Staatsolie Maatschappij Suriname haalt weer negen

14

PARAMARIBO, 2 apr – Staatsolie Maatschappij Suriname heeft weer een omzet gehaald met negen nullen. In het afgelopen jaar is 1,056 miljard dollar gerealiseerd aan omzet. Het is niet alleen de derde keer in drie jaren tijd.

De omzet is ook nog drie procent hoger dan die van 2013. Dit is bijzonder omdat de prijzen op de internationale oliemarkt aanmerkelijk zijn gedaald. Volgens het staatsbedrijf is de hoge omzet te danken aan een toename van de verkoop van Staatsolieproducten. De verkoop nam toe met bijna twintig procent. Ook is meer gehaald uit de elektriciteitsopwekking door Staatsolie Power Company Suriname.

Het dochterbedrijf verkocht ongeveer zestig procent meer energie. De brutowinst voor 2014 bedroeg ongeveer vierhonderd miljoen dollar. Dat is ruim dertig miljoen dollar minder dan in 2013. Volgens Staatsolie heeft de winstdaling vooral te maken met het uitvallen van de raffinaderij. Dit in verband met de uitbreiding. De staat krijgt tweehonderd en zestig miljoen dollar uitgekeerd aan winst en dividend.


14 REACTIES

 1. Rapportage over omzetstijging is één ding maar niet dat ding.
  Dat ding is “wat er onder de streep is blijven hangen. En dat is
  “De brutowinst is met US$ 400 miljoen lager ten opzichte van de US$ 432 in 2013, een vermindering van 7%. “.

  Voor een eerste jaars student economie is omzet maximalisatie nog geen winst maximalisatie. Omzet is een uitkomst van hoeveelheid x éénheidsprijs en is niet veel zeggend.
  Eerder zou je moeten vergelijken de verkochte hoeveelheden tussen 2013 en 2014 en dan pas kun je zeggen of de omzet is gestegen. Appels met peren vergelijken zegt men dan.
  Streef je naar winstmaximalisatie en ben je geen prijszetter dan moet je goal zijn kosten minimalisatie.


  Maak melding

 2. @Abaisa & Sabidirie
  Een van uw beide vroeg zich af hoe ik het in mijn hoofd haalde dat de aandeelhouders vergadering de jaarrekening diende vast te stellen alvorens de belasting afdracht te kunnen bepalen en te beslissen omtrent de hoogte van het dividend.

  Zie star nieuws en dan kunt u ook zien dat de aandeelhouders vergadering plaats vindt onder leiding van de president commissaris de heer E.Boereveen.

  Wellicht dat u zo groot bent te onderkennen hoe de zaken verlopen.


  Maak melding

 3. Fantastisch resultaat van het enige innovatieve bedrijf in Suriname.
  Jammer, dat de regering dit prachtige bedrijf helemaal leegplundert.


  Maak melding

 4. Waar gaat de miljarden winst van Staatsolie naar toe. Zeker naar de zakkenvullers en rovers van de Paarse Bende. Als er enorme winst is gemaakt door dit bedrijf, waarom geen gratis benzine en diesel in Suri voor de Sranang People????


  Maak melding

 5. Wat gebeurt er als de gemiddelde olieprijs $ 50/barrel wordt, er weer termijnen in Surgold gestort moeten worden en de rente aan de Zwitserse banken betaald moeten worden.

  2015 wordt de winst gereduceerd naar nul, ofwel de staat ontvang begin 2016 $ 260.000.000 = SRD bijna 1.000.000.000 = 20% van de begrote inkomsten minder en deze regering gaat de bakens niet bij zetten.

  Dit is dansen op een levende vulkaan en spellen met de toekomst van de jeugd van Suriname. Die moeten alle Schulden uiteindelijke betalen.


  Maak melding

 6. Koosie, Koosie Koosie !
  Je mag wel blijven piesen (want we weten reeds dat je incontinent bent), maar vergeet ouwelullen pampers aub niet ! Jou vriend of vrouw zal jou anders wegjagen want jij veroorzaakt een vieze en smerige toestand daar in jou woon en leefomgeving.


  Maak melding

 7. @ Theesmarkahon,

  U bent blijkbaar een van de Surinamers die denken dat OMZET ook WINST betekent. Daarom gaan er zoveel Surinaamse kleinbedrijven naar de verdoemenis. Even goed het artikel lezen.


  Maak melding

 8. Gratis benzine en diesel in Suri voor de Sranang People????

  Teesmarkhaon, dat zou dan de snelste manier zijn om de Surinamers, die nog niet bij je komen inbreken, te leren om dat ook maar te gaan doen.

  Als je je een auto of bromfiets kan permitteren, moet je ook maar voor de benodigde benzine betalen.

  Teesmarkhaon, als jou voorstel ingang vindt, wil men straks ook nog auto’s, boten, bussen, vliegtuigen en de hele reutemeteut gratis ontvangen van de staat. Dat lijkt me geen goed idee en het is ook niet haalbaar.

  Maar Teesmarkhaon, als jij per se alles wat jij verdiend hebt, gratis wilt weggeven kan je je adres hier op WKN plaatsen, er zullen vast wel een paar Surinamers te vinden zijn die van je gulle aanbod gebruik willen maken.


  Maak melding

 9. Staatsolie moet nog drie kwart voor het gouddeal betalen wat de overheid niet kon betalen.
  Ook al het geleende geld richting Bouterse moet weer in kas komen.

  Ik hoop dat staatsolie het gaat redden.


  Maak melding

 10. z.g. chinese zakenmensen komen ons land leegplunderen en wij suri. burgers en politici doen er niets aan als die chinezen een BMW kunnen namaken kunnen ze evengoed onze valuta namaken wat al gebeurt ik hoop niet dat de valse munten affaire inde doofpot wordt gestoken houd op met negatief over elkaar te praten en haat zaaien over leegplunderen waarom denk je dat v7 de macht wil overnemen bigai


  Maak melding

 11. MILTON,ik pis ook in mijn broek,want er klopt geen ene moer van dit bericht.Dit is alleen op papier net als jullie luchtkastelen.Men snap in Suriname hier toch niks van dus jullie kunnen van alles schrijven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.