Diaspora delegaties naar Suriname voor verkiezingen

25

De Nederlands-Surinaamse stichtingen ‘Oranje Diaspora’ en ‘Het Diaspora Ondernemershuis’, organiseerden op maandag 9 maart jl. een besloten seminar in Den Haag over hun voorgenomen ‘Diaspora-Trip’. Dit mini-seminar was een kick-off in verband met voorbereidingen die getroffen worden, waarbij Diaspora delegaties zich formeren voor een speciale trip richting Suriname: De Diaspora Verkiezingstrip.

Surinaamse Nederlanders gaan al dan niet -in delegatieverband- in de maanden april en vooral mei 2015, speciaal naar hun land terug, in verband met de Verkiezingen van 25 mei. Hoofd-inleider Robby Makka zei dat het “Diaspora vliegtuig ready is to take off.” Er zijn nu al minimaal vijf delegaties in de maak, die in de maand mei in groepen zullen vliegen richting Suriname. Deze groepen komen uit diverse hoeken van Nederland. Hij hoeft ook gesprekken gevoerd met personen uit Sint-Maarten. Ook van daaruit is er belangstelling.

Volgens Makka gaat het primair om een bijdrage te leveren door mee te helpen als vrijwilliger. Mensen kunnen hand en spandiensten verlenen. “U kunt uw familieleden en vrienden op het stembureau van uw verblijfplaats of vakantieadres helpen. U kunt de kiezers helpen vervoeren. Wij hebben geen stemrecht, het gaat om het morele motief” aldus Makka (FOTO).


25 REACTIES

 1. Deze verraderlijke slangen van Oranje diaspora, wat oranje, ORANJE mijn MARS je bent Surinamer of niet. De staat der Nederlander heeft Oranje diaspora opgericht en betaald hun puppets voor hun diensten. We moeten niet verbaasd zijn dat Nederland via hun trouwe puppets zal proberen de verkiezingen in Suriname te beïnvloeden, ze zullen instanties betalen om hun vuile werk op te knappen en wanneer ze gepakt worden zullen ze zeggen ze weten van niets zoals de PVDA commutatie bureau die de VHP traint in verkiezing campagne . Ik begin de bemoeienis van Nederland in MIJN land Suriname zat te worden. Bouterse Sluit de Nederlandse ambassade in Suriname en stuur ze allermaal maar Nederland, schopt tegelijkertijd de zogenaamde Nederlandse journalisten eruit ze zijn niets anders dan onrustzaaiers en leugens verteller. Bouterse Toon de voormalige koloniale meester Nederland wie de baas is in Suriname en wie het voor het zeggen heeft!


  Maak melding

 2. 12 maart 2015

  Een besloten seminar !!!???

  Oranje Diaspora en Het Diaspora Ondernemershuis ?

  Rot toch op !!! Het valselijk spel gaat beginnen !!
  Srika


  Maak melding

 3. Jeetje NDP aanhang wat is er, NDP maakt belastingsrdtjes op aan hun propaganda voering en VHP krijgt het uit de Stichting van de diasporavrienden en nu zijn jullie JALOERS ach tja wees eerlijk hoe wil je anders deze afgunst uitleggen, al willen er mensen vanuit Aussi, Afrika of Rusland komen om vrijwillig mee te helpen , wat maakt het uit, bij de VHP gaat het tenminste niet uit de belastingsrdtjes 😉


  Maak melding

 4. Even een kanttekening:

  Frontliner zegt “de bemoeienis van Nederland in MIJN land Suriname” – “MIJN land” Suriname? Volgens je IP adres zit je gewoon veilig in JOUW land Nederland 🙂


  Maak melding

 5. @ Administrator.

  Hahaha. Dat vind ik een goeie.

  De manier hoe Frontliner altijd sprak gingen veel van ons hier er van uit dat frontliner in Suriname woonde.

  Hij is dus een gewone patat eter en doet heel stoer hier als of hij daar woont.
  Ik wil graag de reactie van frontliner horen op die van de Administrator.

  Hahahahaha. Ik val bijna van mijn stoel hier.

  Lol

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 6. @Administrator, er zijn vele hypocrieten onder de Surinamers. Terwijl zij gebruik maken van alle voorzieningen in Nederland doen zij alsof zij in Suriname wonen.

  -Steeds afgeven op de Nederlanders, maar als men bruggen en treinverbindingen wilt gaan bouwen in Suriname, hebben de Surinamers toch WEER de Nederlanders nodig.

  Wat een gedrag!!!!!!

  -Meneer With zegt het volgende:::de witte man uitschelden, maar wel kleding dragen die zij vervaardigd hebben, terwijl vele Surinamers NIETS kunnen dan maar uitschelden.
  Zullen zij de kleding dan nog blijven kopen???????


  Maak melding

 7. Heeft administrator niets anders te doen dan IP-adressen te controleren en berichten van bepaalde IP-adressen te censureren? Wat vrijheid van meningsuiting?

  Is admin zo bang voor de mening van anderen die niet in het straatje van admin schrijven? Admin heeft geen diepgang: je kan overal ter wereld zijn en alsnog Suriname als je eigen land beschouwen.

  En nu even terzake: vreemd dat er in de vorige verkiezingsrondes niet eerder zoveel belangstelling was voor de verkiezingen in SME. Hoe meer transparantie, hoe beter. Kan men – hopelijk – achteraf niet stellen dat de verkiezingen niet eerlijk zouden zijn verlopen.


  Maak melding

 8. Lol, een admin die zich mengt in de openbare discussie op een forum – dat worden leuke tijden in aanloop van de verkiezingen van mijn… euh… jullie… hun… ons… ehhhh…. Suriname! 🙂


  Maak melding

 9. Uitdaging voor de Clown die zich zelf de administrator noemt.
  Ik Daag je uit Plaats mijn IP adres op waterkant zodat iedereen het kan zien, mijn zegen heb jij ,je speel kwartiertje is over!

  Admin zegt: daag maar uit – ik edit je post dan zie je dat je met een Admin te maken hebt. Groetjes van Pipo.


  Maak melding

 10. Als je een Nederlandse paspoort hebt dan ben je Nederlander en GEEN Surinaamse Nederlander.
  Geen enkele Nederlanders moeten komen om mee te helpen aan een Politieke Partij in Suriname.
  Verkiezing in SU is een SU interne aangelegenheid en buitenlanders en vooral Nederlanders moeten helemaal niet bemoeien. Als je wil bemoeien moet je dan Surinamer worden.
  Deze Surinaamse Nederlanders komen iov Politiek NL naar Suriname om de NF/V7 te helpen met de verkiezing winst, ondanks dat ze weten dat het niet gaan lukken, maar blijven proberen.
  Ik heb altijd gezegd en zal het weer blijven herhalen dat Politiek NL zijn vieze politieke praktijken VIA VIA uitvoeren en niet rechtstreeks.
  Opmerking; Er moet een wet komen dat voor Nederlanders(iemand met een Nederlandse Paspoort) ten strengste verboden wordt om in Suriname een Politieke partij te ondersteunen tijdens de verkiezing periode met campagne, vervoermiddel, geld en goederen(cadeaus).
  Ik heb altijd gezegd dat NF/V7 een NL politieke partij is die Surinamers(het volk) slaaf/knecht/ondergeschikte/afhankelijk/ kolonie wil maken van NL.


  Maak melding

 11. @ Frontliner,

  Ik vraag me af aan welke ‘frontlijn’ jij zit. O ja, natuurlijk. Die van de Sociale Dienst! Je bent een geweldige intrigant, en ik ben blij dat de administrator even heeft ingegrepen. Jij zit gewoon in Nederland, je hebt waarschijnlijk niet eens stemrecht in Suriname en je verwijt het buitenland dat ze zich met van alles en nog wat in Suriname bemoeien! Jij doet precies hetzelfde!! Je hebt geen enkel recht van spreken, NEDERLANDER!!!!


  Maak melding

 12. Ramon,

  Ik zou het niet erg vinden om in een vette penthouse in de Bijlmer te wonen hoor. Man, je weet niet wat je ziet. Check het maar even op internet. Maar jammer voor jou Ramon, vooringenomen kwast, heb ik het prima naar m’z zin in het dorpje waar ik woon. Het wordt tijd dat ik weer eens een keertje naar de Bijlmer ga want ben er heeeeel lang niet geweest. Checken of ik Ramon z’n familie daar kan spotten.


  Maak melding

 13. @ frontliner.

  De mop van de week op waterkant.
  Hahahaha.

  En hij zat anderen als RAY, Koos, enz, elke keer uit te schelden en te vernederen. Verder zit hij hier ook vrouwen te vernederen die het niet eens zijn met zijn woorden.

  Terwijl hij mischien gewoon een sociale dienst abonnement heeft hier in het koude petat nederland.

  En frontliner is nooit ingegaan op wat de administrator zei dat hij in het koude nederland woont. LOL

  Hahahahaha. Ik val weer bijna van mijn stoel.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 14. Dit is nu weer zo typisch: Een besloten bijeenkomst. Waarom? De diaspora kwestie moet je, juist in het geval van Suriname, veel aandacht geven. Wat is er nu geheim aan diaspora? Het doet me denken aan mijn jeugd in Suriname, als je als kind ergens naar vroeg, werd je al gauw als nieuwsgierig bestempeld.

  Vooral o doorgaan met de diaspora, dan lukt het vast wel met de doelstellingen!


  Maak melding

 15. En Bouterse heeft een hollandse Gothic als advocaat, is dat dan wel oke, R.Rajaram. net als de dijkenbouwers etc., gek soort misplaatst nationalisme/chauvinisme houden jij en andere paarse piepeltjes er op na


  Maak melding

 16. op 18 maart zijn er provenciale staten verkeizingen in Nederland. heb je een diaspora nederlander horen zeggen dat hij/zij naar nederland komt????


  Maak melding

 17. @Hans: precies zoals je zegt. De dubbele moraal bij dit soort lieden.
  Kunnen alleen maar in complottheorieën denken en gefrustreerd om eigen onkunde leggen ze alles buiten zichzelf.


  Maak melding

 18. -NDP’ers onder Bouterse vraag ik mij af wat nog afgemaakt wordt. Twee delen uit een geschreven verhaal:::Ze zijn volledig te lezen in de krant:::

  =De fundering voor de bouw van het ziekenhuis in Wanica te Vredenburg Serie B schijnt verworden te zijn tot een zwembad. Deze staat helemaal onder water. Er zou nog steeds geen aannemingsovereenkomst zijn getekend tussen de aannemer en het ministerie van Openbare Werken (OW).

  ==Een stukje tekst van Silos, wat gebeurt er in Suriname????

  -Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), heeft gisteren tijdens een training voor journalisten over professionele verkiezingsverslaggeving, een uiteenzetting gegeven over de taakstelling en het doel van het OKB. Minister Edmund Leilis die zich op het standpunt stelt dat de verkiezingen van Suriname één van de beste in de regio zijn, was er ook bij om het seminar af te sluiten. Van Dijk-Silos verschilt van mening met de minister. ‘Wij horen zo vaak dat wij in Suriname de beste verkiezingen hebben, maar dat is naar het gevoel van het OKB een leugen.


  Maak melding

 19. Vroeger had je bij Monty Python het ministerie van “Silly Walks”.
  Misschien een idee voor op waterkant, een forum Silly Talks”.
  maken we ramjaramjararajamram geprekslijder (met lange ij)!


  Maak melding

 20. Ramon,

  Overigens, aan schreeuwen doe ik niet. Dat is uit de tijd van mijn ouders en grootouders. Weet je wel, de tijd waarin mensen opkwamen voor hun rechten en opkwamen voor een rechtvaardige samenleving? Dat is way back.
  Tegenwoordig gebruiken we onze pen om onze mening kenbaar te maken. En trouwens, een stijlvolle vrouw schreeuwt niet, maar schrijft. Het valt me tegen van jou mang, dat je geen vrouwenkennis hebt. Heb je ooit gehoord van de macht van de pen? En de kracht van het geschreven woord?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.