Noreen Cheung naar Nationale Partij Suriname

29

PARAMARIBO, 27 feb – Parlementariër Noreen Cheung verlaat de Nationale Democratische Partij, NDP. Tijdens een persconferentie zei Cheung dat zij per brief om beëindiging heeft gevraagd van haar lidmaatschap.

De brief is persoonlijk verzonden naar NDP-voorzitter Desi Bouterse. Eerder had Cheung al een eigen fractie gevormd in het parlement. Dit nadat ze formeel bedankt had als lid van de fractie van de Mega Combinatie. Cheung zal het lidmaatschap aanvragen van de Nationale Partij Suriname, NPS, van Gregory Rusland. Tijdens de persconferentie zei ze de voorkeur te geven aan Rusland boven Bouterse. Rusland is voor haar een ‘democratisch gekozen jonge leider’.

Cheung zei eerder dat ze vaker onheus behandeld is. Voorstellen die ze deed werden niet gehonoreerd. Onder meer heeft ze gevraagd om een stuk land voor het opzetten van een Boeddhistische tempel. Ook de behandeling van wetgeving op dierenbescherming liet te lang op zich wachten. Ramon Abrahams, partijbons van de NDP, zei dat niet om Cheungs zetel niet zal worden opgeëist. De verkiezingen zijn al te dichtbij.


29 REACTIES

 1. Gelovigen van alle godsdiensten kopen zelf het land om er hun gebedshuis op te bouwen. Waarom wil Cheung dan gratis land voor dit doel? De Chinezen in Suriname zijn toch niet zo arm dat ze niet een stukje land kunnen kopen? Bovendien, om hoveel ha land vroeg zij?


  Maak melding

 2. Hopelijk is deze naiëve mevrouw wijzer geworden, dat je nooit een moordenaar, drugsbaron, rover van de staatskas en verkrachter moet vertrouwen.
  Een moordenaar die zich waant boven onze grondwet is de grootste vloek over Suriname.
  Met deze moordenaar in het centrum van de macht zullen we onontwikkeld en arm blijven. In 2009 was 1 euro gelijk aan 3,58 SRD nu is 1 euro meer dan 4,50 SRD.
  Deze moordenaar wil alleen zijn hachje redden en niet de gevangenis in wil, de ontwikkeling van ons land maakt hem niks uit. Hij vindt het zo goed dat het volk onwetend is want dan kan hij doen wat hij wil, het domme volk en opportunisten massaal omkopen met coke- en staatsgelden.


  Maak melding

 3. @Afro

  Een euro is nu 1 dollar 13 en in 2008 was een euro 1 dollar 55. De euro is dus minder waard dan in 2008 en dus meer dan 25 procent gekelderd. Door wie komt dat volgens jou? Door oorlogsmisdadiger Obama of door Bouterse?


  Maak melding

 4. @FrontNaSosoDong
  Als je er geen verstand van hebt moet je er niet over beginnen. Ja de Euro is gedaald t.o.v. de US$ maar dat komt door de situatie in de EU en heeft niet met SU van doen. Voor SU is de SRD formeel gekoppeld aan de US$ dus daar moet je naar kijken. Dan zie je op de site van de CBvS dat de officiële koers inmiddels als volgt is.
  USD 3,250 3,350
  EUR 3,642 3,775
  Volgens de eigen gegevens van de CBvS gold medio 2013 de volgende US$ koers voor bankpapier.
  USD 3.318 3.344

  Wel nu aan jouw het verzoek om te zoeken naar een Cambio die tegen die koers wil verkopen.


  Maak melding

 5. First of all. Cheung maakt op mij absoluut niet een stabiele indruk en ik heb goed naar haar geluisterd, ze spreekt zich voortdurend tegen.

  Op de info hoeveel stemmen ze had in 2010 is het antwoord: 181 stemmen.
  Zij is dus letterlijk en figuurlijk over de rug van de NDP binnen gekomen.

  Als ik het dus goed begrijpt heeft ze haar zin niet gehad voor een stuk grond en een “dierenwet; honden eten😃” en zegt om die reden de ndp vaarwel.

  Cheung ik wens jou het allerbeste toe bij de NPS. Soso lobi.


  Maak melding

 6. Een uitstekend en zeer verstandig besluit van mw. Cheung die blijkbaar niet onder indruk is van de moordenaar Bouterse. Ondanks al zijn grootspraak in de trend van ‘ men weet niet met wie men van doen heeft’ laat deze lady zien dat zij haar eigen koers bepaald en niet Bouterse. Zij, en dat is de moedige stap die zij nam, motiveert ook waarom zij niet met Bouterse geassocieerd wenst te worden; Bouterse heeft kenmerken van een dictator, is eigenmachtig, luistert niet naar anderen en leidt een eenmanspartij; met andere woorden de NDP is een (zwarte( fascistische BEWEGING en geen partij ! Tot die conclusie was ik al eerder gekomen.


  Maak melding

 7. Mevrouw Cheung heeft in korte tijd laten merken wie zij daadwerkelijke is en waar zij voorstaat. Mevrouw Cheung had vorige week aangegeven dat ze in geen nieuwe partij zou stappen, ze zou een eenman fractie vormen binnen een paardagen heeft Mevrouw Cheung zich aangesloten bij de NPS en noemt meester Dief Rusland die 3 huizen in Miami jong democratie en eerlijk. Mevrouw Cheung heeft de memo niet ontvangen tijdens de NPS LIJDERschap verkiezingen waren het de NPSer die Rusland als corrupt en onbetrouwbaar bestempelde. Mevrouw Cheung noemde Bouterse een Misleider maar wie haar stappen nagaat kan duidelijk zien wie de misleider is, verder roep ze de chinezen uit de NDP te stappen en zegt ze wilt niet etnisch bezig zijn terwijl ze 100% ethisch bezig is en zegt dat zij en haar vader voor de chinezen hebben gestreden. Mijn punt is duidelijk alle Surinaamse parlementaire leden horen voor alle Surinamers te strijden ongeacht etnische achtergrond, Mevrouw Cheung moet zich niet melden bij de NPS maar de VHP als die haar willen dan heb je tenminste een etnische broederschap die voor hun eigen soort opkomt. De werkelijke reden waarom Mevrouw Cheung boos is omdat ze geen gratis grond heeft gekregen om haar boeddhistische tempel te bouwen. Mevrouw Cheung welkom bij de NPS de partij die zichzelf en coalitie genoten 3000 vierkante meter Commewijne grond cadeau gaf wie weet misschien krijg je binnenkort je gratis grond als cadeau voor verraad om je chinezen tempel te bouwen voor je eigen mensen waarvoor je zo hard hebt gestreden! Voor degene die de Chinese gevaar in Suriname niet willen inzien , als wij meer van dat soort Mevrouw Cheung krijgen die voor hun import producten strijden dan is het gebeurd met Suriname>
  >
  Cheung roept Simons op NDP over te nemen
  DNA-voorzitter Jenny Geerlings-Simons moet de NDP overnemen; althans dat is de oproep van Noreen Cheung die afgelopen vrijdag wereldkundig maakte dat zij de NDP verruilt voor de NPS. Cheung zei op een door haar belegde persconferentie dat Simons het niet makkelijk heeft binnen de NDP. De NDP-leider is zelf vijand van de NDP en het land, hij is een misleider en geen nationale leider, vindt Cheung. Velen binnen de NDP hebben het niet makkelijk, zo ook NDP-topper Simons. Daarom roept zij Simons op om de NDP over te nemen of de partij te verlaten.
  Etnische oproep
  Cheung zei niet etnisch bezig te willen zijn, maar deed toch de volgende oproep: ‘Ik roep mijn mensen om uit de NDP te stappen. Volgen jullie mijn stap. Ik wil niet etnisch bezig zijn, maar het zijn mijn broeders en zusters. Mijn vader en ik hebben voor ze gestreden. Laat mijn mensen gaan’.


  Maak melding

 8. @FrontNaSosoDong

  Je hebt leen en je hebt begrijpend lezen.

  Hij heeft het over Bouta.
  Hallooooo. Wakker worden.
  Hij heeft het over de euro in vergelijking met de SRD.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 9. Cheung kreeg geen grond voor een Boeddha tempel, dus verliet ze de NDP.

  Kensenhuis kreeg geen grond voor een Wintie tempel, dus verliet hij de NPS.

  Willy Wortel kreeg geen voeten aan de grond om z’n corruptie praktijken uit te breiden, dus verliet hij NDP en Vee7.

  En zo kan je door gaan.

  Wie in hemelsnaam kan mij nog enthousiasmeren om op 25 mei a.s. naar de stembus te gaan?


  Maak melding

 10. Als Noreen Cheung niet voor alle Surinamers maar sec voor China een plek in onze hoogste college van staat bezet houdt, mag zij van mij wel opdonderen ja!


  Maak melding

 11. @ Loes Bere, ach doe ff normaal, moet jij enthousiast zijn joh om naar de stembus te gaan ??? Het is je recht, wees blij dat je in een democratisch land WOONT waar je het recht hebt op stemmen, nou nou nou dat je daar niet enthousiast van wordt joh… ga gewoon stemmen Loes gewoon waar jij van denkt dat het wat positiefs voor Su kan brengen en klari, en wil je je recht voorbij laten gaan klaag dan de komende 5 jaar nergens over , want dan geldt ”had je maar lekker moeten stemmen ” het heeft geen donder met enthousiast te maken joh… snappie het een beetje …


  Maak melding

 12. Is niet chique wat ze heeft gedaan. Dat afspraken niet worden nagekomen en dan opstappen kan ik begrijpen maar je moet niet met modder gaan gooien. Dat de NPS haar met open armen ontvangt kan ik ook niet begrijpen. Succes ermee!


  Maak melding

 13. Sranansma oe wiki no!

  Goede keus om voor V7 te kiezen.

  Leve V7!
  Leve V7!
  Leve V7!

  Time4Chan(ge)!

  Hoera!, Hoera!, Hoera!

  Maandag, 25 mei 2015
  Nationale Verkiezingen voor de DNA van de republiek Suriname
  Sranansma, jongoe wan nanga owroe wan/ (jonge) kiezers
  Flogo!, flogo!, Flogo!, kiest U massaal voor/ Stemt U voor:
  – V7 en zijn kandidaten;

  – V7, V7, V7, V7, V7, V7:
  Stem voor kandidaten van V7
  Stem voor:
  – Chandrikapersad Santokhi – VHP,
  – Gegory Rusland – NPS,
  – Paul Salam Somohardjo – PL,
  – Winston Jesserun – DA91,
  – Guno Castelen – SPA,
  – Celsius Waterberg – BEP

  Yes we can!
  Yes we can!
  Yes we can!

  Yes we can! (3x) repeat!

  Leve de leiders van deze
  partijen, de partijen en de achterban van deze partijen in heel Suriname

  Leve de democratische rechtsstaat
  Leve de grondwet van de republiek Suriname
  Leve de Trias Politica,
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht;
  Leve internationale verdragen, oa mensenrechten.

  Suriname/rs voorwaarts!
  Sranansma sa wini!
  Sranankondre sa wini!
  Triomf voor de Surinamers en voor V7
  Hoera, Hoera, Hoera!

  Time4Chan(ge)!
  Chan4Pres!
  Hoera, Hoera, Hoera!

  Stree def stree, wi no sa frede
  Gado de wi Fesi man

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 14. Ay Chueng denkt met een handjevol chinezen in het Parlement gekozen te worden bij de NPS. Kijke of ze nog voldoende stemmen van de chinezen. Ik ben bang voor,dat de supermarkten van de chinezen niet gesloten worden om naar de stembureau te gaan voor Chueng.


  Maak melding

 15. beste surinaamers op dit moment is de verdeel en macht politiek een groot spel in surinaame het wiselen van partij gaat zo snel en het vertrouwen is zo laag dat is niet meer normaal het zou moeten gaan over de inhoud over visie over goed en degelijk bestuur maar daar is geen enkele partij op dit moment mee bezig dat is niet juist voor surinaame


  Maak melding

 16. @Vanity
  “Loes gewoon waar jij van denkt dat het wat positiefs voor Su kan brengen en klari”

  En dat is bij mij namelijk het heikele punt; Suriname heeft nooit die integere en competente personen gekend die het land ook maar een fractie vooruit kunnen brengen.
  Het is nog maar de vraag of ik blij moet zijn – zoals jij stelt – dat ik in een “democratisch” land woon waar ik het recht heb op stemmen. Democratie gaat voor mij toch iets verder dan om de 5 jaar een aantal ratten permissie geven zich te verrijken ten koste van land en volk.
  Dat recht mag mij dan gestolen worden.

  En nu ff een vraag aan jou @Vanity,
  Noem mij een partij of combinatie van partijen waarvan jij denkt dat zij positieve ontwikkelingen voor land en volk kan verwezenlijken.
  Speel jij het spelletje maar lekker mee; mij niet gezien.

  Overigens, wat een geldverslindende verkiezingspropaganda. En vooral bij de paarsen.
  Waar komt alle geld vandaan?????


  Maak melding

 17. ik hoop dat de chinees mevrouw de land suriname goed zal laten komen als ze win de verkiezing beter dan die apolo dikke aap en bouta bruinswijk de tjoekaas verkrachters er kom snel een tijd dat dit aap ras aangepakt word en flink ook de maffia is onder weg van china is om te kotsen als je de nieuws hoor en lees dat er allemaal meer dan honderden hindustaans javaans chinees en dokla bakra en hindustaan vrouwen en meisjes van 15 jaar word verkracht in suriname door deze aap tjoekaas ze weten wie ze pakken en welk buurt de zwakken word tijd dat deze aapen aangepakt moeten worden afschieten deze verkrachters en dieven werken nee te lui roof ja dan wel van mensen die hard werk en zweet voor zen geld hufters deze aapen zijn een last op deze aarde hele wereld weet dit maar deze chinees mevrouw zal alles veranderen wat anderen niet heb kunnen doen er kom een jacht op de aapen tjoekaas en negers allemaal 1 pot naat binnen kort zal een groot boot klaar staan voor deze aapen terug naar afrika waar jullie behoren in afrika en de surinaams vlag met de oude vlag met indianen er op die moet terug weg met de ghana vlag van suriname monkies lees het goed china gaat samen met de javanen hindustanen en bakraa ander suriname laten worden tjauw


  Maak melding

 18. Wel ja, mw is onevenwichtig omdat zij uit NDP stapt !

  Is een persoon onevenwichtig wanneer hij meerdere
  malen grote aantallen uit onze bevolking mishandelt,
  martelt, verminkt en neermaait met kogels ?
  Is een persoon evenwichtig wanneer hij de lijfwachten
  van Brunswijk zonder meer doorzeeft met kogels ??
  Is een persoon evenwichtig wanneer hij na massamoorden gepleegd te hebben, weigert voor de rechter te verschijnen ?
  Is een persoon evenwichtig wanneer hij zich onttrekt aan
  een veroordeling tot ELF jaar gevangenisstraf voor
  internationale drugshandel ?
  Is en persoon evenwichtig wanneer hij DNA-leden aanzet
  de Grondwet te beschadigen om een nep-amnestwiewet
  door te drukken ?
  Is een persoon evenwichtig wanneer hij zijn criminele zoon benoemt tot Hoofd van een veiligheidsorgaan CTU, dat
  bedoeld om terrorisme te bestrijden ??

  Dus un no taki about Onevenwichtig !!!


  Maak melding

 19. @Aboikoni, is niet chique wat ze heeft gedaan.

  Wat is er dan nog wel chique in het hele opportunitische gedoe in de politieke strijd in Suriname, een grote ordinaire stoelendans. de ethiek is ver te zoeken in die apenkooi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.