Typhoon grote winnaar bij uitreiking Edison Popprijzen

3

De Surinaams-Nederlandse artiest Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon, heeft gisteravond twee Edisons ontvangen voor zijn album ‘Lobi da Basi’. De rapper kreeg de prijs voor beste album en beste hiphop tijdens de uitreiking van de Edison Popprijzen in The Harbour Club Amsterdam.

Typhoon, familie van de rappere Blaxtar (broer) en O-Dog (broer), en de R&B zangeres Dinopha (zus), begon zijn carrière als 15-jarig jongetje onder de vleugels van de leden van hiphopformatie Opgezwolle. Niet lang na het winnen van de Grote Prijs van Nederland als solo-act tekende hij een contract bij hiphop label Top Notch en in 2007 lanceerde hij zijn solo debuut Tussen Licht en Lucht. Het album werd bekroond met een Zilveren Harp en verschillende muziek awards. Het ware succes lag echter in de shows. Op alle grote festivals, waaronder Lowlands, North Sea Jazz, Oerol en Into The Great Wide Open, werd Typhoon een begrip.

Lobi Da Basi(Liefde is de Baas), Typhoon’s tweede studio album, is een kleurrijk en muzikaal album geworden waarbij Typhoon de luisteraar zich thuis laat voelen door zijn kenmerkende, eerlijke en openhartige schrijfstijl. Het is het resultaat van een persoonlijke en muzikale zoektocht die hem leidde naar Suriname, Brazilië, New Orleans en Zuid Afrika. Daarnaast liet hij zich ook inspireren door o.a. Nederlandse grootheden als Ramses Shaffy en zijn samenwerking met New Cool Collective.

De Edison is een van de oudste muziekprijzen in de wereld. Alleen de Amerikaanse Grammy is 1 jaar ouder dan de Nederlandse Edison. Naar het voorbeeld van de Grammy werd door de toenmalige Nederlandse Commissie Collectieve Grammofoonplaten Campagne (CCGC) de Edison ingesteld als “een jaarprijs voor artiesten, die met hun platenoeuvre van dat jaar de beste prestatie – naar het oordeel van jury – in hun genre gegeven hebben”.

Typhoon was gevraagd om bij de officiële start van de viering van 200 jaar Koninkrijk met zijn band op te treden met een speciaal gemaakt nummer. Dit was een bijeenkomst voor genodigden in de Ridderzaal, in het bijzijn van het koninklijk paar en prinses Beatrix:


3 REACTIES

  1. Supermooie prijs en de allerhoogste onderscheiding die je in de muziekscene kunt behalen. Heel fijn.

    Typhoon, gefeliciteerd met deze twee supermooie Edisons. Je verdient het wel. Geniet altijd van je optredens in De Wereld Draait Door. Heel goed. Proficiat.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.