‘Mega corruptieschandaal’ energiebedrijf bij justitie

62

PARAMARIBO, 5 feb – Parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS) heeft ‘mega corruptieschandaal’ op het bord gelegd van de justitie. Bij energiebedrijf EBS wordt op grote schaal geknoeid en gefraudeerd. De directie met hangen.

Volgens Tjin A Tsoi is de grote bosdoener Willy Duiker, waarnemend directeur bij het publieke bedrijf. Daar een verzoek bij de procureur-generaal is ingediend voor een justitieel onderzoek, zou Duiker uit zijn functie moeten worden ontheven. Onder regie van de topman zou betaald zijn voor noodaggregaten die nooit zijn geleverd. Het gaat om ruim twintig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer vijf miljoen euro). Daar blijft het niet bij.

Tjin A Tsoi zegt bewijzen te hebben dat een overeenkomst is getekend met een bedrijf dat is opgeheven. Het bedrijf kreeg miljoenen dollars ‘betaald’ uit een lening van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank. De parlementariër vindt deze praktijken des te verfoeilijker daar de energietarieven flink zijn opgeschroefd. Bedrijven moeten nu drie tot vier maal meer betalen. Uiteindelijk wordt dit doorberekend naar de klant.


62 REACTIES

 1. Het is toch een boevenbende. Ik zou de Surinaamse gemeenschap aanraden om vanaf nu de rekeningen van het energiebedrijf niet meer te betalen. Die gelden worden nog niet door de staat gebruikt. Het zijn de boeven die daarvan profiteren, dus het geld gaat naar oplichters.

  STOP MET BETALEN !!!!!!


  Maak melding

 2. Hoe betrouwbaar is deze informatie van Tjin A Tsoi ? 20 miljoen SRD kan je niet zomaar wegmoffelen of wegwerken in jou boekhouding !

  Was het niet deze Tjin A Tsoi die aan een ieder die wilde luisteren riep te vertellen dat de president een ‘jacht’ van oom Chally Phalad had gekocht met staatsgelden !

  Naderhand bleek die modderschuit en afgedankte vissersboot ‘Seadog’ door een totaal andere persoon te zijn gekocht.
  http://obsession-magazine.nl/?p=33580

  Hoe betrouwbaar zijn de mensen van de NPS en waarom zullen we hen weer regeermacht moeten geven ?


  Maak melding

 3. Het is toch wat!!! en dan de burgers en bedrijven opzadelen met hoge energie kosten. Corruptie heb je overal in de wereld maar dit is te erg, zeker als je weet dat energie een probleem was enkele maanden geleden. En dan ben je al jaren bezig om een stroomkabel te laten aanleggen, daar waar hij al was en door onoplettendheid niet is aangelegd. Ze pakken wel je vastrecht maar leveren, ho maar. Nu begrijp ik waarom het systeem bij de EBS niet klopt. Laten ze het hele bedrijf doorlichten. Liefst met een hele grote bezem!!!


  Maak melding

 4. Dit ranzige corrupte narco-staatje staat bol van dit soort praktijken. Het zit als een kankergezwel gewoekerd in deze cultuur, En al die regering-pooiers blijven zich maar verrijken. m
  Maar vooral weer op dat populistiche rovers- en dievengilde gaan stemmen in ruil voor een bak oud vreten en een lauwe parbo. Shame on you Surinam


  Maak melding

 5. @Weet !,

  Volgens mij weet je het zelf niet meer, waarom moet Arthur Tjin A Tsoi aangehouden worden. De beste man probeert juist corruptie te bestrijden. Deze man is een patriot in tegenstelling tot de paarse kliek welk rovend door het land trekken.


  Maak melding

 6. ik laat mij niet door het karretje spannen ik ben geen meeloper de verkiezingen naderen ,maar als men bewijuzen heeft dat er corruptie is gepleegt dan kent men de weg .waarom kent men de weg niet als wat deze tjin heeft gedaan met name randjitsingh ,santhoki,jogi trouwens de gehele front g7 om naar de rechter te stappen als zij bewijzen hebben tegen de regering bouterse zoals ze aangeven dat ze corrupt zijn .tjin is naar de rechter gestapt omdat hij zegt bewijzen te hebben dat is prima ,maar laat die genoemde namen dat ook doen als ze bewijzen hebben tegen de regering bouterse ik zou dat toe juichen ,in het geval van de ebs is het afwachten wat waar is en wat niet waar is voorzichtigheid is geboden .


  Maak melding

 7. @Pero

  Als de rechters in Suriname hun werk naar behoren zouden uitvoeren zouden wij heden niet opgezadeld zitten met een AMNESTIE LIJDER !!

  Als het m bouta gaat vertrouwen wij de rechters helemaal niet !!


  Maak melding

 8. ray
  je dwaald af van het onderwerp .
  ik heb vertrouwen in de surinaamse rechters zetzo als jij vertrouwen hebt in de nederlandse rechters .als het in het voordeel valt van de vhp verenigde hindoestaanse partij dan zijn de rechters goed ,als het in het nadeel valt van santhoki segebai valt zijn de rechters niet goed
  ray pero heeft vertrouwen pero is niet pessimistisch .die verkiezingen die georganiseert worden heb ik ook vertrouwen ray ,


  Maak melding

 9. @pero, je hebt geen enige respect en dat merk je steeds weer. Nooit haal je iets anders aan van Santhoki dan het woord Segebai.
  Segebai zijn familie heeft via de media gevraagd om zijn naam niet meer te gebruiken en dit doe je steeds weer.

  Bouterse is nu aan de macht en als hij en Belfort de ballen hebben brengen jullie Santhoki dan maar voor het gerecht over Segebai dan is het in een keer afgelopen.

  Een corrupte bende. Nu weet ik waarom Parmessar op z’n knieën gaat om op de NDP te gaan stemmen. Als ze winnen worden alle corrupte zaken niet meer onderzocht.
  Zie die zaak van Abrahams.

  Er is iets gebeurt en men erover praat zie dan hoe je niet tegen je verlies kan, omdat Bouterse niet sterk genoeg is en omdat het om zijn regering gaat!!!Je gaat altijd een ander punt van iemand zoeken om die in het zwart licht te plaatsten.


  Maak melding

 10. Corruptie is de grootste vijand van de staat. Hoe corrupter een land, hoe slechter het is voor het volk.

  Er zijn maar weinig landen op de wereld waar leiders openlijk drugs kunnen dealen, moorden of stelen zonder ervoor gestraft te hoeven worden.

  Suriname is geen rechtstaat maar mensen die veel macht en geld hebben hebben de recht in hun zakken.


  Maak melding

 11. ira
  kort en krachtig ,heeft santhoki segai persad respect ,heb jij respect voor anderen als ik lees wat je zegt .respect komt van twee kanten niet enkel van een kant .mijn president is door het surinaamse volk gekozen het is enkel jaloezie dat santhoki segebai persad leugens loopt te verkondigen .wie kaats moet de bal verwachten .mocht santhoki segebai president worden dan is het zelfde lot hem beschoren en het gaat nog erger worden .die respect gaat hij niet krijgen die een president moet krijgen reken maar .


  Maak melding

 12. Beste Pero
  Wij zijn het eens. Vertrouwen in de rechter moet je hebben en vermeende frauduleuze handelingen en verdenkingen moeten onderzocht worden door de bevoegde instantie.

  Regulier kan een parlementariër ongeacht zijn of haar kleur een dergelijke vraag omtrent vermeende misstanden, via het parlement, stellen aan de regering resp. de verantwoordelijke minister. De regering zal dan het eerste onderzoek doen en binnen een gestelde termijn rapporteren. Indien er reden is strafbare feiten te vermoeden gaat de regering naar het openbaar ministerie om aangifte te doen. De regering heeft een beter apparaat om onderzoek en aangifte te doen dan individuele parlementariërs.

  Nu een vraag aan U:
  Vindt u ook niet dat de regering als eerste de verplichting heeft formeel aangekaarte vermoede misstanden te onderzoeken en de DNA hier over inhoudelijk te rapporteren aan de DNA?

  Helaas lees ik en hoor ik (of het waar is weet ik niet) dat er heel veel vragen (door met namen de oppositie) gesteld worden aan de regering (incl. de president) waar echter nooit een antwoord op komt.
  Mijn vraag aan u is, Wat vindt u van het structureel niet beantwoorden (indien waar) van formeel gestelde vragen van DNA leden?


  Maak melding

 13. hans
  is deze pedofiel weer op die surinaamse site ,er zijn geen kleine jongens en meisjes op deze site hans .in nederland worden jullie vrijgelaten als jullie kinderen hebben misbruikt in su ga je brommen jammer dat ze geen pedos castreren in suriname .
  ik heb ik de telegraaf gelezen dat een van die 80 verkrachters zelfmoord heeft gepleegt die dat meisje heeft verkracht .
  begin die wanorde in nederland onder de loep te nemen hans ,jou veiligheid baas van aivd heeft weer gevaalt zoals altijd .ze zijn smeerlappen kinderverkrachters zijn het .als het om kinderen gaat zijn jullie kampioen in het misbruiken van kinderen .hou jij je bezig met nederland en ik hou mij bezig met su .genoeg ellende in nederland hans .ik heb jou nooit gezien hoeft ook niet maar jou soort zou ik niet vertrouwen met kleine kinderen .


  Maak melding

 14. Deze duiker doet zijn naam geen eer aan. Hij duikt niet door openlijk te stelen.
  Hij duikt niet door openlijk bysides te hebben en zijn familie te bevoordelen.
  Hij duikt niet door anderen te beschadigen
  Hij duikt niet door zijn fraude te maskeren
  Neen deze Duiker doet alles om opgepakt en opgesloten te worden maar tja, hij geniet bescherming want hij schuilt onder de paraplu van NDP net als bekende spreken op het podium te Para.


  Maak melding

 15. hans
  je zegt tegen ira geen energie in mij stoppen .

  welke energie hebben jullie , wat voor wezenlijke bijdrage kan jij leveren leg uit .ik generaliseer niet maar ik verzeker jou dat als mensen van jou leeftijd ergens in een arm land rond lopen zijn velen van jullie een potentieel gevaar voor kleine jongens en meisjes .
  waarom gaat die pedo partij naar de europese hof om dedos toch te legaliseren .jou minister van justitie probeert die zaak van henink in de doofpot te stoppen over die vermeende misbruik van minderjarige jongens in turkye .jullie moeten je schamen dat jullie veiligheidbaas zulke ordinaire vuile pedofielle veilgheid baas zulke smerige praktijken op na houd en de minister van justitie probeert hem het hand boven het hoofd te houden .steek daar je energie in
  het zou nuttig zijn maar dat doe je niet je denkt eerder dat je surinamers de les kan voor lezen .wij leven in in de tijd waar front het voor het zeggen had en naar nederland luisterde met uitzondering van vene .hans doe mij een genoegen en stop je energie in die pedofiellen vereniging van martein wie weet ben je ook lid van ,jullie zijn moeilijk te vertrouwen als het om kinderen gaat .voorzichtigheid is geboden .


  Maak melding

 16. @pero, over respect gesproken:::zomaar noem je hans een pedofiel. Zie maar waar jou kwaliteit zit. In het negatieve.

  Jou baas heeft de trekker overgehaald en heeft twee militairen neer geschoten. Getuigen waren erbij en dit stond ook in de krant met naam en al. Jou baas Bouterse heeft NOOIT een advocaat genomen om zijn recht te halen, omdat men hem zomaar beschuldigd.

  Hoe ziek moet jij nou niet zijn om dood te vallen voor iemand die jou geen 3x daags eten geeft.


  Maak melding

 17. @Pero……ff een wake-up call.

  Jouw drugsveroordeelde baas en meervoudig moordenaar is NIET door het volk gekozen maar middels achterkamertjespolitiek en handjeklap met Brunswijk en Somo. Dus ff je paarse bril afzetten en je neus uit het wit halen dan krijg je weer een realistische kijk op de zaken.


  Maak melding

 18. pero je stopt jou energie in de verkeerde discussie,ongefundeerde aanvallen op hans.het zou je sieren als je gewoon inhoudelijk ingaat op het stukje van jojo.maar aangezien jojo jou zelfs op sommige punten gelijk geeft,geef je desondanks geen respons .waarom niet reageren op een goed inhoudelijk gesprek,maar hard om je heenslaan(weet dat dit makkelijker is,maar ga eens inhoudelijk in misschien krijg je dan ook een beetje respect).als je niet reageert kan ik niet anders dan de conclussie trekken dat wat jojo verwoordt de harde waarheid is.niet openstaan voor kritiek dat is in lijn van de ndp pero laat mij jou een ding vertellen jou ndp zal in jou beleving veel voor je hebben gedaan,maar geloof mij ze hebben op vele gebieden gefaald ,ik hoef het niet op te sommen dat doen ze hier elke dag al voor jou. oke dat was het jojo en ik en meerde wachten met belangstelling op jou INHOUDELIJKE antwoordt.


  Maak melding

 19. Moderator, het is op dit moment 14:03 uur en zou ik graag willen weten waarom mijn posting van hedenmorgen 07:28 uur nog steeds niet is goed gekeurd ?


  Maak melding

 20. Advocaat Benito Pick voerde aan, dat de strafwetgeving tot doel heeft normafwijkend gedrag te corrigeren en daders te resocialiseren zodat ze weer op het rechte pad komen en weer kunnen deelnemen aan de samenleving. Bij “dood als straf” kan de dader niet gecorrigeerd en ook niet geresocialiseerd worden.

  Hoe vaak moet je toestaan dat een dader de fout ingaat?
  Amerika zegt three times and out. Een hardleerse criminelen die het niet afleren kunnen niet gecorrigeerd en ook niet geresocialiseerd worden want het blijkt dat ze vaak genoeg weer de fout ingaan.

  Van mij mogen ze een moordenaar die 2 keer de fout ingaat de doodstraf geven. Het zal je naaste zijn die sterft bij een roofmoord.


  Maak melding

 21. @Milton,

  Moderator, het is op dit moment 14:03 uur en zou ik graag willen weten waarom mijn posting van hedenmorgen 07:28 uur nog steeds niet is goed gekeurd ?

  ————————————————————————————

  De moderator is niet gek. It’s pay backtime en zet je maar schrap,
  10 feb as. gaat Dino Bouterse levenslang de bak in.


  Maak melding

 22. De paarse Mega Combinatie vol paarse elite corruptelingen krijsen…neks no fout..ondertussen gaan vele oliedomme paarse stommelingen het slechte voorbeeld volgen van hun misleiders en paarse lijders……..a fout a no neks…misdaad loont onder het bewind van baas en lon, se sijn onberechte mistatigers,,,neks no fout, leve onse onschuldige misdadigers.


  Maak melding

 23. Mensen snappen jullie dit nog, ikke niet.

  “Volgens Tjin A Tsoi is de grote bosdoener Willy Duiker, waarnemend directeur bij het publieke bedrijf. Daar een verzoek bij de procureur-generaal is ingediend voor een justitieel onderzoek, zou Duiker uit zijn functie moeten worden ontheven. ”

  Alleen om bovenstaande redenen zou je deze Tjin a tsoi nooit serieus mogen nemen, deze mensen zijn zo zielig en triest, blijkbaar gaat het om heel iets anders, dan deze fronter ons wil doen geloven.

  Waarom zou Duiker nu al uit zijn functie moeten worden ontheven? Er is alleen “een verzoek bij de procureur-generaal ingediend voor een justitieel onderzoek”, stel dat de PG het verzoek heeft bekeken en geen reden ziet voor onderzoek, wat dan. Die Duiker zou inmiddels ontheven zijn, stapt naar de rechter en de staat mag weer gaan dokken.

  En deze mensen zouden de rechtstaat willen herstellen terwijl elke actie en elk woord van ze duidelijk aangeeft dat ze juist diezelfde rechtstaat proberen te ondermijnen.

  Maar ja het zijn ook maar gewone hypocriete fronters.


  Maak melding

 24. @Pero

  Ik weiger mijn vertrouwen te leggen in een Amnestie lijder.
  Een echte leider heft geen AMNESTIE nodig, een echte lijder is geen international gezochte crimineel, een echte leider prijkt niet op the wanted lijst van de inter en Europol,een echte leider reist de wereld rond en is niet beperkt tot reizen van een paar landen alleen, een echte leider heft geen zoon die terroristen wil importeren n aan drugs en wapenhandel doet,
  Een echte leider vsleept geen 15 mensen uit hun besd in pyama’s en schiet ze ,morsdood niet,een echte leider huilt niet om een vergevings en verzoenings committee op te richten, leiders die niks kwaad doen hebben geen verzoening en vergevings committee nodig je baasje heft gezondigd en vraagt om vergeving !!!!
  Ps

  Die van SEGEBAI,
  toen de rechters nog fungeerden vroegen ze je baasje om bewijs te leveren, toen huilde je baasje tranen met tuiten en zei….ik ben een jokkebrok,een Leugenaar,ik lieg alsof het gedrukt staat…snik…snik….


  Maak melding

 25. @pero, special voor jou,

  Naar aanleiding van het artikel van Henk Herrenberg in diverse media met als titel ‘Santokhi e hebing gi Dino en provoceert president lafhartig’ wordt opgemerkt dat beweringen met gemak worden geponeerd als vaststaande feiten. Het is weerzinwekkend en walgelijk van Henk Herrenberg om VHP-voorzitter Chan Santokhi te demoniseren. De Amerikanen hebben VHP-voorzitter Chan Santokhi niet nodig om de grensoverschrijdende criminaliteit aan te pakken.

  Wat heeft VHP-voorzitter Santokhi met de zaak Dino Bouterse te maken? VHP-voorzitter Chan Santokhi betreedt politieke en andere podia om de samenleving te informeren over het slechte beleid van de regering en hoe bepaalde Surinamers, het land in een kwaaddaglicht stellen. Ik vraag me af hoe VHP-voorzitter Chan Santokhi, Dino Bouterse heeft verzwaard en president Bouterse op lafhartige wijze geprovoceerd?

  Het is duidelijk dat Herrenberg rechtvaardigingsgronden zoekt voor een staatsgreep. Niet voorzitter Chan Santokhi, maar Henk Herrenberg is op de hoogte van welke methoden de Verenigde Staten van Noord-Amerika gebruiken om via hun inlichtingendiensten mensen te lokken in hun val van terrorisme. Als Henk Herrenberg weet welke methoden die Amerikanen gebruiken om mensen in de val te lokken moest hij Dino Bouterse hebben ingelicht.

  De Amerikaanse inlichtingendiensten zijn zo goed uitgerust, dat ze precies weten waar de grote criminelen zitten. De openbare aanklager in New York, Preet Bharara, is onverbiddelijk als het gaat om terrorisme. Hij stelt zich op het standpunt dat de misdaad na 9/11/2001 moet worden gezien als grensoverschrijdende criminaliteit en hierop moet de wetgeving kunnen inspelen.

  Preet Bharara zegt: “as crime has gone global and national security threats are global, in my view the long arm of the law has to get even longer. We can’t wait until bombs are going off”. Dus heel duidelijke taal van Preet Bharara. Dus Henk herrenberg maakt zomaar een herrie dat VHP-voorzitter Santokhi, e hebing gi Dino.

  Enkele dagen na de aanhouding van Dino Bouterse in Panama, was het president Bouterse zelf die publiekelijk verklaarde dat Dino Bouterse een volwassen man is en dat hij geen bemoeienis heeft met zijn zoon. Het is hier niet duidelijk hoe Santokhi de president lafhartig provoceert.

  Dino Bouterse heeft inmiddels een gedeeltelijke schuldbekentenis afgelegd in New York. Hij zelf bekende samenzwering om de Libanese terreurorganisatie Hezbollah te steunen, en de smokkel van tien kilogram cocaïne.

  Een zaak waar Dino Bouterse zelf schuld bekent, wordt toch gezegd dat Santokhi op politieke en andere podia tekeer gaat met voor ons Srananmans, het spook van Hezbollah en terrorisme in de richting van Dino. Hoe vaak worden de verdraaiingen van de woorden van Santokhi niet herhaald, ook in uitzendingen van staatsmedia.

  Srananmans zullen nooit en te nimmer toestaan dat de Noord-Amerikanen ook in ons land komen doen wat ze in vele landen in de wereld al hebben gedaan, net zomin als Srananmans zullen toestaan dat terreurorganisaties van waar dan ook, Suriname zullen infiltreren.

  Om heel simplistisch vast te stellen dat Desiré Delano Bouterse weer een coup zou plegen en dat de USA troepen zullen sturen naar Suriname om het land te bezetten, bevestigd alleen maar de boodschap die overduidelijk is overgebracht op 25 november 2014, door het verschijnen van president Bouterse in militair tenue, een ontwikkeling waarmee wij rekening mee moeten houden.

  Voorts wordt aan Herrenberg meegegeven dat de betekenis van ideologie als omvattend kader voor de interpretatie van nieuwe vraagstukken en ontwikkelingen, internationaal gezien, is afgenomen. Er zijn nieuwe politieke tegenstellingen ontstaan die niet meer eenvoudig te duiden en te interpreteren zijn in termen van oude waarden in een ‘links’-‘rechts’ schema.

  Een dringend beroep doen op de NPS, met name op voorzitter Gregory Rusland om zijn V-7 partijcombinatielid Chandrikapersad Santokhi aan te spreken en hem erop te wijzen dat zijn ingeslagen weg desastreus zal blijken te zijn voor de verdere vreedzame en harmonieuze ontwikkeling van ons land. Want als de vlam in de pan slaat gaat niemand dat vuur kunnen blussen. Het is hier duidelijk dat Herrenberg ook zinspeelt op een rassenstrijd.

  Het is ook evident dat Herrenberg de VHP en NPS tegen elkaar probeert uit te spelen, dat heeft president Bouterse in het verleden ook gedaan. Juist, met de V-7 combinatie krijgt het multi-etnische karakter van de samenleving een nieuwe kans. En de dialoog van de partijen staat centraal om in elkaar te investeren voor een vreedzame, democratische samenleving.

  Tenslotte wordt meegegeven dat de indoctrinatie, propaganda, leugenachtige voorlichting en verzwijgen van nieuws dat niet in het marxistische denken past, en het gemak waarmee Henk Herrenberg deze in zijn artikel heeft geponeerd, dat die de sociale cohesie van de samenleving aantasten.

  De Surinaamse samenleving is er al bekend mee dat de politiek correcten zichzelf zien als goed. De anderen zijn fout en moeten tot zwijgen worden gebracht. Dat maakt het moeilijk om kritiek te uiten op wat er in de samenleving gaande is. Critici worden al snel gedemoniseerd en ten onrechte uitgemaakt voor fascist of racist, soms worden ze bedreigd of aangevallen en in het ergste geval gedood. Volk van Suriname wees alert.

  Naipal A.I.


  Maak melding

 26. Ray, weet je waarom herrenberg nu loops is, omdat hij eerst begonnen was met de paspoorten zwendel in china. Dus deze hele kliek hebben duizenden ongedekte reisdocumenten in hun bezit!!!! en potie santokie is nu ineens de boosdoener.


  Maak melding

 27. @Sabidirie.

  Wat bedoel je precies met het artikel van Raj: je zit de site te vervuilen met de meest walgelijke artikelen?

  Ik vond zijn posting onweerlegbaar.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 28. Dit verhaal is slechts het bewijs van het feit dat er een patroon zit in het gedrag van Bouterse en de heel bende.

  Overal en op alle hoge posten zitten alleen vrienden of familie van Bouterse. Velen hebben functies van Bouterse gekregen met het oogmerk om gelden te verduisteren VOOR BOUTERSE.

  Vervolgens blijven ze vrienden van Bouterse zoals Abraham en nu deze directeur van EBS. Ook deze Willy Duiker zal onder de vleugels van Bouterse zeer veilig zijn!

  Kort gezegd, er zijn diverse frauduleuze handelingen gepleegd DOOR BOUTERSE:

  1. Hogere rekening Balast Nedam;
  2. 20 miljoen voor de Surinaamse verkiezingen;
  3. Fraude en verduistering door Abrahams in opdracht van Bouters;

  4. Fraude bij EBS 5 miljoen euro met nota bene geleende geld…..

  Dit zijn maar enkele zaken die ik heb genoemd……..

  Conclusie:
  Bouterse weet dat het eenmalig is geweest dat die president was. Uiteraard wilt hij nu de toekomst van hemzelf, zijn familie en vrienden veilig stellen.

  Wat er nu gebeurt in Suriname is echt de kas heel leegplukken, en zelfs geleende geld dat nog ooit terug betaald moet worden door het LAND EN VOLK wend Bouterse en zijn vrienden aan om zichzelf te verrijken.

  Teleurstelling:
  ONZE PG is gecastreerd dus er zal weer NIETS gebeurden.

  Ik vraag de V7 om aan naar alle criminele activiteiten door mensen uit de huidige regering een onderzoek in te stellen door justitie zodra zij aan de macht komen.

  En mensen, laten we wel wezen:

  Bouterse moet echt oprotten en straks wel worden uitgeleverd aan NL, hij MOET zijn straf echt krijgen!


  Maak melding

 29. Megacombi-schandaal!

  Ach Arthur, het suri-volk vind het niet erg om regelmatig in het donker te zitten.
  Als bouta maar van ze houd.

  Het suri-volk vind het ook niet erg als hun elektra het begeeft vanwege de vele black-outs, ze halen dan gelijk een nieuw surinees product voor de helft van de prijs.

  De suri-ondernemers vinden het ook best, ze vriezen de ontdooiende producten rustik weer in voor verdere verkoop.

  Als de elektra-prijs maar laag blijft en bouta houd van ze, dan zijn ze uiterest tevreden.

  Helaas Arthur, je hebt je best gedaan, maar dit volk ligt hier niet wakker van, als ze het probleem überhaupt begrijpen.


  Maak melding

 30. En zo gaat het al jaren toe in Su en de tamme lammetjes kijken
  weemoedig toe.

  als jullie denken dat de PG wat zal doen , heeft boter op zijn kop.

  Punwasi heeft toch ook nooit wat gedaan met al die dossiers .

  de nieuwe PG is benoemd door Bouta ,denk je heus dat hij zijn
  goed betaalde baan op het spel zal zetten . FORGET IT !!!

  en zo modderen we voort te lek Sranang trong Subabwe .


  Maak melding

 31. “Waarom zou Duiker nu al uit zijn functie moeten worden ontheven? Er is alleen “een verzoek bij de procureur-generaal ingediend voor een justitieel onderzoek”, stel dat de PG het verzoek heeft bekeken en geen reden ziet voor onderzoek, wat dan.”
  ========

  @Sabidirie,

  Dit is het eerste waar ik aan dacht bij het lezen van dit artikel.
  Het akademisch geschoolde front kader heeft echter niet in de gaten dat dit gewoon een manier is om goedkoop te scoren en wat media aandacht te trekken.

  Zij hebben de boot finaal gemist en denken dat ze nog in de 60er jaren leven; de tijd van Mi Kumba Blaka.


  Maak melding

 32. VHP alweer ontmaskerd met manipuleren van cijfers om stemgedrag te beïnvloeden
  bron GFC
  Politieke analyses Hardeo Ramadhin losse flodders
  De politieke analyses van VHP -propagandist Hardeo Ramadhin zijn losse flodders. Dat blijkt uit de diverse reacties van burgers. Zelfs mijn studenten van de studierichting statistiek weten dat de analyses van deze propagandist niet kloppen.
  Ook in dit artikel zal ik aantonen dat de analyses van deze propagandist in de vuilniston thuishoren.
  NDP behaalt zetel in Commewijne op eigen kracht
  Volgens deze propagandist heeft de NDP in Commewijne in 2010 met ondersteuning van KTPI een zetel behaald. Dit berust absoluut niet op waarheid. blijkt dat de NDP in 2010 de zetel puur op eigen kracht heeft gehaald 2551 stemmen
  Aantal stemmen verkiezing 2010 naar combinatie in Commewijne 2551 stemmen.
  Afwijking van eigen theorie
  Voor politieke analyses over Commewijne wijkt hij af van zijn eigen theorieën die hij gebruikt om analyses te maken over Nickerie. Dit is uiteraard te verwachten van deze VHP- propagandist. In zijn analyse over Nickerie geeft hij aan dat de NDP 4.704 stemmen heeft verloren met vertrek van vier parlementariërs. Met betrekking tot Commewijne wijkt hij af van deze theorie, want daar hebben de kiezers op de NPS gestemd en niet op de heer Pollack.
  Ik citeer uit zijn artikel: ,,De praktijk heeft geleerd dat de kandidaten die goed scoren bij een bepaalde politieke partij niet automatisch in een andere politieke partij evenveel stemmen behalen.’’ Voor de analyses in Nickerie gaat deze theorie volgens hem niet op. Wie houdt wie voor de gek?
  V7 haalt zeker geen drie zetel in Commewijne
  Verder beweert hij dat V7 in Commewijne goed is voor drie zetels. Ook dit is volgens zijn eigen analyses niet waar. Uit cijfers gepresenteerd zou de NDP puur rekenkundig en bij ongewijzigd kiesgedrag bekeken twee zetels halen in Commewijne. (Gebaseerd op de theorie van dhr. H. Ramadhin). : Aantal stemmen verkiezing 2010 naar combinatie in Commewijne 4457
  Rekening houden met storingstermen
  Hiermee toon ik aan dat de analysis van deze VHP -propagandist niet kloppen. Vermoedelijk vergeet hij dat hij rekening moet houden met storingstermen, wanneer hij statistische uitspraken doet. De heer Gregory Rijssen heeft in zijn artikel heel netjes enkele van deze storingstermen waarmee er rekening gehouden dient te worden, besproken.
  NDP grootste winnaar in Commewijne
  De NDP wordt de grootste winnaar in Commewijne. In het bijzonder, omdat de huidige regering veel ontwikkelingen teweeg heeft gebracht in het district. Enkele hiervan zijn bouw middelbare school, circa duizend grondpapieren, microkredieten, studiefinanciering en de sociale wetten.
  Volk niet misleiden. Meneer Ramadhin moet weten dat wij in een tijdperk leven waar je het volk niet kan misleiden. Vooral met de vele ontwikkelingen op het gebied van onderwijs is het onmogelijk om het volk te misleiden. Daarom doe ik een dringend verzoek op u om het volk correct te informeren.


  Maak melding

 33. Frontliner zal je nooit horen zeggen dat er in Suriname geen corruptie is, overal in de wereld vind er corruptie plaats maar we moeten in Suriname naar de poppetjes kijken. Men doet alsof de NDP regering verantwoordelijk is voor de fraude, maar fraude vond al plaats tijdens de regering VHP en NPS en nu kom meneer tjon met bewijzen die tijdens Front regering onder het mat werd geveegd. Bij de staats energie bedrijf zijn al die top mensen van NPS maar Vooral VHP is daar flink vertegenwoordigd die door front zijn geplaats. Regering NDP heeft geen keus maar moet werken met de corrupte Front legioen die in alle staatsbedrijven zijn vertegenwoordig. Als regering NDP alle corrupte frontmannetje eruit zou schoppen dan zouden de NPS en VHP naar de rechter stappen en de NDP beschuldigen van politieke zuivering. We kennen de Zaak Guno Castelen Partijleider van SPA met zijn heerlijk directeur functie, directeur havenbedrijf voor 10 jaar als dankje voor zijn trouw aan front. Toen de NDP aan de macht kwam waren de 10 jaar al verstreken maar Guno Castelen Partijleider van SPA had eigen handig een onrechtmatige clausule van 10 jaar ingebouwd en wilde blijven zitten als directeur. Regering Bouterse heeft met Moeite deze hyena eruit kunnen schoppen. Bij de staats energiebedrijf heb je heel wat corrupte NPS en VHP mannetjes met de allure van Guno Castelen die allemaal politiek partij geallieerd zijn en de boel zonder schaamte roven . mijn hoop is dat Regering NDP dit aangrijpt en de bezem uit de kast haalt en alle staatbedrijven schoonveeg van deze Corrupte Front bende!


  Maak melding

 34. Het zal wederom tot op de bodem onderzocht worden.
  Herinneren wij het onderzoek naar de verdwenen miljoenen
  van de laatste Carifesta nog? Tot op de bodem!!!

  Ja, dat de bodem net zo diep is als 18000 volkswoningen
  weten wij ook zo zoetjesaan. Allemaal Nationale Dieven Praktijken.


  Maak melding

 35. Beste mensen::::lees wat er gebeurt:::

  PARAMARIBO – In het Casewinicagebied is donderdagmorgen een vliegtuig met cocaïne geland. Hoeveel drugs aan boord waren is nog niet bekend.

  Eenheden van het Korps Politie Suriname en de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA zijn al ter plekke. Nadere berichtgeving volgt


  Maak melding

 36. Ira
  Beste mensen::::lees wat er gebeurt:::
  PARAMARIBO – In het Casewinicagebied is donderdagmorgen een vliegtuig met cocaïne geland. Hoeveel drugs aan boord waren is nog niet bekend.
  Eenheden van het Korps Politie Suriname en de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA zijn al ter plekke. Nadere berichtgeving volgt
  >
  >
  Ira ik heb geen woorden voor je leugens je bent kopie van de VHP, je suggereert dat er drugs waren in de vliegtuigen ze hebben niks gevonden en de Amerikaanse DEA is aanwezig , vertel ons sinds wanneer zijn de Amerikaanse DEA bevoegd om politie agent in Suriname te spelen. Er zijn geren 1 amerikanen aanwezig de politie is een kijkje gaan nemen maar kon niks vinden. dit zijn de officiële kranten berichten. lees hier onder van 2 verschillende Surinaams website.
  Autoriteiten hebben vanochtend omstreeks 3.00 uur een sos-signaal opgevangen dat een vliegtuigje geland was in het Cassewinica gebied, waar er overwegend Inheemsen wonen.Dit bracht Cliff Limburg een uur terug als breaking news in Bakana Tori.
  Omdat in dat gebied in het verleden vaker drugsvliegtuigen zijn geland, zijn er speciale eenheden van de politie naar het gebied gestuurd.
  Zij hebben echter geen vliegtuig kunnen waarnemen. Het onderzoek wordt voortgezet.
  Geen spoor van mogelijke vliegtuiglanding Joden Savanne
  05 Feb, 15:37
  De speciale eenheden van de politie hebben niks gevonden in het Joden Savanne gebied. De Centrale Meldkamer van de politie kreeg vannacht een bericht van de Luchtvaartdienst over een sos-signaal dat was opgevangen. Dit zou afkomstig kunnen zijn van vliegtuig.
  Het signaal zou ook kunnen komen van een vliegtuig dat een noodlanding zou hebben gemaakt. In het verleden zijn vaker ‘drugsvliegtuigen’ in het gebied geland. Starnieuws verneemt dat de speciale diensten van de politie niets hebben gevonden.
  Het onderzoek zal worden voortgezet door de politie.


  Maak melding

 37. Het komt vaak voor wanneer men het woord rovers in Suriname hoort dan begin meteen met de schuldige naar de marron te wijzen met de lelijke woorden ze zijn lui en ze zijn degene die Suriname onveilig maken. Ik heb vaak gewaarschuwd dat rovers in alle etnische groepen voorkomt en het is niet een groep die aan het roven zijn en derest zijn keurige burgers. het zijn bepaalde mensen van een etnische partij vergezel door hun aanhang die zulke beschuldigingen uiten. Hier hebben jullie een krantenartikel en lees wie de daders zijn, wanneer jullie het woord roven hoort wijs niet meteen met de schuldige vinger naar de Marrons om je beter te voelen!
  Bron GFC nieuws
  Drie brute rovers gepakt
  n een geval waarbij een oudere heer in de avond van woensdag28 januari in zijn woning overvallen en beroofd werd, heeft de politie drie verdachten aangehouden en in verzekering gesteld.
  dit zegt de Public Relations van de politie. De criminelen waren de woning te Palm Village in het district Commewijne binnengedrongen waarna zij de bewoner overrompelden. Het slachtoffer werd met een hard voorwerp geslagen op zijn hoofd. Uit het huis zijn geldbedragen in vreemde valuta en Surinaamse Dollars buitgemaakt. De verdachten zijn van Guyanese afkomst.


  Maak melding

 38. ira je zit in nederland weet jij honderd procent dat het cocaine is .boi no tak san lik ding tai wiesmang na tete .zo worden die dingen de wereld in geslingert ,zo ook het gevalm caram .klakkeloos nemen deze losers berichten aan die nog geen eens zijn gecontroleert of het waar is of niet .ja baja het is deze fronters g7 losers met een paplepel ingegoten om ongenuanceerde uitspraken te doen .
  fronters zien spoken .


  Maak melding

 39. @Frontliner

  Corruptie en Suriname of Ontwikkelingslanden zijn onafscheidelijk. Het is juist deze regering die zo hard beloofde paal en perk te stellen en iedereen op te sluiten.
  Wel nu de belofte is gebroken er is niets van terecht gekomen. Zelfs een wet die al voorbereid was is er in bijna 5 jaar niet gekomen.
  Als men grote woorden spreekt mag men daar na 5 jaar regeren op afgerekend worden. Zeker als het niet minder geworden is maar publiekelijk bedreven wordt.

  U stelt dat NPSers en VHPers het voor het zeggen hebben bij EBS.
  Vice President heeft per oktober 2010 de RvC vervangen.
  Toen Keneth Vasseur CEO werd is Andy Rusland President Commissaris geworden. Ook Boerenveen en Jozefzoon zitten aan in de RvC.
  Dus vertel niet dat NPS en VHP iets te vertellen hebben.

  Neem ook het volgende op. 14.02.2014 publiceerde dagblad Suriname reeds dat de heer Duiker via een door hem zelf opgericht bedrijf (GLINS) een bedrijf uit China inschakelt ten behoeve van EBS. GLINS en daarmee Duiker incasseren via voor de betreffende opdrachten provisies van 3 tot 5% het geen uit eindelijk heel stevige bedragen worden.

  Beste Frontliner aub wel de realiteit van de afgelopen jaren onder ogen zien.
  Denkt u eens na over de afkoopsom van de heer Vasseur en al diens dubbele petten die hij op had.

  De VHP nog de NPS hebben niets meer te maken met de leiding van EBS.

  Ga aub niet terug naar Chiragally. is geheel duidelijk. Echter indien de president iets aan Fraude en Corruptie had willen doen dan had hij Chiragally aangepakt en hem niet laten lopen.


  Maak melding

 40. @milton
  Hoe betrouwbaar is deze informatie van Tjin A Tsoi ? 20 miljoen SRD kan je niet zomaar wegmoffelen of wegwerken in jou boekhouding !
  ================
  Je hebt duidelijk problemen met lezen en weet niet van de boeken.
  Tjin A Tsoi heeft duidelijk aangegeven dat er boekingen gedaan zijn volgens welk grote bedragen betaald zijn aan een bedrijf dat al niet meer bestaat. Zo’n truuk is bij een slechte adm.organisatie simpel te regelen. -1- Je maakt eerst in de administratie een relatie aan die een bankrekening van jou gebruikt. Kortom een fake bedrijf waarjij eigenaar van bent. -2- Je stuurt een opdracht naar dat bedrijf. -3- Je bevestigd dat aan dit bedrijf dat ze de opdracht hebben uitgevoerd. Liefst iets van advies zodat er geen ontbrekende voorraden zijn. -4- Vervolgens stuur je namens dat bedrijf een factuur. -5- Je belt namens dat bedrijf de boekhouding of namens Abrahams om te vertellen dat de rekening snel voldaan moet worden.
  Op die factuur van jou en in het systeem staan de bankgegevens van jouw fake bedrijf.

  En kijk eens aan. Volgens de boekhouding si alles OK. en zelfs de accountant is tevreden. Maar dat komt omdat de meeste accountant slapend rijk willen worden.

  En dit was nog maar een simpele truc. Ik heb er andere ontmaskerd en gemeld. in NL. en EU.


  Maak melding

 41. Ongenuanceerd : Onze Baas moet ELF jaar onherroepelijk
  zitten voor Harddrugshandel ! Onze Baas is bang voor een
  Anti-corruptiewet en nog banger voor een gedegen
  Sranang Screeningswet !

  Onze Baas is heel eerlijk hoor, maar de Staatskas in LEEG
  en Al onze RESERVES verdwijnen !

  Dus vraagt onze Baas vertrouwen om de 17.859 woningen af
  te kunnen bouwen !

  Fronters snappen Onze Baas niet, zij begrijpen niet dat
  de Gratis-staat van Baas ook al lang bestaat in Venezuela
  en Cuba ! Daar gaat alles prima ! Geen onderdrukking of zo !

  Veel mensenrechten en veel welvaart !

  Dus brada nanga sisa, un no spang, a monnie de !

  PS : Strafzaak in USA tegen zoon can de Baas, Dino, is poppenkast, een complot, hij komt ZEKER vrij. Ook heeft
  hij GEEN handlangers of mede-verdachten in ons Sranang !

  Obama moet uitkijken voor de Wraak van Baas !


  Maak melding

 42. De nergens op gebaseerde verdachtmakingen van Pero neem ik niet serieus schijnt een normale gang van zaken te zijn bij De NDP (ers), gezien de berichten over massaal overstappende VHPers in Wanica naar de NDP, (ik heb verzocht die namen en de leeftijden bekent te maken , maar tot heden nul op rekest) en de aanvallen van Abrahams en Gekke Henkie Herrenberg op Santokhi en de VHP, niets anders dan ordinaire vuilspuiterij, kun je dan anders verwachten van een simpele cassaveplanter die al tot over zijn oren in het hol van DDB gekropen is, dan kun je inderdaad de realiteit niet meer zien.
  Maar wat ik wel erg vindt dat er hier een “laffe hond” vanuit de anonimiteit onder mijn naam een posting plaatst naar Henk Molenaar toe, deze minkukel volgt blijkbaar de verdeel en heers poltiek toe die ook Bouterse graag toepast, gewoon volk van laag allooi


  Maak melding

 43. @hans

  Laffe honden, net zo laf als de mensen in dec.82 op de vlucht in de rug neerschieten
  =================================
  Je tekst komt een beetje ongelukkig over en kan verkeerd gelezen worden. Ik neem aan dat je het volgende bedoelde.

  Laffe honden, net zo laf als de mensen DIE in dec.82 lafhartig op mensen die zogenaamd op de vlucht waren frontaal, neerschoten.


  Maak melding

 44. hans

  ze hebben miechiel de ruyter een nationale held gemaakt voor wat hij andere volken heeft aangedaan ,voor je oordeeld over anderen kijk eerst om je heen en daarom zeg ik kijk eerst in eigen huis voor je anderen veroordeeld .die balk in eigen oog zie je niet maar deze pedofiel ziet wel die splinter in de ogen van een ander .hans je komt veel heel veel tekort .indonesie heeft een drugs handelaar opgehangen en nederland wilde deze indonesiers de les gaan voorlezen ,ik moest werkelijk mijn schouders ophalen toen ik dat moest lezen .zoveel ellende hebben deze nederlanders in dat land aangericht en ze dachten de indonesiers de les voor te gaan lezen over hun recht systeem !!! nederland moet dimmen .ze hadden ook gedacht het surinaamse volk de les voor te lezen maar weer hebben ze gevaalt .nederland moet zich gaan bezinnen dat hebben ze nog steeds niet gedaan .het is geen front die bepaalt het volk bepaalt .


  Maak melding

 45. Beste Pero

  “het is geen front die bepaalt het volk bepaalt”.

  u lijkt een beetje in de war te zijn.

  De regering heeft incl. 2 geleende BEP zetels een minderheid. Het vol bepaald dus niet.

  Ook alles wat u aanhaalt over Nederland is klinkklare onzin.
  Michiel de Ruyter was een admiraal tijdens de 2de en 3de Engelse oorlogen. Hij heeft zeeslagen geleverd met Engeland, Frankrijk en expedities tegen Berber zeerovers. Hij heeft Engeland vernederd door het slagschip van hun Admiraal op te halen in Engeland.
  U bedoeld Jan Pieterzn Coen. Nederland is zich echt wel bewust was deze meneer heeft uitgevreten. U kijkt in de geschiedenisboekjes van 40 jaar geleden.

  Nederland heeft Indonesie echt niet de les gelezen vanwege het veroordelen van een drugscrimineel. Nederland heeft de belangen van een Nederlander te behartigen en duidelijk gemaakt dat de doodstraf niet met onze maatstaven overeenkomt. Alles is verder gewoon. De Ambasadeur is weer terug, Net als die van Nederland naar Suriname.

  U heeft te lange tenen en legt alles uit zoals Bouterse en Lackin het dromen. Nederland zal geen enkel autonoom land de les lezen. Het Nederlandse vingertje is gewoon een let op signaal waarmee de normen en waarden van Nederland aangegeven worden. Als u zich daar aan stoort is uw probleem.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.