Suriname’s behoefte aan deurwaarders overdadig gedekt

4

PARAMARIBO, 28 feb – Anders dan bij andere onderdelen van de rechtspraak, kan de deur dicht bij het deurwaarderskorps. “Er zijn nu ruim genoeg deurwaarders”, zei nestor van de gerechtsdeurwaarders Gerrit Niekoop. Er kan geen kip meer bij.

Met de beëdiging van dertien deurwaarders door het Hof van Justitie is het bestand verdubbeld. Volgens Niekoop waren er al dertien. Hoewel, enkelen functioneerden al geruime tijd niet meer. Rechter Iwan Rasoelbaks, president van het Hof van Justitie, zei tijdens de beëdiging dat er sprake was van een tekort. Meer dan eens bleek er geen deurwaarder in de zaal tijdens rechtszittingen. Het oponthoud bij de verwerking van processtukken leidde tot irritatie.

Volgens Rasoelbaks moet er nu wel een eind komen aan het oponthoud in de rechtszaal. Weliswaar kan de vaak trage gang van de Surinaamse rechtspraak niet alleen worden geweten aan te weinig deurwaarders. Het tekort aan rechters zelf is de oorzaak van soms jarenlang voortslepende processen. Ook het tekort aan vervolgingsambtenaren is schrijnend. Niekoop is blij dat er niet meer deurwaarders bij komen en de spoeling dus lonend blijft.


4 REACTIES

  1. @Barabas

    Deurwaarder hebben ook andere taken, heb je het artikel niet gelezen??? Of kun je niet lezen??
    En als straks de criminelen van de afgelopen 5 jaar veroordeeld worden tot terugbetaling en forse geld boetes krijgen kunnen de deurwaarders heel nuttig werk doen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.