Ebola training bij Defensie Suriname

8

Bij het ministerie van Defensie is vorige week het praktisch gedeelte afgerond van de training hoe de tegen ebola besmetting beschermende pakken aan en uit te trekken. Het theoretisch gedeelte was een dag eerder afgerond. In november vorig jaar ontving het Ministerie van Defensie 1000 pakken van de United States Southern Command (Southcom).

8 REACTIES

 1. blaka bakra

  @Paraman.

  Zelfs in deze serieuze zaak ga je je paarse idioterie ten toon spreiden. Dit gaat buiten de politiek om, snap je dat niet?
  ————————————–
  Change the world by changing the in that MIRROR!
  Jullie zijn net viswijven, begin bij jezelluffff!


  Maak melding

 2. EBOLA in Suriname?!!
  Neen mang,zolang Bouta en co niet naar Afrika reizen of bouta’s broer Obiang niet naar Suriname komt hebben wij niks te vrezen van EBOLA.!! Waarom reist bouta niet meer naar Afrika denken jullie?! Precies …ik denk ook zo !!
  Kon zoveel moeite maar geplaatst worden onder ziekten die Suriname wel moet bestrijden
  wij zien toch geen vliegtuigen landen hier met een heleboel afrikaanse toeristen rechtstreeks uit AFRIKA waar het allemaal begonnen is ?!


  Maak melding

 3. Nu wat nieuws die SERIEUS is,

  Naar aanleiding van uw artikel ‘Santokhi e hebing gi Dino en provoceert president lafhartig’, in diverse media, noopt het mij om als rechtgeaarde burger van Suriname te reageren.

  Ik heb altijd respect voor u gehad, las uw eerder geschreven artikelen nauwkeuring en heb op die dag (massameeting MC in Albina in 2010) op het balkon van het bekende hotel in Albina aandachtig naar u geluisterd. Kunt u zich dat nog herinneren?…U en de voorzitter van de NDP kwamen terug van Galibi….. U heeft die dag heel wijze woorden gezegd.

  Helaas moet ik mijn zienswijze over u nu veranderen, nadat ik bovengenoemd artikel heb gelezen, bestudeerd en geanalyseerd. Uw artikel bevat ondoordachte, emotionele en een “baas-knecht relatie” ondertoon.

  Met uw artikel probeert u, naar mijn mening:
  a. De Surinaamse samenleving te scheuren door haat en nijd te spreiden en angst aan te jagen,

  b. Een wig te drijven tussen de politieke partijen van de V7 (de NPS moet VHP op het matje roepen). De vraagt is…waarom geen PL of BEP. Zijn zij in uw ogen minderwaardig?

  c. De heer Ch. Santokhi een etiket van a-nationalistisch op te plakken,

  d. De Verenigde Staten van Amerika zwaar te beschuldigen van uitlokking en mogelijke intentie om een gewapende interventie te plegen in Suriname.

  Laat mij u een ander beeld van militaire strategie geven: Er zijn zeven etappen/fasen die een land moet doorlopen om te komen tot een invasie of, gewapend ingrijpen.

  Deze regering heeft altijd publiekelijk te kennen gegeven een goede en vriendschappelijke relatie te hebben en te willen onderhouden met de Verenigde Staten van Amerika. Dit betekent in termen van militaire strategie dat wij bij fase 1 zijn (goede vriendschapsbanden tussen twee naties). Fase 7 is gewapende interventie, zo u wilt, offensieve oorlogshandelingen.

  U heeft in uw artikel doen voorkomen dat de relatie tussen VSA-Suriname in fase 5 (potentiele dreiging voor gewapende interventie) is beland (Proxy War).

  U moet ons nu vertellen welke uw beweegredenen dan wel motieven zijn om deze relatie naar fase 5 te tillen.

  Zijn er ontwikkelingen in deze relatie, die het volk van Suriname niet kent?

  Heeft VSA ons land, om welke reden dan ook, op de vingers getikt en/of een officiële waarschuwing gegeven?

  De volgende fase (6e) is Gun Boat Diplomacy. Kunt u zich nog herinneren dat de geallieerden in fase 6 waren, met drie Batlle Groups, voordat er een aanval werd geopend op Irak. De geallieerden hebben nog als laatste optie geprobeerd om middels fase 6, Irak te dwingen zich uit Koeweit terug te trekken. Is er een Battle Group van VSA in onze wateren dat u nu rare sprongen maakt met de publicatie van uw artikel?

  Toen de VSA bekendmaakten dat zij een strategische ambassadeur naar Suriname zouden sturen, zou de minister van buitenlandse zaken moeten weten en rekening mee houden dat Suriname onder een vergrootglas zou worden geplaats.

  Een strategische ambassadeur heeft de Defense Staff College en/of de War College doorlopen, dus een hoog opgeleide militair. In plaats hiervan sprak de minister van Buitenlandse Zaken over cassavefabriek en tractoren uit Iran.

  Suriname wordt gemonitord door US Southern Command, welke is gevestigd in Fort Sam Housten, San Antonio, Texas. Zij controleren en monitoren Zuid- Amerika, Midden- Amerika en Caribisch gebied.

  Indien er een onveilig klimaat ontstaat in een land dat in hun Area of Control valt, zullen de VSA middels hun strategische methoden, concepten en modellen proberen om te onderzoeken of er inderdaad sprake is van onveiligheid voor hen. Zo is er een spinnenweb uitgezet waarin Dino Bouterse zelf in verzeild is geraakt.

  Mijnheer Herrenberg,
  Legt u mij nu uit in welk facet van deze strategie de heer Ch. Santokhi aandeel heeft gehad. Van 2003 tot 2009 was ik Hoofd Operaties en Opleidingen (Hoofd G3) van het Nationaal Leger. In deze periode heb ik twee keer het hoofdkwartier van US Southern Command bezocht. Zij weten over Suriname meer dan u, mijnheer Herrenberg. De VSA hebben de heer Ch. Santokhi echt niet nodig om hun web te helpen uitzetten.

  Ik adviseer u om op deze leeftijd het pad van gemene intentie te verlaten en u toe te leggen op spirituele ontwikkeling.

  De Almachtige kijkt en beoordeelt u en vergeet niet…….hij kijkt uit naar uw aankomst bij Hem….Laat Hem u met veel eerbied en respect ontvangen.

  Pertabsing Goerdayal M. Sc.
  Defensie en Strategische Studies


  Maak melding

 4. Naar aanleiding van het artikel van Henk Herrenberg in diverse media met als titel ‘Santokhi e hebing gi Dino en provoceert president lafhartig’ wordt opgemerkt dat beweringen met gemak worden geponeerd als vaststaande feiten. Het is weerzinwekkend en walgelijk van Henk Herrenberg om VHP-voorzitter Chan Santokhi te demoniseren. De Amerikanen hebben VHP-voorzitter Chan Santokhi niet nodig om de grensoverschrijdende criminaliteit aan te pakken.

  Wat heeft VHP-voorzitter Santokhi met de zaak Dino Bouterse te maken? VHP-voorzitter Chan Santokhi betreedt politieke en andere podia om de samenleving te informeren over het slechte beleid van de regering en hoe bepaalde Surinamers, het land in een kwaaddaglicht stellen. Ik vraag me af hoe VHP-voorzitter Chan Santokhi, Dino Bouterse heeft verzwaard en president Bouterse op lafhartige wijze geprovoceerd?

  Het is duidelijk dat Herrenberg rechtvaardigingsgronden zoekt voor een staatsgreep. Niet voorzitter Chan Santokhi, maar Henk Herrenberg is op de hoogte van welke methoden de Verenigde Staten van Noord-Amerika gebruiken om via hun inlichtingendiensten mensen te lokken in hun val van terrorisme. Als Henk Herrenberg weet welke methoden die Amerikanen gebruiken om mensen in de val te lokken moest hij Dino Bouterse hebben ingelicht.

  De Amerikaanse inlichtingendiensten zijn zo goed uitgerust, dat ze precies weten waar de grote criminelen zitten. De openbare aanklager in New York, Preet Bharara, is onverbiddelijk als het gaat om terrorisme. Hij stelt zich op het standpunt dat de misdaad na 9/11/2001 moet worden gezien als grensoverschrijdende criminaliteit en hierop moet de wetgeving kunnen inspelen.

  Preet Bharara zegt: “as crime has gone global and national security threats are global, in my view the long arm of the law has to get even longer. We can’t wait until bombs are going off”. Dus heel duidelijke taal van Preet Bharara. Dus Henk herrenberg maakt zomaar een herrie dat VHP-voorzitter Santokhi, e hebing gi Dino.

  Enkele dagen na de aanhouding van Dino Bouterse in Panama, was het president Bouterse zelf die publiekelijk verklaarde dat Dino Bouterse een volwassen man is en dat hij geen bemoeienis heeft met zijn zoon. Het is hier niet duidelijk hoe Santokhi de president lafhartig provoceert.

  Dino Bouterse heeft inmiddels een gedeeltelijke schuldbekentenis afgelegd in New York. Hij zelf bekende samenzwering om de Libanese terreurorganisatie Hezbollah te steunen, en de smokkel van tien kilogram cocaïne.

  Een zaak waar Dino Bouterse zelf schuld bekent, wordt toch gezegd dat Santokhi op politieke en andere podia tekeer gaat met voor ons Srananmans, het spook van Hezbollah en terrorisme in de richting van Dino. Hoe vaak worden de verdraaiingen van de woorden van Santokhi niet herhaald, ook in uitzendingen van staatsmedia.

  Srananmans zullen nooit en te nimmer toestaan dat de Noord-Amerikanen ook in ons land komen doen wat ze in vele landen in de wereld al hebben gedaan, net zomin als Srananmans zullen toestaan dat terreurorganisaties van waar dan ook, Suriname zullen infiltreren.

  Om heel simplistisch vast te stellen dat Desiré Delano Bouterse weer een coup zou plegen en dat de USA troepen zullen sturen naar Suriname om het land te bezetten, bevestigd alleen maar de boodschap die overduidelijk is overgebracht op 25 november 2014, door het verschijnen van president Bouterse in militair tenue, een ontwikkeling waarmee wij rekening mee moeten houden.

  Voorts wordt aan Herrenberg meegegeven dat de betekenis van ideologie als omvattend kader voor de interpretatie van nieuwe vraagstukken en ontwikkelingen, internationaal gezien, is afgenomen. Er zijn nieuwe politieke tegenstellingen ontstaan die niet meer eenvoudig te duiden en te interpreteren zijn in termen van oude waarden in een ‘links’-‘rechts’ schema.

  Een dringend beroep doen op de NPS, met name op voorzitter Gregory Rusland om zijn V-7 partijcombinatielid Chandrikapersad Santokhi aan te spreken en hem erop te wijzen dat zijn ingeslagen weg desastreus zal blijken te zijn voor de verdere vreedzame en harmonieuze ontwikkeling van ons land. Want als de vlam in de pan slaat gaat niemand dat vuur kunnen blussen. Het is hier duidelijk dat Herrenberg ook zinspeelt op een rassenstrijd.

  Het is ook evident dat Herrenberg de VHP en NPS tegen elkaar probeert uit te spelen, dat heeft president Bouterse in het verleden ook gedaan. Juist, met de V-7 combinatie krijgt het multi-etnische karakter van de samenleving een nieuwe kans. En de dialoog van de partijen staat centraal om in elkaar te investeren voor een vreedzame, democratische samenleving.

  Tenslotte wordt meegegeven dat de indoctrinatie, propaganda, leugenachtige voorlichting en verzwijgen van nieuws dat niet in het marxistische denken past, en het gemak waarmee Henk Herrenberg deze in zijn artikel heeft geponeerd, dat die de sociale cohesie van de samenleving aantasten.

  De Surinaamse samenleving is er al bekend mee dat de politiek correcten zichzelf zien als goed. De anderen zijn fout en moeten tot zwijgen worden gebracht. Dat maakt het moeilijk om kritiek te uiten op wat er in de samenleving gaande is. Critici worden al snel gedemoniseerd en ten onrechte uitgemaakt voor fascist of racist, soms worden ze bedreigd of aangevallen en in het ergste geval gedood. Volk van Suriname wees alert.

  Naipal A.I.


  Maak melding

 5. ligt suriname in afrika; eten surinamers apen of muizen vlees volgens het afrikaanse recept. ik dacht het niet. heb ik nu boslandcreolen soms beledigd?. is bouterse een afrikaan die klootzak! is er vliegtuig verkeer van afrika naar suriname? volgens mij niet. Zijn ze echt achterlijk aan het worden. Voor medische hulp moeten surinamers uitwijken naar colombia of costa rica en niet naar afrika….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.