dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePas over een jaar weer strafzaak decembermoorden

Pas over een jaar weer strafzaak decembermoorden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 mrt – Het proces rond de decembermoorden wordt pas over minimaal een jaar hervat. De enige strafzaak die in behandeling was, namelijk die tegen ex-militair Edgar Ritfeld, is geschorst. Daarmee is het proces voorlopig van de baan.

De zaak tegen Ritfeld liep nog omdat het Hof van Justitie hem eerder gelijk had gegeven. Ritfeld eiste namelijk dat zijn zaak geen hinder mocht ondervinden van de amnestiewet. De krijgsraad heeft nu gevolg gegeven aan een verzoek van de auditeur-militair. Die had verzocht om schorsing met minimaal een jaar. Volgens de krijgsraad kan de zaak Ritfeld toch niet verder behandeld worden. De zaak kan namelijk niet los worden gezien van de rest.

De strafzaken tegen twee en twintig andere verdachten werden geschorst na invoering van de amnestiewet. Ritfeld had eerder al aangegeven geen geloof meer te hebben in het proces. Hij wil zijn zaak aankaarten bij het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens. Volgens de ex-militair is hij onschuldig. De nabestaanden van de op acht december 1982 vermoorde burgers zijn niet tevreden met het besluit van de krijgsraad.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

49 REACTIES
 1. Suriname een rechtsstaat??

  Laat me niet lachten.

  Laffe rechters die in hun broek schijten voor dictator Bouters die zijn eigen wetten bepaalt.

  Een lachertje.


  Maak melding
 2. De militaire krijgsraad krijgt natuurlijk hun orders van bevel = amnestie desie. Dus blijf uitstellen want 33 jaren na de moorden zijn de schuldigen nog niet gevonden maar ze hebben wel amnestie kunnen krijgen. Wat een belachelijke krijgsraad zijn die clowns. Want ze zijn bang voor een les in waterlopen van amnestie desie.


  Maak melding
 3. Wat een lafaards die met Names & Faces werken. Als ik ervan verdacht werd een manja uit de boom van DDB gestolen te hebben, dan hadden ze me al lang tot vijf jaar Santo Boma veroordeeld.


  Maak melding
 4. Wat een stelletje schijtlaarzen die krijgsraad.
  Kennelijk word gewacht op de dood van de verdachte om daarna te zeggen “het heeft verder geen zin om de strafzaak verder te behandelen”.
  Ik krijg er echte echt buikloop van.
  Ik vraag mij af of de samenstelling van de krijgsraad niet meegaat met de gedachte van de verdachte en hem zolang als mogelijk uit de wind houd.
  Misschien dat V7 een wat kan indienen en aannemen dat de amnestiewet op hold plaatst of zelfs geheel intrekt.


  Maak melding
 5. de autoritaire bullebak DDB trekt achter de schermen aan de touwtjes en alle marionetten dansen naar zijn pijpen. Wat een poppenkastland.


  Maak melding
 6. Suriname op haar best. De zittende regering heeft de rechtelijke macht monddood gemaakt. Niemand die het in zijn hoofd haalt vingers te branden aan de dec.moorden dossiers. Triest.


  Maak melding
 7. En bedankt tante Jennie, opdracht geslaagd. Hoe kan een arts zich zo inzetten om doodslag en moord ongestraft te laten.
  Onbegrijpelijk en beschamend.
  Willens en wetend de Grondwet van Suriname overtreden.
  En geen PG die een strafrechtelijk onderzoek insteld. Oftewel geen ballen hebben.


  Maak melding
 8. Ik wacht op het commentaar van onze Paarse Paupers ( Paraman, Pero etc) die natuurlijk weer staan te juichen bij dit staaltje van onafhankelijke Surinaamse rechtsspraak…..


  Maak melding
 9. De Krijgsraad opereert voorzichtig en kent de stand van
  de democratische rechtsstaat. Die is op dit moment
  ondermijnd en in gevaar. De toetsing van de Amnestiewet-Bouterse aan de Grondwet, door het in te stellen
  Constitutioneel Hof is een technische kwestie.
  De Krijgsraad kan dit niet overslaan , het zou een fout in de procesgang kunnen betekenen.

  Wel staat vast dat een GRONDWETTELIJK VERBOD niet ongedaan/omzeild kan worden met een gewone DNA-amnestiewet. Deze DNA-wet is van lagere orde dan de Grondwet.

  Voor omzeilen/omgedaan maken van een VERBOD in de Grondwet is vereist dat de DNA/politici de Grondwet wijzigen/aanpassen. Hiervooor is een tweederde
  meerderheid of meer vereist in de DNA. De NDP en
  Bouterse kunnen dat niet realiseren en zaten klem.
  NDP heeft gekozen voor vertraging van het moordproces
  via een gewone wet.

  Elk normaal ingevuld Constitutioneel Hof (met staatsrecht-deskundigen bemand) zal de amnestiewet binnen drie
  tellen doen sneuvelen. Want, strijd met de Grondwet !

  Van belang is dat het Inter-Amerikaanse Hof vd Mensen-
  rechten al heeft uitgesproken dat amnestie bij vergelijkbare mensenrechtenschendingen, zoals Moiwana, NIET wordt verteend !
  Binnen niet al te lange tijd zal dit Hof ook over de Decembermoorden een dergelijke uitspraak doen. Deze
  uitspraak staat boven Surinaams recht en dient te worden nagevolgd door de staat Suriname.

  De rechtsstaat Suriname is gemankeerd, de Grondwet is geschonden en het Openbaar Ministerie lijkt niet vrij te
  kunnen opereren. Surinamers moeten leren opkomen voor
  hun rechtsstaat, moeten inzien dat kwaadwilligen de
  rechtsstaat bedreigen !

  Voorbeeld van die kwaadwilligheid is het terugschroeven
  van de beveiliging van de rechters en van de Krijgsraad
  door president Bouterse. Degenen die de rechters thans
  moeten beveiligen zijn niet onafhankeljk en door de
  president benoemd.

  De invulling van de veilgheidsdiensten is politiek
  beinvloed en dat feit blijkt ook uit de ongestoordheid
  waarmee de zoon van de president, meerdere zware internationale misdrijven kon plegen. Zelfs de misdrijven
  van deze zoon tegen de veiligheid van de staat Suriname,
  zijn of worden niet onderzocht !

  Ander voorbeeld is het negeren van buitenlandse
  strafvonnissen, uitgesproken tegen Surinaamse
  staatsburgers. Suriname kan er ook voor kiezen de
  opgelegde straffen gewoon in Suriname uit te voeren.

  Het 8 december-proces heeft dus niet alleen te maken
  met de Krijgsraad, het geeft de deplorabele stand van
  zaken weer van de democratie en de rechtsstaat
  in Suriname !


  Maak melding
 10. De krijgsraad heeft gekregen: honderden hectaren grond, enkele kilo’s goud, gratis benzine voor het komende decennium, een raceboot, en voor de vrouwen een heel jaar winkelweekends in Miami.
  De krijgsraad heeft gekregen en hoeft niet meer te werken.


  Maak melding
 11. Het lijkt mij het beste om dit zogenaamd Decemberproces tegen enkele Surinamers, per ommegaand stop te zetten.
  Deze carnavaleske vertoning en performance van het Surinaams (militair)recht wordt getrokken door een paar clowns en dansmariekes, die denken dat ze het zullen winnen van de geschiedenis en systeem van het land.

  Als men toch praat over verspilling, verkwanseling en verkwisting van staatsmiddelen in Suriname, dan zou men ook naar de kosten van dit proces moeten kijken.
  Hoeveel geld heeft dit proces de staat Suriname van het begin tot op heden allemaal niet gekost ? Wat is er allemaal tot op heden bereikt met dit proces ? Dit ‘proces’ gaat over 1 (één) jaar verder en waar gaan we dan naar toe ?

  Beter ten halve gekeerd dan ten hele verdwaald, hoorde ik een poster over Noreen Cheung zeggen toen ze naar de NPS over liep.
  En dat zou ik ook aan de trekkers van dit proces willen meegeven anders ben ik bang dat er, zonder het zelf te weten, uiteindelijk aan een dood paard wordt getrokken !


  Maak melding
 12. HOOLIGANS, Ram Singh, Shana, Srafu, Henk Molenaar (onze fanatieke koloniale vereerder), Urei, Ray(tje), koos (mies koosje), flyer, Dirk, Pokai Tongo, Henkes en alle overige GEESTELIJK ZWAKKEREN, een fantastische dag bij deze.

  DEUGNIETEN de spanning stijgt hè! De DEMOCRATISCHE verkiezingen van ons land zijn in aantocht. Wij VERSTANDIGE MENSEN, weten dat dit tegelijkertijd een zeer GROTE AANSLAG betekent op jullie GEESTELIJKE VERMOGENS, die jullie toch zo SCHAARS en dus KARIG bezitten.

  Ik doe daarom aan alle RADDRAAIERS het voorstel om zulke MOEILIJKE en LASTIGE onderwerpen te vermijden en REACTIES over te laten aan VERSTANDIGE MENSEN.

  Jongens we hebben in ons land een WIJZE KRIJGSRAAD, die zich niet van de WIJS laat brengen door wie dan ook. Ook niet bijvoorbeeld door de VS (lees: de VIEZE STATEN), onze welbekende AWARIE-DOMRIES, die HONDERD-DUIZENDEN zo niet MILJOENEN MOORDEN op hun GEWETEN (???) – hebben.

  DEUGNIETEN, wisten jullie dat deze GEWETENLOZE en VIEZE STATEN aan ons land gevraagd hadden om nooit te hoeven te verschijnen voor het INTERNATIONAAL STRAFHOF in Den Haag? We hebben het hier over minstens HONDERD-DUIZENDEN moorden of niet BELHAMELS?

  SCHOOIERS – ook een leuke (bij)naam voor jullie HOOLIGANS -, wat dachten jullie van onze MOOIE Nederland, waar de mensen zulke MOOIE BLAUWE OGEN hebben. Die zullen ook nooit voor het INTERNATIONAAL STRAFHOF hoeven te verschijnen. Om die reden hebben ze het INTERNATIONAAL STRAFHOF als MOOIE CAMOUFLAGE in hun EIGEN landje laten bouwen en plaatsen.

  Ons mooie Nederland, waar ook veel van onze “mensen” wonen hebben ook erg veel MOORDEN op hun “GEWETEN” en zijn samen met de VS – de VIEZE STATEN (mede)verantwoordelijk voor zeker ook DUIZENDEN MOORDEN. Ik wil dit haast niet geloven HOOLIGANS! “Mensen” met zulke MOOIE BLAUWE OGEN, dat ze zulke WREDE dingen doen en/of gedaan hebben.

  HOOLIGANS, wat dachten jullie van MOORD met VOORBEDACHTE RADE? Ons ZEER MOOIE Nederland bezit ook KERNWAPENS, waarmee ze gelijk MILJOENEN mensen met MOOIE BRUINE, GRIJZE en/of ZWARTE OGEN, in EEN KLAP kunnen VERMOORDEN of UITMOORDEN.

  BELHAMELS, ik denk dat dit jullie ERG BOOS maakt wat ik jullie vertel. Jullie vechten graag terug.

  Houd jullie je hoofd daarom minstens VIJF MINUTEN onder een KOUDE KRAAN/DOUCHE en doe dus geen “EXTRA” DOMME DINGEN.

  Wij hebben een ZEER WIJZE PRESIDENT die weet dat ons land Suriname GELUKKIG ook een ZEER WIJZE KRIJGSRAAD heeft. Dus BELHAMELS wij hoeven ons totaal geen zorgen te maken.

  AMNESTIE zit in je HART. Ik ben ervan overtuigd dat onze PRESIDENT Bouterse als AANHANGER van het christelijke GELOOF daarom zeker in z’n HART reeds AMNESTIE heeft verleend aan de VS – de VIEZE STATEN en ons MOOIE NEDERLAND.

  Wij hebben in Suriname een ZEER WIJZE KRIJGSRAAD, die weten dat mensen in alle landen die een ZEER GROTE BIJDRAGE hebben geleverd middels een REVOLUTIE, waar zij hun LEVEN op het SPEL hebben gezet voor hun VADERLAND, altijd AMNESTIE VERDIENEN en dat ook behoren te KRIJGEN.

  HOOLIGANS, vinden jullie niet dat ons ZEER MOOIE Suriname, ondanks alles dankzij de REVOLUTIE vooruit gaat? Wat hebben wij een fantastisch LAND jongens!

  Het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens is een OUDERWETS INSTITUUT met een KOLONIAAL “KARAKTER”. Daar moet en mag een ZEER PROGRESSIEVE en MODERNE KRIJGSRAAD die wij in ons GELIEFD Suriname hebben, zich TOTAAL niet aan storen. Dit soort instituten zijn om ooit GE-KOLONIALISEERDE landen in toom te houden en de belangen van landen die ooit KOLONIES hadden te waarborgen.

  KRIJGSRAAD Suriname, u bent een RECHTSCHAPEN INSTITUUT, Suriname is een ONAFHANKELIJK en SOEVEREINE STAAT, dus trekt u zich om die reden helemaal niets aan van dit CAMOUFLAGE GEDOE – “Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens”. Doet U wat goed en RECHTVAARDIG is voor het LAND en VOLK van SURINAME!

  Deze AMNESTIE behoort gezien te worden als een EERLIJKE, HEERLIJKE en JUISTE STAP, naar een RECHTVAARDIGE SAMENLEVING voor een ieder in SURINAME.

  REMEMBER, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding
 13. corrupte teringbende…..hopelijk breken eens alle dijken door in deze narcostaat, zijn we voor eens en voor altijd van dit Zuid-Amerikaanse gezwel af.


  Maak melding
 14. Freedom2u en Milton:

  Types zoals jullie staan model voor de Surinamers zonder moraal en ruggengraat.

  Rechters moeten geen wijs besluit nemen maar een besluit gebaseerd op de grondwet en internationale wetgeving.

  De grondwet en niet Bouterse bepalen wat recht is.


  Maak melding
 15. Ik raad iedereen aan om de posting van Freedom2u goed te lezen:

  “‘ AMNESTIE zit in je HART. Ik ben ervan overtuigd dat onze PRESIDENT Bouterse als AANHANGER van het christelijke GELOOF daarom zeker in z’n HART reeds AMNESTIE heeft verleend aan de VS – de VIEZE STATEN en ons MOOIE NEDERLND”

  ‘KRIJGSRAAD Suriname, u bent een RECHTSCHAPEN INSTITUUT, Suriname is een ONAFHANKELIJK en SOEVEREINE STAAT, ”

  “Het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens is een OUDERWETS INSTITUUT met een KOLONIAAL “KARAKTER”. Daar moet en mag een ZEER PROGRESSIEVE en MODERNE KRIJGSRAAD die wij in ons GELIEFD Suriname hebben, zich TOTAAL niet aan storen.”

  Het zijn types als Freedom2u die tijdens de Revodag voorop stonden te dringen bij de hekken om Bouterse toe te juichen. Te dom om te zien dat de Bouterse clan Suriname regelrecht de financiele en economische afgrond in jaagt.

  Suriname is ene typische Afrikaanse banenenrepubliek geworden.


  Maak melding
 16. Ook ik zeg stoppen met deze dans macabre, het kost de belastingbetaler alleen maar geld en niets goeds hoeft men van te verwachten. Niemand zal achter de tralies gezet worden.

  Er is een Amnestiewet aangenomen door de hoogste college van Staat, geen enkele rechtbank zal daaromheen kunnen, zelfs de nog op te richten Hof.

  Voor degenen die denken dat de amnestiewet tegen de Grondwet is aangenomen, gaan jullie elke objectieve en onafhankelijke advocaat raadplegen, die zal jullie maar uit je droom halen.

  Mensen als essed en andere front gelieerde advocaten misleiden het volk maar hebben geen poot om op te staan. De Amnestiewet valt netjes binnen de Surinaamse Grondwet niets meer en niets minder.

  Daarom proberen deze advocaten op andere gronden het proces voort te laten gaan.


  Maak melding
 17. JAILforYou : Massamoordenaars horen ten allen tijde te
  worden gestraft ! Geen land geeft meer AMNESTIE aan massamnoordenaars/mensenrechtenschenders van de
  zware categorie waarin Bouterse zit.
  Zie de recente veroordelingen in Chili, Argentinie etc.
  van deze mensenrechtenschenders, alle amnesties
  zijn daar gewoon teruggedraaid !

  Suriname heeft zich vrijwillig, bij verdrag, aangesloten bij
  de OAS en de commissies en instituten van de OAS ! De uitspraken van het Inter Amerikaanse Hof voor de Rechten
  van de Mens zijn dan ook BINDEND voor Sranan !

  Door de Samaaka-uitspraak van dit Hof over de Moiwana-massamoorden is Bouterse ZEER BANG voor een uitspraak
  van dit HOF in de 8 decembermassamoordzaak !
  Duidelijk is dat ook de nep-bouta-amnestiewet door dit Hof
  zal worden VERNIETIGD !

  De situatie van Bouterse is nijpender dan de gemiddelde Sramanman denkt ! De getuigenverklaringen in de USA
  tijdens de DINO-strafzaak, en de internationale gevolgen
  daarvan, zullen Bouterse frontaal treffen en zijn ware aard,
  nog een keer, volledig in de schijnwerpers plaatsen !

  Dat Bouta in paniek op de Cuba-Venezuela-dictatuurlijn zit
  is niet verbazingwekkend. Het schelden op de USA hoort
  daarbij ! Echte inhoudelijke kritiek op de USA heeft zin,
  onzin beschuldigingen niet.

  Bouterse belooft Sranan VRIJHEID brengen door de
  Cubaanse, Venezuelaanse en Chinese DICTATUREN te
  omarmen ! Bouta go sribi jere !!!

  Het Sranan-van-Bouta doet alsof het een eiland is, dat
  zich niets aantrekt van de buitenwereld, na de Dino-
  strafzitting van 10 maart zal blijken dat het eiland Sranan
  zich wel HEEL DICHTBIJ de USA bevindt !

  PS : NDP heeft de staatskas volledig GELEEGD, wij
  zitten nu op MIN-zoveel miljoenen ! Stop de geld-drukpers !


  Maak melding
 18. HOOLIGANS, Ram Singh, Shana, Srafu, Henk Molenaar (onze fanatieke koloniale vereerder), Urei, Ray(tje), koos (mies koosje), flyer, Dirk, Pokai Tongo, Henkes en alle overige GEESTELIJK ZWAKKEREN, een fantastische dag bij deze.

  Henk(ie) Molenaar (onze fanatieke koloniale vereerder), laat een ding duidelijk zijn: HOOLIGANS vind ik APARTE en ZEER KOMISCHE lui. Ik heb persoon lijk niets tegen jullie, maar wel tegen jullie GEDRAG.

  MORAAL staat bij mij ZEER HOOG in het vaandel. Met jou steeds terugkerende “houding” schiet niemand iets op. Jij leeft VOLKOMEN buiten de REALITEIT van het moment. Dat mag, Suriname is een DEMOCRATISCHE RECHTSTAAT, daarvoor ben je ook HOOLIGAN. Kijk wat jou MAATJES onlangs tijdens voetbalrellen in Italië hebben aangericht, even als voorbeeld genomen.

  Van HOOLIGANS hoeven we niets “goeds” te verwachten. We blijven van je houden Henkie. Koppie minstens VIJF minuten onder een KOUDE KRAAN/DOUCHE. Dan pas REACTIE geven, DEUGNIET, liefst op minder moeilijke artikelen reageren om enigszins bij te kunnen benen in onze DEMOCRATISCHE RECHTSTAAT Suriname.

  DOODSTRAF staat toch nog steeds in het Strafrecht, maar wordt toch ook niet toegepast. Ik denk dat het Surinaams Strafrecht, als het volgens de letter zou moeten worden toegepast, een HOOLIGAN als jij niet gelegen zou uitkomen.

  MODERN en LOGISCH DENKEN is ook een aparte TAK van SPORT. Ik hoop niet dat je me raar vind als ik zeg dat onze Hollandse broeders/zusters zulke MOOIE BLAUWE OGEN hebben. Jij ziet trouwens geen MOOIE dingen in de mens.

  Henk(ie), als je iets niet begrijpt, adviseer ik je, vraag het maar aan een “goede” buurman/-vrouw. Al valt dat buiten jou HOOLIGAN-gedrag/gewoonte, het maakt niet uit. Tenminste als je een BETER “mens” wil worden.

  REMEMBER, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding
 19. FREEDOM2U,zo laag zijn er maar weinig als jij bent!Zoals zo vaak verschuil je jezelf achter een dictator en over de rug van de arme gewone man hebben lage mensen als jij het goed.Maar vergeet niet dat de wereld draait.


  Maak melding
 20. @Milton-pion De geschiedenis en het systeem van het
  land zijn democratie en rechtsstaat, NIEMAND ook de massamoordenaar en zijn handlangers zullen die twee
  zaken klein krijgen !

  Zo naief blijven en dommig redeneren wanneer jouw
  complete onschuldige familie wordt uitgemoord door
  gedrogeerde soldaten !

  Proces 8 december kost veel, vertel je ! De Massale
  onnodige onproductieve uitgaven van de NDPkliek zijn
  rampzalig voor Sranan. De sportmedewerker Bouta
  weet nog steeds niet wat BEZUINIGEN is. Daarom is er
  Mega-begrotingstekort ,Mega-staatsschuld en wankelt
  de SRD !

  De trekker van het 8 december-proces is De RECHTS-
  STAAT Sranan !

  Voorlopig zit het “dode paard”-Dino voor zeer lange tijd opgesloten in USA-jail ! En papa desi trekt aan hem en
  wordt meegesleurd, zie reality-show 10 maart a.s. !

  PS : Sranan rechtsstaat sa wini ! Alle voor hardrugshandel-
  veroordeelden de bak in ! Alle massamoordenaars
  trakteren op een zeer zware straf !

  Maduro en Desi hebben beide pamper-tekort !
  Schaarste e nak ding !


  Maak melding
 21. Iedereen in de wereld die iets betekend heeft zich al uitgesproken tegen deze schandalige amnestie wet. Alleen een stel paarse dagoes staan er nog achter.. TRIEST DAT DIE IDIOTEN NOG VRIJ RONDLOPEN.


  Maak melding
 22. pfffffffffffffffffffffff weeeeeeeeeeeeeeeeeeer een jaar uitstel weeeeeeeeeeeeeeeeeer uitstel… what ever… ze doen maar zij die ervoor strijden zullen dat hun hele leven blijven DOEN, men gaat door tot het bittere eind. Vroeg of laat , laat in this case, zal het recht zegevieren ! Het zal nu Internationaal aangekaart gaan worden.


  Maak melding
 23. Milton JIJ spoort niet noh met je ”per omgaande stoppen” wacht tot jouw PA vermoord wordt en je voor je rechten [MENSENRECHT] OPKOMT en men het per omgaande van de tafel wil vegen, er zijn 15 VADERS vermoord, 15 families die achtervolgd worden door dit gebeuren en tijd ‘maakt niet uit’ het recht zal zegevieren, wat denk je dat er ernstige mensen schending kan plaats vinden en dat de doofpot in gaat ???

  Never nooooooooooooooit niet…. de mensen die ervoor strijden hebben een zeer LANGE adem, vergis je niet…


  Maak melding
 24. Door het besluit van de Krijgsraad om het hele proces nu stil te leggen, wordt de zaak van de nabestaanden bij de OAS-commissie versterkt. In Suriname blijkt een voortvarende berechting in deze zaak niet mogelijk te zijn. Wederom staat Suriname in haar hemd.
  Dit is alleen maar een bevestiging dat Suriname geen rechtstaat is maar een ultieme bananenrepubliek.


  Maak melding
 25. Waardeloos!

  Waardeloze shit in dat land.

  @milton, donder lekker een eind op idioot.
  WTF do you think you are…

  Jij met je grote bek in de US, wat doe je nog daar, hoeveel bruggen en flyovers moeten er nog gebouwd worden voordat je die ouwe rover gaat steunen.
  Patsjakker.

  En die Freedom f2, i spit on your grave!!!
  Helemaal van de pot gerukt, sicko!!
  Zo stom heb ik zo nooit gezien.

  Stelletje nitwits!


  Maak melding
 26. Geen wonder dat moord en doodslag een stijgende lijn blijven tonen. Misdadigers verdienen alle paarse sekteleden van de nationale debielen partij als hun lijders. neks no fout, noh?


  Maak melding
 27. @milton

  “Het lijkt mij het beste om dit zogenaamd Decemberproces tegen enkele Surinamers, per ommegaand stop te zetten”

  Ik ben het met je eens. Het decemberproces is niet relevant meer en dient geen enkel doel.


  Maak melding
 28. HOOLIGANS, Ram Singh, jimmy, Shana, Koos, Srafu, Vanity, Henk Molenaar (onze fanatieke koloniale vereerder), Esmerald, Urei, Barabas, Ray(tje), jOna, koos (mies koosje), flyer, ROY, Dirk, Neus, Pokai Tongo, Henkes en alle overige GEESTELIJK ZWAKKEREN, een fantastische dag alsnog.

  Wat een heerlijke dag BELHAMELS! Zo’n proces doet mij denken alsof we met z’n ALLEN opeens op de MAAN leven. Laten we ons scharen achter het voorbeeld die ons wordt gegeven door ons KOUD KIKKERLANDJE Nederland. Zij hebben hun Ambassade reeds lang weer geopend in Suriname om wij Surinamers een sein te geven dat niemand in Nederland zit te wachten op een land dat z’n handen maar blijft OPHOUDEN, blijft BEDELEN en zichzelf BELACHELIJK blijft maken. Nederland wil GRAAG zaken doen via een WIN-WIN verhouding.

  De FRONT-GEKWEL ofwel V(ee) 7, ZEVEN-EVEN-BEDELAARS MENTALITEIT is alleen maar een sta-in-de-weg voor de DAADWERKELIJKE ONTWIKKELING van een land en is men in Nederland SPUUGZAT.

  HOOLIGANS, Nederland heeft reeds een OPDRACHT van meer dan HONDERD MILJOEN binnen gesleept via de Regering Bouterse/Ameerali. Is dat geen GOED NIEUWS jongens? Suriname krijgt EINDELIJK een MODERNE TRAM-VERBINDING.

  In Nederland zullen ze met z’n allen juichen wanneer Bouterse een TWEEDE TERMIJN wordt toegewezen door het VOLK van Suriname. Nederland heeft de KENNIS en kan zo meer ZAKEN doen met ons land Suriname.

  Hebben jullie trouwens ook de beelden via internet gezien waarbij een ZWARTE MAN voor de ogen van MILJARDEN mensen (Facebook) wordt neergeknald door BLANKE POLITIE-AGENTEN, terwijl hij overmeesterd op de grond ligt?

  BELHAMELS vinden jullie niet dat het tijd wordt dat onze PRESIDENT de Amerikaanse Ambassadeur op het MATJE roept? Als zoiets zou gebeuren in Suriname of Nederland dan zouden wij allen onze “ZOGENAAMDE” AFSCHUW uitten.

  MENSEN die een bijdrage hebben geleverd aan de BEVRIJDING van hun LAND, VERDIENEN AMNESTIE. Ons WAARDEVOLLE en RECHTSCHAPEN KRIJGSRAAD, mag zich TOTAAL niets aantrekken van een CAMOUFLAGE-POP als het OER-OUDERWETSE ZOGENAAMDE “Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens”. Dit soort ZOGENAAMDE instituten, zijn echt niet meer van deze tijd en hebben hun LANGSTE TIJD gehad.

  De VS – de VIEZE STATEN, MASSA-MOORDENAARS bij UITSTEK, durven deze LAFAARDS van de “Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens” niet tot de orde te roepen, terwijl hun HOOFDKWARTIER ettelijke KILOMETERS daar vandaan verwijderd is.

  Bemoeien in de REVOLUTIE van een land is een ZEER ONGEHOORDE en KWALIJKE ZAAK en is bemoeien in BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN van een land. Zij weten daar zelfs niet dat hun bemoeienis in feite STRAFBAAR is.

  Ik ben ervan overtuigd dat met name de Surinaamse JONGEREN en JEUGDIGEN dit soort ZOGENAAMDE instituten zullen verduidelijken bij de aanstaande VERKIEZINGEN, wat ze van hun OUDERWETSE CAMOUFLAGE-inbreng vinden. Dat zulks niet in deze TIJD meer hoort, om je zo te laten beïnvloeden door landen en personen die de WEG kwijt zijn en NOOIT meer op het RECHTE PAD zullen kunnen BELANDEN vanwege hun dusdanige INDOCTRINATIE door de jaren heen.

  De Surinaamse JONGEREN/JEUGD zal PAL achter onze RECHTSCHAPEN KRIJGSRAAD moeten staan om zich zodoende te ONTDOEN van dergelijke WAN-TOESTANDEN die wij met z’n ALLEN ooit hebben geërfd.

  HOOLIGANS maken jullie gebruik van jullie VRIJE GENEESKUNDIGE BEHANDELING, die onze PRESIDENT voor jullie GRATIS heeft geregeld en laat jullie je niet GEK maken door VERROESTE OUDERWETSE instituten, die SINDS JAAR en DAG aan VERVANGING toe zijn en alleen maar VERWARRING willen zaaien.

  In Nederland heeft men ook moeten vechten voor hun RECHTEN en is ALLES uiteindelijk toch keurig GEREGELD. Laat geen enkel ZWAKZINNIG GEDOE van een “Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens” jullie niet van de WIJS brengen.

  Suriname heeft een ZEER PROGRESSIEVE en VOORBEELDIGE KRIJGSRAAD die ZEER RECHTSCHAPEN is.

  AMNESTIE is door de Surinaamse ASSEMBLEE uitgesproken en daar mogen we met z’n allen, ook de HOOLIGANS/RADDRAAIERS onder ons, ERG TROTS op zijn.

  Wees blij dat we een PRESIDENT hebben die het christelijke GELOOF belijdt. Ik denk dat onze PRESIDENT vanwege zijn geloofsovertuiging zo makkelijker AMNESTIE kan geven aan landen als de VS – de VIEZE STATEN en ook aan ons MOOIE Nederland. Ondanks alle VRESELIJKE MOORDPARTIJEN.

  DEUGNIETEN, onze PRESIDENT haat als ware AANHANGER van het christelijk GELOOF, GELUKKIG geen enkele natie. Dat maakt ons land nu zo POPULAIR.

  HOOLIGANS, als jullie nogmaals iets niet begrijpen, BOVENKAMER minstens VIJF MINUTEN onder een KOUDE KRAAN/DOUCHE houden.

  REMEMBER, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding
 29. MEGA-Veelpleger Dino is al gevallen, Papi volgt hem spoedig !

  Geen Hezbollah-dictatuur in Sranan ! Geen Cubaanse dictatuur !
  Geen Chavez-dictatuur en geen Chinese dictatuur in Sranan !

  NDP-ers san lobbi dictatuur nanga dictator un froisi
  go libi nanga den dictator drape !

  Sranan sa tan wan fri kondre !


  Maak melding
 30. Henk Molenaar

  Suriname een rechtsstaat??

  Laat me niet lachten.

  Laffe rechters die in hun broek schijten voor dictator Bouters die zijn eigen wetten bepaalt.

  Een lachertje.
  >
  >
  Ja Suriname is een rechtstaat, Henk Mof hoe je liever met Nederland bezig, de VVD tweedkamerlid en nog meer leden die onterecht declareren, de PVVer die zijn broer bedrijft inhuurt om geld met campagne te verdienen terwijl dit allemaal volgens de Nederlandse weergeving verboden is. Tot opheden zijn geen een van deze heren opgepakt hoewel ze strafbare feiten hebben begaan. Nederland is de bananen Republiek die de aandacht van zich zelf afleid door steeds naar andere landen te wijzen!


  Maak melding
 31. @Freedom2u

  Ik ben helemaal eens met je reacties, ik ben deze Jorkas wiens namen je al heb vermeld ook spuugzat, het slaven verleden van Nederland die miljoenen doden en martelingen heeft voortgebracht moet onder de tapijt worden gestopt men heeft moeite als we daarover praten maar Bouterse en de 16 doden vindt men veel erger dan de miljoenen doden die Nederland heeft begaan en dat zit mijn Dwaas! de Koloniale meester kinderen en zijn trouwe aanhang op waterkant doen alles aan om Surinamer in een kwade daglicht te brengen maar wat men niet vermeld is de hoofdrol speler Nederland die verantwoordelijk is voor de staatsgreep, waarom denk je dat ze hun dossier voor 50jaar ontoegankelijk hebben gemaakt om het daarna nog met 50 jaar te verlengen. NEDERLAND is de hoofdschuldige aan de decembermoorden en dat hebben de Nederlandse journalisten vastgestelde maar het zijn de haters die een andere beeld proberen te schetsen!


  Maak melding
 32. Al is de leugen noch zo snel de waarheid acterhaald hem wel.

  You can fool some of the people some of the time.
  You can fool all of the people some of the time.
  But you cannot fool all of the people all of the time.


  Maak melding
 33. @Freedom2u

  Een hond die ziek is is te genezen maar een hond die ziekelijk gedrag vertoont is niet te genezen.
  Jij bent niet te genezen….


  Maak melding
 34. @Freedom2u, inderdaad je ziet dat de verkiezingen voor de deur zijn en je raakt helemaal in paniek door vaak genoeg jou schrijven te kopiëren.

  -Je bent een echte NDPér, maar een ding is zeker, NIET jou vader, broer of een ander familielid is dood geschoten door die MOORDENAAR Bouterse. Je zou dan anders piepen.

  -Bouterse zijn zoon heeft in het binnenland mensen vermoord, zo vader zo zoon. Een van de personen die alles heeft gezien valt nu onder een psychiater.

  -Als je een echte Surinamer ent moet je je heel erg diep gaan schamen. Mensen als jou wanneer er wat met een familielid gebeurd, willen zij gelijk gerechtigheid en heel snel geholpen worden, dit terwijl zij letterlijk achter een MOORDENAAR staan.

  Ik hoop daarom voor een ieder die achter Bouterse staat dat zij het letterlijk tot in hun huid zullen voelen wat ARMOEDE is.

  Succes


  Maak melding
 35. sme is sinds 1980 25 februari geen recht staat meer,maar een verkapte vorm op democratie gebasseerd dictatuur..

  met als hoofd verdachte de moordenaar van de 15 vermoorden ,,,op de vlucht dood geschoten,, in fort zeelandia in een kamer,door de leugenaar die persoonlijk vele van de 15 heeft dood geschoten..,vraag het maar aan rozendaal getuige.

  ik, wij zijn bang,dat het land nog vele jaren door list,bedrog,leugen,liegen,bedriegen, zal bedient worden,,waarbij de komende generatie van die zwarten niks anders zullen zijn dan maar volgelingen en aan de perieverie van de samenleving zullen blijven hangen,net als in afrika..,steeds een ander de schuld geven..

  overal in de hele wereld zie je ze al daar ook zo leven..

  de ontwikkeling loopt hun gewoon voorbij..,hun hersenen zijn net als hun haar naar binnen gekeerd.


  Maak melding
 36. @Freedom2u

  Ik vind je reacties geweldig. Je weet precies hoe je die front-redimoesoes kunt raken en gezien hun reacties worden ze diep geraakt en tot in hun ziel gekrenkt. Hun leugens hebben totaal geen effect en de aanstaande overwinning van de NDP maakt ze radeloos.
  Het wordt zeker tijd het decembergelul te stoppen en de weg vrij te maken voor belangrijke zaken. Vooruitgang voor Suriname bijvoorbeeld.


  Maak melding
 37. Freedom4a$hithead;
  Goed zo nu mag je van je held een huis met perceel claimen laat hem maar zien wat je allemaal kan schrijven. Grote kleuter in kleine broek.


  Maak melding
 38. Stop debilisering Srananvolk ! Bij plegen massamoorden op
  ons eigen volk MOET je veroordeeld worden !

  Geen criminelen in de leiding van het land en geen amnestie
  voor massamoordenaars !

  Srafting psa keba ! Un wiki !

  No more Desi-Holland-coup noso Desi-Bakra coup
  ini Sranang !

  Sroto deng bun langa !


  Maak melding
 39. Je kan zeggen wat je wil maar de waarheid van Freedom2u kan je niet ontkennen.

  Alhoewel op waterkant.net moet niets je verbazen, er struinen teveel mensen met een geestelijke beperking hier rond.


  Maak melding
 40. Hallo,
  Goed nadenken,als er een constitutioneel hof komt is het niet voor deze zaak.
  Een nieuwe hof kan niet met terug werkende kracht werken.
  Deze hof is alleen voor nieuwe zaken.
  Het zou wat zijn om alle oude zaken terug te draaien en dat kan nooit zo zijn.

  Dus deze zaak is een gepasseerd station,


  Maak melding
 41. @Sabidirie

  Je kan zeggen wat je wil maar de waarheid van Freedom2u kan je niet ontkennen
  ==================
  Niemand wil de waarheid van wie dan ook ontkennen. Echter waar spreekt Freedom2u dan een waarheid uit? Welke uitspraak van hem is dan volgens jou een waarheid??

  Anders gezegd. Je posting staat weer bol van de beruchte paarse demagogie. Heb je dat om Cuba geleerd?? Zeker van een Duitse migrant die daar nu al zo’n 70 zit?


  Maak melding
 42. @Sjang
  Een CH beoordeeld aangenomen wetten en mag het oordeel uitspreken dat een wet niet geldig is omdat hij strijdig is met de grondwet. De algemene verwachting is dat een professioneel bemande CH niets anders kan doen dan de onlangs aangenomen amnestiewet ongeldig te verklaren.

  Jouw reactie is er een van de klok horen luiden en jezelf zwaar overschatten. Een NIEUWE WET kan in principe niet met Terug werkende kracht van toepassing zijn. Maar dat is hier dan eerder van toepassing met de nieuwe Amnestiewet die misdaden van tig jaar terug alsnog “goedkeurt”.


  Maak melding
 43. Meneer of mevrouw Neus ik neem aan dat u deskundig bent.
  Maar zelfs een kind van 12 jaar weet dat als niet in de wet van het constitutioneel hof staat,zaken die met terugwerkende kracht getoetst moet worden, dat alleen nieuwe zaken aan de orde zijn!

  Begrijp je dat nou?


  Maak melding
 44. Constitutioneel Hof zal waarschijnlijk niet over de Bouta-
  amnestwiewet hoeven te oordelen. Het lijkt er op dat het
  Inter Amerikaanse hof vd Mensenrechten eerder tot een
  uitspraak zal komen.
  Gelet op eerdere oordelen van dit Hof over amnestie bij zware mensenrechtenschendingen (zoals Moiwana-massamoord) ,
  zal de Bouta-amnestiewet nietig worden verklaard !

  Sranan werkt de laatste tijd vaak samen met Zuid- en Midden-Amerikaanse landen. Een groot aantal van deze landen
  heeft de daar geldende amnestiewetten, recentelijk
  teruggedraaid !
  Alleen Sranan wil de andere kant op, amnestie verlenen voor zware mensenrechtenschendingen !

  Sranan maakt zich vreselijk belachelijk, omdat haar politiek niet de belangen van het land dient, maar enkel er op gericht is
  zware misdrijven, zoals massamoorden, gepleegd door een
  dictator, tracht te verdoezelen !

  Citaat inzake moiwana-vonnis van Inter Amerik Hof mensenrechten :

  “Moiwana-vonnis
  Daarnaast speelt ook mee het Moiwana-vonnis uitgesproken
  door het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens. Hierin is de Staat veroordeeld tot het nemen van een aantal maatregelen waaronder punt ‘e’ het volgende :
  Suriname moet de ‘Amnestiewet van 1989’ intrekken en
  verklaren dat het van meet af aan (ab initio) nietig was.”

  Dus er is nog even tijdwinst voor de massamoordenaars,
  meer zit er niet in ! Sranan People sa wini !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES