( 3 x)
  Leve Time4Chan(ge)! (3 x)

  God Zij Met Ons Surinamer(s)!


  Maak melding
 18. Goed initiatief van de president om de prioriteiten nu anders te leggen. Een dam is nu een noodzaak om erger te voorkomen. De recente overstromingen zijn maar een voorproefje geweest van een nog grotere ellende die mogelijk is. We mogen daarom blij zijn dat de president de waarschuwing van de ‘global warming’ zeer serieus neemt.


  Maak melding
 19. Surinamers zijn masochisten…ze houden ervan zichzelf jarenlang te laten kastijden door hun bejaarde, infantiele, autoritaire bullebak en meester narco-Desi.


  Maak melding
 20. @RobG
  Heel logisch dat een dijk die het land beschermt een veel hogere prioriteit geniet dan een spoorlijn van ergens naar nergens.

  Het vervelende is dat de dijken in Coronie en Commewijne ondanks dat het geld er was niet afgemaakt kunnen worden omdat het geld plotseling foetsie is. Besteed aan cosmetische projecten waar men mee gescoord heeft.

  Beste RobG ook deze actie is een schijnbeweging waar mee geld dat er niet is (het zou van ING geleend kunnen worden indien men alle procedures en processen doorlopen heeft en dan alleen voor het beoogde project).
  Het geld is niet in de begroting opgenomen en ING zal nooit toestaan dat een lening voor een spoorbaan aangewend wordt voor het aanleggen van een Dijk die niet op de begroting staat.

  Dingen beloven die niet kunnen is volksverlakkerij ofwel BEDROG.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES