Internationale Nierendag in Suriname

8

Een studente laat zich informeren over nieraandoeningen bij gezondheidsvoorlichter in het centrum van Paramaribo. Het motto in verband met de Internationale Nierendag, donderdag, is “Ik geef mijn lichaam wat het nodig heeft … WATER!”. De voorlichters delen water uit en maken voorbijgangers waterflessen cadeau. Volgens het 2014 wereldrapport dat handelt over niet-overdraagbare aandoeningen is de situatie in Suriname zeer alarmerend.


8 REACTIES

 1. Hopeloos en waardeloos heel het zorgstelsel in Suriname. februari 2015,meisje uit Rust en Werk wordt ziek,na twee weken in het ziekenhuis is ze overleden.Tot en met nu maart weet men nog niet wat er aan de hand was. Mijn wijlen opa vroeg om tien uur in de ochtend om water,pas om half twee kreeg hij een plastiek beker met water.Succes met jullie waardeloze zorg.


  Maak melding

 2. Doen zij ook aan orgaan handel, beste mensen goed opletten op je dierbaren voor je het weet zijn hun organen in china want het is een heel lucratieve handel en duurder dan goud. Denk erom bouterse is niet vies voor zulke praktijken! Baas dibrie, als het om geld gaat kan hij zijn eigen moeder verkopen.


  Maak melding

 3. Hopeloos en waardeloos heel het zorgstelsel in Suriname. februari 2015,meisje uit Rust en Werk wordt ziek,na twee weken in het ziekenhuis is ze overleden.Tot en met nu maart weet men nog niet wat er aan de hand was. Mijn wijlen opa vroeg om tien uur in de ochtend om water,pas om half twee kreeg hij een plastiek beker met water.Succes met jullie waardeloze zorg.

  beste jimmy, jammer dat het meisje is overleden. jammer dat uw opa zo laat water kreeg, maar mjn broer is in amc/amsterdam geopereerd. operatie mislukt. is de zorg in nederland dan waardeloos??? omdat mijn broer pech had met zijn operatie??? foei toch. niemand weet wanneer en hoe wij terug keren naar onze SCHEPPER en HEILAND. Foeit toch jimmy!!!!!!


  Maak melding

 4. Alleen,in Holland maakt men fouten,in Suriname niet omdat ze gewoon niks doen dan kan men geen fouten maken.Nog steeds lopen er artsen rond die gewoon een sigaret roken in een ziekenhuis.En als men voor dit vak kiest om een medemens te helpen prima!maar je krijgt het gevoel dat mensen zonder geld niks waard zijn in Suriname en een arts er alleen is waar het geld zit.Suriname wordt gegijzeld door een paar elite families,die op alle posten zitten waar het geld zit.En die elite kan het niks schelen of kinderen geen schoenen of pennen hebben voor school,laat staan dat men ooit in zorg gaat investeren.Deze club gaat naar Amerika of Brasil voor zorg.Het verschil met mijn ouders die het goed hebben,kindertehuis in India, Indonesie ,en brasil. In suriname maakt in toiletten en douches voor ouderen ik breng computers naar binnenland omdat ik vind dat elk kind daar recht op heeft.Dus ik heb reden genoeg om te klagen omdat ik zie hoe een paar idioten een mooi land als Suriname kapot maken terwijl je in zo een rijk land gratis scholing en zorg kan hebben.Maar als al het rijkdom naar de elite gaat dan gaat het nooit goed komen.


  Maak melding

 5. Beste Alleen, overal kom je losers tegen, ook hier. e voorbeeld dat je aanhaalde is niks vergeleken bij de werkelijke staat van de Nederlandse gezondheidszorg waar er duidelijk sprake is van ongelijkheid. Waar de verzekeraar de stoel van de geneesheer heeft overgenomen. Waar er dagelijks grove fouten worden weggemoffeld. Voor wat nefrologie in Suriname betreft, heb ik al eerder aangehaald dat de ellende voor een groot deel te wijten is aan de laksheid van de huisartsen die de signalen niet hebben herkent of gewoon geen weet van zaken hebben. Het gros van de dialysepatiënten heeft geen predialysezorg gehad omdat de huisartsen hun werk niet goed hebben gedaan!! Het is zo eenvoudig: diabetes en hypertentie staan onbehandeld en in combinatie vrjwel garant voor dialyse!!!


  Maak melding

 6. @jimmy

  Je kunt de toiletten beter naar India brengen want daar heeft meer dan de helft van de bevolking geen eigen toilet. En ik verzin het niet!


  Maak melding

 7. voorbeeld van de falende zorg in SU: Beroerte krijgen, halfzijdige uitval, na anderhalf uur nog geen dokter/ziekenauto. Met eigen middelen naar ziekenhuis. Pijnstillertje erin, uhhhhh, een bed? hebben we niet, meneer mag hier wel blijven maar dan moet hij op een stoel op de gang zitten!!!!!!!!! Pas anderhalve dag later komt er een bed beschikbaar!
  3 weken later was het gebeurd! R.I.P.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.