Begrotingsdebat Suriname: Bouterse schetst illusie

24

PARAMARIBO, 27 mrt – President Desiré Bouterse heeft in zijn jaarrede een vertekend beeld geschetst van de werkelijkheid in Suriname. Dit zegt parlementariër Radjkoemar Randjietsingh (Nieuw Front/VHP). Het vertekenen gebeurde niet per ongeluk.

“De president is moedwillig bezig geweest een verkeerd beeld te schetsen”, zei Randjietsingh bij de aanvang van de begrotingsdebatten voor het dienstjaar 2015. Er is veel meer erger aan de hand met samenleving en economie. Corruptie, geldverspilling en fout beleid zijn aan de orde van de dag. Ministeries realiseren slechts een fractie van hun begroting. Opmerkelijk daarbij is dat de Centrale Bank van Suriname steeds armer wordt.

De vraag si hoe dat mogelijk is. Want de overheid geeft steeds minder uit. De voorraden aan deviezen en goud bij de bank blijven maar slinken. De Surinaamse dollar heeft ook nog dertig procent aan waarde verloren sinds het aantreden van de regering. Dit betekent dat de burger armer is geworden. De werkloosheidscijfers zijn ook erg hoog. Toch had de president ontwikkeling beloofd. “Is dit ontwikkeling brengen, we belazeren het volk”, aldus Randjietsingh.


24 REACTIES

 1. Een land geleid door criminelen en moordenaars zal nooit en te nimmer vooruit gang boeken. Het zijn alleen de gevestigde criminelen die vooruitgang boeken door de staatskas stelselmatig leeg te plunderen.
  Het recht is geen recht meer en vormt een onderdeel van deze criminele organisatie.
  Kennis en kunde hebben plaatsgemaakt voor kennissen en analphabeten…..


  Maak melding

 2. =De overheid heeft een schuld open staan aan bedrijven en vele anderen tot een bedrag van SRD 135.221.068,06, mogelijk ook in dollars en euro’s.

  -Dit zal zeker ook niet waar zijn.


  Maak melding

 3. Raar land
  Op de agenda staat de algemene politieke beschouwingen. In een normaal land is bij de algemene politieke beschouwingen de gehele regering in het parlement aanwezig. De regeringsleider licht het beleid toe en het parlement reageert hierop. Indien noodzakelijk in meerdere termijnen.

  Waar is de president. Vind deze het weer een poppenkast of wil hij de blamages ontgaan.
  Het regeringsbeleid wordt besproken zonder dat de verantwoordelijke aanwezig is. Vreemd of Nee gewoon LAF.


  Maak melding

 4. “De president is moedwillig bezig geweest een verkeerd beeld te schetsen”,

  Dus gezagdrager heeft de electoraat laten geloven in een virtuele toekomst, door het etaleren van een verkeerd beleid….

  Men was zo enthousiast met het uitleggen van het beleid, dat men niet meer in de gaten heeft….zaken aan te halen die niet gebaseerd zijn op realiteit….

  En La Somdra Del Arbol


  Maak melding

 5. Equatoriaal-Guinea zou volgens bouterse na terug komst in Suriname de tweede Dubai van West-afrika worden met zijn Bijna 800.000 inwoners maar niks van waar, zij pinaren daar net als de honden van Suriname. Wat doen deze dictators anno nu, moeten ze niet hardhandig worden aangepakt.


  Maak melding

 6. Het paarse bedrog komt aan het licht. Zelf wapenbroeder B. Sital zegt dat Bouterse een grote manipulator is. Suriname is letterlijk en figuurlijk armer geworden onder deze dubieuze president. Nog 5 vijf jaar is Suriname is op niveau Venezuela.


  Maak melding

 7. Zelfs schijtpapier zal er dan niet zijn dus en is het ten voordelen van de NDP war er zal niet meer kunnen worden geroepen “je bent als wc papier, na gebruik word het doorgespoeld met water richting de septic tank”

  Wat er wel zal zijn is dat marktinterventie weer nieuw leven word ingeblazen.


  Maak melding

 8. PAARSE LEUGENS!

  Bouterse heeft nog 9 weken de tijd om zijn belofte dat de eerste treinen op zijn spoorlijn zounden gaan rijden.

  Zie bericht waterkant van november 2014

  Volgens Bouterse zouden voor de verkiezingen de eerste treinen al rijden.

  Paramaribo naar Para begint op vijf en twintig november, Onafhankelijkheidsdag. Volgens Eddy Jozefzoon, lid van de commissie Aanleg spoorverbinding Paramaribo-Onverwacht, wordt er druk voorbereid.

  Het personeel dat de treinverbinding moet onderhouden, wordt al geselecteerd. De mensen zullen een opleiding volgen in Nederland. “Het gaat om veertig man voor onderhoud, spoorpolitie en twee juristen”, zei Jozefzoon tijdens een persconferentie op het Kabinet van de President. Er wordt zoveel mogelijk gezorgd voor een degelijke voorbereiding. In 2015 moeten in totaal zes treinen worden ingezet. De eerste drie moeten al voor de verkiezingen rijden.

  Is er echt nu nog iemand die Deze Paarse Clowns serieus neemt?


  Maak melding

 9. =Meer dan leugens van deze regering.

  -Als iemand tegen mij zegt dat Bouterse de enige is die een echte leider is en voor land en volk gaat zou ik aan die persoon willen vragen om te springen van de Wijdenbosch brug.

  =Ramdin met al zijn kwaliteiten heeft hij toen ook niet ondersteunt, maar heeft gekozen voor een buitenlander, een Guyanees en de Caricom landen waren toen verbaasd en teleurgesteld. Hou je echt van je land en je mensen?????
  -Haat zaaien
  -Leugens verkondigen
  -Mensen uitspelen
  -Geld zomaar van de bank halen zonder toestemming

  Bouterse is gewoon een ziekelijk persoon die zand in de ogen van het zwakke volk strooit.

  =Op 25 mei zouden er treinen rijden
  -Op 25 november zou er een onthulling komen van een slavernij monument
  Cassave fabriek is een ramp

  LEUGENS ALLEMAAL!!!!!!


  Maak melding

 10. hahaha Henk Molenaar je laat me lachen mang ,geloofd u zelf dat ,want die gekke en de grootste moordenaar van Suriname heeft zoveel beloofd maar wat heeft hij tot heden waar gemaakt.Alleen de gekke en domme paarse aanhang geloofd in zijn grote moordenaar leider


  Maak melding

 11. Gajadien overhandigt Simons lijst met betalingsachterstand…
  ===============================================

  Het gaat om een bedrag van SRD 135 miljoen.
  Volgens het Assembleelid zouden er meer dan 3x zoveel onbetaalde rekeningen liggen in de lade van het Ministerie van OW. Die worden achtergehouden.

  Zolang je geen tyuku betaald, gaan die stukken niet verder naar Financien. Ook daarna moet onder tafel worden betaald bij Financien voordat de reçu’s betaalbaar worden gesteld.
  Reçu’s die nog betaald moeten worden over 2013…2014…2015

  Bovenstaande zegt meer dan genoeg over de misselijkmakende mentaliteit van een corrupte, criminele roversbende. Die een laf, dom, slaafs volk al 5 jaar besodemieteren.

  En de imbeciele, ongeschoolde, ongeletterde paarse revo-kleuters op dit forum adoreren hun bejaarde, megalomane, drugsveroordeelde meervoudig moordenaar van 10-tallen onschuldige landgenoten. Geeft wel aan van welk niveau deze kakkerlakken zijn.


  Maak melding

 12. =Ze lusten Santhoki niet, omdat hij de waarheid aankaartte en lees hier maar een stukje:::::

  Santokhi ging ook in op de plannen van de regering voor de aanleg van een treinspoor. Hij is bang dat Suriname jaren nodig zal hebben om de 130 miljoen Euro die de regering moet lenen voor dit project, terug te betalen. Hij wil van de president horen wat de stand van zaken is rondom dit project.

  De VHP-er vroeg zich ook af waarom deze regering staatsgeld gebruikt om propaganda te maken voor de NDP, de partij van de president. “In het overheidsprogramma Info Act zie ik alleen propaganda voor de NDP. De regering moest zich hiervoor schamen. Laat de NDP een eigen programma maken met eigen geld”, aldus Santokhi.


  Maak melding

 13. @Abaisa

  kijk dat zijn nu feiten uit de duim gezogen.Huizen,treinen enz.verhalen voor de fabeltjes krant.

  Gisteren zag ik op de TV de lange rijen voor de super in Venezuela.De gelukkigen waren wiens I.D nummer op 2 en 3 eindigden.Die mochten naar binnen voor net enkele spullen.Mister hardtime é nak deng !Heel hard ook..


  Maak melding

 14. Wat gaan de Bouterse hater hier zeggen op 26 mei als blijkt dat Bouterse met zijn NDP de verkiezing met een duidelijke meerderheid aan zetels wint? Gaan ze oproepen tot demonstraties en de uitslag niet accepteren zoals in diverse landen is gebeurd nadat de verkiezing desastreus waren verlopen voor de oppositie?


  Maak melding

 15. @Tak Fi fosi : NEEN, BOUTA gaat zijn vorige verkiezingsprogramma, met de speerpunten
  (19.000 huizen etc), nu allemaal realiseren met
  een NEGATIEVE Staatskas !

  Troost : de criminele zoon zit voorlopig veilig opgeborgen
  in de USA-jail en kan de staatsveiligheid en de veiligheid
  van onze bevolking niet bedreigen !!


  Maak melding

 16. @Tak Fi Fosi

  Wat is er nog te winnen?
  Niet zo lang gelden hielpen jongeren de ouderen met oversteken of tassen dragen of voor erf wieden enz.
  Nu worden de ouderen juist beroofd,af geranseld,onzedelijk betast.En zo een verval in maar één generatie!


  Maak melding

 17. Ze roven en plunderen op klaarlichte dag. Zonder zelf even om te kijken als ze gezien worden.
  Oh ja, en het is allemaal de schuld van de laatste regering dat ze nu zo plunderen. Wat een stelletje schaamteloze dieven zitten er in deze NDP. Om er kotsmisselijk van te worden.
  God wanneer is het 25 Mei?


  Maak melding

 18. @Tak Fi Fosi, Bouterse is een waardeloze man die wel het land naar de verdoemenis heeft gebracht. Ook vanaf hij aan de macht is gekomen is er alleen maar haat onder de bevolking.

  -Bouterse is en blijf een moordenaar en aangezien ik wel waarde en normen heb kies ik niet voor zulke personen.
  Zie maar die bejaarde club achter hem die stinkend rijk is geworden, terwijl de arme armer worden.

  Bouterse heeft het volk misleid en leugens verspreid en wil nu ook een wet om altijd aan de macht te blijven.
  Zie zijn bevriende landen en neem maar het voorbeeld van Zimbabwe waar Mugabe al jaren aan de macht is en niemand hem meer kan weghalen.

  Ik hoop werkelijk dat die kogel hem van zijn troon weghaalt zoals hij dat zelfs gezegd heeft.

  Bouterse mag best wel winnen, omdat het volk hem zo graag wilt hebben, daarom hoop ik ook dat zij het tot in hun huid zullen voelen wat armoede is.
  Die ellende van Venezuela is of staat nu dichterbij. Dit is ook al voorspeld dus zal hij het niet lang volhouden.


  Maak melding

 19. @Tak Fi Fosi
  “Wat gaan de Bouterse hater hier zeggen op 26 mei als blijkt dat Bouterse met zijn NDP de verkiezing met een duidelijke meerderheid aan zetels wint?”

  Heel simpel dit is de Surinaamse democratie. Het land krijgt de leider die het verdien en Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten.

  We zien wel wat er gebeurd tot 25 mei 2020.

  U gaat dan een nachtmerrie beleven. Jammer maar het was uw keuze.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.