KTPI apart na vastlopen onderhandelingen met NDP

20

PARAMARIBO, 27 feb – De KTPI van Willy Soemita heeft bakzeil gehaald bij de NDP van Desi Bouterse. Er zal definitief niet worden samengewerkt voor de verkiezingen. Nadat KTPI samenwerken met oppositieblok V7 voor gezien hield, waren er gesprekken met de NDP.

Dit moest leiden tot een hernieuwde samenwerking. De twee politieke partijen maken nog formeel deel uit van de regerende Mega Combinatie. Het zal daarbij blijven kennelijk. “Nadat we uit V7 zijn gestapt, waren we in onderhandeling met verschillende partijen. De gesprekken tussen de KTPI en de NDP zijn op bepaalde zaken vastgelopen, die ik liever niet wil aanhalen, waardoor is besloten om niet met elkaar in zee te gaan”, zegt Soemita tegenover de Times of Suriname.

Intussen is besloten samen te werken met de eveneens Javaanse Partij voor Democratie & Ontwikkeling, PDO. De twee gaan als blok de verkiezingen in. “Ik kan bevestigen dat de KTPI en de PDO bij deze verkiezingen niet met de V7 en nu dus ook niet met de NDP zullen samenwerken. Er zijn nog een paar partijen, waarmee we de komende dagen praten en over een week moeten de gesprekken zijn afgerond”, aldus Soemita.


20 REACTIES

 1. Wordt het niet eens tijd dat Soemita met pensioen gaat. Su wordt gedomineerd door spinter partijen. Hoogste tijd om een kiesdrempel in te voeren. Kost de samenleving bizar veel geld.


  Maak melding

 2. Zo, dat klinkt als het einde van KTPI als partij. Ze kunnen natuurliijk aansluiten bij ABOP van Brunsie en hopen op een zeteltje in districten waar Bravo niet veel aanhangers heeft (Commewijne?), maar ik zie in etnisch stemmend Suriname de javaanse achterban van Soemita niet snel stemmen op een partij die bij het verkrijgen van regeermacht alleen marrons belooont met ministersposten, directeurs en commissarisfuncties, schoonbaantjes bij papa Lanti, on- en minvermogendenkaarten (ja, die bestaan straks ook nog, want die nieuwe verzekeringen gelden niet voor het binnenland) enz. Zeker niet wanneer ze de optie hebben om hun stem aan de javaanse messias good old Somo te kunnen geven. Het aanstaande verlies van V7 is het gevolg van de versplintering van de javaanse Surinamers en het massaal weglopen van de afro-Surinamers van de NPS naar hun bakra basi, DDB. Mark my words!!


  Maak melding

 3. Paje Soemita ju na wan don kai hor!
  Je zat gebakken bij V7 ,maar hebzucht heeft je zover gebracht.
  Smeek God dat Hij je moet vergeven ,omdat je als een idioot hebt gehandeld!


  Maak melding

 4. Weet iemand wat de KTPI wil? Weten ze zelf bij de KTPI wat ze willen? Houden ze rekening met de realiteit dat ze maar een klein partijtje zijn? Ik denk dat ze zichzelf behoorlijk overschatten.


  Maak melding

 5. Oude politici moeten het veld ruimen het is genoeg geweest.
  Maak plaats voor jongen dynamische politici.
  Soemita heeft overal alle credit verspeeld, het is de laatste stuiptrekking van deze partij die na deze verkiezing niet meer zal bestaan.


  Maak melding

 6. Dit is Surinaamse politiek op haar best. Pokeren zonder programma en visie behalve eigen belang.
  PDO, KPTI, KPTI nieuwe stijl, Baasa, Palu, NS, BVD, etc., zijn allemaal vermalen tot onbeduidend of wel de categorie restjes.

  Ere wie ere toekomt deze schoonmaak heeft Bouterse met zijn mensen perfect geregeld.

  Volgende stap wordt het reduceren van Brunswijk tot 1 tot 3 zetels.

  Suriname krijgt de regering die het verdient


  Maak melding

 7. Nadat we uit V7 zijn gestapt, waren we in onderhandeling met verschillende partijen. De gesprekken tussen de KTPI en de NDP zijn op bepaalde zaken vastgelopen, die ik liever niet wil aanhalen, waardoor is besloten om niet met elkaar in zee te gaan”, zegt Soemita

  Voor deze domme leider van KTPI kan i alleen maar zeggen”
  – Wie het onderste uit de kan wilt halen krijgt de deksel op zijn neus
  – Liever een halve ei dan een lege dop
  – Je in je eigen staart bijten

  Hoe dom en arrogant kun je zijn wetende dat je niets voorstelt en toch ageren en je grote mond openzetten waarna je met niets achterblijft.
  Soemita, je hebt schade aangericht onder de jongeren van de KTPI door hen de kans te ontnemen ervaring op te doen.

  Je ziel trachten te verkopen aan de duivel, die zegt dat je geen toegevoegde waarde hebt en brengt, die je eerder heeft vertrapt is op zijn zachts gezegd een daad die riekt naar onderkruipend gedrag en likken in de grote endeldarm van je vorige coalitie genoot.


  Maak melding

 8. Aha meneer djompo voetoe kan nergens staan, niemand lust deze pawiro. Het is voorbij meneer smita je hebt genoeg geld en ga liever iets in de landbouw doen dan in de politiek want de tijden zijn veranderd en men heeft jou allang door. A klarie kaba.


  Maak melding

 9. Aan de hand van partij punten wordt er toch gekeken of er samengewerkt kan worden. Volgens mij is dat in Suriname niet het geval. Ze lopen over van de ene naar de andere partij. Hebben geen van allen een behoorlijk partijprogram voor de komende regeerperiode. Lijkt helemaal nergens op en gaat ook helemaal nergens om.


  Maak melding

 10. Willen all integere, niet corrupte Surinaamse politici die het beste hebben met het volk zich allemaal melden in het bezemhok van hotel Torrarica. Er is ruimte genoeg.


  Maak melding

 11. lachertje zeg, nadat hij in V7 zat nog ff onderhandelen met NDP ja wat zal er uit de bus komen dan, ik verbaas me totaal niet, KTPI ??? Heeft nooit een indruk bij mij achtergelaten en de indruk die ik recent van deze voorzitter heb gekregen is NEGATIEF. Idd ga met pensioen en geniet lekker van je oude daggie …


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.