zondag, maart 3, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Normen en waarden altijd basis Nationale Partij Suriname’

‘Normen en waarden altijd basis Nationale Partij Suriname’

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 6 feb – “Normen en waarden zijn altijd de basis geweest waarop de partij gestoeld is en deze zijn in de afgelopen jaren steeds geëtaleerd met samenwerkingsverbanden.” Dit stelt de Nationale Partij Suriname, NPS, naar aanleiding van het idee over een gedragscode voor de samenwerkende politieke partijen.

Het idee is afkomstig van John van Coblijn, voorzitter van de afdeling Paramaribo van de NPS. Volgens het partijbestuur staat zij niet achter “de wijze waarop in de media een bericht van de hand van de heer J. van Coblijn is verschenen.” De NPS heeft ethische nomen en waarden en draagt ook de democratie en de rechtsstaatgedachte hoog in haar vaandel. De samenwerkende partijen dragen deze normen en waarden ook uit.
“Deze zijn terug te vinden in de statutaire bepalingen en interne regelgeving van deze politieke partijen”, aldus de NPS. Ook wordt benadrukt dat de partij samen met haar politieke partners in de combinatie V7 deze principes steeds zal uitdragen. Het was dus niet nodig om apart te roepen om een gedragscode. Van Coblijn wil zo voorkomen dat verkeerde kandidaten terecht komen op hoge bestuursposten.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

41 REACTIES
 1. Laat van Coblijn gaan !!!
  Hij heft bewezen waar zijn loyaliteit ligt …en dat is de NDP !!
  Hoelanger hij zit binnen de V7 hoe meer schade hij zal proberen te berokkenen binnen deze combinatie!!!


  Maak melding
 2. Laat van Coblijn eerst voor een bgedrags code gaan zorgen bi de volgende partijen,lees maar…

  Het is triest te moeten vernemen dat de NDP geen samenwerking met de ABOP wenst voor de verkiezingen van mei 2015. Waarom wil de NDP dat niet en welke les leert Ronnie hieruit? Voor de jongeraad van de partij van Broederschap en eenheid in de politiek (BEP), was reeds in 2010 evident, dat er verdeel en heers werd toegepast op de A-combinatie door de NDP. Het hoofddoel van de verdeel en heers strategie, was om de bundeling van de Marronpartijen in AC te stuiten en als lachende derde de zetels terug te pakken. Er moest dus een vijandelijke band tussen de AC-leiders gecreëerd worden.

  De verdeeldheid ving aan met het “laat is laat” scenario. Het doel van dit scenario was het verzwakken van BEP, de sterkste schakel binnen AC. Alendy, Felisi en Waterberg werden buiten het parlement gehouden door dit scenario van ABOP. Kort na de verkiezing riep de leider van de paarse partij publiekelijk op dat Mega combinatie alleen wilde samenwerken met de BEP, niet met ABOP en Seeka. Deze oproep van de huidige president was niet gemeend en was meer bedoeld om onenigheid te creëren binnen AC. De BEP besefte dat deze oproep de A-combinatie uit elkaar zou drijven en heeft zich direct hiertegen verzet. De geelgroene partij toonde broederschap door op te eisen dat ook SEEKA en ABOP moesten meedoen in de onderhandeling voor regeringsformatie. De heerser had door dat BEP niet opportunistisch was en richtte zijn peil op de zwakke schakel binnen AC, Ronnie Brunswijk. Bravo accepteerde ondoordacht de hoofdrol van het ‘verdeel en heers’-spel met open handen. Ronnie zag de rol als opportuniteit om zijn persoonlijke ambitie als alleenheerser binnen de combinatie, de partij van broederschap en eenheid in de politiek met de grond gelijk te maken. BEP werd afgeschilderd als spelbreker van de bundeling en eenheid van Marrons en als anti-Saamaka partij. Wat een marronbroeder!

  Het spel werd onverkort gecontinueerd, want de leider van de ABOP ging door als “futu boi” van baas met de uitvoering van zijn verraadacties. Veraad werd gepleegd bij de stemming voor de voorzitter van de nationale assemblee, waarbij de geelzwarte partij ABOP, tegen alle afspraken in voor de tegenpartij stemde (dit werd ook nog bevestigd door Ronnie zelf op een massa meeting op Albina). Vervolgens werd het vicepresidentschap, die aan A-combinatie was toegezegd en door BEP moest worden ingevuld als grootste partij binnen AC, door een plotselinge kandidaat van ABOP ingevuld ondersteund door Baas als beloning van het verraad. Mogelijk zou een Bepper worden voorgedragen door A-Combinatie, maar Ronnie kon het niet verkroppen dat een andere marronbroeder deze functie moest bekleden. Dit was een grandioze denkfout, want wie participeert tegenwoordig in een regering zonder een sleutelpost als voorzitter van DNA, vicepresident of president? Het kan, maar dan is het lot van zo een partij volledig afhankelijk van de betrouwbaarheid van zijn partners. Alsof het niet genoeg was werd op schriftelijk verzoek van Ronnie Brunswijk, de BEP uit de coalitie gezet. Dit was de druppel die de emmer deed overlopen, want door de standvastigheid en het collectieve karakter van de BEP is Abop in de regereing beland. De partij van Celcius Waterberg was genoodzaakt uit A-Combinatie te stappen, omdat zij niets meer kon beteken voor het kiezersvolk.

  Seeka moest het nu ontgelden. Paul Abena en Linus Diko werden de laan uitgestuurd als non-performer en Ronny was muis stil. De partij van paul werd verder aangepakt met de zogenaamde actiegroep van Prisiri en oprichting van BAASA. Seeka werd recentelijk onder druk gezet door Ronny, om in ABOP op te gaan. Paul Abena die deze sluwe karakter van Brunswijk kent, koos eieren voor zijn geld en zocht zijn toevlucht in A Njung Combinatie (ANC) samen met Linus Diko (BP 2011) en PBP. De marron broeders gebundeld in ANC koersen ook richting NDP, dus heeft de paarse partij Brunswijk niet meer nodig.

  Baas heeft zijn futuboi Brunswijk goed gebruikt om A-Combinatie compleet te splitsen. De onwetende Bravo heeft op instrucite van deze heerser onenigheid gecreerd tussen ABOP-NF, ABOP-BEP, ABOP-BP-2011, ABOP-PL, ABOP- Baasa, ABOP- Seeka. De koning van Marowijne kan op dit moment ook niet naar V7, vanwege het gepleegde verraad. Trouwens, stemmen op de ABOP zou dan betekenen Santokhi president maken, toch?. De jongerenraad van de BEP gaat ervan uit, dat de ABOP in plaats van een ‘exit strategy’ tegen de BEP te schrijven, een ‘entrance strategy’ heeft opgesteld van voor de verkiezingen van mei 2015.

  Bep Jongeraad


  Maak melding
 3. nps normen en waarden !!!! weten jullie wat normen en waarden inhoud vraag ik mij af .als jullie nps normen en waarden hadden zou brunswijk nooit in de regering front mogen mee regeren .het zelfde gold voor somo voor wat deze man het volk heeft aangedaan .ze hebben vene vernedert die somo en nu weer mee gaan in een andere combinatie .waar is jullie normen en waarden .theoretisch kunnen deze npsers het mooi vertellen maar de praktijk blijkt anders .
  jullie misleiden het volk en het is maar goed ook dat het volk niet slaapt ,volk wees allert laat je niet misleiden .


  Maak melding
 4. Lezen hoor mensen,

  Voorzitter Carlo Grootfaam van de Stg. Sabcop( Sabenda en Copie, twee Inheemsen dorpen) hoopt niet dat kwaadwilligen president Desi Bouterse zullen willen linken met een vliegtuig dat hoogstwaarschijnlijk donderdagochtend landde in het Cassewinica gebied in de omgeving van Joden Savanne.

  Volgens een sos-signaal is er een vliegtuig in het gebied geland, echter hebben politieautoriteiten ter plaatse niets kunnen waarnemen.

  President Bouterse komt uit dat gebied.

  Grootfaam was vanmiddag te gast in Bakana Tori. Tegenover presentator Cliff Limburg, die het nieuws bracht als breaking, liet Grootfaam die familie van Bouterse is, zijn bezorgdheid merken.

  De bewoners hebben wel kunnen waarnemen dat een vliegtuig in het gebied is geland. Grootfaam hoopt dat het politieonderzoek spoedig zal uitwijzen wat er aan de hand is.

  De verkiezingen staan voor de deur en al gauw zal men een link willen leggen met Bouterse.

  Grootfaam was vanmiddag te gast in Bakana Tori. Tegenover presentator Cliff Limburg, die het nieuws bracht als breaking, liet Grootfaam die familie van Bouterse is, zijn bezorgdheid merken.

  Dus neef Grootfaam is broer bouta komen verdedigen,neef weet heel goed waarmee broer bouta en neefje dino zich bezig houden.


  Maak melding
 5. @Pero

  Sinds wanneer hebben coupplegers ,dec moordenaars en amnestie lijder bouta normen en waarden?!!!!!
  We weten wat de normen en warden zijn van de NDP en je baasje,
  -coupplegen
  -massamoord plegen 8 dec 1982
  -Moiwana slachtingen veroorzaken
  -telefoon coup plegen
  -kogelbrief sturen afzender bouta
  -amnestie als beloning voor al je criminele daden
  -prijken op de wanted lijst van de euro en Interpol
  -zoonlief zit in Alcatraz 10 feb volgt vonnis,
  Ps we weten dat de ndpers hopen op een uitstel want hun gezichten moeten ze nu eenmaal proberen te redden op 10 feb as.
  Hahahahaaaaa…hoe meer uitstel …how langer hij gevangen zit !!!Hij mag 10 jaren lang nog om een uitstel vragen dat betekent 10 jaar extra in de gevangenis eer zijn lot eindelijk beslist zal worden.


  Je baasje bouta kan geen enkele kanten op!!!


  Maak melding
 6. hans
  deze pedofiel roept anderen op geen energie in mij te steken ,en zie hier die pedo reageert op wat ik hier zeg terwijl deze pedo geen enkel belang hier heeft .hans normen en waarden je bent het levende voorbeeld hoe het niet moet .


  Maak melding
 7. @pero

  Pero heeft het over normen en waarden…

  Pero, zijn de tulpen uit je kont al uitgebloeid ? je had toch verkeerde bolletjes geslikt !!

  Mars ga skoro joe dong beeste boi…deng pikien boi nanga misi koni moro joe… A boeriki foe omoe nelis koni moro jou….


  Maak melding
 8. ‘Normen en waarden altijd basis Nationale Partij Suriname’

  Tja wat moet je daarop zeggen, blijkbaar gaat de nps nogsteeds vanuit dat we in de oertijd leven, de tijd van de propagandisten zoals Nooitmeer, van Genderen enz. enz. en dat van big boto doro.

  We leven in 2015 en weten allemaal inmiddels dat geen van de Vee partijtjes Normen en Waarden hoog in het vaandel dragen, ergo ik denk dat ze totaal geen weet van hebben wat Normwen en waarden precies zijn.

  Het is hetzelfde als wanneer ze schreeuwen wij gaan voor Rechtstaat of Democratie terwijl hun daden en woorden lijnrecht tegenover diezelfde Rechtstaat en Democratie staat.

  Wie houd wie voor de gek. Dat de gekke frontjes zoals hans, ray, neus enz. dit soort onzin voor zoetekoek slikken kunnen we ze niet kwalijk nemen, omdat hun beperkingen elke dag hier schaamteloos worden geëtaleerd.


  Maak melding
 9. @Sabidirie

  Begin alvast wat te gaan verzinnen want 10 feb is aan het naderen>
  Ga alvast bedenken wie jij de schuld gaat geven als je ‘held’ dinootje strakjes voor levenslang zal verdwijnen in ALCATRAZ !!
  Ga alvast bedenken hoe jij pappie bouta gaat TROOSTEN. Van buiten probeerd je baas tof over te komen maar van binnen is hij een gebroken crimineel,want hem nog in leven hoiud is zijn AMNESTIE !!
  Zonder zijn amnestiue ligt hij in zijn graf.
  Normen en waarden klinken niet goed zolang het uit jou mond komt !!


  Maak melding
 10. en toch…….wie met pek omgaat wordt er mee besmet. Ooit waren ze gewaarschuwd begin jaren negentig…vertrouw de Albineze bankrover en geweldenaar nooit…maar .ze wilden niet luisteren en goede raad werd met arrogantie afgewimpeld……..het resultaat is na zoveel jaren bekend…NPS…ook debet aan roemruchte bankrover en overloper…..gaat wederom in zee met twee javaanse politieke hoerenlopers die bewezen hebben lak te hebben aan normen en waarden.


  Maak melding
 11. waarden en normen ! waarom hebben de leden hen afgewezen
  en is de partij geminimaliseerd .het eens zo grote NPS die altijd wat te brokkelen had in de politieke soeppan ,is er niet meer en komt ook niet meer . Bouta heeft de NPS stemmer naar zich toe getrokken .


  Maak melding
 12. Normen en waarden heeft NPS hoog in haar vaandel. Daarom willen ze meewerken met Pl die hen in 2010 naar de verdoemenis heeft gestuurd. Van Coblijn wil dit alleen opnieuw vermijden. Maar er zijn 7 partijen nu met allemaal nieuwe mensen die een njang willen maken voor zichzelf, familie en vrienden. Veel hindostanen hier halen al een bruine arm of tong bij hun. Grappemaker en racist Ray bijv. Ik lach altijd om zoveel onmacht van hem. ben benieuwd wat hij op 25 mei in de avond gaat doen als hij zeker weet dat NDP gewonnen heeft? We zullen hem in elk geval niet missen daarna. Voor Somo nu een vrijbrief om 6 miniseries op te eisen, vice- pres, assemblee vz en 60 ambassades. De voorzitter van de NPS neemt wel genoegen met iets minder. Nieuwe partijen, nieuwe njang maken. Eigen zak eerst en dan het volk. Succes. Die djoegoe djoegoe en frustratie is te gek voor woorden. En de racisten meken mijn dag. Van Coblijn, goed initiatief wordt niet gewaardeerd in Su. Help ook meegraaien.


  Maak melding
 13. NPS en normen en waarde partijleider Rusland vertel ons over je 3 huizen in Miami, vertel ons waarom jou partijgenoten je van corruptie beschuldigde tijdens de NPS leiderschap verkiezing. Vertel ons wat jou normen en waarde inhoud wanneer je als regeringsleiders jezelf 3000 vierkantmeter Commewijne grond cadeau schenk. De NPS normen en waarde bestaat uit woorden gelukkig zijn ze met 1 been in hun graf nu wachten op 25 mei wanneer ze 0 zetels krijgen dan hebben ze de boodschap van de bevolking begrepen. RIP NPS!


  Maak melding
 14. Vertel ons dan over de vele bezittingen van DiDiBrie , terwijl zijn kiezers in de stad in krotten wonen. De NDP aanhang let wel de aanhang leeft in armoeden en alles bij DiDiBrie ok. Odiiiii.
  Glenny


  Maak melding
 15. Normen en Waarden Desi : jij krijgt de voormalige
  Bruynzeel houtconcessie gratis, jij krijgt honderduizenden hectares goudconcessie in the “areas on interest”, jij
  wordt zonder enige kennis bestuurder van Staatsolie, jij
  mag Jaarbudget ministerie OW weggoochelen dan wordt
  je mijn goed betaalde Staatsadviseur, ik benoem mijn
  ongeschoolde criminele zoon tot hoofd CTU,
  ik geeft hem faciliteiten (onder andere blanco diplomatieke paspoorten) en hij zit nu vast in de USA voor Terrorisme, Wapenhandel en Drugshandel, ik zorg ervoor dat Justitie
  in Sranan GEEN onderzoek instelt naar de daden die mijn
  zoon Dino in Sranan heeft gepleegd en ook niet naar de misdaden tegen de Staat Sranan !

  Ik heb PL en Somo weggejaagd, ze zijn corrupt, maar
  hebben intussen toch al voor mijn NEP-amnestiewetje
  gestemd !

  Dit zijn mijn-NDP-Normen en Waarden !

  PS : Ik wacht op het vliegtuig dat DINO binnenkort
  terugbrengt naar zijn geliefde Vaderland, hij is 100%
  Onschuldig, en Obama weet dat !
  Het wordt tijd dat hij mij opvolgt !


  Maak melding
 16. Foutje Pero, ik ben niet de gene die gefocusd is op alles wat met pedo’s en homos te maken heeft, vraag je zelf eens af waar die obsessie vandaan, misschien in je jonge jaren in je komtje gepakt


  Maak melding
 17. Pero you’re damn right.
  Die normen en waarden van de NPS gaan zover dat zij nu geleid worden door een Somohardjo niet alleen, maar zijn gekelderd van 18- naar 4 zetels en het einde is in zicht!


  Maak melding
 18. Normen en Waarden NDP : Nog enkele dagen is zoon DINO onschuldig,volgens pa Desi !
  Geen onderzoek door PG in Sranan ! De blanco diplomatieke paspoorten die hij bij zich droeg, heeft hij niet van Desi
  ontvangen ! Ook van de te leveren wapens en drugs weet
  NIEMAND in Sranan iets !

  NONSEN-NDP-onproductieve-staatsuitgaven en LEENziekte
  hebben Desi klem gezet, a staats-njang-pattoe legi !

  De NDP-aanbidders van het Chavez-comunisme kunnen in
  de zusterstaat Venezuela zien waar het zogenaamde
  Nieuwe Socialisme (deGgratis-Staat)op uitdraait :

  — Er mag op demonstranten worden geschoten !
  — Maduro heeft met GEWELD een supermarktketen overgenomen, die nu gerund zal worden door militairen
  en andere handlangers ! Een soort CIS-constructie !
  — Bedrijfsleven in Venezuela krijgt de schuld van de
  voedsel- en eerste levensbehoeftencrisis, terwijl Maduro
  net als Desi WEIGERT te bezuinigen !

  Srananman let dus op, bigin natti oen barba !

  PS : Obama heeft verzekerd dat de Lijst van Surinaamse
  mede-verdachten van Veelpleger Dino, onderweg is naar
  Lackin en de PG !


  Maak melding
 19. Van Coblijn moet bij zichzelf beginnen met het stellen van normen. Want wie geen academische titel heeft moet daarover ook niet liegen. In het buitenland is dat een doodzonde en kan je meteen afscheid nemen van de politiek. Hij noemt zichzelf econoom, een studie die hij nimmer heeft gedaan. Wellicht een PD-boekhouden. Hij heeft politieke aspiraties, dus zou ik hem willen vragen zijn diploma’s te overleggen. Politici moet je kunnen vertrouwen en als hij nu al liegt, vraag ik mij af welke waarden voor hem dan belangrijk zijn. Ik stel hem voor nu afscheid te nemen als voorzitter van de afdeling Paramaribo. Want als hij van plan is de Groene Partij schade te berokkenen, dan zullen wij NPS’ers alles in de strijd gooien. Dus wil je oversteken naar Paars mi boi, go where you belongs.


  Maak melding
 20. Deze website is een goede therapie voor de anti Bouterse lone wolves.Deze psychiatrisch gestoorden kunnen hier hun frustraties en waandenkbeelden kwijt en behoeden ons voor erger.Tokkies als Ray,hans,Srafu,Neus en vele anderen kunnen hier lekker tekeer gaan en in de waan blijven dat ze worden gehoord.Helaas is de werkelijkheid dat geen mens in Suriname echt geinteresseerd is in waterkant.net maar de Suri hollanders kunnen wel lekker meelachen.


  Maak melding
 21. Pro rechtsstaat, Pro democratie, TEGEN Criminelen in het
  landsbestuur !

  NDP begin maar te eten wat Veelpleger Dino via OBAMA op
  uw bord neerlegt !

  Collega-dictator van Desi in Venezuela is al ten einde raad,
  geeft de politie opdracht om op demonstranten te schieten !

  Maduro neemt bedrijf, een supermarktketen met GEWELD
  over en gaat goederen distribueren, via een soort CIS !
  De communistische dictator denkt zo de kilometerslange
  rijen voor oa voedsel te kunnen tackelen ! No way !

  Gewoon waanzin, inflatie daar is 63%, olie-inkomsten
  Venezuela zijn geminimaliseerd (meer dan gehalveerd) en
  de communist Maduro weigert te bezuinigen !

  Gratis-staat Venezuela binnenkort failliet, NDP-gratisstaat
  volgt !

  Dus Srananman let op uw zaak, bigin fu nat’un barba !!


  Maak melding
 22. @Sweetie Mofo

  Jij behoort samen met je billenmaatjes Ray, Henk Molenaar, hans, Koos en Ira tot de grootste racisten van dit forum. We weten dat je een ko-elie bent en het zou me niets verbazen als jij Geert Wilders stemt. Je hebt het vaak over ‘jouw soort’ en denkt daarmee je racisme te kunnen verbloemen. Je lijkt me overigens niet erg intelligent en het maken van taalfouten is standaard bij jou. Ik zou wat minder hoog van de toren blazen als ik jou was.


  Maak melding
 23. Niets mis mee met de postings van Srafu, alleen dat sommigen ze niet kunnenof willen begrijpen zegt wel genoeg over hun intelligentie, tja, paars he, daarvan kun je dat verwachten


  Maak melding
 24. Neus

  Hier heeft het minne minnetjes monster ook weer toegeslagen.

  TRIEST DAT GEDRAG EN DE MODERATOR SLAAPT.
  >
  >
  Neus je bent een zielig KNEUS die op PLUSJES GEILT. Wanneer pero, frontliner, sabidirie en derest overwelmd worden met minnetjes hoor je ons niet klagen. Toen neus 30 plusjes kreeg en frontliner 24 minnetjes heb je mij geen hulp zien roepen van de Moderator omdat ik de democratie recht van iedereen op waterkant accepteert en respecteert. Nieuw front aan hang met Hun V voor vrijheid en vreedzaamheid en voor het Volk hebben de memo niet ontvangen dat iedereen vrij is om je zoveel minnetjes tegeven. RAY en henkmolenaar die meer minnetjes krijgen klagen niet zoveel jij moet je schamen zoek een andere site als je het recht op meningsuiting van andere niet kan accepteren en respecteren.


  Maak melding
 25. Zuster-Gratis-staat van Sranan, Venezuela is al in zeer
  ernstige financiele en sociale problemen :

  Zie in artikel op de site van de BBC hoe Maduro een prive-onderneming, een grote supermarktketen “Dia a Dia” met GEWELD kaapt !

  “The Venezuelan President, Nicolas Maduro, has ordered
  the takeover of a private supermarket chain by the state
  food agency.

  Speaking on television, he accused Dia a Dia of hoarding
  food during huge shortages in the country.”

  Maduro denkt met een CIS-constructie zaken beter te
  reguleren, terwijl zijn Nep-communisme de oorzaak is
  van alle ellende !

  Maduro kampt met een inflatie van meer dan 60 % en
  Venezuela heeft ook een ernstig GELDTEKORT door
  de dalende olieprijzen en door het WEGGEEFBELEID
  van de president !

  Net als Desi WEIGERT Maduro te bezuinigen, gevolg is
  dat het land steeds verder wegzakt in het financiele moeras !

  Nu tracht de dictator de schuld van de door hem gecreerde ellende in de schoenen te schuiven van de bedrijven !

  Failissement Venezuela is aanstaande !

  Sranaman zet u schrap, wij moeten als volk geen geweld
  en onderdrukkingspraktijken in Sranan dulden !

  Stop openlijke corruptie van deze regering, eis de GRATIS weggegeven concessies terug ! Deze rijkdommen zijn van
  het Volk, ook de NDP moet met zijn krabita-anu van deze rijkdommen afblijven !

  PS : Hou Venezuelaanse toestanden in Sranan tegen !
  Geen staastdiefstal van bedrijven, geen GEWELD tegen
  demonstranten !

  Criminelen uit het bestuur van het land !


  Maak melding
 26. @Dragonbaby Obama e kong, bezoek voor handlangers Dino !

  No spang, monni de fu pai den USA-gangster in a djari !

  PS Wij kennen Dino niet, hij is een volwassen man, wel hebben
  wij hem meerdere diplomatieke paspoorten verstrekt, was
  nodig voor zijn zakenvrienden !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES